Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 76,900 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 76,240 - 77,100
  • 330.946 Gem. (3M) 376,4K

Unibail-Rodamco-Westfield 2022, het jaar van de comeback?

3.912 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 196 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 AVM (Altijd Verkeerde Moment) 10 februari 2022 11:03
    quote:

    Verhoging koersdoel cash? schreef op 10 februari 2022 10:18:

    Is een hoge rente heel goed voor Unibail? Vandaar de stijging?
    Een hoge rente en inflatie is in het algemeen slecht voor aandelen, maar slechter voor aandelen met nog heel veel groei en cashflows in de verre toekomst en iets minder slecht voor aandelen waar wat minder groei (of zelfs krimp) in wordt verwacht. M.a.w.: bijvoorbeeld tech-groei-aandelen zullen harder dalen door een hoge rente dan bijvoorbeeld vastgoed aandelen.

    Voor URW specifiek, helpt het dat de markt URW al fors heeft afgestraft voor de hoge LTV ratio (veel leningen gaan niet lekker samen met hogere rentes). Als URW dan laat horen dat ze best op koers zitten met de uitvoering van hun plannen om de LTV te verlagen, dan is dat ook gunstig. Die hogere rente raakt URW dan ietsje minder dan wanneer ze hadden gecommuniceerd dat het nog niet echt opschiet met de LTV verlaging. Dat kan je zien als een meevaller op een teer puntje.

    Ik geef het je op een presenteerblaadje: de koers zal de komende maanden echt nog wel een keertje weer dalen bij het eerste de beste nieuwtje dat er weer iets tegenvalt en dan zal je de mensen die gisteren nog aan het huilen waren, vandaag weer als een kind zo blij, dan weer wanhopige smeekbeden in dit forum draadje zien posten. Zoiets als eb en vloed... daar doe je niet veel tegen... maar in de tussentijd heb ik het volste vertrouwen in dit (inmiddels niet meer zo) nieuwe bestuur, dat hun nek heeft uitgestoken, hun eigen geld erin, en nu ook nog eens hun tijd en energie, om het vorige bestuur met een revolte namens ons allen eruit te jassen, het stuur te rechten en het mooie URW schip te redden van de ondergang en naar mooie oorden te sturen. Alleen voor dat feit alleen al geef ik ze alle credits, en maakt het me niet zo veel uit als het allemaal iets langer duurt.

    Het smeken om voortijdige dividenden, snellere koersstijgingen of complottheorieën rondstrooien is ongeveer even nuttig als tijdens de tocht van de Titanic gaan roepen dat de kapitein wat kolen uit de machinekamer moet gaan weggeven, het gas erop moet zetten om wat sneller door de ijszee te varen en als de tocht te langzaam verloopt met grote zekerheid gaan verkondigen dat de kapitein eigenlijk een gevaarlijke zeepiraat is.
  2. roel 10 februari 2022 11:42
    Siwu, op zich valt de prijs stijging toch wel mee? Indien je 10 procent redement wil hebben en de onderneming zegt zelf 8,20 pa in 2022 te gaan verdienen dan kan het aandeel eur 82 waard zijn.

    Natuurlijk is de werkelijkheid niet zo simpel, maar deze stijging is wel gebaseerd op de resultaten van 2021 en outlook 2022. We hebben wel vaker plussen en dalen gezien op basis van eigenlijk niet echt nieuws.

    Zelf zit ik long dus komt wel goed uit (maar hou dezelfde aandelen en box3 gaat omhoog dus is het wel echt gunstig?!)
  3. forum rang 8 Branco P 10 februari 2022 11:59
    Die verkoop van het 45% aandeel in Carré Sénart tegen 100% boekwaarde, die doet het bij mij erg goed. Tezamen met de behoorlijke leegstandsreductie in Europa (excl. UK). Een lage leegstand in een winkelcentrum (zeg: lager dan 3% a 4%) betekent voor mij dat in die winkelcentra de omzetten en daarmee de huren minimaal op peil blijven. Met de Westfield-rotzooi overboord en een goodwill afgeschreven tot 0 euro heb je een basis voor verdere groei in de toekomst.
  4. forum rang 6 Lamsrust 10 februari 2022 12:27
    Alvorens ik met een uitgebreide reactie kom ga ik eerst het jaarrapport van 2021 analyseren (95 pp).

