Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Drie smallcaps maken een flinke sprong omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. bouwdroger 10 februari 2022 18:47
    Met die hoge inflatie zou je toch verwachten dat de bestedingen van de consument onder druk komt te staan waardoor de omzet van bedrijven & kosten ( lonen) omlaag gaan/omhoog gaan.

    Dit moet toch zware druk gaan veroorzaken op de aandelen koersen, maar gebeurd niet echt...na de hausa van de laatste 8 jaar ( corona dip effe niet meegerekend )
  2. BLEEK1969 10 februari 2022 19:03
    Vraag voor de podcast:
    De inflatie(opbouw) van VS en Europa heeft blijkbaar verschillen. AJ schreef daar afgelopen zondag geloof ik over.
    De noodzaak voor FED om de rente te verhogen is daardoor hoger dan de ECB, bij gelijke inflatiecijfers..
    Hoe kijken jullie naar de onderliggende cijfers die de inflatiecijfer bepaald? Wat is het belangrijkste verschil als je de inflatiecijfers vergelijkt?
    Mvg Martijn
  3. pdubbelboer 10 februari 2022 19:20
    Vraag voor de podcast: Er staan in diverse media berichten over Short Selling, en dan in de trend van het moeten aankopen van aandelen door market makers en instutionele beleggers om de nodige put opties te moeten “dekken”. Er wordt beweerd dat dit nu voor de stijging afgelopen week heeft gezorgd. Ik hoeverre kan je als Piet Particulier hier inzicht in krijgen, en nemen jullie dit soort zaken ook mee in jullie analyses?
  4. forum rang 4 Stephanus1987 10 februari 2022 20:48
    Vraag voor podcast;

    Ik ben benieuwd hoeveel van de totale markt eigenlijk gedreven is door passieve ETF beleggingen? We zien dat er steeds meer wordt belegd via ETF/trackers. Maar betekend dit dat een steeds kleiner deel de markt bepaald? Immers stijgt dan het deel passief en daalt het deel actief belegd vermogen..

    Bovenstaande vraag van dubbelboer vindt ik overigens ook erg interessant!
  5. [verwijderd] 10 februari 2022 22:13
    Vraag voor de podcast

    In de podcast, en artikelen, is al vaker langsgekomen dat Flow Traders een goede hedge zou zijn. Omdat dit me zelf ook wel interessant leek heb ik gekeken wat de correlatie was tussen de aandelenprijs van dit aandeel (sinds de beursgang) en de aandelen prijs van de Vanguard All World ETF. Er bleek toen een correlatie van 0,59 te zijn wat aanduid dat beide aandelen toch enigzins gecorreleerd zijn. Ik had zelf een negatieve correlatie verwacht waarbij een stijging van de een voor de ander vaak een daling betekende. Denken jullie dat dit komt vanwege de huidige bull market waarin Flow Traders sinds hun beursgang in opereert? En zou in de toekomst deze correlatie alsnog negatief kunnen worden wanneer we in een bear market terechtkomen?
  6. AlexRotterdam 10 februari 2022 23:57
    quote:

    DdeJong schreef op 10 februari 2022 18:47:

    Vraag voor de podcast.
    Hoe koopt men eigen aandelen in. Zijn daar nog regels voor? Gaat dat automatisch of is er iemand een paar maanden lang orders aan het inleggen.
    Voor zover ik weet werkt dat via een broker die door het desbetreffende bedrijf daarvoor "'ingehuurd" wordt. Dus inderdaad gewoon koop-orders inleggen.
  7. HaddenZeHetMaarNietGedaan 11 februari 2022 00:51
    quote:

    Henk de Tank schreef op 10 februari 2022 19:05:

    Vraag voor de podcast: zouden jullie adviseren je overwaarde van je huis te beleggen?

    Extra details: Je bent jong en kan je hypotheek verhogen en kan nog prima 5 jaar wonen in je huis.
    Ik ben niet van de podcast maar in deze tijd zou mijn advies een, in bold geschreven, niet zijn. We staan aan de vooravond van iets groots. Ik ga de lijst van geo-politieke uitdagingen niet benoemen, noch benoem ik de uitdagingen welke voortkomen uit de huidige inflatie wereldwijd. Ook zal ik niet benoemen hoe moeilijk het is om aan personeel te komen waardoor de lonen her en der flink scheef gaan.

    De motor hapert en er is niet veel voor nodig om deze stil te laten vallen. De raderen hebben geen zand nodig om vast te lopen en toch is er de behoefte om geld veilig te stellen. De overwaarde van een huis te beleggen was een jaar geleden nog een dikke "DOEN", vandaag de dag zou ik het risico niet durven nemen.

    Is het niet vanwege de donkere wolken aan de horizon dan is het wel dat bedrijven nu al aan de noodrem trekken en kiezen voor zware bezuinigingen. Ik ken jouw carriërepositie niet dus als je werkgever of werknemer bent zijn er verschillen. Als werknemer zou ik het nu zeker niet doen. Als werkgever zou je de overwaarde nog kunnen gebruiken als je er zeker van bent de aankomende 5 jaar voldoende inkomsten zult hebben.

    5 jaar klinkt lang maar de inflatie en de gevolgen ervan zullen nog lang naklinken. Wat er nu gebeurt zal voor eeuwig in de geschiedenisboeken worden vastgelegd. Dit zijn uitzonderlijke tijden.
  8. Karel Finders 11 februari 2022 07:01
    VRAAG voor de Podcast van Arend Jan Kamp
    Onder toeziend oog van toezichthouders worden dagelijks shortregisters bijgehouden. Ik zelf kijk regelmatig op de site van shortsell.nl. Mijn vraag: kun je zo'n short-lijst gebruiken als parameter bij het nemen van je beleggingsbeslissingen, of anders gezegd: hoe moet je zo'n overzicht eigenlijk interpreteren?
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links