Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Er stroomt langzaam weer vers geld richting aandelen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 21
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

346 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 18 februari 2022 22:17
    Futures bleven te goed onder druk staan en de VIX kon zich te goed handhaven vandaag.
    Volgende week verwacht ik de top in de VIX. Ik draai morgen de updates en dan zal ik doorgeven wanneer ik de top verwacht. Begin van de week (maandag / dinsdag), midden van de week (dinsdag / donderdag) of einde van de week (donderdag / vrijdag). Ik heb nu nog geen flauw idee, dus zet ik op het midden. Ze zijn namelijk al een heel eind op weg naar die top.
    Ja. Tesla is op $856 een koopie en nog vele andere fondsen. Zeker als Putin (Oost) Oekraine binnen valt. Wellicht neemt hij nog Midden Oekraine mee, maar West Oekraine moet je over laten aan het westen. Dat zijn allemaal consumenten. Taliban zijn we al weer helemaal vergeten. Maar ze hebben wel degelijk een Groot Land als Afghanistan onder hun control. De Houthis zijn we ook al vergeten. Maar ze hebben inmiddels wel 2/3e afgelegd van de afstand die ze nog moesten begaan vanaf november. Putin die de druk opvoert op Oekraine en de Western Debt & Drugs World is in het echte Aardse leven land terrein aan het verliezen, terwijl ze met VR brillen deze landen continue verslaan. Ja. Het is niet voor niets een Virtual Reality Environment. Overigens ik hoor weinig milieu activisten over al dat oefenen aan de Oekrainse Grenzen. Dat zou in mijn ogen niet geheel milieu vriendelijk zijn. Maar het Oranje Land kan niet veel zeggen, die schieten met hun alleen op Oude Jaars Avond de schone lucht in. Al zijn die snelheden minus minus in vergelijking met een Hypersonische Raket uit het zeer arme Noord Korea. Die uw gijzelen met uw eigen software mankementen. Dat is toch heel bijzonder. Een soort eigen achilis hiel. Apple en Alphabet houden de druk goed op de ketel van het proces van lager gaan en Amazon zal ook hier aan gaan meedoen. Maar vele fondsen hebben nog mooie tijden omhoog te gaan. Tesla. Grofweg kopen onder de $860 en wegdoen rond de $920. Niet voor niet durfals. En niet te veel geld instoppen. Maar een opportunity is het zeker. De weg naar de $1.000 ligt nog steeds open voor ze. China moet nog steeds herstellen. Dus daar komt steun van vandaan de komende beursweek. En mogelijk komt er ook steun uit India. En dat is een markt van 25% van de wereld bevoking. Dus geen 17 a 18 miljoen mensen die denken dat ze een groot land zijn. Ja. In vergelijking met een Belgie of een Luxemburg. Maar anders is het een klein Oranje Landje op een Hele Grote Wereldkaart. Nog nabeurs aanmodderen. En Putin gaat voor u en voor mij beslissen hoe de komende beursweek er uit gaat zien. Of u hem nu mag of niet. Of u nu tegen of voor hem bent. Hij is de beslisser voor een mooie beursweek of een minder mooie beursweek. Yields lijken eindelijk de toppen te hebben gemaakt. Het werd tijd. Na een jaar van Grote Prijsstijgen, start een nieuw jaar en dan kan de 7 a 8% inflatie ineens een heel stuk minder zijn. Het was een leuke beursweek. Aan het einde een stuk minder voor mijn posities, maar die zijn weekend mee gegaan. No problem. Genoeg back up. Dus ik wacht de geopolitieke omstandigheden af. Voor ons is het lastig om als Putin te denken. Want gaat u Oranje fans in Belgie beschermen als ze worden aangevallen? Het Oranje Land zit heel anders in elkaar. Uw beste sport wordt een B-sport genoemd en u schiet meteen van Oranje naar Rood, net als de beurskoersen deze beursweek.
  2. forum rang 8 Lepre Chaun 19 februari 2022 08:11
    EU staat open voor cryptomunten: ’Wel goed reguleren om fraude te voorkomen’

    De Europese Unie staat open voor crypto’s zoals bitcoin of een digitale euro, maar de regelgeving moet eerst worden aangescherpt om fraude te voorkomen.
    Dat zei EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken Ylva Johansson op een veiligheidsconferentie in München.

    „Ik voel me niet ongemakkelijk bij digitale valuta, maar we moeten ze wel goed reguleren”, aldus Johansson. Ze wijst er onder andere op dat criminele organisaties en terroristen geen misbruik moeten kunnen maken van de anonimiteit die sommige netwerken bieden. Johansson erkende dat ze een beetje als een „spelbreker” leek op te treden tijdens de bijeenkomst door de nadruk te leggen op regelgeving en fraudepreventie.

    Ontvankelijker

    Haar verklaring maakt duidelijk dat Europa ontvankelijker is voor crypto’s dan China. Het Aziatische land verbood onlangs alle transacties met crypto’s.

