Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 3172 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Chiddix 25 januari 2022 16:15
    Wat oorlogen betreft is Poetin tot nu toe succesvol gebleken in vergelijk met een paar voorgangers(Gorbatsjov en Jeltsin). Poetin werd erg populair in Rusland na de tweede Tsjetsjeense oorlog die hij won. Van Grozny was vrijwel niets meer over. Meest verwoestende stad op aarde zei de VN.
    Als is de Oekraine een ander verhaal dan Tsjetsjenie maar niemand weet wat Poetin in zijn schild voert.
  2. 2thumsup 25 januari 2022 16:16
    quote:

    Red_ schreef op 25 januari 2022 13:07:

    [...]

    En dan inderdaad meegesleept worden met ongefundeerde oorlog/bezetting van Afghanistan en als beloning Tienduizenden (misschien wel 100k) asielzoekers opnemen daarna. Denk dat Rusland wijzer is en niet op deze rare club van jaknikkers richting de VS zit te wachten.
    De NAVO komen toch steeds meer landen bij. Als China Rusland gaat bedreigen kan de situatie binnen 1 minuut veranderen. China is het grootste gevaar.
  3. forum rang 7 jowi 25 januari 2022 16:24
    quote:

    voda schreef op 25 januari 2022 16:12:

    Kabinet: ook zonder Rusland gas genoeg
    Van onze redacteur 15:55

    Zelfs als Rusland de gaskraan helemaal dichtdraait, heeft Nederland genoeg voorraden om huishoudens nog de hele winter van gas te kunnen voorzien. Grote industriële afnemers moeten dan wel hun verbruik verminderen. Dat beeld schetste minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie dinsdag in de Tweede Kamer.

    De D66-minister antwoordde op vragen van zijn partijgenoot, Kamerlid Raoul Boucke, die zich zorgen maakt over de levering van gas uit Rusland nu de spanningen tussen Rusland enerzijds en Europa en de VS anderzijds oplopen over Oekraïne. 'We zijn afhankelijk van Russisch gas', schetste Boucke. Nederland is door de afbouw van de gaswinning in Groningen een netto-importeur van aardgas, terwijl het vroeger juist gas exporteerde.

    Kijken naar alle scenario's
    Jetten wijst op het 'bescherm- en herstelplan gas' dat sinds 2019 bestaat. Hierin moeten grootverbruikers als eerste hun gebruik verminderen of stopzetten bij extreme schaarste, en pas in laatste instantie de huishoudens en de ziekenhuizen.

    Het ministerie bereidt zich voor 'op alle scenario's', inclusief het scenario waarin Moskou de leveranties helemaal stilzet. Volgens Jetten wordt op zijn ministerie binnenkort gesproken met de grootste afnemers over 'wat de impact is als wij vragen in te grijpen'.

    Nieuwe wetgeving om deze afnemers te dwingen is nog niet helemaal af, geeft Jetten toe, maar volgens hem 'kunnen we terugvallen op oudere wetgeving'. Hoewel er voorlopig genoeg gas is voor huishoudens, kan hij die garantie niet geven voor kleinere bedrijven en de glastuinbouw.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1428136/kabinet-ook-zo...
    Waarom zijn die prijzen dan zo hoog in NL ?
    Waarom worden de maximum tarieven niet door de overheid afgetopt als er gas genoeg is?
    Iets klopt er niet maar ze zullen ons vooral niet bang willen maken.

  4. forum rang 5 DurianCS 25 januari 2022 16:34
    quote:

    jowi schreef op 25 januari 2022 16:24:

    [...]

    Waarom zijn die prijzen dan zo hoog in NL ?
    Waarom worden de maximum tarieven niet door de overheid afgetopt als er gas genoeg is?
    Iets klopt er niet maar ze zullen ons vooral niet bang willen maken.
    Nederland gebruikt vrij weinig Russisch gas, dus als de bedrijven een beetje terugnemen dan redden we het inderdaad. Maar voor Europa ligt dit anders, dus als nederland daar aan moet bijdragen dan wordt het een ander verhaal. Kijk bijvoorbeeld ook naar de toegenomen vraag vanuit Duitsland.
  5. forum rang 6 Chiddix 25 januari 2022 17:22
    quote:

    Dirk V schreef op 24 januari 2022 21:03:

    [...] Tis nog geen 1april. of tis zeker weer zo'n Hollandse grap over onze zuiderburen.
    Die Belgen can never make the trip to the Oekraïne .....de Duveltjes zijn al op voordat ze er zijn. dan vallen die soldaatjes toch om.

