Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Materialise NV OTC:MTLS.Q, US57667T1007

  • 4,890 17 apr 2024 22:00
  • +0,010 (+0,20%) Dagrange 4,860 - 5,090
  • 70.711 Gem. (3M) 88,6K

Forum Materialise NV geopend

139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Riding the Tiger 21 oktober 2021 10:51
    OQTON

    Oqton is een bedrijf uit Gent dat mede opgericht is door Ben Schrauwen. Hierbij een artikel uit Trends met interview met Mr Schrauwen waar de functie/USP van OQTON uitgelegd wordt. Zeer interessant om te begrijpen welke revolutie AI (en oo Blockchain) zullen teweegbrengen. Oqton werd recent overgenomen door DDD, die dit zullen gebruiken om ook middel grote bedrijven te laten overschakelen op robotica / AI.

    trends.knack.be/economie/e-business/d...

  2. forum rang 4 Riding the Tiger 27 oktober 2021 10:09
    Stratasys

    Craig Hallum analist Greg Palm kleefde eergisteren een koersdoel van 42 $ op Stratasys. Stratasys noteerde toen aan 28 $. SSYS steeg die dag met 21% tot 33 $ om gisteren terug te vallen naar 32$. De "drie" leading 3D bedrijven maken komende weken resultaten voor Q3 bekend, dat wordt zeer belangrijk :

    - MTLS nu donderdag 28 oktober ; de lat ligt hoog, 60 Mio $ omzet verwacht... hopelijk lukt dat... :
    - SSYS : op 4 november
    - DDD : op 8 november

    finance.yahoo.com/news/stratasys-shar...

  3. forum rang 4 Riding the Tiger 28 oktober 2021 14:19
    Materialise : recordcijfers voor Q3

    Fried Vancraen, de stichter en grootaandeelhouder. ©Dieter Telemans
    Christophe De Rijcke
    Vandaag om 13:33

    De groep uit Haasrode sluit het derde kwartaal af met zwarte cijfers, met dank aan de nieuwe groeimotor Manufacturing.

    De Leuvense specialist in 3D printing Materialise MTLS0,00%
    zag de omzet in het derde kwartaal met 28 procent stijgen tot 52,2 miljoen euro. Dat leidde tot een brutobedrijfswinst (ebitda) van 9,7 miljoen euro, een toename met 62 procent. Helemaal onderaan de resultatenrekening was er een winst van 8,6 miljoen of 0,15 euro per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar slikte Materialise nog een verlies.

    Voorzitter Peter Leys wijst erop dat Materialise nog nooit zo'n hoge omzet en ebitda op kwartaalbasis heeft geboekt. 'We komen sterker dan ooit uit de covidcrisis. Alle drie divisies boekten een mooie prestatie.' De drie afdelingen van Materialise zijn Manufacturing, Software en Medical (medische implantaten).

    Terwijl Manufacturing begin dit jaar nog het zwakke broertje was, blijkt die in het derde kwartaal de groeimotor. De afdeling voert opdrachten uit op maat voor productiebedrijven zoals auto- en vliegtuigbouwers en kende in het derde kwartaal een omzetgroei van 61 procent. De twee andere afdelingen zagen de omzet met circa 10 procent aandikken.

    Materialise stijgt 5% in de voorbeurs handel. Hopelijk lukt het deze keer wel om die moeilijke 24$ grens te doorbreken en Noordwaarts te bewegen....

  4. forum rang 4 Riding the Tiger 28 oktober 2021 15:55
    Willy, het gaat hard vandaag. Maar we mogen niet te vroeg juichen, sinds juni heeft MTLS 3 X de 25$ barriere doorbroken, maar kende steeds een terugval. Hopelijk is het derde keer goede keer.

    Wat voor mij persoonlijk het belangrijkste is, is de nu toch forse groei van de omzet, en een sterke verbetering van de winstcijfers. Een bedrijf heeft toch als doel om aan het einde van het jaar winst te maken.

    Voor de aandeelhouders in de US, is de korte termijn belangrijk. Daarom is het prima dat er wat versnelling komt in de omzet/winst. Die zal om en bij de 200 Mio euro zijn, of 235 Mio $. Op naar de 300 Mio $...
  5. Willy B. 28 oktober 2021 16:04
    Gaat idd goed omhoog

    Ivm je opmerking (volatiliteit aandeel), ik kan mij daar ook wel in terugvinden aangezien Q1 niet supergoed was, Q2 was goed maar de vraag was vooral (en daarom de voorzichtigheid) of dit duurzaam was, uit cijfers Q3 en vooruitzichten lijkt dit wel.

