Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van dalende koersen word je niet arm

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Katsjinggg 3 februari 2022 11:54
    “If you cannot control your emotions, you cannot control your money.” Warren Buffett

    helaas is net hun emoties wat de meeste mensen niet kunnen beheersen (en hoe jonger hoe minder controle - zelldzame uitzonderingen buiten beschouwing gelaten). De markten zijn niet zo "logisch" als velen het zich inbeelden, maar bewegen constant tussen extremen
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 februari 2022 13:46
    quote:

    antiflow schreef op 3 februari 2022 13:35:

    Maar de boodschap is dus dat Piet particulier gewoon op de blaren moet zitten terwijl de professionele belegger uitstapt?
    Professionele beleggers kunnen de markt ook niet timen. Wat ze volgens mij wel eens doen, sommigen althans, dat ze een deel verschuiven van aandelen naar obligaties of vice versa: risk-on en risk-off.
  3. Steven v. O. 3 februari 2022 14:17
    @ Zaphod

    Inderdaad, ook professionals kunnen niet timen, maar winnen het op risicomanagement (en vasthouden aan de voorgedefinieerde systematiek).

    Ik vond zelf dit inzicht wel interessant (over het Renaissance Technologies - de onbetwiste koning onder de hedgefunds)

    "The fund constantly opens and closes thousands of short-term positions, both long and short. Winning only 50.75% of millions of trades supports annual gains in the billions, after trading frictions."
    www.cxoadvisory.com/investing-experti...
  4. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 3 februari 2022 15:58
    Renaissance is een heel speciaal beestje. Allemaal quants: hyperbriljante wiskundigen en raketgeleerden; dat soort werk, waar ze volgens mij ook met het nodige dedain naar de reguliere financiële wereld kijken, waar ze eigenlijk zo weinig mogelijk mee te maken willen hebben. Maar inderdaad, risicomanagement is alles. Daar kunnen we nog wat van leren.
  5. Paul 3 februari 2022 18:20
    Het enige zinnige wat er te zeggen valt over de aandelenmarkt is dat er niets zinnigs over te zeggen valt. Timing is onmogelijk. En proberen het wel te doen leidt alleen maar tot lager rendement omdat commissiekosten onnodig oplopen. Dus buy en hold met wat je kunt missen. En vooral de verleiding weerstaan om tegen je verstand in te gaan en te gaan handelen. Moeilijk.
  6. forum rang 7 jan de vakman 3 februari 2022 19:20
    Timen gaat niet, maar met trends mee gaan is meestal wel goed, want als je daar tegenin gaat, dan vecht je tegen de bierkaai en verlies je!!
    Goede dividend aandelen hebben het voordeel, dat je bij een [zware] dip er steeds meer bij kunt kopen, zeker als je daar wel goed mixt en timed!!
  7. [verwijderd] 3 februari 2022 19:52
    Precies timen is lastig en kan je bietenbrug mee opgaan maar dat hoeft ook niet. Je hoeft niet exact het hoogste of laagste punt te weten en je hoeft ook niet elke correctie over te slaan. Maar als je eens per jaar een correctie van 5-10% kan overslaan dan heb je na 5 jaar toch 25-50% beter gedaan ten opzichte van geheel niet handelen en heb je bij neutrale koersen al een mooi rendement.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links