Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ervaringen met energieleveranciers

1.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 josti5 28 januari 2022 14:03
    quote:

    jowi schreef op 28 januari 2022 13:40:

    Ik hoorde nog een forumlid zeggen, "wijze mannen en vrouwen in Den Haag" maar keer op keer blijkt wel weer
    dat dat niet het geval is. Kortzichtig denken en onkunde in Den Haag. Al jaren onder kabinetten Rutte!!!!

    Einde quote.

    Dat dacht ik ook.
    Maar gaandeweg bekruipt mij, alle ontwikkelingen bijeen genomen, steeds meer het onrustige gevoel dat het allemaal bewuste WEF-politiek is.

    Op steeds meer cruciale plekken zijn WEF-leden geïnfiltreerd, omhoog geklommen via bestaande partijen als VVD (Rutte) , D666 (Kaag), CDU en de Groenen.

    En in het bedrijfsleven, o.a.:

    Partners waren in 2020 onder andere Shell, Schiphol, Rabobank, KPN, ING Groep, ABN AMRO, Heineken, Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO), Europese Investeringsbank en Apple.

    nl.wikipedia.org/wiki/World_Economic_...,totaal%20zo'n%202500%20personen.

    En dan zijn er de 'Young Global Leaders', w.o. Koning Pils en Mabel, maar ook de Groenenleidster en huidige minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock:

    www.weforum.org/people/annalena-baerbock

    nl.wikipedia.org/wiki/Young_Global_Le...
  2. forum rang 10 voda 28 januari 2022 14:03
    Peter,

    Het gros van de Nederlandse huizen kan simpelweg nog niet van het gas af. Hier zijn behoorlijke bedragen mee gemoeid om de boel zo te isoleren, zodat met via een warmtepomp o.i.d. de woning kan verwarmen.

    Zelf zit ik in een oud huis wat bijna 100 jaar oud is, en niet eens spouwmuren heeft. Zelfs met HR++ glas achter, en triple glas voor, heb ik een relatief schone gas gestookte HR combi ketel nodig. Trouwens, net een nieuwe gekocht.

    Daarnaast probeert de regering iedereen gek te maken met dat gasloos. Als 25% of meer gas loos zou gaan, klapt het hele elektra net. Nu zijn er soms al problemen. Zeker als er ook nog meer elektrische auto's bijkomen. Dat zijn echte stroomvreters. Dit kan echt niet opgevangen worden door windmolens en zonnepanelen.

    Over gas gesproken, de wereld voorraad, bij huidig verbruik, kan minstens nog 200 jaar vooruit. Ik hoop toch echt dat b.v. kernfusie centrales al lang voor die tijd de boel overgenomen hebben.

    www.milieuzaken.org/gasvoorraden-were...

    www.google.com/search?q=wereld+gasvoo...
  3. forum rang 8 Leefloon 28 januari 2022 19:35
    quote:

    ffff schreef op 28 januari 2022 13:16:

    Er verschijnen echt veel doorwrochte artikelen, waarbij gas en elektraspecialisten erbij gehaald worden, maar als je er verschillende doorgelezen hebt kom je echt tot de conclusie dat " geen mens" het weet.

    1: Er wordt enorm gediscussieerd over AOW en over pensioenverhogingen, maar beide verhogingen halen nog maar een deel van de energiefactuur weg.
    ...
    2. Ik vind zelf dat er opvallend weinig aandacht is voor die enorme gasprijsverhogingen omdat dit in heel wat gezinnen er toch echt in moet hakken.
    Cijfers vertellen het verhaal van de verwachtingen. Het is niet "raar" wanneer een jaarcontract goedkoper is dan flexibele tarieven, wanneer de markt een daling binnen de termijn van een jaar verwacht. Zo'n contract is ook maar flex plus een financieel product. Bij rente zou je het een inverse rentecurve noemen, en ook gasfutures laten een daling zien. Is het niet te voorspellen of is het geen hedge voor je, dat is allemaal het punt niet, blijf dan van zuilke futures af.