    Daarom heb ik de hoop dat de stijging wel eens duurzaam kan zijn. Zeker ook omdat de tak manufacturing nu aan de kar heeft getrokken.
  6. Willy B. 28 oktober 2021 16:05
    Voorzitter Peter Leys wijst erop dat de groep uit Haasrode nog nooit zo'n hoge omzet en ebitda op kwartaalbasis heeft geboekt. 'We komen sterker dan ooit uit de covidcrisis. Alle divisies presteren sterk.' De drie afdelingen zijn Manufacturing, Software en Medical (medische implantaten).

    Terwijl Manufacturing het grote slachtoffer was van de coronacrisis, blijkt die in het derde kwartaal de groeimotor. De afdeling voert opdrachten uit op maat voor productiebedrijven zoals auto- en vliegtuigbouwers en kende in het derde kwartaal een omzetgroei van 61 procent. De twee andere afdelingen zagen de omzet zo'n 10 procent aandikken.
  7. forum rang 4 Riding the Tiger 28 oktober 2021 16:13
    Manufacturing is inderdaad de grote groeipoot. De toepassingen zijn onbeperkt, van tand protheses, tot vliegtuig onderdelen, sieraden etc etc...

    Er komt ook een tendens om deze "dure" producten weer lokaal (in EU en USA) te produceren. Tekorten aan grondstoffen in China, tekorten aan containers etc... kunnen veel schade toebrengen omdat dit tijd kost en dus omzet. MTLS zal net als DDD (die Oqton overnamen) op deze trend inspelen.
  8. Willy B. 28 oktober 2021 16:44
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 28 oktober 2021 16:13:

    Manufacturing is inderdaad de grote groeipoot. De toepassingen zijn onbeperkt, van tand protheses, tot vliegtuig onderdelen, sieraden etc etc...

    Er komt ook een tendens om deze "dure" producten weer lokaal (in EU en USA) te produceren. Tekorten aan grondstoffen in China, tekorten aan containers etc... kunnen veel schade toebrengen omdat dit tijd kost en dus omzet. MTLS zal net als DDD (die Oqton overnamen) op deze trend inspelen.
    Feit is dat de techniek van Materialize en andere 3D-spelers ook zorgt dat je geen verlies hebt, wat het productieproces veel efficiënter maakt, ook naar kosten

    Koers blijft maar stijgen +16% daarnet al
  9. forum rang 4 Riding the Tiger 10 november 2021 10:20
    3D Systems - Goede cijfers

    DDD heeft goede resultaten bekend gemaakt. De omzet steeg voor Q3 met 14% tot 156 Mio $. Overnames : 3D Systems has made other moves recently as it reconfigures its business with the acquisitions of Oqton and Volumetric Biotechnologies, both of which were announced since September.

    De markt verwachtte echter nog betere cijfers en DDD kelderde met 14%. Op de lange termijn moet vooral Oqton een groeimotor worden. Hier werken enkele bollebozen die op gebied van AI het neusje van de zalm zijn. DDD zal volgend jaar waarschijnlijk sterk groeien...

    www.bizjournals.com/charlotte/news/20...
  10. Willy B. 3 december 2021 15:04
    De Amerikaanse bouwer van 3D-printers Essentium gaat naar de beurs via een fusie met een SPAC of beursgenoteerd blancochequebedrijf dat luistert naar de naam Atlantic Coastal Acquisition. De deal moet tegen het einde van het eerste kwartaal rond zijn en een vehikel opleveren met een geraamde ondernemingswaarde van 974 miljoen dollar.

    Het bedrijf brengt een nieuw type 3D-printers op de markt, zogenaamde High Speed Extrusion (HSE) printers. Die zouden vele malen sneller en preciezer zijn dan conventionele printers. Ook het Leuvense 3D-softwarebedrijf Materialise
    gelooft in de technologie, want het nam in 2018 deel aan een kapitaalronde van Essentium. Ook de Duitse chemiereus BASF stapte toen in.

    Volgens kennisgevingen door Materialise investeerde het in 2018 en 2019 in totaal 3,3 miljoen dollar in het bedrijf, voor een belang van 5 procent. Eind 2020 werd de waarde van het belang, op basis van een nieuwe kapitaalronde, geraamd op 3,535 miljoen dollar.

