Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 00:51
    quote:

    Opus135 schreef op 17 februari 2022 15:51:

    [...]
    In termen van oorlogsvoering (tegen de eigen bevolkingen) interpreteer ik de besluiten van de laatste weken als terugtrekking om de schijn te wekken van humane normalisering, zijnde echter in werkelijkheid een hergroepering van de kwade krachten om de messen opnieuw te slijpen en toe te slaan op momenten van nieuwe burgerlijke onachtzaamheid/onbenulligheid/goed gelovigheid. Met dezelfde figuren aan het bewind kun je niets anders verwachten dan dat men de gelegenheid te baat zal nemen om verder te werken aan social-credit en een soort neo-communisme (met een heel beperkte bovenlaag die de horigenmassa probeert te controleren en onderdrukken); tegelijkertijd wordt het financiële systeem gereset, want totaal onhoudbaar geworden, wat voor slechts weinigen goed uit zal pakken.
    Waar maken jullie je druk om?

    Opus schrijft zweverige geheimtaal. Ik snap niets van het bovenstaande.

  2. forum rang 6 asti 18 februari 2022 01:11
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 00:51:

    [...]
    Waar maken jullie je druk om?

    Opus schrijft zweverige geheimtaal. Ik snap niets van het bovenstaande.

    Van vaccins en medicijnen tot de houdbaarheid van het financiële systeem: Opus weet het allemaal beter dan de mensen die ervoor hebben doorgeleerd.

    Een tijd terug gaf ik al aan dat er een moment zal komen dat de maatregelen verdwijnen, maar dat de wappies dan zullen blijven volharden in hun complotgedachten.
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 04:47
    Sorry, het is nachtwerk geworden, maar het volgende moet echt uit mijn pen.

    Rutte biedt excuses aan voor "oorlogsmisdaden" in Ned. Indië (de NIOD-rapporteur houdt het om tactische redenen bij "extreem geweld").

    Ja, oorlogen zijn smerig, ook (neo- of post- of weet ik veel-) koloniale oorlogen. Indonesische historici zullen het een bevrijdingsoorlog noemen. Hoe dan ook, gewelddadige confrontaties en excessen mogen gedocumenteerd worden, objectieve geschiedschrijving is nodig en nuttig.
    Dat er door NL (veelal dienstplichtige) militairen smerige en wrede dingen zijn gedaan staat denk ik buiten kijf. Dat ze de opdrachten van hun meerderen kregen en 'Den Haag' ervan af wist ook. Dat moet openlijk erkend worden.

    MAAR NAMENS WIE OF WAT BIEDT RUTTE EXCUSES AAN??

    Dat is me een raadsel (net als bij excuses voor de slavernij). Namens het kabinet? Hoezo, heeft deze regering dan troepen naar de gordel van smaragd gestuurd?
    Namens de hele huidige politiek? Zelfde antwoord.

    Namens de NL 'staat'? Dat is een te abstract begrip, dat zegt niks. Namens 'ons allen'? Hoezo, mij is niks gevraagd, waar haalt Rutte het recht vandaan om namens mij te spreken?

    Meer formeel "namens het NL volk"? Kom nou, welke nu nog levende Nederlander heeft er iets mee te maken gehad, behalve misschien nog enkele tientallen veteranen voor zover niet dement? En dat waren toen plm. 20-jarige jongens, de echt verantwoordelijken zijn allang dood.

    Namens de bevolking van toen? Zouden die het er wél me eens zijn? Die brave verzuilde stemmers van toen wisten in grote meerderheid toch van niks? Waar haalt Rutte het gore lef vandaan om namens mijn grootouders, eenvoudige metaalarbeiders of magazijnchef bij de PTT, excuses aan te bieden?

    En AAN WIE biedt Rutte eigenlijk excuses aan?
    Aan de huidige Indonesiërs natuurlijk. Maar die zitten er overduidelijk niet op te wachten, zo blijkt uit allerlei rapportages, noch in Jakarta, noch bij Indo-studenten hier.

    Vooruit, zijn excuses gingen ook uit naar bepaalde Nederlanders hier, gaf hij ietwat besmuikt toe, zonder expliciet te zijn.
    Nou, hier zit er een, en naar mijn ouders zijn excuses zeker terecht. Mijn vader is van 1917, dus in 46-50 geen jonge jongen meer. Geen beroepsmilitair maar als reserve-officier verplicht 'onder de wapenen geweest' tijdens de mobilisatie in 1939-40, ondergedoken van ergens in 1943 tot de bevrijding, en daarna militaire vervolgopleiding in Engeland (incl. een ernstig motorongeluk), en vervolgens voor drie jaar naar Indië.

