Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Materialise NV OTC:MTLS.Q, US57667T1007

  • 5,220 19 apr 2024 22:00
  • +0,220 (+4,40%) Dagrange 4,980 - 5,220
  • 182.884 Gem. (3M) 89,5K

Forum Materialise NV geopend

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 7 februari 2022 16:41
    Bellegen is emotie

    ARKK en MTLS bewegen samen ; als je de grafiek van vandaag bekijkt, dat is een copie.

    De tech markten beleven een manisch depressieve periode ; effe fel up, en dan weer effe fel down. ARKK heeft een soort van hefboom effect op MTLS, dus zal de koers van MTLS vooral bepaald worden door het bewegen van Nasdaq en ARKK...

    De resultaten op 8 maart kunnen hier misschien (even) verandering in brengen...
  2. Lumina 7 februari 2022 19:40
    Heel grote correlatie tussen de twee inderdaad en ons Cathie Wood is ook één van de grootaandeelhouders van MTLS.

    De reden dat ik in MTLS een grote positie heb, is echter omdat ik op 8 maart (en de jaren die komen) goede resultaten verwacht en uiteindelijk moet je voor de cashflows die een bedrijf genereert en je verwacht te verkrijgen ergens in investeren.

    Ik zou het zelfs niet erg vinden moest de koers terugvallen naar 17-18 niveau, voldoende buskruit om bij te kopen :)

  3. Lumina 9 februari 2022 17:56
    Vandaag +5,5% uitbraak boven 21 weerstand zone met grote groene candle atm. Heel bullish teken en aan het twijfelen om positie hier nog uit te breiden to add to your winners?

    Net negatieve tech sell off maand gehad, kans dat februari wat herstel brengt. Mtls heeft grotere beta als de markt omhoog gaat (als tech etf's 1% stijgen, stijgt Mtls gem meer dan 1%) en lagere beta als markt omlaag gaat laatste tijd. Gunstig teken en Mtls zou dus vlot tegen eind deze maand/begin maart terug naar 26 weerstand zone kunnen terugkruipen gegeven algemeen marktherstel februari en/of in anticipatie van goede cijfers 8 maart.

    Ik ben zelf van Leuven waar Mtls gevestigd is en heb 2 vrienden die bij Mtls werken, waarvan 1 er sinds zijn studies en nu 31 is. Zij hebben geen inside info ofzo, maar de feedback over hoe booming en druk het is en ook groot herstel en marges in medical afdeling klinken echt gunstig.

    Fundamenteel en technisch ziet dit er zeer koopwaardig uit en ik verwacht komend jaar gunstige cijfers, omzetgroei boven verwachting en margin expansion.
    ALS die cijfers dan op 8 maart boven verwachting zijn, zou Mtls wel eens kunnen doorstoten naar niveau's van (ver) boven die 26 weerstand zone.

    Ik beleg al 13 jaar en besef dat diversificatie belangrijk is. Doch, het is jaren geleden dat ik zo'n grote conviction heb gehad waardoor ik op dit moment rond de 20% van mijn ptf in Mtls aandeel + opties (calls en geschreven puts) en het aandeel zelf heb.

    Met zo'n grote positie nog bijkopen klinkt niet verstandig, maar als ik het vanuit technisch oogpunt beschouw en deze dag vandaag als potentiële uitbraak kan beschouwen, is misschien bijkopen met Stop Loss op 21 nog wel een goed tradingidee? Dat is hoe veel turtletraders/momentum traders te werk gaan, maar zit er natuurlijk al serieus in, maar met een SL op 21 kan ik wel maar een 5% van bijkoophoeveelheid verliezen (tenzij de markt op een dag serieus zou crashen maar die kans neem ik wel).

    Iemand commentaar/feedback over dergelijk idee?

    Groetjes
  4. forum rang 4 Riding the Tiger 9 februari 2022 18:56
    @Lumina

    Ik heb zelf 2000 stuks, en houd deze vast. Had ze bijna buitengegooid aan 18,5 $

    Jouw analyse is heel grondig, daar heb ik niets aan toe te voegen. De cijfers van MTLS overtreffen de laatste kwartalen de verwachtingen. Ik denk dat dat deze keer ook zo zal zijn.

    Ik val in herhaling, maar ARKK / verloop Nasdaq hebben een grote invloed op de koers van MTLS. Ook Stratasys, die bij de laatste resultaten effe door het dak gingen (naar 37 $ op 8/11) is nadoen volledig teruggezakt naar 21$ op no news...