    Nu serieus, elk nuchter 'native' belg weet dat ie daar niet moet zijn
    Het zal niet de bedoeling zijn , dat die 300 Belgische militairen het op gaan nemen tegen Rusland. Maar ze staan paraat om af te reizen naar het Oosten om Poetin te weerhouden de NAVO grens te overschrijden.
    Er gingen ook weer stemmen op voor een Europees leger. Een kenner op tv zei, dat duurt 20 jaar voor we die hebben. Alles in elkaar schuiven gaat lang duren. Nederland en Belgie inelkaar schuiven is geen probleem militair.
  6. forum rang 7 JdeFL 25 januari 2022 17:33
    quote:

    Chiddix schreef op 25 januari 2022 17:22:

    [...]

    Het zal niet de bedoeling zijn , dat die 300 Belgische militairen het op gaan nemen tegen Rusland. Maar ze staan paraat om af te reizen naar het Oosten om Poetin te weerhouden de NAVO grens te overschrijden.
    ...
    Eerder beveiligen van ambassade,etc... en repatriëringen in goede banen leiden... Je gaat niet alleen problemen krijgen met Russen aan de grens, maar ook met mob, plunderingen, etc... binnenlands. 'k Denk dat daar het hoofddoel ligt van Putin: destabilisatie, oproer, regering omverwerpen. Veel goedkoper dan een open oorlog.
  7. [verwijderd] 25 januari 2022 19:16
    UK urges European allies to ready Russia sanctions: Live updates

    ‘Hard-hitting package of sanctions’ is ready to go if Russia invades Ukraine, PM Boris Johnson says.

    The UK has urged its European allies to have sanctions ready to go if Russia invades Ukraine and said Western unity was vital to deter Moscow.

    “We have a hard-hitting package of sanctions ready to go and what I think it would be fair to say is we want to see our European friends ready to deploy that package as soon as there should be any incursion at all by Russia into Ukraine,” British Prime Minister Boris Johnson said in a statement to parliament on Tuesday.

    www.aljazeera.com/news/2022/1/25/us-t...
  8. forum rang 10 luchtschip 25 januari 2022 19:18


    Lijkt erop dat Putin een knieval maakt voor Biden

    Putin heeft een hacker site gesloten die zich high profile bezig hield met diefstal van credit card gegevens

    Normaal liet Putin deze hackers hun gang gaan, zolang ze zich maar aan het Westen verrijkten en niet aan Rusland.
    Maar nu wordt ineen se site gesloten.

    >>Of Putin wil laten zien dat er met hem te onderhandelen valt
    >>Of Biden heeft harde eisen neergelegd op dit punt

    Er zal best achter de schermen iets gaande zijn waar wij niet van afweten

    Amid increasing tensions over Ukraine, Russian authorities appear to have shut down one of the most high profile stolen credit card sites on the Russian dark web.

    The site now features a notice from the Russian Ministry of Internal Affairs reminding dark web users that stealing funds from credit cards is illegal.

    Russian news organization TASS says Andrey Novak, alleged leader of the "Infraud Organization" has been arrested. Three other alleged hackers placed under house arrest.

    The US Department of Justice indicted Novak back in 2018, along with 35 other alleged hackers it said were responsible for $530 million in losses from companies that included US financial firms.

    A Department of Justice official declined to comment, but this will likely be seen as an olive branch from Russia to the US ahead of a potential invasion of Ukraine.

    The message seems to be: We can cooperate on cyber security if US-Russian relations remain strong.

