Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Ik heb er nog nooit zo erg naast gezeten"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. CM-Mienstock 4 februari 2022 17:22
    Zelf ben ik ook aandeelhouder in CM.com. Ik denk dat ik een van de weinige aandeelhouders ben die nog niet in de min staan. Ik kocht op 18,50. Ik heb de hele weg naar 46 meegemaakt en ook de hele afstort naar 23.

    Wat het probleem is, beste Niels en Arend-Jan, is dat Niels op 43 euro, na een stijging van bijna 100% in een halfjaar, een strong buy advies gaf met een koersdoel van 55. Hoe haal je het in je hoofd om op dat moment met een strong buy te komen? Na zo'n rally is de kans op een correctie vele malen groter. Natuurlijk dien je als belegger zelf je eigen onderzoek te doen, maar jullie zullen zelf ook wel weten dat lang niet iedereen dat doet en dat sommige beleggers alleen maar op tips van andere handelen. Niet slim, maar het gebeurt wel.

    Dat de koers van CM.com zo hard omlaag is gekomen is niet helemaal onterecht. De 2 G's hebben ook niet de beste beslissingen gemaakt. Een converteerbare obligatie uitgeven én hun eigen aandelen ter beschikking stellen om te shorten. Dat is vragen om problemen op de korte termijn. Je zou bijna zeggen dat ze in mooie praatjes van een paar gladde bankiers zijn getrapt. Op de lange termijn verwacht ik wel dat het met de koers weer goedkomt. Het bedrijf groeit als kool.
  2. Maan Arkenbosch 4 februari 2022 21:19
    Schandalig hoge inflatie van 7,6% in Nederland in Januari 2022, jaagt middenklasse naar armoe!
    Bank of America verlaagde de groeiverwachtingen voor de Amerikaanse economie het eerste kwartaal van 4% naar 1%.
    In Duitsland werden de kleinhandelsverkopen gepubliceerd en deze bleken 5,5% achteruit te zijn gegaan.
    Wordt het een lagere inflatie of een recessie? of beter gesteld: als sociale onrust uitbreekt, gaan de centrale banken toch weer de drukpers aanzetten?
    De prijzen zijn al langere tijd aan het stijgen, ondanks de politieke uitspraak dat de inflatie maar tijdelijk zou zijn.
    Dat komt niet door het snelle economische herstel van de corona crisis, zoals de politiek en hun economische meelopers beweren. waardoor er z.g.tekorten zijn ontstaan aan bepaalde materialen.
    Over de gehele linie gaan de prijzen vooral van eerste levensbehoeften zoals, voeding, energie, brandstoffen, lonen, technische materialen en meerdere grondstoffen fors omhoog, door lager aanbod, i.v.m. verwaterd geld,ondanks overheid subsidies.De werkelijke oorzaak is het ongebreidelde drukpersen van €.U. Monopoly geld om de zuidelijke.landen van de E.U. zadel te houden.
    Het Monopoly geld zoekt zijn weg in steeds duurdere woningen en vooral het aandelen beurs Casino.
    Door deze E.C.B./E.U. politieke strategie wordt de spaarzame bevolking verder naar waardevaste assets gejaagd, waardoor deze ook steeds meer inflatie opleveren.
    Deze onstuitbare mallemolen kan voor financieel-economische chaos zorgen, waardoor de E.U. in een zwakkere positie komt m.b.t. de Oekraïne crisis/Rusland en Chinese politieke druk.
    Door de hierdoor ontstane neergaande conjunctuur, ontstaan steeds meer culturele botsingen, vooral in grote steden, .
    De hard werkende middenklasse is het kind van de rekening, gezien de steeds verder achterblijvende loon verhogingen, via aanpassing door de torenhoge inflatie.
    Het wordt de hoogste tijd dat gestopt wordt met gesubsidieerde “”deskundige”” klaplopers welke via onzinnige rapporten en adviezen, duur betaald worden, via hun lobby circuit.
    Wordt het Wal street of Main street ?
  3. TA=verlies 4 februari 2022 22:27
    Altijd leuk om de podcast te luisteren.
    Ik vind het belangrijk de mening te horen van anderen over de materie.
    Maar volg zeer zelden de adviezen van adviseurs en of analisten.
    Als je al een tijdje meeloopt, en de adviezen goed bekijkt , lopen ze eigenlijk altijd achter de koers aan.
    Als belegger ben je dan uiteraard te laat om een hoog rendement te halen.
    Maar je eigen trades kun je het best bepalen door zoveel mogelijk meningen en argumentaties te beluisteren.
    Ik denk dat dat de inzet ook is van deze podcast.
    Bedankt voor jullie mening en kijk op de zaken, hoewel ik ze niet altijd deel.
  4. Karel Finders 5 februari 2022 07:23
    Jammer dat Arend Jan zo vaak zijn gesprekspartner in de reden valt, hij praat voor mijn gevoel ook veel te gejaagd. En ook regelmatig van de hak op de tak. De podcast wordt daardoor erg onrustig. Ik beluister de podcasts altijd, omdat de onderwerpen zo interessant zijn, maar iedere keer ben ik blij als ie afgelopen is, want het is soms nogal inspannend om de podcast van begin tot eind te volgen. Zou allemaal iets rustiger kunnen en met meer structuur.
  5. Hideki 5 februari 2022 08:24
    quote:

    Karel Finders schreef op 5 februari 2022 07:23:

    Jammer dat Arend Jan zo vaak zijn gesprekspartner in de reden valt, hij praat voor mijn gevoel ook veel te gejaagd. En ook regelmatig van de hak op de tak. De podcast wordt daardoor erg onrustig. Ik beluister de podcasts altijd, omdat de onderwerpen zo interessant zijn, maar iedere keer ben ik blij als ie afgelopen is, want het is soms nogal inspannend om de podcast van begin tot eind te volgen. Zou allemaal iets rustiger kunnen en met meer structuur.

