Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pfizer Inc NYS:PFE.N, US7170811035

  • 26,000 19 apr 2024 22:00
  • +0,610 (+2,40%) Dagrange 25,360 - 26,000
  • 38.271.528 Gem. (3M) 42,3M

Pfizer 2022 Jaardraadje

36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Brahim_av 5 januari 2022 16:56
    quote:

    Parelzoekert schreef op 4 januari 2022 17:10:

    Even laten uitbodemen en daarna Gak verlagen door weer in te slaan. Mooie kans nog. Dit bedrijf staat op een k/w van rond de 17 met nog 40 a 50 Miljard extra omzet in de pijpleiding voor 2022. Dan kan je wel uitrekenen hoe belachelijk lage waardering het bedrijf heeft met de huidige koers als dit gebeurd. Binnenkort naar de 70 Dollar om te beginnen.
    Zo werkt het jammer genoeg niet op de beurs. De situatie vandaag is dat er 3 renteverhogingen komen in 2022 door de FED. Dit zorgt ervoor dat sommige beleggers gaan verkopen en dus de prijs omlaag gaat. Prijs zakt van $59 op 31 december to $55-$56 op dit moment.
    Om de prijs hoger te krijgen heb je een trigger nodig. Die "trigger" is er momenteel niet.
    Een mogelijke trigger voor Pfizer kan zijn: een hoger divident, een grote belegger die begint te kopen (sentiment of geloof in het aandeel), een overname, een nieuw medicijn met een grote marktwaarde, een terugkeer naar de pandemie, etc...

  2. Parelzoekert 6 januari 2022 00:41
    Aandeel is spotgoedkoop met wat er in de pijpleiding zit en hoeveelheid cash die dit bedrijf genereert. Fed of geen Fed die 70 Dollar staat zo op de borden. Dat de rente verhoogt gaat worden is bekend. Dat ze dit versneld willen doen had ik op zich ook wel verwacht gezien de hoge inflatie en de economie die draait als een tierelier. Al komt er een procent bij is het nog steeds geen concurrentie voor de aandelenmarkt. Je kan al zo een paar procent meer dividend vangen en dan hoef je nog niet eens koerswinst te hebben. Wel weer jammer dat ze weer zo'n uitspraak doen. Daar kunnen de actieve traders weer van profiteren, maar goed Pfizer is wat mij betreft een heel defensieve belegging met flinke potentie voor 2022.
  3. forum rang 6 RJ 80 6 januari 2022 17:47
    quote:

    Brahim_av schreef op 5 januari 2022 16:56:

    [...]

    Zo werkt het jammer genoeg niet op de beurs. De situatie vandaag is dat er 3 renteverhogingen komen in 2022 door de FED. Dit zorgt ervoor dat sommige beleggers gaan verkopen en dus de prijs omlaag gaat. Prijs zakt van $59 op 31 december to $55-$56 op dit moment.
    Om de prijs hoger te krijgen heb je een trigger nodig. Die "trigger" is er momenteel niet.
    Een mogelijke trigger voor Pfizer kan zijn: een hoger divident, een grote belegger die begint te kopen (sentiment of geloof in het aandeel), een overname, een nieuw medicijn met een grote marktwaarde, een terugkeer naar de pandemie, etc...

    Je versimplificeert het wel nogal…. Klopte als het over tech of groeibedrijven of bedrijven met grote schuldposities betreft. Er is rotatie gaande naar value, en pharma wordt nu als ‘veilig’ beschouwd (niet te verwarren met biotech). Wat bedel je met ‘terugkeer naar de pandemie’ overigens. Weet niet waar jij woont, maar vlg mij zitten we daar nog altijd middenin met overal nog toenemende lockdownscenario’s, of zelfs verscherpingen ervan.

    Maar goed, ik heb Pfizer sowieso niet gekocht voor de evt koerswinsten, maar voor haar dividenden (op aankoopprijs bij mij 6,5% momenteel=> daar wil ik mn aandelen best voor laten staan). veel veiliger dan bij Pfizer zit je op niet veel plekken en nu koerswinst nemen v ind ik riskant, denk dat de draai naar ‘veilig value’ nog maar net begonnen is. Als ik t mis heb, dus bij afkalvende koers => dividenden, als koers wel mooi omhoog blijft pieken, allee dan verkoop ik wel op 90 als dat op kort tijdbestek gebeurd, maar dannog zal ik twijfelen ;-).

    Momenteel is het met covid vaccinaties en dadelijk ook de medicatie een enorme extra cashgenerator, nog bovenop de goede pijplijn die ze sowieso al hebben (de koers liep precovid al redelijk goed op). Zou er niet op gokken dat het misgaat bij Pfizer, ze lijken toch echt in een goldilock periode te komen. Grootste risico vind ik nu mss wel wetgeving in US dat zou kunnen leiden tot een soort van cap op wat pharmaceuten op haar producten mag verdienen. Dat zou een structureel risico voor waarde betekenen.
  4. Brahim_av 24 januari 2022 01:47
    Ik herhaal even wat ik eerder heb gepost:
    Neerwaardse trend zet zich voort, voornamelijk omdat Omikron minder ziekmakend is dan de eerdere varianten, Meer dan sommigen denken ook dat de pandemie aan het uitdoven is.

