Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel CM.COM AEX:CMCOM.NL, NL0012747059

  • 6,830 24 apr 2024 17:35
  • -0,010 (-0,15%) Dagrange 6,810 - 7,020
  • 25.502 Gem. (3M) 38,5K

CM.COM 2022

1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 97 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 rene66 17 februari 2022 12:39
    quote:

    mmpm schreef op 17 februari 2022 12:28:

    Heb laatste half jaar talent voor verkeerde keuzes en verkeerde instap momenten kennelijk :)
    Gaat ook al zo met aandelen Renewi en Heijmans waar ik echt in geloof maar die maar niet willen.
    Heb Heijmans er gisteren uitgedaan maar zal ik wel weer spijt van krijgen :)

    Ik zag je reactie en dacht toch maar even een tip geven. Wellicht is AMG wel een goede aankoop voor je.

    De koers wordt vandaag even lager gezet, dus een mooi instapmoment. Ik verwacht persoonlijk dat het aandeel flink meer waard gaat worden. Is geen software of vuilnis bedrijf, maar een bedrijf dat met name in lithium en vanadium zit. Ik verwacht dat dat aandeel als er geen gekke dingen gebeuren binnen een jaar boven de 50 euro staat.

    www.iex.nl/Aandeel-Koers/244002/Advan...
  2. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 februari 2022 12:46
    Jaja, daar is tie dan:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/740409/CM...

    Nieuwe koersdoel van €35 is overigens weer €3 lager dan het vorige koersdoel van december 2021. Koersdoel is berekend op basis van een (mijns inziens) zeer hoog nattevingerwerkgehalte (extreem verre en daarmee zeer onzekere toekomstbespiegelingen teruggerekend naar nu), maar de exacte ins- and outs daarvan zijn natuurlijk slechts voorbehouden aan betalende Premiumleden!
  3. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 17 februari 2022 12:46
    Dit alles hoort bij beleggen. Vrijwel altijd het gevoel hebben dat je iets NIET goed gedaan hebt. Echter ik blijf vertrouwen houden in dit management. Sterker nog ik zou het zelfs dom vinden als ze te veel op snelle winst sturen i.p.v. investeren in meer/grotere toekomstige winst. Lees dus NU sneller groeien. Ook prima te horen dat ze qua organische groei zo'n beetje koploper zijn. Te agressief/duur overnemen en dus te grof lenen/verwateren is ook een keuze, maar geeft nog meer risico's. Kan voorbeelden genoeg noemen waar d.m.v. te veel overnames de grip/controle/financiële risico's in het geding kwamen. De ook "nuchtere kijk op" van het management geeft mij voor de lange termijn juist extra vertrouwen. En dan nog kan er zomaar ineens ergens een fraude gevalletje opduiken op een "branche kantoor" enz.

    Natuurlijk had ook ik met aan en verkopen (traden) achteraf gezegd, beter kunnen scoren. Had na een eerdere behoorlijke daling op 36 en 34 euro al het idee bij te moeten kopen Grrr ?? Maar ik herinner me vanuit het verleden ook, dat zo traden geen zekerheidjes zijn. M.a.w. ik blijf vasthouden aan me plan om hier lang in te zitten en steeds bij te kopen. Had alleen vandaag willen bijkopen en had dat zoals naar ik denk velen, weer NET 1 enkele dagen TE vroeg gedaan ;-)

    nieuws.nl/economie/20220217/verdubbel...

    www.businessinsider.nl/adriaan-mol-mo...

    Gaat wel erg hard: 21,95
    02/17/2022 - 12:46 CET
    Sinds open
    -3,25 (-12,90%)
  4. [verwijderd] 17 februari 2022 12:55
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 17 februari 2022 12:46:

    M.a.w. ik blijf vasthouden aan me plan om hier lang in te zitten en steeds bij te kopen. Had alleen vandaag willen bijkopen en had dat zoals naar ik denk velen, weer NET 1 enkele dagen TE vroeg gedaan ;-)
    In ieder geval bewegen we nu tussen 2 bodems in... eentje boven de 20 die het niet heeft gehouden, en eentje onder de 20.
    Om eerlijk te zijn: als je er voor langere tijd in wilt (blijven) zitten zou ik me niet haasten met bijkopen. Ik denk dat er nog een koopkans rond €16 komt.
  5. [verwijderd] 17 februari 2022 12:56
    CM.com ongenadig afgestraft
    Bericht delen via:

    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Categorie: Analyse en Advies , Redactioneel, Tip
    Door Niels Koerts op donderdag 17 februari 2022
    PREMIUM
    CM.com ongenadig afgestraft
    CM.COM: STRONG BUY KOERS: €22,30 KOERSDOEL: €35 UPSIDE: 57%