    De hogere energierekening voor o.a. arme sloebers wordt gecompenseerd via de lagere energiebelastingen en de ~200 euro voor minima, zodat de stijging van de energierekening met de tarieven van toen met zo'n 5 euro per maand zou stijgen. Dat zal ongeveer kloppen. De boodschappen zullen zwaarder wegen door de mogelijk tijdelijk hoge inflatie, waarbij de koopkracht halverwege 2022 aangepast kan worden. De ontkoppeling van de AOW lijkt mij "onhandig", alhoewel het effect daarvan door een andere maatregel ook maar iets van 0,1% koopkracht zou zijn.

    En een positief effect van hogere energieprijzen kan zijn dat bewuster gaat worden nagedacht over verbruik. Zo kan er vaak toch meer bezuinigd worden op de energierekening dan dat de meerkosten zijn, bij een prijsstijging inclusief reparaties van de koopkracht door de overheid. De kachel laten loeien tijdens een tochtje met de rollator naar de supermarkt, of pas bij de kassa een "slim" genoemde thermostaat op afstand opschroeven.

    En is er ook nog het aangenomen voorstel van zo'n zinloos zetelend Kamerlid, om aan minima en huurders voor 70 euro of bouwmarktmaterialen en advies ter beschikking te stellen. Tochtstrippen, "gratis"waterbesparende douchekop, en dergelijke. Die 70 euro is meer dan die gemiddeld 5 euro hogere energierekening per maand, en kan blijvende besparinkjes opleveren voor de armere sloebers.
  4. forum rang 5 DurianCS 29 januari 2022 11:04
    quote:

    jowi schreef op 29 januari 2022 11:00:

    Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel. Een hoge energie rekening wil zeggen, veel centjes in de schatkist van de (R) overheid.
    En waarom denk je dat dit geld bij de overheid terecht komt en niet bij de energiemaatschappij? Misschien wat extra BTW.
  5. forum rang 7 ffff 29 januari 2022 12:57
    Leefloon,

    Wij lezen blijkbaar totaal andere rapporten. Ik wijs alleen nog maar eventjes op die lange posting van hans / Voda van Pricewise waarin dus verteld wordt dat de elektriciteits en de gasprijzen in 1 jaar tijd met een factor 5,5, dus 450 procent verhoging, zijn geestegen.

    Nu kom jij met een lange posting waarbij je bedragen van 5 Euro per maand extra noemt.

    Ik ga het allemaal niet uitzoeken, hoe je daar toch bij komt.....
    Ik vertelde je al dat mijn GAS maandafrekening is verhoogd in drie stappen van 147 Euro per maand naasr 1140 Euro per maand. Er wordt niets meer gas verbruikt. Wel een variabel contract dat ik uiteraard nu zo snel mogelijk wil veranderen. Nog niet zo eenvoudig in de huidige tijden.

    Maar JOUW vijf Euro per maand steekt toch gruwelijk verschillend af tegen mijn ervaring: van 147 naar 1140 oftewel MAAL 7,75 oftewel 675 procent verhoging offtewel 883 Euro per maand, althans voor februari 2022 extra.

    Maar...Leefloon, laten we elkaar op de hoogte houden. Van jouw posting, van jouw beweringen heb ik uiteraard heel veel moeite mee ze te geloven.

    Peter

  6. forum rang 8 Leefloon 29 januari 2022 16:57
    quote:

    ffff schreef op 29 januari 2022 12:57:

    Van jouw posting, van jouw beweringen heb ik uiteraard heel veel moeite mee ze te geloven.
    Het zijn niet mijn cijfers, noch een mening. De overheid compenseert vooral armen, maar (nog) niet helemaal volledig, en doet dat compenseren niet met volstrekt willekeurige bedragen of met half werk.

    Ik weet niet of tarieven lang vastzetten handig is bij hoge prijzen, maar dat moet iedereen zelf weten. Bij een hoge hypotheekrente zou ik ook liever. kiezen voor dagtarief dan X of XX jaar vast.

    Toch een sommetje, om niet al te onnozel die €5/maand te echoën. Het gemiddelde gasverbruik is 1170 kuub. De variabele meerprijs van een grote aanbieder is met €0,29379 per kuub gestegen. Dus €343,70 per jaar. Elektra kost per eenheid €0,1062 meer, bij een gemiddeld verbruik van 2384 eenheden. Dus €253,18 per jaar. In totaal dus €596,88/jaar meer. Af: ongeveer €415 verlaging energiebelasting. Nog €181,88 per jaar te gaan. Af: die €200 verlaging voor arme sloebers. Overschot: €18,12 per jaar.

