Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ervaringen met energieleveranciers

1.001 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 51 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 15 januari 2022 17:45
    quote:

    haas schreef op 15 januari 2022 17:21:

    Zo zal elke gemeente haar "eigen"invulling hieraan geven
    Dat klopt, altijd een risico bij gemeentes, maar een indruk dat men niet geholpen zou worden blijft dan toch onjuist. Niet zozeer voor een toetsenbordiscussie hier, maar wel voor rechthebbenden.

    AOW'ers zonder aanvullend pensioen zijn niet al bekend bij de gemeente en moeten zich daarom zelf melden, een drempel voor wie niet wil "bedelen", maar alle minima krijgen in Eindhoven dan hun 180 euro (dé hulp, inclusief 20 euro boete voor het in Eindhoven wonen), en aanvullend wordt de groep bediend met communicatie (óók hulp, voor een aanvraag).

    Ik had wel liever gezien dat mensen met een zeer klein pensioen onder het uit te betalen bedrag, al dan niet in een afkoopfase van dat pensioentje, ook zo werden geholpen.
  2. forum rang 7 jowi 18 januari 2022 00:40
    quote:

    voda schreef op 30 december 2021 08:41:

    Gas en licht is afgelopen maanden peperduur geworden. Alleen huishoudens die hun tarieven hebben vastgezet kunnen voorlopig opgelucht ademhalen, als hun leverancier tenminste niet failliet gaat. © ANP

    Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’

    De overheid ziet de btw-opbrengsten dankzij de torenhoge energietarieven verveelvoudigen. Terwijl veel gezinnen dit jaar honderden euro’s of meer kwijt zijn aan gas en licht, strijkt de schatkist miljarden extra op, becijfert onlinevergelijker Gaslicht.com. ,,De compensatie is voor een groot deel een sigaar uit eigen doos.”

    David Bremmer 30-12-21, 06:00 Laatste update: 07:33

    Hoewel het demissionaire kabinet huishoudens komend jaar honderden euro’s teruggeeft vanwege de hoge energieprijzen, verdient de schatkist zelf middels de 21 procent btw op de energienota maximaal. Als de overheid de energienota werkelijk betaalbaar wil houden, kan gas en licht beter onder het lage btw-tarief vallen, zo constateert de bekende onlinevergelijker Gaslicht.com.

    Lees ook
    Hogere energierekening gecompenseerd met ruim 400 euro per huishouden

    Directeur-oprichter Ben Woldring rekent voor dat een gemiddeld huishouden nu ruim dubbel zoveel btw kwijt is als een half jaar terug. ,,In juni konden huishoudens nog voor ongeveer 2000 euro een jaarcontract afsluiten. Nu starten de goedkoopste jaarcontracten ver boven de 4000 euro. De btw stijgt hierdoor van circa 350 euro naar ruim 700 euro.”

    Niet toereikend
    Aangezien Nederland 8 miljoen huishoudens telt, en steeds meer consumenten met hogere tarieven te maken krijgen, vloeit er op die manier 1 tot 2 miljard euro extra de schatkist in.

    Minister Wopke Hoekstra van Financiën met zijn koffertje op Prinsjesdag. De schatkist wordt door de torenhoge energiekosten flink gespekt. © ANP

    De door het demissionaire kabinet aangekondigde energieteruggave - 478 euro voor een gemiddeld huishouden, minima krijgen 200 euro extra - is weliswaar royaal, maar gezien de enorme stijgingen bij lange na niet toereikend. Woldring: ,,Wie zeer gedetailleerd naar de energierekening kijkt, ziet dat de compensatie grotendeels een sigaar uit eigen doos is.”

    Hij vindt dat het nieuwe kabinet er goed aan zou doen om de btw op energie in het lage tarief van 9 procent onder te brengen, nu is dat 21 procent. Zo kan de energierekening met nog eens enkele honderden euro’s dalen.

    Een cruciale eerste levensbe­hoef­te als energie zou in het lage btw-ta­rief moeten vallen

    Ben Woldring, Directeur-oprichter Gaslicht.com
    ,,Nu de energieprijzen zomaar nog een tijd hoog kunnen blijven, lijkt het verstandig om de btw op zo’n cruciale eerste levensbehoefte te verlagen”, aldus Woldring. Het lage tarief is immers bedoeld voor eerste levensbehoeften als eten en drinken.

    © Hollandse Hoogte / ANP

    Middeninkomens
    Gaslicht.com krijgt steun van de Vastenlastenbond en schuldhulpverlenersbelangenclub NVVK. Zij noemen gas en licht eveneens een primaire levensbehoefte ,,Zonder energie word je teruggeworpen in de middeleeuwen”, stelt Dirk-Jan Wolfert, directeur van de Vastelastenbond. Dan zit je thuis zonder licht, verwarming en communicatie met de buitenwereld.”

    Volgens de NVVK hakken de fors gestegen energietarieven er bij grote groepen Nederlanders in. Nu al zijn 550.000 mensen energiearm, blijkt uit recent onderzoek. Maar het gaat zeker niet alleen om minima, zegt directeur Marco Florijn, die dit najaar al aan de bel trok over de toenemende energiearmoede.

    Juist veel middeninko­mens komen in de knel, zien wij als schuldhulp­ver­le­ners

    Marco Florijn, directeur van schuldhulpverlenersbelangenclub NVVK
    ,,Juist veel middeninkomens komen in de knel, zien wij als schuldhulpverleners.” Probleem is dat niet alleen gas en licht duurder zijn geworden, maar ook de woonlasten en zorgkosten. ,,Dat zijn de drie belangrijkste vaste lasten.”