    Een observatie vooraf. De analist van IEX die het laatste premium artikel schreef krijgt een zeer zwaar beoordelingsgesprek. Hij voorspelde een AREPS 2022 van EUR 5.30, waar het EUR 8.30 blijkt te worden. Ik wees er toen al meteen op dat dit volstrekt verkeerd was. Zelfs bij een verkoop van de gehele US portfolio met 25% korting (Flagships tegen 5.0% niy en Regionals tegen 9.0% niy) en aflossing schulden met de opbrengst zou de AREPS slechts EUR 1.60 dalen naar EUR 6.70, doch de LTV zou zakken naar 32%. Dan schiet het waarderingsmultiple echter omhoog naar 14 à 15.
  5. romanvas 10 februari 2022 12:51
    I don't see any outstanding surprises in H2 2021 results. Some smaller points that are significantly differ from my expectations:

    Positive:
    1) Very good improvement in vacancy. Spain that I visited and wrote positive report here a few months ago from 6.0% to 3.6%, Central and Eastern Europe from 5,2% to 3,1% etc. Overall Europe from 6,1% to 4,9%. So for some regions the things I expected to happen within around 2 years happened within H2 2021 when Covid situation was still very unstable. I think this fact is currently driving the whole retail real estate sector up on markets,
    2) Overall tenant sales 93% of H2-2019 levels. In some regions like USA it even reached 100%. That might mean that physical retail is alive and has a future, so one more factor for moving further.

    Negative:
    1) Net debt/EBITDA is still above the limit for upgrading the rating, this will continue to press cost of debt higher.
    2) Very high negative valuation movements on assets of USA portfolio in H2 2021.
  6. forum rang 7 HCohen 10 februari 2022 13:00
    quote:

    Lamsrust schreef op 10 februari 2022 12:27:

    Alvorens ik met een uitgebreide reactie kom ga ik eerst het jaarrapport van 2021 analyseren (95 pp).

    Een observatie vooraf. De analist van IEX die het laatste premium artikel schreef krijgt een zeer zwaar beoordelingsgesprek. Hij voorspelde een AREPS 2022 van EUR 5.30, waar het EUR 8.30 blijkt te worden. Ik wees er toen al meteen op dat dit volstrekt verkeerd was. Zelfs bij een verkoop van de gehele US portfolio met 25% korting (Flagships tegen 5.0% niy en Regionals tegen 9.0% niy) en aflossing schulden met de opbrengst zou de AREPS slechts EUR 1.60 dalen naar EUR 6.70, doch de LTV zou zakken naar 32%. Dan schiet het waarderingsmultiple echter omhoog naar 14 à 15.
    Neem je tijd Lamsrust.

    Zoals altijd kijk ik uit naar je analyse / bevindingen !
  7. romanvas 10 februari 2022 13:16
    quote:

    Branco P schreef op 10 februari 2022 12:58:

    [...]

    Probably in preparation of selling these properties, which would be a positive thing. Lower Book-Values = Easier to sell.
    Theoretically and according to report valuations are calculated by independent appraisers, so cheating here should not be really possible.
  8. forum rang 7 HCohen 10 februari 2022 13:51
    Hier nog het formele persbericht mbt verkoop van een '45% aandeel' (nu JV dus, eerder volledig eigenaar) in Westfield Carré Sénart
    (nwe partners zijn niet de minste; Societe Generale Assurances and BNP Paribas Cardif, eerder al AXA bij de Tour Triangle)

    cdn.urw.com/-/media/Corporate~o~Sites...
  9. forum rang 7 HCohen 10 februari 2022 13:59
    Vastgoedbedrijven Unibail en Wereldhave zien herstel uit crisis
    www.telegraaf.nl/financieel/103867275...
    Updated Vandaag, 08:22
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM (ANP) - Beursgenoteerde vastgoedbedrijven als Unibail-Rodamco-Westfield (URW) en Wereldhave merken dat het herstel uit de crisis vorig jaar is ingezet, ondanks dat de corona nog altijd voor uitdagingen zorgt.

    URW spreekt in een handelsupdate vooral van een sterk herstel van de omzetten bij huurders „behaald in de extreem moeilijke context van Covid-19.” Bij Wereldhave is onder meer de balans versterkt en kwam er geld vrij voor het verbouwen van winkelcentra.