    Eens, en hij gooit de arme Niels ook nog even voor de bus.

    Aan alle zielen die blind op een advies van een advies ingaan van een commerciele site zoals IEX: zoek het bij jezelf en niet bij Niels. Niels doet ook maar gewoon z'n werk en geeft adviezen. Ja hij zit er nu een paar keer flink naast. Weet ook niet of hij een belegger/analist is die zelf de markt verslaat. Dus wat kun je verwachten? Koop gewoon lekker ETF'jes en volg de markt.. dan versla je 85% van de particuliere beleggers.

    Als je echt iets wilt leren over beleggen kun je beter de podcast en filmpjes van iemand als Rowan Nijboer luisteren. Deze IEX podcast is meer gewoon leuk vermaak, een beetje zoals VI over voetbal doet (of deed). Ik luister er altijd graag naar.
  6. forum rang 7 wiegveld 5 februari 2022 11:06
    Alle analisten zitten er voortdurend naast en soms gokken ze goed. Dat is inherent aan hun werk.
    Commentaar geven op getallen uit verleden en dan een glazen bol gebruiken voor de toekomst.
    De afgelopen jaren was er maar een richting, dus dat was makkelijk.
    Nu is het wel even anders en zie je dat alle analisten veel te positief zijn geweest.
    hup we moeten van tech naar waarde, maar o jee bedrijven als Clorox in USA kunnen de gestegen kosten al niet doorberekenen, dus die koers crasht ook.
    Meta analyse van Niels miste vooral de , op de korte termijn kijkend, idiote hoge investeringen in de metaverse omgeving. Zuckerberg pompte er in een jaar 10 miljard $ in. Nu nog een put maar mogelijk een put met straks een goudfontein. Alleen daar wachten de instant bevrediging analisten en volgers niet op.
    Dat heeft geleid tot de afstraffing.

    Het is niet de grootste zeperd, dat is toch echt CM.com -50% in werkelijkheid waar advies fors omhoog ging. Formule 1 verblinding van de analist?

    Enkele slotconclusies:
    1) de IEX analisten volgen veel bedrijven, ik denk te veel.
    2) dagelijkse productie lijkt belangrijker dan doorwrocht werkstuk en analyse. Beetje productie beperking dus.
    3) Niels is ten opzichte van andere analisten bij bedrijven wel altijd de meest optimistische.
    Advies: kies je koersdoel en doe er in 2022 25% vanaf.
  7. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 februari 2022 11:30
    Als je koersen niet kunt voorspellen, dan kun je ze ook niet berekenen. Lijkt me. Ik begrijp dat het een leuke hobby kan zijn, zo kijk ik zelf graag naar grafieken, maar erg zinvol lijkt het me niet te zijn. Er zijn ook veel te veel externe factoren die je niet in cijfers terug kunt zien. Sentiment bv.
  8. LLinssen 5 februari 2022 12:08
    Je moet ook wel naïef zijn om het inschatten van de markt en de kansen van een onderneming in de toekomst over te laten aan een aandelen analist. Beoordelen van cijfers en kennis van een (groei) markt zijn twee beker verschillende dingen. Daarom zijn strategen ook geen aandelen analisten, zo gek is dat toch niet?

    Als je een portefeuille van aandelen volgt in het metaverse, de advertentie markt, AI, vastgoed, fast moving consumer goods, telefoons, chemie, vastgoed, commodities en wat er allemaal op het lijstje staat van een aandelen analist dan kan een inschatting van de markt, concurrentie en concurrentie voordeel ook niet veel meer zijn dan een beetje fantasie, lezen van het jaarverslag en een blik op het verleden. Dan kunnen inschattingen helemaal verkeerd uitpakken. Lees een artikel dan ook gewoon voor het vermaak en een interpretatie van de cijfers, pluk een paar ideeën over de kijk naar de markt uit een artikel en doe je eigen analyse of dit nu fundamenten of TA is. Lazen we vanuit TA analyse afgelopen jaar niet dat je weg moest blijven uit Shell, de serieuze belegger had er niets te zoeken.

    Eigenlijk komen we dan snel terug bij de wetenschap van Warren, beleg in een aandeel dat je kunt begrijpen, een goed management, een goede prijs, voldoende waarde en voldoende informatie om je beslissingen op te rechtvaardigen.
  9. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 5 februari 2022 12:14
    Een ander belangrijk nadeel van rekenen is dat je macro-economische trends niet ziet aankomen. Op enig moment klinkt zo'n trend ook door in de cijfers, maar dan heb je een flink deel van de bootreis al gemist. Zo is er heel veel kritiek op sociale media platforms als Facebook, Twitter en ook YouTube omdat ze nogal 'gekleurd' zouden modereren. Als gevolg daarvan worden er nu talloze alternatieven ontwikkeld. Zelfs Donald Trump schijnt zijn eigen sociale media platform te hebben ontwikkeld. Sommige daarvan zijn decentraal zodat ze niet, of toch veel moeilijker, uit de lucht te halen zijn; dan wel via wetgeving gedwongen kunnen worden tot het uitvoeren van een bepaald, politiek gewenst beleid. Mij lijkt dat een hele belangrijke nieuwe trend waar je bij moet zijn. Alleen, met rekensommetjes maken zul je daar nooit bij uitkomen.
29 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links