Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2844 2845 2846 2847 2848 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 het zwaard 30 januari 2022 19:53
    Hopelijk wordt het nu weer normaal in Brussel,en stopt de gewelddadigheid.

    De organisatie verwachtte opnieuw duizenden deelnemers, maar dat is enigszins tegengevallen: de politie heeft 1.600 betogers geteld. Ze heeft drie betogers aangehouden: twee bij het begin en één op het eind van de manifestatie.
    Vorige week zondag trok er ook al een coronamars, de Europese manifestatie voor Vrijheid, doorheen de hoofdstad. Toen waren er 50.000 deelnemers. Aan het eind van de betoging braken er hevige rellen uit.
  2. forum rang 8 het zwaard 30 januari 2022 19:56
    Wachten op duidelijkheid over de boosterprik voor jongeren: "Het gaat niet enkel over op reis gaan"
    Morgennamiddag is er mogelijk meer duidelijkheid over de eventuele goedkeuring voor de boosterprik voor jongeren. In afwachting dreigen heel wat plannen voor de krokusvakantie in het gedrang te komen. Alexandra Fleischer uit Edegem bij Antwerpen bijvoorbeeld wil graag met haar gezin haar ouders en zus in Israël bezoeken, maar zonder booster mag haar tienerdochter het land niet binnen. "Er wordt niet genoeg rekening gehouden met ons."





    Veel jongeren van 12 tot 18 jaar hebben zich laten vaccineren. De vaccinatiegraad voor jongeren van 12 tot 15 jaar in Vlaanderen bedraagt momenteel 86 procent. Voor 16- en 17-jarigen is dat zelfs meer dan 90 procent. Verschillende landen vragen intussen voor die leeftijdsgroep naast de gewone vaccinatie ook al een boosterprik.

    Hoge Gezondheidsraad zet licht (nog) niet op groen voor boosterprik tieners, bal nu in kamp van Taskforce Vaccinatie
    vr 28 jan 18:48
    Momenteel kan die groep nog geen booster krijgen in ons land. De Hoge Gezondheidsraad wacht op een advies van het Europees geneesmiddelenbureau (EMA), want voorlopig is er volgens hen onvoldoende wetenschappelijk bewijs dat een boosterprik zinvol is voor jongeren.

    Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) liet wel al verstaan dat hij die prik eventueel wel wil aanbieden, maar nog niet aanbevelen zolang de goedkeuring er nog niet is. Volgens onze informatie komt de Taskforce Vaccinatie alvast morgenmiddag samen over de kwestie. Mogelijk volgt er dan meer nieuws.

    Onduidelijkheid over de krokusvakantie
    In afwachting blijft er grote onzekerheid voor de krokusvakantie. Zo komen skivakanties in het gedrang, omdat klassieke bestemmingen als Oostenrijk zo’n boosterprik vragen. Vervelend voor wie van wintersport houdt, maar voor andere gezinnen leidt het uitstel tot nog moeilijkere keuzes. Dat is bijvoorbeeld het geval bij het gezin van Alexandra Fleischer. Haar ouders en zus wonen in Israël.

    CORONACRISIS
    Zonder boosterprik kunnen duizenden tieners niet op skivakantie naar Oostenrijk of Italië, waarschuwt Kazou

    "Om Israël binnen te mogen moeten we volledig gevaccineerd zijn, mét boosterprik voor mijn (tiener)dochter", legt ze uit in "De ochtend" op Radio 1. "Anders moeten we 10 dagen in quarantaine. En in tegenstelling tot hier in België wordt dat wel gecontroleerd. Moesten we die regels niet naleven krijgen we een boete van 2.500 euro." Ze moet dus kiezen tussen haar familie niet bezoeken of een deel van haar gezin niet meenemen.

    Vorige zomer konden we ook niet vertrekken, omdat mijn jongste toen nog niet gevaccineerd was

    Alexandra Fleischer
    Het is voor Fleischer niet de eerste keer dat de vaccinaties roet in het eten gooien bij hun familiebezoek. Dit jaar is het de booster van haar tienerdochter. "Vorige zomer konden we ook niet vertrekken omdat mijn jongste toen nog niet gevaccineerd was", legt ze uit. Haar jongste kind is 8 jaar oud en vorige zomer werden kinderen van die leeftijd bij ons nog niet geprikt.