    Over een plus van €18,12 naar een min van €60 (12x €5) ga ik niet moeilijk doen, door allerlei andere mogelijke effecten, verschillen bij aanbieders, en gemiddeld een hogere rekening voor wie dat kan en wil betalen. Zou je zomaar rond de €5/maand uit kunnen komen, over de hele populatie. Waarvan de meeste particulieren geen met gas verwarmde kas hebben. Nog los van besparingen, omdat hogere kosten goed zijn voor bewuster gebruik.
  7. forum rang 6 haas 30 januari 2022 09:22
    Arie heeft met zijn vooruitziende blik al tijden geleden zijn energievoorziening in eigen hand genomen
    Woning, 1914, 90 m2 Oppervlakte.
    Schrijft niet of het eigen woning is of Huur, en wat zijn investering is geweest
    Én wist van wanten want zijn hele leven gewerkt in de klimaatbeheersing
    De oplossing = lucht-luchtwarmtepomp + 29 zonnepanelen (opbrengst 1800 KWH)
    ==========================================================
    Arie betaalt 0 euro per maand aan energiekosten: ‘Het levert zelfs geld op’
    Hoeveel geld besteedt u aan energie in huis? Hoe probeert u de kosten omlaag te brengen?
    Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Arie (67) uit Ridderkerk.

    meer in veeel info van Arie:
    www.destentor.nl/wonen/arie-betaalt-0...

    PS: ik wens iedereen veel zondagswarmte toe:)
  8. forum rang 8 Leefloon 30 januari 2022 10:25
    quote:

    Leefloon schreef op 29 januari 2022 16:57:

    Overschot: €18,12 per jaar.
    Daar komt voor arme sloebers en huurders de €70 aan "bouwmarktbonnen" bij, dankzij een aangenomen motie van een pot haarverf met één zetel, alhoewel daarvan de hele uitvoeringsorganisatie weleens duurder zou kunnen zijn dan het zo uitgedeelde geld voor tochtstrips, waterbesparende douchekoppen, zuinigere lampen, ...
  9. forum rang 8 Leefloon 30 januari 2022 10:42
    quote:

    Contraire Zwartkijker schreef op 30 januari 2022 10:33:

    @leefloon, ik zie dat je rekent met relatief beperkte tariefstijgingen.
    Leuk geprobeerd, maar het zijn werkelijke "variabele" tarieven van een klassieke, grote marktpartij in vergelijking met een jaar geleden, Een voor mij ongunstige vergelijkingsbasis. Die verhoging past ook bij het regeringsbeeld van een anders ongeveer €50 per maand hogere rekening, en bij nieuwe termijnbedragen die niet nog eens 200% hoger zijn dan toch al hogere marktprijzen.

    Zou hooguit kunnen, in theorie, dat jij heel erg variabele tarieven hebt. Dagprijzen. En/of een slechtere inkoper bij het energiebedrijf. De grote rekent nu een prijs iets onder de door jou genoemde €0,60 per kuub. Zonder kortingen, zonder enige moeite om de goedkoopste te hebben gezocht.

    En vergeet die regering dus ook niet, die de torenhoge energiebelastingen niet zomaar met een bijna willekeurig, overduidelijk te laag bedrag zullen hebben verlaagd. In werkelijkheid is de belasting voor velen zelfs iets teveel verlaagd, gelet op het kleine overschot (nog zonder die €70) voor arme sloebers zonder sauna en wietplantage.
  10. forum rang 8 Leefloon 30 januari 2022 11:53
    quote:

    Contraire Zwartkijker schreef op 30 januari 2022 10:33:

    Ik zie bij mijn leverancier een stijging van € 0, 6 naar € 2 per kuub.
    Als ik bij gaslicht.com kijk, kom ik all-in onder een schone energieprijs van €2 uit. Postcode 1273 AZ, huisnummer 2, 1000 kWh, 1000m3, enkele domme meter, gewone aansluitingen, "variabel" tarief, Vattenfall #1 met €1829,57. Dus all-in onder de €2 van een gangbare aanbieder, en dan krijg ik de stroom, alle belastingen, netwerken, ..., er gratis bij. Misschien betaal jij €2 per kuub, "kan", maar dan heb je in elk geval geen goedkope te pakken.