    Beleggen is geen exacte wetenschap, en soms verkoop ik aandelen waarvan ik zei ze nooit te gaan verkopen. En soms heb ik daar achteraf spijt van...
  5. Lumina 11 februari 2022 11:14
    Oké bedankt voor de reactie alsook voor de herhaling van invloed nasdaq, want eigenlijk hield ik hier inderdaad te weinig rekening mee.

    10 jaar US rente naar 2% gekropen en US inflatie hoger dan verwacht op 7,5% waardoor er straks bij opening US wss terug een tech sell off zal volgen.

    Nu het resultatenseizoen bezig is, rapporteert de meerderheid van Europese bedrijven gunstige cijfers met vooral hogere omzetcijfers dan verwacht. Opnieuw doet dit mijn vermoeden gunstiger dan verwachte resultaten 8 maart kracht bij zetten.

    We hebben vorige week ook gezien dat waarden zoals Amazon, pinterest etc, na mee te duiken met de algemene tech sell off, serieus de hoogte in spurten na reactie op hun resultaten.

    Als de koers straks naar beneden duikt, koop ik hoogstwaarschijnlijk bij.

    Groetjes,
  6. forum rang 4 Riding the Tiger 11 februari 2022 12:18
    Een mogelijke strategie is : de helft verkopen na cijfers bvb aan 27 $ en terugkopen aan 18 $ bij terugzakken. De markten zijn zeer onstabiel (manisch depressief is geen slechte term...).

    Zo verdien je nog iets en heb je uiteindelijk meer aandelen voor hetzelfde geld...

    Ik zie wel een korte sprint naar 27$, maar een marathon naar + 40$ zie ik niet echt zitten...
  7. fisker Ronin 23 februari 2022 20:55
    De onrust rond Rusland en Oekraïne doet de beurs geen goed. MTLS zal hard dalen tussen 10$ & 14$

    Kiev
    LLC Materialise Ukraine
    Raisy Okipnoi Str., 8a
    02002 Kiev
    Ukraine

    In the second largest Materialise location, the 400+ Materialise community in Ukraine is focused on software development and IT. They are also home to dedicated support and clinical engineers for our products and services.

    This engineering center covers multiple software products, projects, and initiatives — developing a wide range of commercially successful products. Technologies inspire and propel them forward in providing sophisticated solutions for their clients and building a better and healthier world. They provide a wide range of engineering and administrative services while building expertise and excellence centers within Ukraine. Get in touch to explore our solutions and services for AM software, manufacturing, and medical sectors.

    Manufacturing Services / 3D Printing Software / Medical Software & Services
  8. forum rang 4 Riding the Tiger 24 februari 2022 08:56
    @Fisker

    Wat die idioot Putin uitvreet in Ukraine zal 0% impact hebben op de cijfers van Materialise.

    Het is niet omdat een old school potentaat een oorlogje begint dat een bedrijf dat hier volledig los van staat zal crashen. Dat zie je denk ik volledig verkeerd.

    Als de Nasdaq sterk daalt, zal MTLS effe meegaan, maar zal snel herstellen. En de cijfers die zullen goed zijn, zoals steeds. Dus je voorspelling van 10$ zal niet uitkomen. Ik verwacht een terugval tot 17$ en daarna terug gezwind omhoog naar +20$.
  9. Willy B. 24 februari 2022 14:12
    Het Belgische 3D-printingbedrijf Materialise neemt maatregelen om de 400 werknemers in zijn vestiging in de Oekraïense hoofdstad Kiev te verhuizen naar minder risicovolle plekken.

    'We volgen de situatie in Oekraïne op de voet en als reactie op de verontrustende evolutie hebben we een plan geactiveerd om medewerkers en hun familie ter plaatse, indien ze dat wensen, te begeleiden bij een verhuizing naar de West-Oekraïense stad Lviv en naar onze kantoren in Polen', zegt woordvoerder Kristof Sehmke. In Lviv heeft het bedrijf tijdelijk een nieuw kantoor geopend. 'Daarnaast werken we nauw samen met onze klanten om te garanderen dat elke potentiële impact tot een minimum beperkt blijft.'

    Materialise bleef tot nu toe operationeel in het land, maar had wel noodplannen opgesteld voor diverse scenario's.
  10. forum rang 4 Riding the Tiger 24 februari 2022 16:21
    Contingency Plan

    Zoals Willy hierboven aantoont heeft Materialise een contingency plan. Een noodplan om 100% te kunnen functioneren als er een nood situatie optreedt.