    "Ik heb mijn grootouders in september nog gezien voor de feestdagen (red. Joods Nieuwjaar), maar daarvoor was het geleden van voor de coronaperiode, wat best lastig en emotioneel is", zegt Odyssée Haberkorn, de 17-jarige dochter van Fleischer. "Het gaat niet enkel over op reis gaan of over onze familie te zien, maar ook over je veilig voelen. Ik ben blij dat ik al twee keer gevaccineerd ben. Beter dan geen enkele keer."

    Het gaat niet enkel over op reis gaan of over onze familie te zien, maar ook over je veilig voelen.

    Odyssée Haberkorn
    Als er dus geen beslissing komt voor een boosterprik voor jongeren, dreigt het familiebezoek opnieuw in het water te vallen. "Mijn ouders zijn al wat ouder en voor hen is reizen niet meer zo evident", zegt Fleischer nog. "Spijtig genoeg wordt er niet genoeg rekening gehouden met ons."

    Ze vreest nu dat sommige jongeren zich dan maar bewust zullen laten besmetten met het virus om een herstelcertificaat te krijgen om toch op vakantie te kunnen vertrekken. "Daar heb ik nu schrik voor.

  3. ADAMPRO 30 januari 2022 21:22
    Luister eens naar de podcast "Op z'n kop1" van Marianne Zwagerman, die tegenwoordig bij radio2 zit. Zeer interessant en zeer beangstigend; griezelig.

    www.nporadio2.nl/podcasts/op-zn-kop/6...

    Een topambtenaar die vertrekt uit principiële gronden en geen haan die ernaar kraait. Bedankje aan Marianne, wiens stukjes ik bij BNR-radio altijd met genot zat te luisteren en uitkijk naar de volgende aflevering van "Op z'n kop".

    De vorige verkiezingen had Rutte 1 een heel groot voordeel; hij kon de grote “leider” spelen die Nederland door de coronacrisis leidde. Hij kon zich iedere keer met de persconferenties laten zien, terwijl al die andere partijen huisarrest hadden (dat heet een lockdown). Kwam Rutte erg mooi uit, vinden jullie niet? Ik vraag me af of iemand nog, nadat die deze podcast heeft beluisterd zich niet bedonderd voelt door Rutte en Kaag.
    Rutte heeft over deze kwesties echt heel vaak gelogen, dan wel had hij geen actieve herinnering meer.

    Er is weinig complottheoriedenken meer over; het meest is al geregeld en gepubliceerd op Rijksoverheid of de EU-site en juni dit jaar is het einde democratie bij wijze van spreken. Dan verdwijnt ons Nederlandse paspoort.
    Wat ik aan de hele situatie zo beangstigend vind is dat de al doorgevoerde dwang, verplichtingen en repressie met de CTB aardig ver is doorgevoerd. Wanneer men de vergelijking met WOII wil maken, komt deze persoon voor de rechter. Ik zal mij in ieder geval niet op mijn gemak voelen met een surveillance staat die mijn 24/7 in de gaten houdt of ik in de winkel wel een ineffectief mondkapje over mijn neus draag, of ik wel de laatste nutteloze boosters heb laten prikken, mijn lichaam verder vol zit met medicijnen waar ik prima zonder kan.

    En voor zover iemand het nog niet door heeft, de media is niet meer zo links of rechts, het is staatsmedia. Weten jullie nog de hoofdredacteur van de Volkskrant die in de zomer bekende dat hij alleen die artikelen publiceerde die in overeenstemming zijn met het regeringsbeleid (dit is dus anti democratische censuur).
    Kijk op ec.europa.eu/info/strategy/priorities...
    De vrije keuze… Doet jullie dat niet denken aan facebook e.d.: accepteer of ga maar weg.
    De katholieke kerk had heel vroeger ook zo’n keuze: bekeren tot het katholicisme of een bezoekje bij de beul..