    This new action comes in the wake of Russian authorities shutting down the hacker gang REvil earlier this month :

    www.bbc.com/news/technology-59998925

    twitter.com/EamonJavers/status/148600...
  9. Quasi 25 januari 2022 19:56
    quote:

    luchtschip schreef op 25 januari 2022 10:51:

    [...]

    de hoofdvoorwaarden voor toetreding zijn

    >>een land moet democratisch zijn

    >>geen corruptie in het land

    Aan beide voorwaarden kan Rusland niet voldoen zolang de corrupte dictator Putin de macht houdt.
    Belgie voldoet ook aan geen van beiden en is toch lid van de NAVO...
  10. forum rang 6 asti 25 januari 2022 21:45
    quote:

    luchtschip schreef op 24 januari 2022 15:40:

    [...]
    (...)

    Loekasjenko was de dictator van Oekraine en werd in 2014 bij de Maidan revolutie door het volk afgezet wegens corruptie en het feit dat hij een vazal was van Putin.
    Loekasjenko was een industrieel uit Oost Oekraine en bevoordeelde zijn kliek met corrupte acties.

    (...)
    Je verwarde hier zoals je inmiddels weet de leider van Wit-Rusland met Yanukovych.

    Allereerst is het inderdaad zo dat Yanukovych bekend stond als een corrupte leider. Oekraïne werd en wordt beschouwd als een land met veel corruptie. Yanukovych was echter wel de legitieme leider van Oekraïne. Net zoals Putin de legitieme leider van Rusland is. Als je kijkt naar Rusland moet je vaststellen dat het een dictatuur is, waar veel inwoners zich (terecht) beklagen. Putin is wel de legitieme leider. Sommigen menen dat de VS een soort dictatuur is, waar het grote geld regeert. Biden is wel de legitieme leider. Ook wanneer zijn approval rating onder de 50% zit.

    Yanukovych kun je een vazal van Putin noemen. Zoals verschillende dicators uit andere landen vazallen van de VS te noemen zijn. Feit is dat hij is afgezet door middel van een coup. En als je denkt dat buitenlandse geheime diensten er niets mee te maken hadden ben je naïef.

    Het idee van de VS om Oekraïne onderdeel van de NAVO te maken, en door middel van geweld in de westelijke invloedsfeer te trekken, was en is onethisch en onverstandig. Nu hoor je van verschillende Europese leiders nog de officiële standpunten, maar ik ben benieuwd wat ze later op persoonlijke titel over de kwestie zullen zeggen.

    PS Wanneer in Yemen mensen in opstand komen tegen de regering, steunt de VS SA en de regering. Hoe corrupt die regering is en het democratisch gehalte maakt dan niet uit. In Yemen zijn inmiddels meer dan 10.000 kinderen omgekomen.
  11. forum rang 6 asti 25 januari 2022 22:24
    quote:

    ffff schreef op 25 januari 2022 00:40:

    [...]

    Luchtschip,

    Vind je nu zelf ook niet dat je wat doorraast, wat doorslaat.

    (...)

    Ik houd mijn hart vast voor juist mensen die helemaal het overzicht verliezen en zich laten meeslepen in oorlogstaal. (...)

    Hier wil ik nog even op reageren.

    Een tijdje terug heeft forumlid luchtschip beweerd dat Biden aan het dreigen was met sancties die een 'voedselramp' in Rusland kunnen veroorzaken.

    Nu lijkt het me sterk dat Biden dit dreigement daadwerkelijk heeft geuit, maar wat ik eigenlijk zo opmerkelijk vind, en de reden dat ik het meermaals naar boven heb gehaald, is dit:

    In plaats van dat forumlid luchtschip, die kennelijk gelooft dat Biden dit dreigement heeft geuit, ervan schrikt, en zich ertegen uitspreekt, brengt hij het als: kijk eens wat de geweldige Biden heeft gezegd.

    Denk er eens over na hoe krankzinnig dat is.

    Een 'voedselramp'. En dan niet denken: dit is misdadig.

    Dat gaat verder dan enkel het stereotyperen van Russen. We hebben het over haat.

    Soms wordt er op verschillende tijdstippen verspreid over de dag en nacht gepost over het conflict.

    Wat is er aan de hand?