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/740409/CM...
  6. forum rang 5 Daexter 17 februari 2022 12:59
    quote:

    Profitmaker schreef op 17 februari 2022 12:56:

    CM.com ongenadig afgestraft
    Bericht delen via:

    LinkedIn
    Facebook
    Twitter
    WhatsApp
    Kopieer link
    Categorie: Analyse en Advies , Redactioneel, Tip
    Door Niels Koerts op donderdag 17 februari 2022
    PREMIUM
    CM.com ongenadig afgestraft
    CM.COM: STRONG BUY KOERS: €22,30 KOERSDOEL: €35 UPSIDE: 57%

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/740409/CM...
    Diezelfde flapdrol gaf toch ook al een strong buy af toen de koers op meer dan het dubbele van de huidige koers stond?!

    Hij zat er nog nooit zo ver naast......again
  7. [verwijderd] 17 februari 2022 13:00
    BREDA (ANP) - Betalingsdienstverlener CM.com denkt dit jaar veel geld te gaan verdienen aan de weer opengaande samenlevingen. In de reissector worden naar verwachting meer kaartjes voor toeristische attracties verkocht, de klantenservicediensten voor Booking.com trekken aan en het aantal evenementen zal "misschien twee keer zo hoog zijn als in een normaal jaar". "Festivals zijn binnen een uur uitverkocht", zegt topman Jeroen van Glabbeek.

    In al die markten is het als chatdienstleverancier begonnen CM.com nu actief. Rond deze tijd begint het Bredase bedrijf met de afhandeling van betalingen voor de Nederlandse ministeries. Bijvoorbeeld als op een ambassade in het buitenland een nieuw paspoort wordt aangeschaft of als een militair eten koopt in een restaurant op het werk.

    Ook heeft de topman hoge verwachtingen van de innovatie SoftPOS. Daarmee kan volgens hem een smartphone dienen om pinbetalingen te ontvangen, zonder dat daarvoor een pinapparaat nodig is. Op festivals wil CM.com ook vaker zijn reguliere pinsysteem inzetten bij bijvoorbeeld de drankverkoop. Van Glabbeek: "Vaker met de pinpas betalen en minder met muntjes."

    Omzetgroei

    Dat moet samen uitkomen op een omzetgroei van minimaal 30 procent dit jaar vergeleken met 2021. "Het eerste kwartaal zijn we echt heel sterk gestart nu. In het tweede kwartaal wordt die groei ietsje moeilijker, omdat we vorig jaar in die periode exponentieel zijn gegroeid." Naar verwachting hebben bijvoorbeeld de diensten die CM.com overheden leverde voor het maken van test- en vaccinatieafspraken hun piek bereikt. Om dit jaar verder te groeien wordt gemikt op gemiddeld elk kwartaal een overname en in diezelfde periode steeds uitbreiden naar een nieuw land. Het in 1999 begonnen bedrijf zit nu in 23 landen.

    Vorig jaar is de omzet gegroeid met 67 procent tot 237 miljoen euro. De brutowinst verdubbelde bijna ten opzichte van een jaar eerder naar ruim 61 miljoen euro.

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ve...
  8. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 februari 2022 13:01
    quote:

    Sir Piet schreef op 17 februari 2022 12:55:

    Het is een ijzersterk verhaal. Om te opperen om maar niet of minder te investeren voor korte termijn winst zou ik zeer slecht vinden. Gelukkig laten ze zich niet afleiden om dit wel te doen.
    Ik weet het niet hoor, misschien is wel zo dat als ze hun pricing aanpassen, hun business verdwijnt waar ze bij staan en hebben dus ze geen andere keus dan verlieslatend volume op te kopen om zo relevant te blijven/worden binnen het concurrentieveld (schaalgrootte).

    In het vervolg niet alle mooie praatjes voor zoete koek slikken, een cynische basishouding aannemen, lijkt me iets om over na te denken voordat je weer ergens kwistig met je zuurverdiende spaarcentjes gaat strooien ;-)
  9. forum rang 6 effegenoeg 17 februari 2022 13:12
    quote:

    Daexter schreef op 17 februari 2022 12:59:

    [...]

    Diezelfde flapdrol gaf toch ook al een strong buy af toen de koers op meer dan het dubbele van de huidige koers stond?!

    Hij zat er nog nooit zo ver naast......again
    Hij zit wel erg vaak ziek thuis de laatste tijd, horende de podcast.
  10. [verwijderd] 17 februari 2022 13:12
    Omzet CM.com groeit 67% in 2021

    Techbedrijf CM.com groeide in 2021 met 67 procent tot een omzet van 237 miljoen euro. Met het diverser worden van het portfolio stijgt de brutowinstmarge ook, naar 26 procent.