    En de wijze hoe Macron tekeer gaat tegen ongeboosterden/ ongevaccineerden en ze het leven wil verzieken, tot ze in de pas gaan lopen! Dit is helemaal niets meer met gezondheidszorg te maken. Nu zo overduidelijk te zien is dat men in Nederland koste wat kost 2g wil invoeren.
    Wat voor verplichtingen krijgt de burger straks voor zijn kiezen? Waar moeten allemaal groene vinkjes voor komen? En wat zullen de consequenties zijn? Geen toegang meer tot zijn digitale portemonnee? Automatisch geïncasseerde boetes? Of erger?
    En maakt het dan nog uit op welke partij we stemmen; de macht is dan al weg.
  4. forum rang 6 leonardus65 30 januari 2022 22:05
    quote:

    drooglegging schreef op 30 januari 2022 14:51:

    Als je me twee jaar geleden voorlegde dat je zonder 3 spuiten in je arm niet meer kunt vliegen, niet meer naar een restaurant kunt, niet meer naar een museum kunt ed. in ons landje he!
    Ja dat gebeurt in China, Noord Korea en andere enge landen, heel ver weg van ons eigen bedje, maar vandaag de dag speelt het nu wel degelijk in ons landje.

    Gewoon blind aansluiten bij een van de vele tentjes waar je zonder afspraak je shot kan laten zetten? ja dat begrijp ik!

    Ik ben geen Wappie, ik geloof in de medische wereld, ik geloof niet in complotten, maar er zijn natuurlijk wel grenzen.

    Mijn "groen Vinkje" gaat vrij spoedig aflopen, de klok tikt genadeloos door, ik zit op minder dan 5 minuten op een "geen afspraak nodig" tent.

    Ik voel de druk, de groepsdruk, de kans een paria te worden, uitgesloten worden van werk en overheidsdingetjes(naar Chinees model)

    Laat de haag deze regel snel afschaffen: het derde shot("De Booster") is niet nodig om je groene vinkje te behouden, laat Von Haga hier een wetsvoorstel over lanceren, een uiterste inspanning proberen.

    www.dumpert.nl/?selectedId=100021236_...
    Denk dat je nog wel even geduld moet hebben, in eigen land afschaffen gaat wel gebeuren voor de zomer, reizen/vliegen buitenland niet
  5. forum rang 10 voda 31 januari 2022 07:10
    Bijna 375 miljoen coronabesmettingen wereldwijd
    Aantal vaccinaties richting 10 miljard.

    (ABM FN-Dow Jones) Het aantal geregistreerde Covid-19 besmettingen wereldwijd ligt inmiddels op 374,7 miljoen. Dit bleek maandag uit de meest actuele data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

    In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste Covid-19 gevallen geregistreerd. Het totaal aantal besmettingen is in één dag opgelopen van 74,2 miljoen naar 74,3 miljoen. Het aantal sterfgevallen ligt daar nu op 884.260.

    In West-Europa heeft Frankrijk nu het hoogste aantal besmettingen met 19,2 miljoen, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, waar officieel nu 16,6 miljoen besmettingen zijn geteld.

    Italië volgt met 10,9 miljoen coronagevallen en Spanje en Duitsland tellen zo'n 9,8 miljoen besmettingen.

    In Nederland staat het officieel aantal besmettingen op 4.406.540. In België staat het aantal besmettingsgevallen volgens Johns Hopkins CSSE op 3.055.925.

    In China, eind 2019 het eerste land dat coronagevallen meldde, zijn nu 119.831 besmettingen geregistreerd tegen 119.707 een dag eerder. Over een paar dagen beginnen in Beijing de Olympische Winterspelen. Beijing meldde de afgelopen dagen een stijging van het aantal gevallen onder deelnemers en officials.

    Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd bijna 5,7 miljoen mensen aan het virus overleden. Er zijn verder 9,97 miljard vaccinaties toegediend.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  6. forum rang 6 Chiddix 31 januari 2022 07:19
    quote:

    Green schreef op 30 januari 2022 15:35:

    [...]

    Kuipers heeft de ingangsdatum van de nieuwe QR regeling uitgesteld naar 4 februari ivm diverse kamervragen. Ik ben benieuwd of Kuipers zich eruit kan kletsen. Het zijn stevige vragen waarom duidelijke onderbouwing gevraagd wordt dmv wetenschap. Want dat ontbreekt compleet. Ik weet alleen niet wanneer dit behandeld wordt in de 2e Kamer.
    Op dit moment kun je met twee prikken Pfizer/ Moderna/AstraZeneca of 1 prik Jansen nog de horeca gewoon binnen. De houdbaarheidsdatum heeft men nog niet vastgesteld. Zou 1 Februari worden maar is opgeschoven.
    De EU houdt 9 maanden aan. Daarna een boosterprik. Maar in de praktijk zou de boosterprik na 3 a 4 maanden al gegeven moeten worden tegen de deltavariant. Daar kwamen we Oct/Nov 2021 achter.
  7. forum rang 6 leonardus65 31 januari 2022 08:16
    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220130_970... zijn de 606 mensen die dit jaar al overleden aan Covid-19?
    Dankzij de vaccins is de forse dodentol uit vorige golven teruggelopen, maar ook nu nog sterft elke dag een twintigtal mensen na een besmetting met het coronavirus. In totaal zijn er sinds de jaarwisseling al 606 coronapatiënten overleden. Onder hen opvallend meer mannen dan vrouwen.