    Fisker voorspelde een daling van de koers tot 10 $ ; daar slaat hij de bal 100 % mis. Materialise stijgt op dit moment met 3% tot 19,65 $ en terecht.

    Schurken zoals Putin zullen geen impact hebben op wereldeconomieën. Als je kijkt naar de Nasdaq, ik vermoed dat die vandaag in het groen zal eindigen...

    En Rosneft en Gazprom worden gedecimeerd. En dat is logisch.
  11. Brahim_av 1 maart 2022 23:44
    Hallo iedereen.
    Ik volg Materialise al even en verwacht ook dat dit jaar een mijlpaal is voor het bedrijf.
    Ik zie het als een kantelpunt van jaren groei met verlies naar een jaar van winst.
    Tijdens de zware sell off van tech groei aandelen in voorbije maanden heeft de koers van materialise goed stand gehouden. Het is pas sinds begin dit jaar dat de koers is teruggevallen naar een koers onder de $20.
    Heb er vertrouwen in dat de resultaten die nu donderdag 3 maart worden vrijgegeven zeer goed gaan zijn. Dus anticipeer op een stijging richting $24 of hoger.
    Ik vrees echter dat in de aanloop enkele weken later als de FED zijn besluit om de rente te verhogen bekendmaakt dat we weer naar beneden gaan.
    Schiet me niet dood als het anders loopt, er is altijd een kans dat de resultaten net niet goed genoeg zijn en dan is het wat minder, hoe dan ook. Materialise is zeker een aanrader voor de middellange termijn.

  12. Brahim_av 3 maart 2022 12:59
    Highlights – Fourth Quarter 2021

    Total revenue increased 26% to 56,989 kEUR for the fourth quarter of 2021 from 45,301 kEUR for the 2020 period.
    Adjusted EBITDA increased 42% to 10,490 kEUR for the fourth quarter of 2021 from 7,371 kEUR for the 2020 period.
    Net profit for the fourth quarter of 2021 was 4,762 kEUR, or 0.08 EUR per diluted share, compared to a loss of (2,039) kEUR, or (0.04) EUR per diluted share, for the 2020 period.
  13. Brahim_av 4 maart 2022 11:43
    Op zich bracht MTLS het er nog redelijk goed vanaf.
    Materialise sloot af op +1.76% (initieel bij opening tot +6%)
    Andere 3D printing companies kregen klappen.

    3D Systems -7.05%
    Stratasys -4.3%
    Proto Labs Inc -1.91%

    The Dow Jones U.S. Technology Index lost 1.56%

    De meeste groei aandelen kregen klappen gisterren.

    Cijfers van Materialise waren heel goed (recordcijfers voor 2021).
    Vooruitzicht voor 2022 is maar 10% omzetgroei, omdat ze meer gaan investeren in ontwikkeling van hun software 3D-link platform en wat onzekerheid over de impact van de oorlog in Ukraine.
  14. forum rang 4 Riding the Tiger 7 maart 2022 08:35
    In oorlogstijd is er geen logica.

    Enkel grondstoffen worden duurder.

    Voor de rest is er maar 1 zekerheid : niets is zeker.

    Putin gaat voor het eindspel. Het wordt dus de gevangenis of de dood voor hem. Hopelijk wordt hij door zijn eigen volk afgezet en verbannen naar Siberië.
  15. Brahim_av 7 maart 2022 18:13
    quote:

    Itsanewday schreef op 4 maart 2022 21:42:

    Wat een valkuil. Damn, ik wou dat ik je bericht niet had gelezen en me niet had laten verleiden...
    Valkuil? De beurs is een slagveld deze dagen (vooral gestuurd door de oorlogssituatie).
    Als je intentie was om snel te kopen en kort daarop te verkopen met winst dat ben je eraan voor de moeite.
    Als je een aandeel koopt, reken dan toch minstens 6 tot 12 maanden voor je het met winst kunt verkopen. (Als je geluk hebt kan het in enkele weken).
    Als je 6-12 maanden kunt wachten zal je zeker niet teleurgesteld zijn in Materialise.
    Dus ik weet niet wat jouw plan was, maar de term "valkuil" is een beetje misplaatst denk ik.
    Aan welke koers heb je ze gekocht?
139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Materialise NV Nieuws

  1. dec '22 Zes nieuwe namen op favorietenlijst KBC 1

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links