    Het is wat mij betreft inderdaad zo dat dit forumlid is doorgeslagen. En niet zo'n beetje ook.
  12. forum rang 10 luchtschip 25 januari 2022 22:35
    quote:

    asti schreef op 25 januari 2022 21:45:

    [...]

    Je verwarde hier zoals je inmiddels weet de leider van Wit-Rusland met Yanukovych.

    Allereerst is het inderdaad zo dat Yanukovych bekend stond als een corrupte leider. Oekraïne werd en wordt beschouwd als een land met veel corruptie. Yanukovych was echter wel de legitieme leider van Oekraïne. Net zoals Putin de legitieme leider van Rusland is. Als je kijkt naar Rusland moet je vaststellen dat het een dictatuur is, waar veel inwoners zich (terecht) beklagen. Putin is wel de legitieme leider. Sommigen menen dat de VS een soort dictatuur is, waar het grote geld regeert. Biden is wel de legitieme leider. Ook wanneer zijn approval rating onder de 50% zit.

    Yanukovych kun je een vazal van Putin noemen. Zoals verschillende dicators uit andere landen vazallen van de VS te noemen zijn.
    1) Feit is dat hij is afgezet door middel van een coup. En als je denkt dat buitenlandse geheime diensten er niets mee te maken hadden ben je naïef.

    2)Het idee van de VS om Oekraïne onderdeel van de NAVO te maken, en door middel van geweld in de westelijke invloedsfeer te trekken, was en is onethisch en onverstandig. Nu hoor je van verschillende Europese leiders nog de officiële standpunten, maar ik ben benieuwd wat ze later op persoonlijke titel over de kwestie zullen zeggen.

    3)
    PS Wanneer in Yemen mensen in opstand komen tegen de regering, steunt de VS SA en de regering. Hoe corrupt die regering is en het democratisch gehalte maakt dan niet uit. In Yemen zijn inmiddels meer dan 10.000 kinderen omgekomen.
    1) Een leider afzetten door een coup houdt in dat een nieuwe leider de opstand leidt en zich na de afzetting benoemt

    Bij Yanukovich ging dat anders
    het volk kwam in opstand tegen zijn corrupte leiding en hij vluchtte naar Rusland en was weg
    vervolgens waren er versneld verkiezingen waarbij Poroshenko won en de nieuwe president werd in 2014

    Geen coup dus en er kwam een democratische stemming.

    Juist de buitenlanders ( Amerikanen ) die erbij betrokken waren probeerden Yanukovitch in het zadel te houden en de bevolking Russisch gezind te maken.
    Putin regelde dat via de oligarch Oleg Deripaska die Paul Manafort betaalde en opdracht gaf het volk pro Yanukovitch en pro het Kremlin te manipuleren.

    Na de Maidan revolutie vluchtte Manafort naar de Us en ging campagne manager voor Trump worden voor de 2016 verkiezing, waarbij Putin en Deripaska invloed hadden op Paul Manafort

    2)
    Oekraine is niet met geweld in de westelijke invloedssfeer getrokken
    Dus ethisch en of onverstandig is niet aan de orde
    Oekraine is een zelfstandige Soevereiniteit en als er iemand dwingend bezig is met dit land is het Putin wel

    Hoe. de individuele leiders er later mee verder gaan is ook niet aan de orde op dit moment.
    Dat komt wel wanneer de situatie gennormaliseerd is

    Het punt is dat er een weg moet worden gevonden om samen te gaan Rusland met het Westen
    Er zijn wederzijdse economische en vele andere belangen en naast Putin is er ook nog het Russische volk

    Putin heeft nu de zaak op de spits gedreven en dan gaan partijen met de hakken in het zand staan en worden standpunten principieel
    desondanks is men toch voorzichtig aan het proberen de dialoog te zoeken, ondanks dat de situatie fragiel is

    3)
    Yemen is inderdaad ook een kwestie
    Maar dit is een complex verhaal en moeilijk in een adem binnen het Oekraine probleem te behandelen
    Iran steunt de ene partij en Saudi Arabie en de Verenigde Arabische Emiraten de andere partij
    Eerder een proxy oorlog tussen Saudi Arabie/VAE enerzijds en Iran anderzijds .
    Trump heeft duidelijk de zijde van SA/VAE gekozen
    Hoe Biden zich hierin gaat profileren is voor zover ik zie nog onbekend.
    Maar zo zijn er wel meer brandhaarden van ellende op de wereld, waar ook vele slachtoffers vallen
    Om die nu allemaal in 1 keer te behandelen wordt iets te veel
  13. forum rang 6 asti 25 januari 2022 23:26
    quote:

    luchtschip schreef op 25 januari 2022 22:35:

    [...]