    Met een max koers midden december van $61,71 gaat de correctie verder neerwaards tot ongeveer
    € 52,5 (op 21 Januari 2022).
    Ik had eerder aangegeven dat ik denk dat ze zullen dalen tot onder de $55, misschien wel tot $50...

    Als ik me naiëf opstel denk ik dat de koers nu genoeg gedaald is, en in wezen verdient Pfizer een hogere koers. Spijtig genoeg vrees ik dat het negatieve sentiment sinds begin dit jaar en de waarschijlijke uitdoving van de pandemie, de koers verder naar beneden zal drijven richting $50 of lager. Ben benieuwd of de jaarresultaten samen met het vooruitzicht van het management, de koers een duw kunnen geven (mijn buikgevoel is positief).

    Veel experten spreken al voorzichtig van een endemie.

    The Harvard Gazette: Omicron optimism and shift from pandemic to endemic
    "When discussing the pandemic’s end, several experts said it’s likely that Omicron’s high infectivity, coupled with vaccination and past infection, will result in some type of immunity to the virus becoming common around the globe. That could lead to a transition from the pandemic’s seemingly unending state of emergency to what will likely be a long, uncomfortable coexistence with SARS-CoV-2."

  5. Parelzoekert 1 februari 2022 21:29
    Ik verwacht dat we op korte termijn richting 70 Dollar zullen gaan. 8 Februari de cijfers en met de hoeveelheid extra omzet die ze voor 2022 gaan genereren moet deze koers makkelijk tot 70 Dollar kunnen stijgen gezien de huidige lage waardering voor deze cashmachine. Defensieve belegging met grote potentie.
  6. Brahim_av 28 februari 2022 16:38
    De negatieve houding tegenover Pfizer zet zich verder in de koers. We zitten nu rond de $46.
    De piek van $61 van december vorig jaar is geschiedenis. (25% daling tegenover de piek).
    Zonder bedrijfsnieuws over de toekomst van Pfizer, of unieke triggers zie ik het aandeel verder zakken of stagneren. Onterecht uiteraard als je kijkt naar de megawinsten die Pfizer maakt.
    De meeste analisten blijven bij hun "houden" advies. Dus daar ook geen beweging.
    Op dit moment is Pfizer goed als lange termijn investering, zeer mooi divident ook, verder is het wachten tot Pfizer management wat nieuws aankondigd. Met al die cash aan boord hebben ze ook heel wat opties voor overnames, of ontwikkeling nieuwe medicijnen (terukkopen aandelen, etc.).
    De koers van $70 waar op dit forum sprake van is, zie ik ze niet direct bereiken op korte termijn (toch niet zonder bijzonder nieuws). De pandemie is wat mij betreft voorbij. Hoogstens een terugkerend coronaseizoen rond de herfst/winter. De ergste varianten zijn achter de rug. Veel regeringen heffen verdere maatregelen op en binnenkort is vaccinatie is niet overal meer verplicht.
    Voor mij tijd om op een ander bedrijf te concentreren. Maar ik zal Pfizer zeker weer oppiken als ze nog ietsje zakken (rond $42).
  7. Parelzoekert 11 maart 2022 21:26
    Spotgoedkoop is het aandeel voor de hoeveelheid geld die ze binnen harken. Als ze door de 100 Miljard omzet knallen in 2022 en in het Elite rijtje van bedrijven als Apple en Walmart terechtkomen met gigantische omzetten en winsten dan is een k/w van 8 of minder (met aankomende omzetten van o.a Paxlovid meegerekend) en de huidige koers van 50 dollar echt veelste laag. Dit aandeel moet makkelijk naar 70 Dollar kunnen in 2022 en dan is die nog goedkoop. Voor de pandemie hadden ze een k/w van ruim 20 op een koers van 35 dollar, dus momenteel is hij zwaar ondergewaardeerd.
  8. Parelzoekert 8 mei 2022 17:44
    Pfizer draait met een forward k/w van 7. Wat uiteraard nergens op slaat gezien in de sector rond de 17 gebruikelijk is. Onderstaand artikel wat betreft nieuwe immunisatie ronde(s) betreffende de huidige en hoofdzakelijk toekomstige nieuwe pathogenen en de ontwikkeling hiervan wat nu op volle toeren draait om klaar te staan in het najaar, maakt dat Pfizer voor 2022 een recordjaar kent. Het koersdoel blijft voor mij minimaal 65 voor dit aandeel voor 2022.

    May 5 (Reuters) - The European Union's drug regulator said on Thursday it hoped to have vaccines adapted to address coronavirus variants, such as Omicron, approved by September.

    "Our priority is to ensure that adaptive vaccines are possibly approved by September at the latest to be ready for the rollout of new immunisation campaigns in the EU in the autumn," said Marco Cavaleri, head of biological health threats and vaccines strategy at the European Medicines Agency (EMA). read more
36 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aandeel Pfizer kan wel een booster gebruiken

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links