    In al die jaren (bij elkaar opgeteld ca 10 jaar, incl. zijn normale diensttijd in '36-'37) bouwde hij - in tegenstelling tot beroepsofficieren - geen pensioen op. In de 90-jaren ontstond daar wat rumoer over, en uiteindelijk ontving mijn moeder als weduwe zegge en schrijven 4000 gulden(!) als eenmalige wiedergutmachung.

    Dan zwijg ik nog over de immateriële gevolgen. Mijn moeder is in haar uppie van mij bevallen, en in de kracht van haar leven vele jaren zonder haar man geweest (en andersom). Mijn vader en ik zagen elkaar pas toen ik drie was. Voer voor psychologen...
    In ieder geval is de verhouding tussen mij en mijn vader altijd anders geweest dan bij mijn jongere broertjes.

    Eigenlijk mag Rutte ook naar mij persoonlijk excuses maken. Maar ik geloof niet dat hij het zo bedoelt.
    Rond die excuses van Rutte hangt een misselijk makend wee NPO-correct geurtje.

  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 05:55
    En nu ik toch bezig ben, nog even over:

    EXCUSES VOOR DE SLAVERNIJ.

    Zelfde vragen als in mijn vorige post: namens wie en aan wie??

    Ik ben weliswaar een kaaskop, maar weet van niks, ik ben niet schuldig. Mijn ouders ook niet, mijn grootouders ook niet. Mijn overgrootouders waren getuigen (voor zover ze het nieuws volgden) van de afschaffing van de slavernij in Suriname, maar waren arme boerenkinkels, Scheveningse vissers (Kniertje!) of dienstmeisjes. Niks geen slavendrijvers.

    Het lot van arbeiders in de 19de eeuw in Europa was niet veel beter dan dat van slaven op de plantages in de VS toen (bron: prof. Emmer). Utrecht werd in die tijd geplaagd door vreselijke cholera-epidemieën.

    Bij1- en KOZP-adepten (incl. die vreselijk onwetenschappelijke 'professor' Gloria Wekker) vragen om excuses. Sommige idioten vragen zelfs om 'herstelbetalingen'.
    Door wie aan wie?

    Ze bedoelen kennelijk door witten aan zwarten en gekleurden (om de in Zuid-Afrika ANC-geaccepteerde woorden maar te gebruiken).
    Omdat ik een witte huid heb moet ik dus sowieso excuses aanbieden, en zonder meer dokken??
    Alleen vanwege mijn huidskleur??
    Volgens mij is dat je reinste racisme!

  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 06:46
    En ik ga nog even door.

    We hebben onze kinderen zeer internationaal opgevoed. Mijn dochter is in/op Zuid-Afrika afgestudeerd (met zegen van die vreselijke hufter Maarten v. Rossem), en heeft daarna vele jaren met haar man in Papua Nw-Guinea gewoond en gewerkt. Lesgeven in Madang. Mijn schoonzoon probeerde er duurzame landbouwtechnieken te introduceren (koffie, cashew etc.).

    Ik voel me absoluut niet schuldig aan ons 'koloniale verleden', integendeel. Rutte kan voor mij de pot op.
    Weet je wie nu de echte kolonisatoren zijn? Dat zijn de Indonesiërs (lees: Javanen) in Irian Jaya (Westelijk Nw. Guinea). De papua's (echt een totaal ander volk, net zoals Pakistanen verschillen van ons) worden er extreem onderdrukt.

    Vanuit Madang gingen mijn dochter c.s. soms de grens over naar het Indonesische deel, over een van de twee wegen waarover je Indonesië met de auto kunt binnen rijden (de andere weg ligt in Borneo). Daar hebben de Indo's het voor het zeggen, de papua's zijn ondergeschikten geworden in hun eigen land. Over kolonialisme en apartheid gesproken...

    Wij hebben een ereschuld aan de papua's. Tegen hun zin werd Irian Jaya in 1960-1963 aan Indonesië over geleverd (onder extreme druk van de VS , Luns kon er ook niet veel aan doen).

    Wie excuses aanbiedt aan Jakarta, maar zwijgt over de papua's, is hypocriet en kent de geschiedenis niet.
    Of doet alsof.