    Bij het begin van de pandemie stierven er juist meer vrouwen, en de cijfers leken daarna gelijk te lopen. Voor die tendens bestaat volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) een logische verklaring. Oorspronkelijk vielen de meeste overlijdens bij de 85-plussers. Nu ligt de gemiddelde leeftijd lager. “Tijdens de eerste golf waren er vooral veel overlijdens in woonzorgcentra”, zegt Van Gucht. “Vrouwen hebben een hogere levensverwachting, en er zijn meer vrouwen in woonzorgcentra. Nu is van de overlijdens nog maar één op vijf een bewoner van een woonzorgcentrum. Dat weegt veel minder door in de statistieken.”

    En dus speelt nu een effect mee dat al langer zichtbaar is. “Bij Covid-19 zien we al van bij het begin dat mannen gevoeliger zijn voor de ziekte en voor acute complicaties. Ze lopen meer risico een ernstige vorm van de ziekte te ontwikkelen”, zegt Van Gucht. Hoe dat komt, is niet zeker. “Mogelijk spelen hormonale effecten mee. Het immuunsysteem bij vrouwen staat meestal ook iets scherper.”Daarbij komt nog dat mannen vaker kampen met onderliggende aandoeningen, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UZA). “Denk aan obesitas, maar ook aan chronisch longlijden. Het rookgedrag is lange tijd heel anders geweest bij mannen.”

    Mogelijk speelt ook een andere attitude tegenover vaccinatie een rol. Al is het nog onduidelijk of hier een verschil tussen mannen en vrouwen speelt. “Wel geweten is dat alleenstaande mannen bijvoorbeeld een lagere vaccinatiegraad hebben dan getrouwde mannen”, zegt Van Damme. “Vaccinatie is hoe dan ook een enorm doorslaggevende factor in de sterftecijfers.” (kca
  8. forum rang 6 leonardus65 31 januari 2022 08:20
    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220130_971... verschillen in sterfte tussen 65-plussers die derde prik kregen en 65-plussers die maar twee prikken kregen Drie prikken zijn noodzakelijk bij 65-plussers om een hoge bescherming te garanderen, zo blijkt uit de Belgische en Engelse cijfers De coronavaccins beschermen uitstekend tegen dood, ziekte en infectie – in die volgorde: de bescherming tegen overlijden ligt hoger dan die tegen ziekte of besmetting.

    Afgelopen twee weken stierven in het ziekenhuis 132 65- tot 84-jarigen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Opmerkelijk is dat vier op de tien van hen niet-gevaccineerd zijn, terwijl in die leeftijdscategorie toen slechts 6 procent geen prik gekregen had. Omgerekend ligt de overlijdenskans 17 keer hoger voor een niet-gevaccineerde, in vergelijking met wie drie prikken kreeg. Maar in vergelijking met wie slechts twee prikken kreeg, ligt de kans ‘maar’ twee keer hoger. Bij 85-plussers is dat vijf keer bij drie prikken en twee keer bij twee, maar de overlijdens in de rusthuizen zitten niet in de cijfers.

    Sciensano benadrukt dat hun cijfers niet gebruikt kunnen worden om de doeltreffendheid van de vaccins te berekenen, omdat ze geen rekening houden met de onderliggende gezondheidsrisico’s van gevaccineerden en niet-gevaccineerden. Maar de cijfers stroken wel met de bevindingen van het Engelse gezondheidsagentschap UKHSA, waar ze die wel in rekening nemen. Zij stellen vast dat de kans om te overlijden na een omikronbesmetting voor een 50-plusser 2,5 keer lager ligt na twee prikken, en 20 keer lager na drie prikken.