    1) Een leider afzetten door een coup houdt in dat een nieuwe leider de opstand leidt en zich na de afzetting benoemt

    Bij Yanukovich ging dat anders
    het volk kwam in opstand tegen zijn corrupte leiding en hij vluchtte naar Rusland en was weg
    vervolgens waren er versneld verkiezingen waarbij Poroshenko won en de nieuwe president werd in 2014

    Geen coup dus en er kwam een democratische stemming.

    Juist de buitenlanders ( Amerikanen ) die erbij betrokken waren probeerden Yanukovitch in het zadel te houden en de bevolking Russisch gezind te maken.
    Putin regelde dat via de oligarch Oleg Deripaska die Paul Manafort betaalde en opdracht gaf het volk pro Yanukovitch en pro het Kremlin te manipuleren.

    Na de Maidan revolutie vluchtte Manafort naar de Us en ging campagne manager voor Trump worden voor de 2016 verkiezing, waarbij Putin en Deripaska invloed hadden op Paul Manafort

    2)
    Oekraine is niet met geweld in de westelijke invloedssfeer getrokken
    Dus ethisch en of onverstandig is niet aan de orde
    Oekraine is een zelfstandige Soevereiniteit en als er iemand dwingend bezig is met dit land is het Putin wel

    Hoe. de individuele leiders er later mee verder gaan is ook niet aan de orde op dit moment.
    Dat komt wel wanneer de situatie gennormaliseerd is

    Het punt is dat er een weg moet worden gevonden om samen te gaan Rusland met het Westen
    Er zijn wederzijdse economische en vele andere belangen en naast Putin is er ook nog het Russische volk

    Putin heeft nu de zaak op de spits gedreven en dan gaan partijen met de hakken in het zand staan en worden standpunten principieel
    desondanks is men toch voorzichtig aan het proberen de dialoog te zoeken, ondanks dat de situatie fragiel is

    3)
    Yemen is inderdaad ook een kwestie
    Maar dit is een complex verhaal en moeilijk in een adem binnen het Oekraine probleem te behandelen
    Iran steunt de ene partij en Saudi Arabie en de Verenigde Arabische Emiraten de andere partij
    Eerder een proxy oorlog tussen Saudi Arabie/VAE enerzijds en Iran anderzijds .
    Trump heeft duidelijk de zijde van SA/VAE gekozen
    Hoe Biden zich hierin gaat profileren is voor zover ik zie nog onbekend.
    Maar zo zijn er wel meer brandhaarden van ellende op de wereld, waar ook vele slachtoffers vallen
    Om die nu allemaal in 1 keer te behandelen wordt iets te veel
    Ik weet niet hoe je erbij komt dat er pas sprake is van een coup 'als een nieuwe leider de opstand leidt en zich na de afzetting benoemt'. Dit criterium is niet gangbaar in de politiek wetenschappelijke literatuur over coups. Het criterium daderschap is waar je over kunt twijfelen. Volgens sommige wetenschappers is er ook bij een revolutie sprake van een coup.

    Verder klopt de gang van zaken die je schetst niet. Na Yanukovich was eerst Turchynov de president. Voordat de verkiezingen plaatsvonden dus.

    Jouw verhaal over Paul Manafort en Trump volg ik niet. Paul Manafort bepaalde het Amerikaanse buitenlands beleid niet en Trump was in 2014 niet aan de macht. Wat ik beweer is dat je kunt aannemen dat de geheime dienst van o.a. de VS betrokken was. Zoals ze ook in andere landen op dergelijke wijze betrokken zijn geweest.
  14. forum rang 10 luchtschip 26 januari 2022 00:12
    quote:

    asti schreef op 25 januari 2022 23:26:

    [...]

