Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cannabis aandelen

8.264 Posts
Pagina: «« 1 ... 409 410 411 412 413 414 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. candacan 20 december 2021 12:28
    Nu niet dumpen, wat denk je dat er gaat gebeuren, inflatie trekt door , beurzen gaan crashen , alles dat lucht is en op niks gebaseerd gaat eruit ! Maar goud , zilver , grond , voedingsbedrijven of bedrijven die gelinkt zijn aan agrarische activiteiten , cannabis , dat zijn ECHTE , wezenlijke goederen, want waar komt het op aan in een echte kille crisis , voeding , kledij , medicijnen, natuurlijke grondstoffen!!! Je mag huizen , auto s, pakken geld , stapels bitcoin s, bezitten, wat ben je ermee zonder voedsel , zorg,.....!! Denkt toch niet dat het eten aan de bomen gaat groeien! Het telen van voedsel , cannabis , noem maar op, die doe je niet vanuit de boeken en vanachter een computer !!!! DUS in crisis tijden, geld laten zitten in echte goederen !
  2. Businessmen 29 december 2021 10:16
    De cannabis sector is zwaar aan het bodemen. Wat betekent dat het nu mooie kansen biedt om je winst te vergroten of je verlies te beperken.
    Deze sector is een aantal keer zwaar omhoog gegaan en de geschiedenis leert dat dit weer zal gaan gebeuren. Dat zou jammer zijn als je het weer mist.
    Ik ga mijn positie weer vergoten voor Aurora, Canopy, Organigram en Village Farms.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 december 2021 10:47
    quote:

    Businessmen schreef op 29 december 2021 10:16:

    De cannabis sector is zwaar aan het bodemen. Wat betekent dat het nu mooie kansen biedt om je winst te vergroten of je verlies te beperken.
    Deze sector is een aantal keer zwaar omhoog gegaan en de geschiedenis leert dat dit weer zal gaan gebeuren. Dat zou jammer zijn als je het weer mist.
    Ik ga mijn positie weer vergoten voor Aurora, Canopy, Organigram en Village Farms.
    Het ziet er steeds meer naar uit dat er geen rooie cent te verdienen valt met legale cannabis.

    Dat is ook logisch als je ziet welke gigantische kosten deze bedrijven moeten maken om aan alle regeltjes en wetten te voldoen.
  4. Businessmen 29 december 2021 11:13
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 29 december 2021 10:47:

    [...]

    Het ziet er steeds meer naar uit dat er geen rooie cent te verdienen valt met legale cannabis.

    Dat is ook logisch als je ziet welke gigantische kosten deze bedrijven moeten maken om aan alle regeltjes en wetten te voldoen.
    Jij doelt op wiet zelf om te smoken, maar ik doel meer op medische kant en andere varianten zoals drankjes en snoepjes etc.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 januari 2022 17:33
    Wietkoorts in VS lijkt voorbij en dat is slecht nieuws voor Nederlandse kassenbouwers
    Achmed Majid 16:00

    De legalisering van cannabisconsumptie in steeds meer Amerikaanse staten leidde de afgelopen jaren tot grootschalige wietteelt. Nederlandse kassenbouwers zien de investeringen nu opdrogen. Maar er is ook optimisme in de markt.

    In het kort

    Nederlandse kassenbouwers hebben nu nog weinig activiteiten in de Amerikaanse cannabissector.
    Veel in het verleden gebouwde kassen staan leeg.
    Banken houden zich afzijdig van de cannabismarkt.
    Wel wordt recreatief gebruik in steeds meer landen toegestaan.

    De Amerikaanse wietkoorts lijkt ten einde. Nederlandse kassenbouwers die de afgelopen jaren goed boerden als gevolg van hoge investeringen in de cannabisteelt, zijn momenteel amper nog actief betrokken bij de bouw van zulke kassen.

    Dat de hype voorbij is, bevestigt de voorzitter van Avag, de branchevereniging voor kassenbouwers en aanverwante bedrijven, Annie van de Riet. Volgens haar is er sprake van overproductie aan recreatieve cannabis in de VS en Canada. Kassenbouwers richten zich nu meer op andere sectoren, zoals voedingstuinbouw. 'Voedselzekerheid is door de coronacrisis weer op de agenda gekomen. Voor investeerders is dat nu interessanter om in te beleggen dan in cannabis.'

    De laatste jaren trokken investeerders in Noord-Amerika massaal hun portemonnee voor de productie van wiet, in speciaal daarvoor ontworpen Nederlandse kassen. 'Vooral in de VS en Canada is het de laatste jaren een onstuimige markt geweest', zegt Pascal van Oers, mede-eigenaar van tuinbouwadviesbureau VEK Adviesgroep. 'Er is veel geld gestoken in de productie van cannabis, maar door allerlei regelgeving zijn de verkooppunten pas heel laat beschikbaar gekomen. Je had dus wel productie, maar geen winkels om het te verkopen.'

    De overproductie en ook mislukte oogsten — de cannabisplant is gevoelig voor schimmels — zorgden voor lege kassen. Andere kassen werden hergebruikt voor andere doeleinden. 'Achteraf gezien is het resultaat gigantisch tegengevallen.' Gingen er in Canada tussen 2016 en 2019 maar liefst 73 cannabisbedrijven naar de beurs, sinds 2020 waren dat er nog slechts vier.