    Ook bij ziekenhuisopnames
    Eenzelfde fenomeen doet zich voor bij de ziekenhuisopnames. Een drie keer geprikte 65-plusser heeft een vier keer lagere kans om in het ziekenhuis opgenomen te worden, en een zeven keer lagere kans om op intensieve te belanden. Maar voor wie maar twee prikken kreeg, is het verschil veel minder uitgesproken. Zij belanden minder vaak op IC dan hun niet-geprikte leeftijdsgenoten, maar haast even vaak in het ziekenhuis. Drie prikken zijn voor 65-plussers dus noodzakelijk om een hoge bescherming te garanderen.

    Bij 18- tot 64-jarigen blijkt dat verschil tussen twee en drie prikken niet uit de gegevens van Sciensano. Zowel de overlijdenskans als de kans op ziekenhuisopnames is gelijk voor die groepen. Het vaccin maakt wel een verschil in de besmettingskans. Die ligt bij diegenen met drie prikken de helft lager.
  9. [verwijderd] 31 januari 2022 08:33
    quote:

    leonardus65 schreef op 31 januari 2022 08:16:

    www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20220130_970... zijn de 606 mensen die dit jaar al overleden aan Covid-19?
    Dankzij de vaccins is de forse dodentol uit vorige golven teruggelopen, maar ook nu nog sterft elke dag een twintigtal mensen na een besmetting met het coronavirus. In totaal zijn er sinds de jaarwisseling al 606 coronapatiënten overleden. Onder hen opvallend meer mannen dan vrouwen.

    Bij het begin van de pandemie stierven er juist meer vrouwen, en de cijfers leken daarna gelijk te lopen. Voor die tendens bestaat volgens viroloog Steven Van Gucht (Sciensano) een logische verklaring. Oorspronkelijk vielen de meeste overlijdens bij de 85-plussers. Nu ligt de gemiddelde leeftijd lager. “Tijdens de eerste golf waren er vooral veel overlijdens in woonzorgcentra”, zegt Van Gucht. “Vrouwen hebben een hogere levensverwachting, en er zijn meer vrouwen in woonzorgcentra. Nu is van de overlijdens nog maar één op vijf een bewoner van een woonzorgcentrum. Dat weegt veel minder door in de statistieken.”

    En dus speelt nu een effect mee dat al langer zichtbaar is. “Bij Covid-19 zien we al van bij het begin dat mannen gevoeliger zijn voor de ziekte en voor acute complicaties. Ze lopen meer risico een ernstige vorm van de ziekte te ontwikkelen”, zegt Van Gucht. Hoe dat komt, is niet zeker. “Mogelijk spelen hormonale effecten mee. Het immuunsysteem bij vrouwen staat meestal ook iets scherper.”Daarbij komt nog dat mannen vaker kampen met onderliggende aandoeningen, zegt epidemioloog Pierre Van Damme (UZA). “Denk aan obesitas, maar ook aan chronisch longlijden. Het rookgedrag is lange tijd heel anders geweest bij mannen.”

    Mogelijk speelt ook een andere attitude tegenover vaccinatie een rol. Al is het nog onduidelijk of hier een verschil tussen mannen en vrouwen speelt. “Wel geweten is dat alleenstaande mannen bijvoorbeeld een lagere vaccinatiegraad hebben dan getrouwde mannen”, zegt Van Damme. “Vaccinatie is hoe dan ook een enorm doorslaggevende factor in de sterftecijfers.” (kca
    Het belang van natuurlijke immuniteit komt geheel niet aan de orde. Daarnaast wordt de mildheid van omikron onderbelicht. Typisch voor iemand die alleen vaccinatie als uitweg ziet. Walgelijk!
  10. forum rang 6 leonardus65 31 januari 2022 09:03
    quote:

    Green schreef op 31 januari 2022 08:33:

    [...]

    Het belang van natuurlijke immuniteit komt geheel niet aan de orde. Daarnaast wordt de mildheid van omikron onderbelicht. Typisch voor iemand die alleen vaccinatie als uitweg ziet. Walgelijk!
    Ja de man is viroloog en statistieken liegen niet, jij blijft in een ontkenningsfase zitten....
  11. forum rang 6 leonardus65 31 januari 2022 09:06
    quote:

    Green schreef op 31 januari 2022 08:54:

    3 maanden voor een booster en 8 weken voor een vaccinatie. Dat is de tijd die tussen een besmetting en een booster/vaccinatie moet zitten. Kennelijk is het ongezond om het eerder te doen.