    1)
    Ik weet niet hoe je erbij komt dat er pas sprake is van een coup 'als een nieuwe leider de opstand leidt en zich na de afzetting benoemt'. Dit criterium is niet gangbaar in de politiek wetenschappelijke literatuur over coups. Het criterium daderschap is waar je over kunt twijfelen. Volgens sommige wetenschappers is er ook bij een revolutie sprake van een coup.

    2)
    Verder klopt de gang van zaken die je schetst niet. Na Yanukovich was eerst Turchynov de president. Voordat de verkiezingen plaatsvonden dus.

    3)
    Jouw verhaal over Paul Manafort en Trump volg ik niet. Paul Manafort bepaalde het Amerikaanse buitenlands beleid niet en Trump was in 2014 niet aan de macht. Wat ik beweer is dat je kunt aannemen dat de geheime dienst van o.a. de VS betrokken was. Zoals ze ook in andere landen op dergelijke wijze betrokken zijn geweest.
    1)
    In de politieke wetenschappelijke literatuur die ik volg is dit de gangbare weg voor een coup.
    Ik ga mij verder niet verdiepen in sommige wetenschappers die er een andere mening op na houden

    2)
    Turchuynov werd door het parlement als interim President aangesteld nadat Yanukowitch naar Rusland was gevlucht
    Een parlementaire beslissing kun je geen coup noemen
    Bovendien was hij interim omdat je geen land zonder President kunt hebben en hij had de taak op korte termijn verkiezingen uit te schrijven

    Parliament in Ukraine has named its speaker as interim president.
    www.bbc.com/news/world-europe-26312008

    3)
    Paul Manafort had een prive bedrijf dat zich uitleent als manipulator van het volk, in diverse landen met een instabiele leiding
    Hij wordt ingehuurd door politieke machthebbers of politici met macht ambitie.
    Paul Manafort werd niet gestuurd door de Amerikaanse Geheime dienst ( bepaalde ook niet het US buitenland beleid en werkte toen (2010-2014) niet voor Trump, wel voor Putin )
    In Oekraïne werd hij door Putin betaald, via oligarch Oleg Deripaska, om Yanukovitch aan de macht te houden en het volk pro Russisch te maken.
    Dit deed Paul Manafort van 2010 tot 2014 in Oekraine namens Putin, die dus Oekraine en het volk manipuleerde

    Of wat jij beweert dat de Geheime Dienst van oa de VS betrokken was bij beïnvloeding van het Oekrainse volk voor en rond 2014, daar heb ik geen info over.
    Dat er in het verleden door de Amerikaanse Geheime dienst is gemanipuleerd bij staatsgrepen of mensen aan de macht te brengen of te houden, wil niet zeggen dat dat altijd en overal gebeurt.
  15. forum rang 6 asti 26 januari 2022 00:58
    quote:

    luchtschip schreef op 26 januari 2022 00:12:

    [...]

    1)
    In de politieke wetenschappelijke literatuur die ik volg is dit de gangbare weg voor een coup.
    Ik ga mij verder niet verdiepen in sommige wetenschappers die er een andere mening op na houden

    2)
    Turchuynov werd door het parlement als interim President aangesteld nadat Yanukowitch naar Rusland was gevlucht
    Een parlementaire beslissing kun je geen coup noemen
    Bovendien was hij interim omdat je geen land zonder President kunt hebben en hij had de taak op korte termijn verkiezingen uit te schrijven

    Parliament in Ukraine has named its speaker as interim president.
    www.bbc.com/news/world-europe-26312008

    3)
    Paul Manafort had een prive bedrijf dat zich uitleent als manipulator van het volk, in diverse landen met een instabiele leiding
    Hij wordt ingehuurd door politieke machthebbers of politici met macht ambitie.
    Paul Manafort werd niet gestuurd door de Amerikaanse Geheime dienst ( bepaalde ook niet het US buitenland beleid en werkte toen (2010-2014) niet voor Trump, wel voor Putin )
    In Oekraïne werd hij door Putin betaald, via oligarch Oleg Deripaska, om Yanukovitch aan de macht te houden en het volk pro Russisch te maken.
    Dit deed Paul Manafort van 2010 tot 2014 in Oekraine namens Putin, die dus Oekraine en het volk manipuleerde