    Merk op dat de tarieven nog kunnen stijgen, maar de overheid kan gedurende het jaar dan ook nog eventuele aanvullende koopkrachtreparaties uitvoeren. En dalen, want inclusief de €200 wordt €1829,57 voor arme sloebers dan €1629,57. Dat kan evengoed een ongunstig instapmoment zijn, maar all-in is €1,62957 fors minder dan dat wat jij alleen maar voor het gas zou betalen. Discussies over geen of wel "groen gas" even daargelaten.
  11. forum rang 10 voda 31 januari 2022 08:33
    ’Energiebemiddelaars blijven bellen ondanks verbod’
    1 uur geleden
    in FINANCIEEL

    HILVERSUM (ANP) - Energiebemiddelaars zijn consumenten ook na 1 juli vorig jaar blijven bellen ondanks dat dit niet meer mag. Dat meldt consumentenprogramma Radar na eigen onderzoek.

    ANP/HH
    Zo’n 60% van de 14.000 ondervraagden stelde nog altijd door de bedrijven gebeld te worden. Vrijwel iedereen geeft aan de belletjes vervelend te vinden. Slechts 4% heeft er geen problemen mee.

    Nieuwe wet
    Op 1 juli vorig jaar ging de nieuwe Telemarketing-wet in. Die bepaalde dat bedrijven alleen nog mogen bellen als een consument daar uitdrukkelijke toestemming voor heeft gegeven of eerder klant is geweest van het bedrijf. Die wet verving het Bel-me-niet-register.

    De nieuwe wet biedt ook het zogeheten recht van verzet. Daarbij kan een consument aangeven niet meer gebeld te willen worden, maar ook daar hebben bedrijven maling aan. Van de mensen die daar gebruik van maakten werd 84% daarna toch opnieuw gebeld.

    BEKIJK OOK:
    ACM opent aanval op dubieuze duurzaamheidsclaims energiesector

    De respondenten in het Radar-onderzoek noemden vooral veel energiebemiddelaars en ook - energiebedrijven. Die belden ook nog eens vaak van wisselende nummers die als Radar terugbelde aangaven dat ze niet in energie bemiddelden of dat de redactie verkeerd verbonden was. Ook kreeg Radar bij een deel van de nummers de melding dat dit niet meer bestond.

    www.telegraaf.nl/financieel/205981120...
  12. forum rang 7 jowi 1 februari 2022 07:47
    www.tijd.be/podcasts/de-7/regering-he...

    België lost de torenhoge energierekening op met verlaging van de BTW en premie.
    M.i. meer dan de fooi van € 200 .

    Mijn afrekening juli 2021 totaal € 2.093 waarvan
    * energiebelasting en ODE € 242,43 + € 815,69 = € 1.058,12
    * btw € 363
    Totaal belastingen € 1.421,12 van de € 2.093

    Als ik goed ben geïnformeerd is per 1-1-2022 de energiebelasting verder verhoogd.
    Mijn conclusie is dan toch weer dat die € 200 een fooi is.
    Toch weer schandalig van kabinet Rutte
  13. forum rang 8 Leefloon 1 februari 2022 09:08
    quote:

    Contraire Zwartkijker schreef op 30 januari 2022 23:22:

    Ik zie inderdaad dat de prijzen weer lager zijn dan 2 per kuub. Ik vind nu 1,80 ongeveer. Nog steeds veel hoger dan in je eerdere berekening toch?
    Weer zo'n poging tot omdraaiing... Vraag zoiets aan degenen die nu beweerden dat de prijs voor gas, exclusief overige kosten, nu €2 zou zijn? Die cijfers kloppen telkens niet. Niet bij ongeloofde bestaande contracten (mijn eerste praktijkvoorbeeld), en niet wanneer men een simplistisch beeld probeert uit te venten waarbij er rond het duurste moment wordt overgestapt (mijn tweede praktijkvoorbeeld). Elk bij een klassieke aanbieder in die regio.