  6. forum rang 9 objectief 18 februari 2022 08:01
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 06:46:

    We hebben onze kinderen zeer internationaal opgevoed. Mijn dochter is in/op Zuid-Afrika afgestudeerd (met zegen van die vreselijke hufter Maarten v. Rossem), en heeft daarna vele jaren met haar man in Papua Nw-Guinea gewoond en gewerkt. Lesgeven in Madang.
    Als je anderen hufter noemt, dan heeft die opvoeding waarschijnlijk de nodige gebreken gekend.
  7. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 09:07
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 06:46:

    ...
    Vanuit Madang gingen mijn dochter c.s. soms de grens over naar het Indonesische deel, over een van de twee wegen waarover je Indonesië met de auto kunt binnen rijden (de andere weg ligt in Borneo). Daar hebben de Indo's het voor het zeggen, de papua's zijn ondergeschikten geworden in hun eigen land. Over kolonialisme en apartheid gesproken...
    ...
    Daartoe had ze een visum nodig. Dat vroeg ze, tijdelijk in NL, aan bij de Indonesische ambassade in Den Haag. Niet per post, maar gewoon ter plekke.
    Op de formulieren moest ze invullen waar ze aan wilde komen, bij welke luchthaven of evt. zeehaven. Mijn dochter streepte dat door en schreef: "per auto".

    Dat kan niet, zei de vriendelijke dame aan het loket. Toen mijn dochter e.e.a. uitlegde, ontstond er de nodige consternatie... Daar waren hun formulieren niet tegen bestand.

    De Indonesische ambassade in Den Haag kent hun 'eigen' geografie niet. Je reinste kolonialisme.

  8. forum rang 7 rene l 18 februari 2022 09:13
    quote:

    asti schreef op 17 februari 2022 17:53:

    [...]

    Je kunt beter gehackt worden om je geld, dan vastgebonden en met een pistool op je hoofd geslagen om je geld.

    Daar ben ik het volstrekt niet mee eens asti.

    Ik denk dat ik financieel gezien liever op straat tegen de vlakte geslagen zou willen worden en dat ik van mijn portemonnee beroofd word.
    Er zitten hooguit een paar tientjes in voor noodgevallen als bijvoorbeeld een pinapparaat ergens weigert.
    En de pinpas, wat moeten ze er mee, ze kunnen een pistool op mijn hoofd zetten en de pincode vragen, maar of ik op dat moment dan de juiste combinatie nog weet, en bovendien, er zit een relatief lage daglimiet op.

    Maar die totale controle, het moet er doorgedrukt worden op Europees niveau, je ziet vandaag de berichten ook, er wordt verder gewerkt aan het "optimaliseren" van de QR code.
    Ik vind het niks anders dan het mij beroven en inperken van mijn vrijheden.
    Wat is de intentie, en te bedenken, de combinatie van overheid, ICT en betrouwbaarheid, het is niet de meest gelukkige combinatie.

    Recent ook een reportage over China, Chinezen worden overal gecontroleerd, elke stap wordt geregistreerd door camera's, gezichtsherkenning, ja het gaat heel ver.
    En deze week ook een reportage over Rusland.
    Ja, dat was het geval van de robot waarbij je je moet melden als je in het gemeentehuis komt voor bijvoorbeeld het verlengen van je rijbewijs.
    Absurd, werkelijk heel absurd, je moet je melden bij een robot die er uit ziet als een mens, wat heeft dit in vredesnaam van nut, het is totaal onmenselijk, en de mensen gaven het zelf ook toe, dit is niet meer normaal.
    En ik ben het er mee eens, ik zou nog liever te doen hebben met een klantonvriendelijke gemeenteambtenaar dan met een robot.

    En zo gaat het steeds verder, thuiswerken is in opkomst, en ik hoor het juist van velen die begaan zijn met hun werk, het is niet prettig, nauwelijks contact met collega's, nieuwe mensen digitaal leren kennen, en velen lopen vast.
    Maar dan heb je ook die types die het een verademing vinden, ze vinden het fantastisch, ze zeggen dat ze met 8 uur per dag thuiswerken productiever zijn dan op de zaak.
    Dit soort types zullen er straks als eerste uitvliegen omdat blijkt dat ze helemaal niet efficient en productief werken.
    Ze lopen de kantjes er af en de baas registreert dit ook.