    Of wat jij beweert dat de Geheime Dienst van oa de VS betrokken was bij beïnvloeding van het Oekrainse volk voor en rond 2014, daar heb ik geen info over.
    Dat er in het verleden door de Amerikaanse Geheime dienst is gemanipuleerd bij staatsgrepen of mensen aan de macht te brengen of te houden, wil niet zeggen dat dat altijd en overal gebeurt.
    Ik heb niet geschreven dat in de politieke wetenschap de door jou verzonnen definitie wordt gehanteerd van 'coup d'etat', en dat sommige wetenschappers er een andere mening op nahouden.

    Wat ik schreef was dat in de politieke wetenschap jouw definitie ('(...)dat een nieuwe leider de opstand leidt en zich na de afzetting benoemt') niet wordt gebruikt. Het criterium dat jij noemde wordt simpelweg niet gehanteerd.

    De informatie met betrekking tot daderschap - de mening van sommige wetenschappers op dat gebied - werd terloops vermeld.
  16. [verwijderd] 26 januari 2022 03:26
    Ukraine: US could sanction Putin if Russia invades, Biden says

    US President Joe Biden says he would consider personal sanctions on Vladimir Putin if Russia invades Ukraine.

    Mr Biden said there would be "enormous consequences" for the world if Russia made a move on the nation, which sits on its south-western border.

    His comments came as other Western leaders repeated warnings that Russia would pay a heavy price for invasion.

    Russia has accused the US and others of "escalating tensions" over the issue and denies it plans to enter Ukraine.

    However, Moscow has built up troops at the border, with some 100,000 Russian soldiers deployed in the region.

    Taking questions from reporters, Mr Biden replied "yes" when asked whether he could see himself imposing sanctions on the Russian president personally the event of an invasion.

    He said such a move across Ukraine's border would mean "enormous consequences worldwide" and could amount to "the largest invasion since World War Two".

    Mr Biden added that he would feel obliged to beef up Nato's presence in eastern Europe.

    "We have to make it clear that there's no reason for anyone, any member of Nato, to worry whether... Nato would come to their defence," he said.

    But he repeated that there were no plans to send US troops to Ukraine itself.

    Russia responded angrily to the remarks and accused the US and NATO of "flooding" Ukraine with weapons and western advisors.

    "There is no explanation for what the American fleet is doing near the Russian coast," Moscow's Permanent Mission to the United Nations said in a statement.

    www.bbc.com/news/world-europe-60134295

    youtu.be/lefjaMjrOyM
  17. [verwijderd] 26 januari 2022 03:38
    quote:

    luchtschip schreef op 25 januari 2022 20:55:

    Ministerie van Defensie van het UK

    FACT – The land border of Russia is over 20,000km long.

    Of that less than one sixteenth is shared with @NATO members.

    NATO is a defensive alliance.

    video 0:16 minuut

    twitter.com/DefenceHQ/status/14859456...

    Russia is showing no signs of decreasing its military presence at the Ukrainian border despite Russian officials saying they have no plans to attack. President Biden is threatening sanctions against President Vladimir Putin if his country moves ahead with an invasion.
  18. forum rang 6 Chiddix 26 januari 2022 07:34
    Deze week is er druk overleg om de impasse te doorbreken. Rusland krijgt van de VS antwoord op hun eisen, nul op het request? Macron gaat a.s vrijdag Poetin bellen en wil weten wat hij van plan is met de Oekraine?
    Joe Biden zit na te denken of hij sancties tegen Poetin persoonlijk moet treffen. Voor Biden is het een welkome afleiding Rusland dwars te zitten want in eigen land loopt zijn beleid voor geen meter. Veel tegenslag.
    In het overleg over sancties is besloten , dat de gastoevoer buiten beschouwing blijft bv Nordstream 2. Over uitsluiten betalingsverkeer was er consensus.
63.431 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 3172 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0702 +0,00%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.318,74 +0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links