    En zo'n misplaatst beeld negeert opnieuw volledig dat de overheid meerdere peildatums hanteertt, waarbij de eerste dus zelfs uitkomt op een compensatie-overschot voor de armsten, en gemiddeld rond €5 extra per maand zal uitkomen. Meerdere datums, om te voorkomen dat iedereen maandelijks die €1.000 van Rutte krijgt, omdat de energierekening alleen in januari €1.000 hoger is en de rest van het jaar achter niet. Krijg je €11.000 teveel. De iets overcompenserende overheid is ook niet verantwoordelijk voor onhandige nieuwe contracten op de meest onhandige momenten, afgesloten door onhandige of principiële consumenten. Misschien is er nog steeds ergens een netto gasprijs inclusief BTW van boven de €2,00 te vinden, maar dan kies je er zelf voor om zoveel af te wijken van een gemiddelde dat je zo je eigen problemen veroorzaakt. Afwijkende ingangsdatum contract, toch overstappen tijdens een piek, principiële keuze voor gas uit ooievaarsbenenknievet, het gebruiken van een piek als norm, et cetera.

    Tot zover het rekenwerk. Het betwijfelde gemiddelde van €5 met min of meer een verwachte volksopstand blijkt voor de armsten zelfs een kostenbesparing te zijn, en ook met een nieuw contract bij een opvolger van de REGEV, Nuon, et cetera, komt de gasprijs inclusief BTW niet in de buurt van een claim van €2,00 per kuub. Met mijn rekenwerk is minder mis als met de verder begrijpelijke tegenwerpingen. De je's hierboven zijn uiteraard algemeen, men's, alhoewel ook deze nieuwe poging tort omdraaiing van een bewijslast wel van jou afkomt.

    Om je toch-vraag te beantwoorden: ja, als de prijs nu onder die van een piek staat, dan was de prijs ten tijde van die piek ongetwijfeld hoger. Alhoewel ik met variabele tarieven in werkelijkheid slechts ongeveer een kwart van zo'n zeer selectief gekozen hoogtepunt zal betalen.

    Terug naar de essentie, zonder toch-dooddoeners: bij een verdere prijsstijging zal de overheid waarschijnlijk per 1 juli generiek reageren, en bij een prijsdaling ook. Dus geen €1.000 compensatie per maand, en dat een jaar lang, omdat alleen in januari de gasprijs bijna €10 was. Zo werkt dat niet, met wel heel erg selectief gebruikte pieken zonder daarbij te vermelden dat dat een piek was.
  14. forum rang 8 Leefloon 1 februari 2022 09:12
    quote:

    Contraire Zwartkijker schreef op 30 januari 2022 23:22:

    Nog steeds veel hoger dan in je eerdere berekening toch?
    Ook hier weer: wat heeft een bestaande klant en een compenserende overheid, met ingangsdatum en peildatum 1 januari 2022, voor een eind 2021 vastgestelde nieuwe "variabele" periode van 6 maanden, in godsnaam te maken met een piek in januari 2022? Helemaal niets.

    De hele verhaallijn, met meer verhalen dan actuele, correcte sommen, zou pas gaan spelen wanneer zo'n klant voor HJ2 te maken krijgt met een hogere gasprijs, en ook dan zal de overheid ws. geheel of gedeeltelijk gaan compenseren. Als-dan redenaties. Als de gasprijs per juli voor HJ2 €2 zou zijn, dan ... Als. Geen reden voor een volksopstand.

    Idem dito voor koopkrachtreparaties, met doorwerkende energieprijsstijgingen. Niet nu iedereen per maand die €1.000 van Rutte, maar t.z.t. beoordelen en reageren. Zonder overheidsgarantie dat prijsstijgingen voor de armsten onbeperkt worden gecompenseerd.
1.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 867,05 +0,20%
EUR/USD 1,0677 +0,06%
FTSE 100 7.862,03 +0,18%
Germany40^ 17.779,60 +0,05%
Gold spot 2.383,09 +0,94%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
Alfen ...
+4,15%
Air Fr...
+3,80%
JUST E...
+3,53%
B&S Gr...
+2,42%

Dalers

Pharming
-8,12%
PostNL
-5,46%
ASMI
-2,45%
Accsys
-1,94%
Avantium
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links