    URW stelt onder meer vast dat de waarde van de bezittingen is gestabiliseerd. Vooral op huren voor de langere termijn lukte het de onderneming om de huren te verhogen. Daarnaast heeft URW werk gemaakt van het afbouwen van de schulden. Van de beoogde 4 miljard euro aan bezittingen die van de hand wordt gedaan, is 62 procent afgestoten. Daarbij wil het bedrijf vooral minder aanwezig zijn in de Verenigde Staten.

    ’Megawinkelcentrum is beste antwoord op online shoppen’
    URW is onder andere uitbater van winkelcentrum Mall of the Netherlands in Leidschendam. Het bedrijf merkte dat de lockdown in het slot van 2021 de opbrengsten geen goed deden. De totale bezoekersaantallen lagen in de tweede helft van vorig jaar op 81 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019, voor de crisis.

    Huurinkomsten
    De huurinkomsten van het bedrijf kwamen voor het hele jaar uit op 1,7 miljard euro. Dat was 3,7 procent minder dan vorig jaar, mede door verkopen van panden. Het terugkerende nettoresultaat kwam met ruim 1 miljard euro ook iets lager uit dan een jaar eerder. Met name in Europa daalde de huurinkomsten van winkelcentra, mede door de hogere leegstand en het gegeven dat URW een deel van de gemiste inkomsten van huurders op zich nam. In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk stegen de huurinkomsten met respectievelijk 12,7 en 26,4 procent.

    Wereldhave, dat onder andere verspreid over Nederland tal van winkelcentra uitbaat, maakte bekend zijn laatste twee bezittingen in Frankrijk te zullen verkopen. Maar alleen voor de juiste prijs, aldus het bedrijf. Verder merkt Wereldhave dat het in veel winkelcentra nodig is om bestemmingen zoals wonen en gezondheidszorg toe te voegen. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen al twee van dit soort Full Service Centers gerealiseerd.

    De bezettingsgraad van de winkels lag op 96 procent. Daarbij werd onder meer een nieuwe huurder gevonden voor het voormalige pand van Hudson’s Bay in Tilburg. Het bedrijf zag de huurinkomsten met 6,3 procent dalen tot bijna 125 miljoen euro.
  10. forum rang 5 NLvalue 10 februari 2022 14:52
    quote:

    Lamsrust schreef op 10 februari 2022 12:27:

    Alvorens ik met een uitgebreide reactie kom ga ik eerst het jaarrapport van 2021 analyseren (95 pp).

    Een observatie vooraf. De analist van IEX die het laatste premium artikel schreef krijgt een zeer zwaar beoordelingsgesprek. Hij voorspelde een AREPS 2022 van EUR 5.30, waar het EUR 8.30 blijkt te worden. Ik wees er toen al meteen op dat dit volstrekt verkeerd was. Zelfs bij een verkoop van de gehele US portfolio met 25% korting (Flagships tegen 5.0% niy en Regionals tegen 9.0% niy) en aflossing schulden met de opbrengst zou de AREPS slechts EUR 1.60 dalen naar EUR 6.70, doch de LTV zou zakken naar 32%. Dan schiet het waarderingsmultiple echter omhoog naar 14 à 15.
    Zijn mea culpa is binnen:
    "Bij mijn vorige winstramingen was ik vooruitgelopen op huurderving als gevolg van flinke desinvesteringen. Die blijven uit en ook operationeel gaat het een stuk beter dan eerder ingeschat. Taxaties voor dit jaar en volgend jaar gaan daarmee aanmerkelijk omhoog."

    AREPS schatting van 8 voor 2023 - ben benieuwd naar de jouwe. Desinvestering, deconsolidatie , rentelasten zullen drukken - aan de andere kant suggereert slide 33 mooie dingen aan de horizon.

    Slide 21/26 wordt ik nog niet heel warm van - duidelijk nog een transitie jaar voor de boeg. De conventie business slide 30 gaat wel positief verrassen lijkt me
  11. forum rang 7 HCohen 10 februari 2022 15:01
    quote:

    NLvalue schreef op 10 februari 2022 14:52:

    [...]

    Zijn mea culpa is binnen:
    "Bij mijn vorige winstramingen was ik vooruitgelopen op huurderving als gevolg van flinke desinvesteringen. Die blijven uit en ook operationeel gaat het een stuk beter dan eerder ingeschat. Taxaties voor dit jaar en volgend jaar gaan daarmee aanmerkelijk omhoog."

    AREPS schatting van 8 voor 2023 -

    Ter aanvulling
    Hij verhoogt naar 75, maar blijft vooralsnog een houd-advies
3.912 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 196 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links