    Wat worden de volgende stappen, Nederland raakt stampvol, grote flatgebouwen bouwen waar de mensen straks een klein optrekje krijgen met misschien alleen een klein balkon.
    Verplicht thuiswerken, al je pakketjes laten bezorgen, maaltijdbezorgers die je eten komen bezorgen, je hoeft straks nergens meer voor het huis uit.
    Maar dit willen de mensen helemaal niet, mensen zijn kuddedieren, ze zoeken gezelschap bij elkaar en willen elkaar zien en ontmoeten en niet te woord gestaan worden door een robot.

    Ik ervaar dit nu al bij Saxo, als ik een probleem heb, dan ben ik verplicht om in eerste instantie contact op te nemen met een robot die eventueel na bet beantwoorden van wat standaard vragen op zoek gaat naar een medewerker.
    Stel aan de robot maar eens de vraag, kunt u mij doorverbinden met Vincent Germyns, vraag het maar eens, de robot slaat op til.

    Ook lees ik dan de verhalen van de ontwikkeling van de zelfrijdende auto.
    Nu worden auto's al volgestopt met vele sensoren, mijn auto heeft nog niet eens achteruitrijsensoren.
    Rijbaandetectie, sensoren voor, en weet ik wat meer.
    Wordt het er allemaal wel echt veiliger op, je gaat straks je alertheid verliezen, je concentratie loopt automatisch terug omdat je nergens meer voor hoeft op te letten.
    Willen we dit wel, autorijden moet tenslotte toch ook leuk blijven.
    En zelfrijdende auto's in de ochtendspits bij ons in het dorp, mensen hebben haast, scholieren op de fiets die nergens op letten, mensen die starend op hun smartphone zonder te kijken plotseling de weg oversteken, het zal niet werken.
    En wat gaat zo'n auto straks kosten en wie kan het nog betalen, niet veel mensen denk ik.
    Bovendien wordt de jeugd steeds dommer, en ik ben er van overtuigd dat velen, om uitéénlopende redenen, nooit in staat zijn om hun rijbewijs zelfs nog te kunnen behalen.

    Ik denk nog terug aan de jaren 80 toen we op de MTS een excursie hadden naar de robotfabriek van ASEA die toen nog bij ons in het dorp zat.
    Ze hadden daar ook een soort van menselijke robot ontwikkeld.
    Deze kon met een bibberende arm een koffiekan optillen en een kopje volschenken, er werd wel flink gemorst.
    De man die de rondleiding gaf zei nog, dit is de toekomst, en rond 2000 zullen deze robots veel werk van mensen overnemen.
    Maar kijk nu naar de praktijk, robots zijn er wel, maar voornamelijk in de industrie en de logistiek.
    Voor standaard handelingen en repeterende bewegingen zijn ze goed inzetbaar, maar daar blijft het tot op heden ook bij.

    Daarom vind ik ook dat bepaalde mensen flink aan het doorslaan zijn, willen we straks allemaal gaan communiceren met een robot, ik persoonlijk niet, het is niet menselijk meer.
    De mensheid zal hierdoor afgestompt raken.
    Ik wil in vrijheid leven, contact met andere mensen hebben, en niet opgesloten worden in huis met een QR code waarbij je geen enkele garantie hebt over wat ze met je bezittingen kunnen doen.

    En als het zover moet komen, dan zou ik zeggen tegen die overvaller die het pistool op mij hoofd zet en zegt, je geld of je leven.
    Maak er maar snel een eind aan, onder de Eurofielen heb ik namelijk toch al geen leven meer.

    www.youtube.com/watch?v=RqQn2ADZE1A
  9. forum rang 9 objectief 18 februari 2022 09:37
    quote:

    rene l schreef op 18 februari 2022 09:13:

    [...]

    Daar ben ik het volstrekt niet mee eens asti.

    Ik denk dat ik financieel gezien liever op straat tegen de vlakte geslagen zou willen worden en dat ik van mijn portemonnee beroofd word.

    Die kans is in een bananenrepubliek niet erg groot, want de BTW op bananen wordt/werd verlaagd.
  10. forum rang 9 objectief 18 februari 2022 11:26
    quote:

    jowi schreef op 18 februari 2022 11:03:

    www.telegraaf.nl/financieel/895594103...

    Private lease in opmars. Is het rijke NL met rijke NL ers niet meer in staat 40k euries te betalen voor een nieuwe auto?
    Dat is niet nodig, want deze lease autos worden bijna allemaal als bedrijfskosten opgevoerd en zijn daardoor veel en veel goedkoper dan die 40K.
  11. forum rang 7 jowi 18 februari 2022 11:39
    private= particulier, Valt niets als bedrijfskosten af te trekken.
    De zakelijke markt daar zitten jouw klantjes die ze de leasetermijnen als kosten kunnen opvoeren.
    Als je ondernemer bent is het goedkoper om te kopen / investeren dan te leasen (of je moet toevallig een leasemaatschappij treffen die tegen verlies least).