    Maar veel besmettingen worden niet eens opgemerkt (uit eigen ervaring). Wat zijn dan de gevolgen?
    Geef de link maar eens door dat er zoveel tijd tussen vaccinatie en de booster moet zitten. Onderzoeken/praktijk zegt heel iets anders. Ongezond heb ik nog niet gelezen, waarschijnlijk wishful thinking van jou kant.... Anders geef maar een link
  12. [verwijderd] 31 januari 2022 09:35
    quote:

    leonardus65 schreef op 31 januari 2022 09:06:

    [...]

    Geef de link maar eens door dat er zoveel tijd tussen vaccinatie en de booster moet zitten. Onderzoeken/praktijk zegt heel iets anders. Ongezond heb ik nog niet gelezen, waarschijnlijk wishful thinking van jou kant.... Anders geef maar een link
    www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coro...,uw%20besmetting%20gegeven%20mag%20worden.
  13. forum rang 8 het zwaard 31 januari 2022 09:59
    Leonardus65
    31 januari 2022 09:03
    auteur info
    quote:
    Green schreef op 31 januari 2022 08:33:

    [...]

    Het belang van natuurlijke immuniteit komt geheel niet aan de orde. Daarnaast wordt de mildheid van omikron onderbelicht. Typisch voor iemand die alleen vaccinatie als uitweg ziet. Walgelijk!
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ja de man is viroloog en statistieken liegen niet, jij blijft in een ontkenningsfase zitten....
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Zoals steeds staan de beste stuurlui aan de wal, ze weten het steeds zelfs beter dan de viroloog . Dat noem ik pas walgelijk. Helemaal te gek vond ik het, toen ik ooit een artikel van Prof Peter Piot plaatste over de gevaren van het niet vaccineren tegen Corona. Men wuifde het artikel weg als was het een vodje papier .De zelfde stuurlui wisten het weer beter dan de prof.zelf !
    PETER PIOT, EEN VAN DE BEROEMDSTE VIROLOGEN...
    Peter Piot werd geboren in 1949 in Keerbergen in Vlaams-Brabant. Van jongs af aan toonde hij een grote belangstelling voor wiskunde, natuurkunde en sociaal onrecht.

    In 1974 voltooide hij zijn medische studies aan de Universiteit van Gent en startte vervolgens met een doctoraat in de microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen.

    Peter Piot geniet sinds de jaren zeventig internationale erkenning. Hij stond mee aan de ontdekking van het Ebolavirus in Zaïre (voormalig DR Congo) in 1976 en kondigde de eerste epidemie van dit virus aan. Op dat moment stond hij ook aan het hoofd van de eerste hiv-onderzoeksprogramma's. Daar richtte Piot zich op seksueel overdraagbare aandoeningen en de gezondheid van vrouwen, voornamelijk in subsahariaans Afrika.

    In 1992 trad hij als Associate Director toe tot het Global Programme on AIDS van de WHO. Als viroloog was hij tevens uitvoerend directeur van UNAIDS vanaf de oprichting in 1995 tot 2008.

    De Belgische wetenschapper geniet internationale erkenning zoals blijkt uit zijn vele titels. Hij doceerde microbiologie en volksgezondheid aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen, de ULB en de Universiteit van Nairobi. Hij is lid van het Instituut voor Geneeskunde van de National Academy of Sciences (Verenigde Staten), senior fellow aan de Universiteit van Washington, lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België, ...

    Momenteel is hij directeur van de London School of Hygiene and Tropical Medicine en voorzitter van de Koning Boudewijnstichting. Recent werd hij door de Europese Commissie benoemd tot lid van een groep van deskundigen om haar te adviseren over een medisch antwoord op de coronaviruspandemie.

    Met een autobiografie, 500 wetenschappelijke verhandelingen vertaald in tal van talen en 16 werken, is Peter Piot eveneens een productief auteur.

    Graag nu het curriculum vitae van "onze huis virologen "
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2844 2845 2846 2847 2848 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 870,27 -0,43%
EUR/USD 1,0729 +0,30%
FTSE 100 8.078,86 +0,48%
Germany40^ 17.931,00 +0,08%
Gold spot 2.332,56 +0,71%
NY-Nasdaq Composite 15.611,76 -0,64%

Stijgers

UNILEV...
+5,85%
RENEWI
+4,68%
B&S Gr...
+2,85%
Flow T...
+2,26%
Fugro
+2,09%

Dalers

ADYEN NV
-18,43%
VIVORY...
-8,38%
WDP
-4,93%
Alfen ...
-4,39%
CM.COM
-3,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links