    Het panel werd ook bijgewoond door Sam Bankman-Fried, topman en medeoprichter van cryptobeurs FTX, en de Duitse ondernemer Christian Angermayer, die medeoprichter is van vermogensbeheerder Cryptology Asset Group. Bankman-Fried erkende de risico’s van het gebruik van crypto’s door criminelen. Hij zei evenwel dat platforms de toezichtmechanismen sterk hebben verbeterd.

    Angermayer zei dat „financiële instellingen vaak hun eigen belangen beschermen” terwijl miljarden over de hele wereld zonder bankrekening zijn afgesneden van het financiële systeem. Volgens hem kan deze situatie worden verholpen door onder andere munteenheden zoals de Amerikaanse dollar en de euro te digitaliseren.
  3. forum rang 7 Doptieman 19 februari 2022 10:32
    quote:

    Toerist schreef op 18 februari 2022 21:40:

    [...]

    ik koop niks meer vandaag , daarstraks stonden ze ietsje lager
    Beter ook om geen indexopties te kopen want de Beurs houd niet van uitbetalen en of je nu calls
    of puts hebt gekocht dat maakt ook niets uit.

    Ze zijn wrs bedoeld om Leeg te laten Lopen!! En dat hebben ze daar heel strak onder controle hoor onderschat het niet. Pas Op!! Ciao.
    En ik spreek echt uit ervaring Helaas maar hihihi we blijven wel lachen!!
  4. forum rang 6 b.west.invest 19 februari 2022 12:49
    quote:

    Ole In het Berenbos schreef op 19 februari 2022 10:17:

    Goedemorgen,

    Vond deze op Twitter, de liquiditeit droogt op

    Gr
    De val komt eraan AB , elke daling ging samen met een stevige tot hevige daling .
    Maandag kan weleens black monday worden . De mix , inflatie , olieleiding die ontploft is , mindere vooruitzichten, gevechten Oekraïne die nu al licht begonnen zijn .

    K/w die historische proporties hebben .
    Oja coins dalen ook weer .

    Maandag -2000 plus .
  5. forum rang 6 Silk 19 februari 2022 13:23
    quote:

    b.west.invest schreef op 19 februari 2022 12:49:

    [...]

    De val komt eraan AB , elke daling ging samen met een stevige tot hevige daling .
    Maandag kan weleens black monday worden . De mix , inflatie , olieleiding die ontploft is , mindere vooruitzichten, gevechten Oekraïne die nu al licht begonnen zijn .

    K/w die historische proporties hebben .
    Oja coins dalen ook weer .

    Maandag -2000 plus .
    Shhhh dat mag je hier vooraf niet zomaar keer op keer weer zeggen. Want dan komt het ooit toch een keer uit. ;)
  6. [verwijderd] 19 februari 2022 14:04
    quote:

    ttroo schreef op 18 februari 2022 22:17:

    Futures bleven te goed onder druk staan en de VIX kon zich te goed handhaven vandaag.
    Volgende week verwacht ik de top in de VIX. Ik draai morgen de updates en dan zal ik doorgeven wanneer ik de top verwacht. Begin van de week (maandag / dinsdag), midden van de week (dinsdag / donderdag) of einde van de week (donderdag / vrijdag). Ik heb nu nog geen flauw idee, dus zet ik op het midden. Ze zijn namelijk al een heel eind op weg naar die top.
    Ja. Tesla is op $856 een koopie en nog vele andere fondsen. Zeker als Putin (Oost) Oekraine binnen valt. Wellicht neemt hij nog Midden Oekraine mee, maar West Oekraine moet je over laten aan het westen. Dat zijn allemaal consumenten. Taliban zijn we al weer helemaal vergeten. Maar ze hebben wel degelijk een Groot Land als Afghanistan onder hun control. De Houthis zijn we ook al vergeten. Maar ze hebben inmiddels wel 2/3e afgelegd van de afstand die ze nog moesten begaan vanaf november. Putin die de druk opvoert op Oekraine en de Western Debt & Drugs World is in het echte Aardse leven land terrein aan het verliezen, terwijl ze met VR brillen deze landen continue verslaan. Ja. Het is niet voor niets een Virtual Reality Environment. Overigens ik hoor weinig milieu activisten over al dat oefenen aan de Oekrainse Grenzen. Dat zou in mijn ogen niet geheel milieu vriendelijk zijn. Maar het Oranje Land kan niet veel zeggen, die schieten met hun alleen op Oude Jaars Avond de schone lucht in. Al zijn die snelheden minus minus in vergelijking met een Hypersonische Raket uit het zeer arme Noord Korea. Die uw gijzelen met uw eigen software mankementen. Dat is toch heel bijzonder. Een soort eigen achilis hiel. Apple en Alphabet houden de druk goed op de ketel van het proces van lager gaan en Amazon zal ook hier aan gaan meedoen. Maar vele fondsen hebben nog mooie tijden omhoog te gaan. Tesla. Grofweg kopen onder de $860 en wegdoen rond de $920. Niet voor niet durfals. En niet te veel geld instoppen. Maar een opportunity is het zeker. De weg naar de $1.000 ligt nog steeds open voor ze. China moet nog steeds herstellen. Dus daar komt steun van vandaan de komende beursweek. En mogelijk komt er ook steun uit India. En dat is een markt van 25% van de wereld bevoking. Dus geen 17 a 18 miljoen mensen die denken dat ze een groot land zijn. Ja. In vergelijking met een Belgie of een Luxemburg. Maar anders is het een klein Oranje Landje op een Hele Grote Wereldkaart. Nog nabeurs aanmodderen. En Putin gaat voor u en voor mij beslissen hoe de komende beursweek er uit gaat zien. Of u hem nu mag of niet. Of u nu tegen of voor hem bent. Hij is de beslisser voor een mooie beursweek of een minder mooie beursweek. Yields lijken eindelijk de toppen te hebben gemaakt. Het werd tijd. Na een jaar van Grote Prijsstijgen, start een nieuw jaar en dan kan de 7 a 8% inflatie ineens een heel stuk minder zijn. Het was een leuke beursweek. Aan het einde een stuk minder voor mijn posities, maar die zijn weekend mee gegaan. No problem. Genoeg back up. Dus ik wacht de geopolitieke omstandigheden af. Voor ons is het lastig om als Putin te denken. Want gaat u Oranje fans in Belgie beschermen als ze worden aangevallen? Het Oranje Land zit heel anders in elkaar. Uw beste sport wordt een B-sport genoemd en u schiet meteen van Oranje naar Rood, net als de beurskoersen deze beursweek.
    Putin beslist niks. Ondertussen schiet westvujraine haar burgers in het oosten af rn niet andersom. West trekt naar Oost. Er z er moet oorlog komen. Die putin niet wilt. Maar Amerika wil het zo vreselijk graag.