    Je moet alleen wel het bedrag kunnen ophoesten. Maar ja dat wordt voor velen steeds lastiger in dit rijke landje.

    Kopen is BTW terug, activeren en afschrijven, en alle ohk direct ten laste van het resultaat!!!

    Dus subject: je kraamt weer onzin uit.
  12. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 18 februari 2022 11:43
    quote:

    JP Samosa schreef op 18 februari 2022 09:41:

    Denk dat @BVD mbt excuses, best wel ns de afwijkende mening van de zwijgende meerderheid in NL kan zijn.
    Derhalve, Moet @bvb nodig in de talkshows!
    Als je mij bedoelt: ja, dat denk ik ook wel eens. Ik zou het NPO-journaille behoorlijk op hun nummer zetten. Ik heb geen microfoonvrees en heb een breder historisch inzicht dan de gemiddelde journalist met zijn of haar tunnelvisie.

    Neem die Tijs van den Brink (EO) bijvoorbeeld, een ADHD-er eerste klas. Hij onderschat het publiek stelselmatig. Op de radio besluit hij een interview steevast met: "U zegt dus eigenlijk dat ...."
    Ik roep in mijn keuken dan altijd: "Nee, dat zei hij of zij niet!"

    Of Bram Vermeulen, tot voor kort de Zuid-Afrika correspondent van NPO en NRC. Gekleurder kan het niet, ik heb hem in de Zuid-Afrikadraad al vaak bekritiseerd. Toppunt was een interview van hem met ene prof. Ruth Hall van de Stellenbosch University. Zij had het over de periode 1800-2000 als 200 jaar slavernij voor de zwarten in ZA. Hoe kwalijk de apartheid ook was, slavernij was het niet. Bovendien werden de eerste vormen van apartheid pas na 1900 ingevoerd (door de Engelsen!).
    Hij corrigeerde haar niet. Erger nog, hij vermeldde niet dat deze mevrouw een overtuigd marxist is, extremer dan de meest linkse vleugels in het ANC.
    Dan faal je als journalist.

  13. forum rang 9 objectief 18 februari 2022 11:55
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 11:43:

    [...]
    Als je mij bedoelt: ja, dat denk ik ook wel eens. Ik zou het NPO-journaille behoorlijk op hun nummer zetten. Ik heb geen microfoonvrees en heb een breder historisch inzicht dan de gemiddelde journalist met zijn of haar tunnelvisie.

    Lekker gemakkelijk vanachter je laptop/computer lef te tonen.
  14. forum rang 7 JP Samosa 18 februari 2022 12:04
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 11:43:

    [...]
    Als je mij bedoelt: ja, dat denk ik ook wel eens. Ik zou het NPO-journaille behoorlijk op hun nummer zetten. Ik heb geen microfoonvrees en heb een breder historisch inzicht dan de gemiddelde journalist met zijn of haar tunnelvisie.

    Neem die Tijs van den Brink (EO) bijvoorbeeld, een ADHD-er eerste klas. Hij onderschat het publiek stelselmatig. Op de radio besluit hij een interview steevast met: "U zegt dus eigenlijk dat ...."
    Ik roep in mijn keuken dan altijd: "Nee, dat zei hij of zij niet!"

    Ha ja, Daar hebben heel veel journalisten van. Van verkeerd samenvatten wat iemand zegt.

    Maar vdBrink spant hierin wel de kroon!
    Na al die jaren op tv, niets bijgeleerd…….
  15. forum rang 5 Kees1 18 februari 2022 12:08
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 18 februari 2022 04:47:

    Sorry, het is nachtwerk geworden, maar het volgende moet echt uit mijn pen.

    Rutte biedt excuses aan voor "oorlogsmisdaden" in Ned. Indië (de NIOD-rapporteur houdt het om tactische redenen bij "extreem geweld").

    Ja, oorlogen zijn smerig, ook (neo- of post- of weet ik veel-) koloniale oorlogen. Indonesische historici zullen het een bevrijdingsoorlog noemen. Hoe dan ook, gewelddadige confrontaties en excessen mogen gedocumenteerd worden, objectieve geschiedschrijving is nodig en nuttig.
    Dat er door NL (veelal dienstplichtige) militairen smerige en wrede dingen zijn gedaan staat denk ik buiten kijf. Dat ze de opdrachten van hun meerderen kregen en 'Den Haag' ervan af wist ook. Dat moet openlijk erkend worden.