    Geen goed jaar voor beleggers

    Maar niet iedereen is somber gestemd. De cannabismarkt kwam vorige week weer in de spotlights te staan, toen het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify de overname bekendmaakte van zijn Amerikaanse branchegenoot Fluence voor een bedrag van $272 mln (€242 mln). Fluence legt zich toe op verlichting van gewassen, veelal legale cannabisteelt. 'Wat ons betreft is het geen taboe', zegt een woordvoerder van Signify. 'In steeds meer landen is het telen en gebruik toegestaan, daarom is het een interessante markt.'

    Voor beleggers in de cannabismarkt was 2021 geen goed jaar. Zo daalde de indextracker AdvisorShares Pure Cannabis, een etf die de cannabissector volgt, dit jaar met 23%. Toch denkt ook professioneel belegger Michael Kraland, die eerder de zogeheten Cannabis Capital Convention in Amsterdam organiseerde, dat er reden is voor optimisme:. 'De sector komt wel weer boven water. Meer dan de helft van de VS is vóór legalisering.'

    Dat blijkt te kloppen. Uit vorige maand gepubliceerde cijfers van opiniebureau Gallup komt naar voren dat 68% van de Amerikanen de legalisering van marihuana steunt. Momenteel is in achttien staten én Washington DC wietgebruik voor recreatieve doeleinden toegestaan, maar de federale overheid ziet marihuana nog steeds als illegaal product. Voorlopig lijkt de regering van Joe Biden geen aanstalten te maken om daar verandering in te brengen. Dat betekent dat zakenbanken als JP Morgan Chase en Wells Fargo en betalingsbedrijven als Visa en Mastercard ook geen cannabisbedrijven bedienen. Zij willen immers hun handel niet branden aan een illegaal product.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1425127/wietkoorts-in-...
  6. tommy de pony 12 maart 2022 20:14
    Ik zet vol in op Hexo want dan profiteer je dubbel : één keer van het herstel van de persoonlijke dip van het bedrijf zelf (die als je het mij vraagt op niks gebaseerd was/is maar kom.... er mag nog wat geld verdiend worden aan shorten ook...) en een andere keer van het herstel van de sectordip die er toch sowieso komt. En vroeg of laat legaliseert Amerika federaal toch omdat ze niet willen achterblijven op landen als Duitsland die dit jaar nog legaliseren. Hexo heeft het hoogste marktaandeel van heel Canada en staat met een Marcet Cap van een compleet belachelijke 200 miljoen dollar. De geldzorgen (voor zover die er geweest zijn) zijn volledig van de baan. Zelfs zonder praatjes over legalisering in de USA is dit bedrijf minstens het vijfvoudige waard
  7. forum rang 7 Succes 26 oktober 2022 14:20
    Duitse regering bereikt akkoord over legalisering van cannabis

    Berlijn - Legalisering van cannabis in Duitsland is een stap dichterbij. De regering is het eens geworden over een plan. Daarin wordt de teelt, verkoop en bezit gereguleerd. Het is nog onduidelijk of het plan in overeenstemming is met Europese regels, zegt de regering.

    De regering van bondskanselier Olaf Scholz stelt voor om de verkoop en het bezit tot 30 gram cannabis niet meer te bestraffen. Er moeten gespecialiseerde winkels komen waar de verkoop onder voorwaarden wordt toegestaan, en mogelijk gaan ook apothekers cannabis verstrekken. Ook beperkte thuiskweek zou met de plannen toegestaan worden.

    De legalisering van cannabis stond al in het coalitieakkoord dat in november vorig jaar werd bereikt. Het idee is om de zwarte markt te verstoren en zo drugscriminelen tegen te werken. Ook kan een speciale cannabistaks geheven worden. Verschillende bedrijven hebben al plannen gemaakt om in de ontluikende legale Duitse cannabismarkt te stappen.

    Nu staat THC, de belangrijkste werkzame stof in cannabis, nog op de Duitse lijst verboden middelen. Welk THC-gehalte wordt toegestaan, is voor zover bekend nog niet uitgewerkt. Het nieuwe wetsvoorstel komt pas naar buiten als duidelijk is dat de Europese Unie ermee kan leven.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1453396860/du...
  8. forum rang 4 Riding the Tiger 11 september 2023 16:57
    Legalise The Herb

    Weedaandelen maken rare sprongen. Ik ben niet zo voor het speculeren, maar heb een tijdje geleden toch wat Tilray aandelen ingeslagen. Tilray is actief, jawel in the high cannabis. Maar ook in dranken. Ze zijn de grootste speler in Canada / US in legal cannabis.

    De explosie na de implosie is al een tijdje bezig. Ik heb de indruk dat cannabis nog een tijdje gaat exploderen... In 2020 heb ik al eens mooi verdiend aan Tilray ; toen mocht ik het ritje van 3$ tot 10$ meemaken, en mistte ik nog het beste deel. De geschiedenis herhaalt zich...
8.264 Posts
Pagina: «« 1 ... 409 410 411 412 413 414 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,61 -0,55%
EUR/USD 1,0667 +0,22%
FTSE 100 7.846,13 -0,39%
Germany40^ 17.766,20 -0,40%
Gold spot 2.380,13 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+2,96%
EBUSCO...
+2,67%
Heineken
+1,61%
Vopak
+1,58%
Pharming
+1,56%

Dalers

VIVORY...
-3,51%
ASMI
-3,08%
BESI
-3,03%
ADYEN NV
-2,88%
Fugro
-2,81%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links