Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waar zijn ze gebleven? Particulieren kopen de dip niet meer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. Arjenvw 26 januari 2022 16:37
    Wat een paniek.... De rente gaat misschien een procentje omhoog in 2022/23 maar blijft extreem laag. Verder is er wat inhaalinflatie + problemen qua supply chains... Wat is er nu eigenlijk veranderd?
    Als de Omikron variant uitgeraasd is en we weer allemaal echt normaal gaan doen, de situatie in Oekraine niet echt verslechterd dan wordt alles weer normaal. TISNA dit keer.... There is still no alternative....

    Bepaalde value aandelen liggen voor het oprapen... Vopak, Bayer, Cellnex, Prosus....
  2. forum rang 5 theo1 26 januari 2022 16:55
    Ik ben het eens met Arjenvw. De economie draait gewoon goed. De kwartaalcijfers zijn ook gewoon goed. Dus het stag gedeelte van stagflatie is er niet. Deze inflatie heeft te maken met inhaalvraag na lockdowns, logistieke dingen, een olieprijs die van extreem laag weer terug gaat naar een normaal niveau en zo. Dat kan even een paar maanden duren, maar dat trekt wel weer bij.

    Wat vooral zou moeten opvallen is hoe weinig last de economie eigenlijk heeft van een pandemie die al twee jaar duurt en nog volop bezig is. Inclusief lockdowns her en der. Dat was in eerdere gevallen wel anders geweest. Nergens een recessie te bekennen. Dan is een inflatieschok toch echt wel een luxeprobleem.
  3. [verwijderd] 26 januari 2022 17:00
    Die meneer Daalder heeft een stukje van Marketwatch overgeschreven gericht op de US market dus.

    Speelt het ook in ons landje? moeilijk!

    Al die retail klanten kijken regelmatig op hun phones/apps(gewoon tijdens de reguliere werkzaamheden) om te kijken wanneer dat nieuwe keukenblok binnen is, de auto van 14 jaar ingeruild kan worden voor een "nieuwe" van 4 jaar oud, het zo verlangde tuinhuisje realiteit wordt, ze kunnen dus zo weer wegwaaien.

    En dan te bedenken dat Dexia nog bezig is om Legio lease klanten voor 500 euro af te kopen voor delicten die 20(!) jaar geleden nog speelden.

    Kassa en Radar gaan binnenkort met nieuwe financiele dingetjes doorkomen, dingetjes die ons allen aangaan:)
  4. forum rang 5 Bart Meerdink 26 januari 2022 19:23
    Wat een onbenullig verhaal weer van AJK. Als er een miljoen mensen beleggen zit daar onvermijdelijk alles tussen. Dan kun je er enkele tussenuit trekken en dat op de hele groep projecteren, maar dat is prietpraat.

    Het verschijnsel dat een grote groep via social media wat shorters een hak weet te zetten (Robinhood als broker om het veel geshorte Gamestop extreem omhoog te zetten, zie en.wikipedia.org/wiki/GameStop_short_... ) kun je absoluut niet naar Nederland vertalen.

    Ikzelf zie geen aanwijzing dat particuliere beleggers van de beurs verdwijnen. Pas bij een > 30% daling of zo zie ik sommige particulieren teleurgesteld de beurs de rug toe keren. Maar er is altijd weer nieuwe aanwas.
  5. forum rang 5 Daexter 26 januari 2022 23:06
    Routine matig de dip kopen klinkt als handelen zonder verstand. Maar je kunt nu gewoon bijkopen. Ik houd er rekening mee dat de beurs crahst dit jaar niveautje 440 oid. Maar ik verwacht net als tostradamus dat de correctie eindigt rondt de 630 punten. Mooi toch! Koop lekker gefaseerd bij. Heb nu 10% van mijn opgespaarde cash gespendeerd. Als de index morgen weer -2,5% of meer doet, komt dar weer 1 of 2 procent bij.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links