    MAAR NAMENS WIE OF WAT BIEDT RUTTE EXCUSES AAN??

    Dat is me een raadsel (net als bij excuses voor de slavernij). Namens het kabinet? Hoezo, heeft deze regering dan troepen naar de gordel van smaragd gestuurd?
    Namens de hele huidige politiek? Zelfde antwoord.

    Namens de NL 'staat'? Dat is een te abstract begrip, dat zegt niks. Namens 'ons allen'? Hoezo, mij is niks gevraagd, waar haalt Rutte het recht vandaan om namens mij te spreken?

    Meer formeel "namens het NL volk"? Kom nou, welke nu nog levende Nederlander heeft er iets mee te maken gehad, behalve misschien nog enkele tientallen veteranen voor zover niet dement? En dat waren toen plm. 20-jarige jongens, de echt verantwoordelijken zijn allang dood.

    Namens de bevolking van toen? Zouden die het er wél me eens zijn? Die brave verzuilde stemmers van toen wisten in grote meerderheid toch van niks? Waar haalt Rutte het gore lef vandaan om namens mijn grootouders, eenvoudige metaalarbeiders of magazijnchef bij de PTT, excuses aan te bieden?

    En AAN WIE biedt Rutte eigenlijk excuses aan?
    Aan de huidige Indonesiërs natuurlijk. Maar die zitten er overduidelijk niet op te wachten, zo blijkt uit allerlei rapportages, noch in Jakarta, noch bij Indo-studenten hier.

    Vooruit, zijn excuses gingen ook uit naar bepaalde Nederlanders hier, gaf hij ietwat besmuikt toe, zonder expliciet te zijn.
    Nou, hier zit er een, en naar mijn ouders zijn excuses zeker terecht. Mijn vader is van 1917, dus in 46-50 geen jonge jongen meer. Geen beroepsmilitair maar als reserve-officier verplicht 'onder de wapenen geweest' tijdens de mobilisatie in 1939-40, ondergedoken van ergens in 1943 tot de bevrijding, en daarna militaire vervolgopleiding in Engeland (incl. een ernstig motorongeluk), en vervolgens voor drie jaar naar Indië.

    In al die jaren (bij elkaar opgeteld ca 10 jaar, incl. zijn normale diensttijd in '36-'37) bouwde hij - in tegenstelling tot beroepsofficieren - geen pensioen op. In de 90-jaren ontstond daar wat rumoer over, en uiteindelijk ontving mijn moeder als weduwe zegge en schrijven 4000 gulden(!) als eenmalige wiedergutmachung.

    Dan zwijg ik nog over de immateriële gevolgen. Mijn moeder is in haar uppie van mij bevallen, en in de kracht van haar leven vele jaren zonder haar man geweest (en andersom). Mijn vader en ik zagen elkaar pas toen ik drie was. Voer voor psychologen...
    In ieder geval is de verhouding tussen mij en mijn vader altijd anders geweest dan bij mijn jongere broertjes.

    Eigenlijk mag Rutte ook naar mij persoonlijk excuses maken. Maar ik geloof niet dat hij het zo bedoelt.
    Rond die excuses van Rutte hangt een misselijk makend wee NPO-correct geurtje.

    Ik begrijp sowieso niet waarom Rutte excuses moest aanbieden. De Koning heeft dat een paar jaar geleden tijdens zijn bezoek aan Indonesië al gedaan. Nu lijkt het alsof die excuses niet goed waren. Vreemd.
  16. forum rang 7 A3aan 18 februari 2022 12:25
    Ik ga helemaal mee met BDW. Een deel van mijn familie mocht het ook oplossen als dienstplichtig soldaat. Best toeval, maar zag gisteren ineens een oom van mijn moeder in Bronbeek op televisie. Verder zelf toevallig ook ingezet voor Nieuw-Guinea, ook zo maar onvrijwillig aangewezen op maandagochtend na verlof, ineens afgevoerd naar den Helder voor opleiding .50 afweergeschut. Nog niks in de gaten en voordat ik het door had zat ik in Biak. Had geluk dat Luns door de USA het mes op zijn keel kreeg van de USA en UNTEA de boel overnam. Daardoor geen schot gelost.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 74 75 76 77 78 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0674 +0,03%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.371,60 +0,45%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links