    Na afronding van de beursgang, waarbij 346 miljoen dollar cash wordt opgehaald, zullen de bestaande aandeelhouders nog 64% van de aandelen bezitten. Voor Materialise betekent dat nog een belang van 3,2 procent dat enkele tientallen miljoenen dollars waard zou kunnen zijn. Al zal dat laatste natuurlijk afhangen van de koersevolutie van Essentium.
  11. forum rang 4 Riding the Tiger 28 januari 2022 17:36
    ARKK - Cathie Wood

    Het feit dat Cathie Wood met ARKK 12,5% van de MTLS aandelen heeft is een zegen, maar tegelijk een vloek. Wanneer ARKK carshed, dan gaat MTLS mee.

    Dat is dus nu het geval. ARKK is gecrashed, omdat hun belangrijkste participaties (oa TSLA) door het putje gingen. Ik hoop dat ARKK de bodem gezien heeft... anders gaat MTLS nog even mee in de lift...naar beneden.
  12. Brahim_av 29 januari 2022 01:19
    quote:

    Riding the Tiger schreef op 28 december 2021 16:21:

    Even vergelijken :

    Omzet Beurswaarde

    Stratasys 600 Mio 1,6 Mia
    Materialise 200 Mio 1,5 Mia
    DDD 649 Mio 2,8 Mia

    Is Stratasys ondergewaardeerd aan 2,5 X de omzet of zijn MTLS aan 7 X de omzet en DDD aan 4 X de omzet duur ? Of is deze vergelijking te simplistisch ?
    De vergelijking is goed. Eigenlijk is dit hetzelfde als de P/S rato. Koers delen door omzet-per-aandeel.
    Is de juiste parameter om bedrijven in dezelfde sector met elkaar te vergelijken.

    7x is dus redelijk duur gewaardeerd tegenover de anderen.
    Ondertussen is de P/S gedaald naar nadat materialise koers is gezakt laatste dagen naar $19.
    Maar dat geldt ook voor de andere bedrijven.
    Verder is het wel zo dat de omzet van materialise in de toekomst misschien sneller kan groeien dan de anderen, maar dat is toekomst en dit zit soms al in de koers verwerkt waardoor die factor wat hoger is voor Materialise.
  13. forum rang 4 Riding the Tiger 30 januari 2022 12:08
    @Brahim, bedankt voor je analyse...

    Ik lees net in De Tijd dat KBC MTLS in de top lijst heeft staan met een doel van 40 $.
    Bij terugval ga ik er nog wat van inslaan...

    De TIJD 30/1/2022

    Bij KBC Securities prijkt de Belgische, maar op de Nasdaq genoteerde 3D-printingspecialist Materialise MTLS 5,45% op de ‘top pick’-lijst. Vorig jaar was het aandeel verzesvoudigd tot 80 dollar door de aankoopwoede van de ARK-fondsen van de techgoeroe Cathy Wood. Intussen is de koers geïmplodeerd tot 18 dollar. Analist Guy Sips hanteert een koersdoel van 40 dollar voor het bedrijf dat zowel 3D-software als geprinte modellen voor de geneeskunde of prototypes levert. ‘Materialise realiseert recordcijfers, met solide prestaties in elke afdeling. Door de recente overname van Link3D uit Colorado neemt de productiecapaciteit fors toe’, argumenteert Sips.
  14. Lumina 7 februari 2022 06:27
    MTLS heeft terecht een hogere P/S ratio omdat het hogere marges haalt dan de competitie. Brutomarges van 56% vgl met concurrenten rond de 40%.

    Verder heeft MTLS enorm veel ruimte voor marge expansie door hun leading software pakketten die ze als SaaS willen aanbieden (wat de bruto en netto marges ten goede zal komen).

    MTLS is op de korte en lange termijn één van mijn favorieten. Heb op call opties én het aandeel zelf in ptf, verwacht dat de resultaten op 8 maart positief zullen zijn wat de koers mogelijks terug naar (een uitbraak boven) de 25 zal brengen.

    De tech sell off kan natuurlijk wel roet in het eten gooien.

  15. Lumina 7 februari 2022 06:33
    P/S is trouwens teruggezakt naar 4,9, vorig jaar was deze 14,89. Gemiddeld heeft MTLS een P/S van rond de 4 gehad. Maar vroeger werden deze marges (nog) niet gehaald dus stijgende P/S is te verwachten;

    Als je naar hun resultatenrekening kijkt, zie je dat ze nog een grote brok in kosten in "sales en marketing expenses" (>50% van alle kosten hebben). Als deze met een grotere schaal meer omzet per unit kunnen dragen, zou de marge expansie er goed uitzien ^^
139 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Materialise NV Nieuws

  1. dec '22 Zes nieuwe namen op favorietenlijst KBC 1

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links