    Onder de streep echter noteerde de onderneming uit Breda een verlies van 17,5 miljoen euro.

    Deze drie cijfers tonen een organisatie die investeert in bredere dienstenwaaier. De investeringen in R&D, marketing & sales drukken de winst nog, maar klanten trekken de portemonnee wel. De marketing- en servicedienstentak bijvoorbeeld, clouddiensten, zag de jaarlijks terugkerende omzet met 64 procent toenemen tot 23 miljoen. Dat is nu tien procent van de totaalomzet.

    In het afgelopen jaar kocht CM bijvoorbeeld ook Payplaza en Tracedock en nam een belang in het Engelse soft-POS-bedrijf Phos. Dat maakt software die telefoons veranderen in mobiele kassa’s. Apple zet ook in op dit zakelijke segment.

    CEO Jeroen Van Glabbeek: “We verdienen steeds meer aan nieuwe klanten. We voegen steeds meer waarde voor hen toe. Dat komt door de software die we ontwikkelen.”

    De directeur verwacht dat de payments- en ticketstak in 2022 sterk zal aantrekken. Internationaal vallen coronabeperkingen weg en klanten zoals festivals, uitgaansgelegenheden en de cultuursector zijn massaal overgestapt op digitale ticketing en betalingen. Dat werkt de Brabanders in de kaart. “Klantgedrag is fundamenteel veranderd en we hebben in deze sectoren heel veel nieuwe klanten opgetekend.”

    Voor 2022 verwacht CM dat de groei in lijn is met de verwachting voor middellange termijn van dertig procent omzetgroei gemiddeld per jaar.

    Eind 2021 werkte er 755 man. Dit jaar gaat dat vermoedelijk over de duizend heen.

    www.emerce.nl/nieuws/omzet-cmcom-groe...
  11. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 17 februari 2022 13:13
    Ik durf alleen maar het laatste stukje uit de T. krant te plakken. Is nl. betaald ;-)

    "Ook de eerste twee maanden van 2022 waren voor CM.com in dat opzicht topmaanden. Tegenover de extra inkomsten bij de overheid die het bedrijf dankzij de pandemie kon inboeken, stond de afgelopen periode echter uitval bij andere klanten als musea, winkels en organisatoren van evenementen.

    In het huidige jaar denkt Van Glabbeek met zijn bedrijf een groei te halen van de omzet van 30%, waarbij hij onder andere mikt op verdere groei in het buitenland. Ook een groot contract met de Nederlandse overheid dat CM.com in november sloot, moet daaraan bijdragen."
  12. forum rang 5 Stork 49 17 februari 2022 13:16
    quote:

    Bowski schreef op 17 februari 2022 12:55:

    [...]

    In ieder geval bewegen we nu tussen 2 bodems in... eentje boven de 20 die het niet heeft gehouden, en eentje onder de 20.
    Om eerlijk te zijn: als je er voor langere tijd in wilt (blijven) zitten zou ik me niet haasten met bijkopen. Ik denk dat er nog een koopkans rond €16 komt.
    16 euri is een droomwens die niet zal uitkomen ben ik bang; dat is de koers waarmee het aandeel zo ongeveer de markt op ging; intussen is er wel iets gebeurd zou ik denken.
  13. [verwijderd] 17 februari 2022 13:16

    PM vindt het bizar dat er vandaag weer gwoon 10% van de koers af gaat na toch solide cijfers en mooie verwachtingen. Persoonlijk denk ik dat 30 % groeien conservatief is zeker ook de inflatie voor 2022 in ogenschouw nemend... PM verwacht dus in de loop van 2022 wel een keer een opwaartse bijstelling van de groei. Maar we gaan zien of PM het deze keer wel messcherp ziet. Het aandeel is namelijk een enorme BLEEDER voor geworden. Dat is het eerlijke verhaal
  14. [verwijderd] 17 februari 2022 13:16
    Terechte afstraffing. Iex expert koerts stelt zijn koersdoel maar met 2 eurootjes naar beneden bij. Ik kan me nog herinneren dat hij op de koers van 32 euro zijn gelijk hier op het forum kwam halen.

    - waarom kopen de heren niet fors bij op deze zogenaamde afbraakkoers?
    -tekst en uitleg over het hele oblio verhaal?
1.934 Posts
Pagina: «« 1 ... 23 24 25 26 27 ... 97 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

CM.com zet weer stap in de goede richting

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links