  7. [verwijderd] 19 februari 2022 15:10
    quote:

    snuf13 schreef op 19 februari 2022 14:48:

    Volkomen mee eens, Belangrijkste factor nu is:

    “ wanneer barst het los in Oekraïne”!!!!

    Ik denk dat het niet lang meer duurt, hoop dat ik het mis heb
    ik denk dat rusland niet hun eigen volk...en daar bedoel ik ook mee ukraine... zelfde mengelmoess als overal in rusland...gaat beschieten... of er moet heftige genocide plaatsvinden..

  8. forum rang 9 Calimero 19 februari 2022 15:24
    quote:

    Calimero schreef op 18 februari 2022 11:27:

    [...]

    Arme Cathie ... nu worden ze ook nog kwaad op haar ...

    Cathie Wood buys stocks like someone who just started yesterday, says Jim Cramer
    CNBC’s Jim Cramer joins ‘Closing Bell’ to discuss today’s market activity, as well as Cathie Wood’s interview on the ‘Halftime Report’ today.
    THU, FEB 17 20224:23 PM EST

    www.cnbc.com/video/2022/02/17/cathie-...
    Is Cathie Wood’s portfolio really extremely undervalued?

    Discussing yesterday’s interview with ARK’s Cathie Wood and her contention that her company’s portfolio is extremely undervalued. With CNBC’s Scott Wapner and the ‘Halftime Report’ traders, Stephanie Link, Jason Snipe, Josh Brown and Shannon Saccocia.
    FRI, FEB 18 20221:00 PM EST

    www.cnbc.com/video/2022/02/18/is-cath...

    Morning Meeting sneak peek: Jim Cramer on the importance of being a disciplined buyer

    Go behind the scenes with Jim Cramer and Jeff Marks of the CNBC Investing Club as they talk candidly about the market’s biggest headlines, analyst calls and holdings in the Charitable Trust—and see up close how they decide when, and if, to take action on stocks.
    FRI, FEB 18 202210:30 AM EST

    www.cnbc.com/video/2022/02/18/morning...

    Arme Cathie .... leer nu toch eens tellen ... muziekje voor haar ...

    www.youtube.com/embed/Rn2KHyubv58?rel...
  9. forum rang 6 Silk 19 februari 2022 16:17
    2mem, heb je de Apple shorts nog?

    Russia's Ukraine threat and worries on Fed rate hikes could make for a turbulent week in markets
    "… Apple has been an island where it's not acting special, but it's not breaking down. If Apple starts to break the 166-ish area, it would help to bring the S&P down faster," he said. "Apple's been trying to hold the $165 to $170 area, which keeps it somewhat constructive."…
    www.cnbc.com/2022/02/18/russias-ukrai...

    Het is één van de laatste paar vingers waaraan de indexen zich aan de rand van de klif vastklampen

    Toegevoegd:
    Zoals gezegd: Where Apple goes the markets will follow!

    En nog steeds benieuwd of Warren Buffet zijn standaard buy & hold ook bij Apple gaat toepassen of stiekem toch zijn beproefd concept verandert ;)
346 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links