    Stapelen van belastingen
    Verlaging van de btw op energie kan een flinke steun in de rug betekenen, zeker omdat het een generieke maatregel is. ,,Niet enkel de minima, mensen in de bijstand, maar ook de middeninkomens profiteren daarvan.”

    Energie in het lagere tarief onderbrengen is daarnaast logisch gezien het bestaansrecht ervan. ,,Het lage btw-tarief is er voor nutsvoorzieningen en basisproducten. Energie valt daar absoluut onder.”

    Ben Woldring, directeur-oprichter van Gaslicht.com en nog diverse andere onlinevergelijkingssites, tijdens een bezoek aan Den Bosch in 2018. © Jean-Pierre Jans

    De Vastelastenbond is eveneens voorstander van een lagere btw op gas en licht. ,,Voor gezinnen maakt dat echt verschil, het tarief is bovendien eenvoudig aan te passen”, zegt directeur-oprichter Dirk-Jan Wolfert.

    Hij beklemtoont dat de energierekening al voor dertig tot veertig procent uit belastingen bestaat. De overheid heft namelijk ook energietaks en kent een opslag voor duurzame energie. ,,Daarbovenop komt dan nog de btw. Wij zijn altijd kritisch op het stapelen van belastingen.”

    Grootverbruikers
    De Consumentenbond vindt ook dat energie voordeliger moet worden. De belangenclub ziet echter liever dat grootverbruikers meer belast worden. ,,Nu betalen consumenten relatief beduidend meer voor energie dan bedrijven”, stelt een woordvoerder.

    Bekijk hier onze video’s over de energiecrisis:

    www.ad.nl/geld/energieprijzen-geexplo...
    De verhoging van de energiebelasting per 2022 is m.i al hoger dan de € 400 compensatie die je op de energierekening
    gaat krijgen. Typisch kabinet Rutte (niet eens een sigaar uit eigen doos)
  3. forum rang 7 jowi 18 januari 2022 00:46
    Vandaag bij kassa klachten over hoge energietarieven bij o.a stadsverwarming ed.
    Dachten de bewoners "groen" bezig te zijn maar helaas heeft de wetgever de energie tarieven gekoppeld aan de gasprijs.
    Ze voelen ze aardig beetgenomen (ja, wie niet zou ik zeggen)

    Kassa zal de leverancier denken, toevallig een wetje uit kabinetten Rutte?

  4. forum rang 6 haas 20 januari 2022 12:20
    Buurman wil Bitcoins delven en dus moet de hele straat open: 'Garage kan ik niet in of uit'
    EINDHOVEN - Een straat die over ruim 250 meter open ligt en tientallen onbereikbare garages.
    En dat allemaal omdat één huis extra stroomkabels nodig heeft.
    Bewoners van het Bretagnehof in Woensel ervaren veel overlast deze dagen, naar verluidt omdat de bewoner van het betreffende huis Bitcoins ‘delft’. ,,Dit verwacht je in zo’n woonwijk niet.”

    Diede Hoekstra 20-01-22, 06:00 Laatste update: 08:15 Bron: ED
    Het klinkt bizar maar als het werk op vrijdag 28 januari klaar is, lopen er twee rechtstreekse stroomkabels tussen het stroomstation van netbeheerder Enexis aan het Bretagnehof en het woonhuis in dezelfde buurt.
    De bewoners willen niks zeggen maar werklui van Hurkmans lopen er af en aan.

    www.ed.nl/eindhoven/buurman-wil-bitco...
  5. forum rang 10 voda 25 januari 2022 12:57
    ACM neemt twee energiebedrijven op de korrel wegens valse 'groene' claims
    Van onze redacteur 12:40

    Windturbines van Vattenfall in het Westelijk Havengebied te Amsterdam. Het energiebedrijf heeft daar de kolencentrale stilgelegd. Foto: ANP/Kim van Dam

    De Autoriteit Consument & Markt (ACM) begint een vervolgonderzoek naar twee energiebedrijven die zich mogelijk schuldig maken aan misleidende duurzaamheidsclaims. Deze stap vloeit voort uit een eerste studie naar in totaal tien grote energieleveranciers. De toezichthouder maakt niet bekend welke bedrijven op de korrel worden genomen.

    Volgens Edwin van Houten, ACM-directeur Consumenten kunnen consumenten bij valse 'groene' claims geen onderscheid maken tussen bedrijven die veel investeren in duurzaamheid en bedrijven die dat niet doen. 'Dit zorgt voor concurrentievervalsing en tast het vertrouwen van consumenten in duurzaamheidsclaims aan', zegt hij in een persverklaring. Boetes kunnen oplopen tot €900.000 per overtreding of een percentage van de omzet.

    Eind mei schreef de ACM de ruim zestig energieleveranciers aan om de eigen groene claims kritisch te bekijken. Vanaf medio juni is de toezichthouder zelf duurzaamheidsuitingen bij tien grote energieleveranciers gaan controleren op de juistheid, duidelijkheid en controleerbaarheid van de informatie.

    Zo mag de informatie aan de consument niet in vage, absolute of algemene termen worden geformuleerd. Een energieleverancier moet bijvoorbeeld duidelijk aangeven wat de hoeveelheid geleverde groene stroom is en wat de herkomst daarvan is.

    De ACM trof bijvoorbeeld een energieleverancier aan die zei 'groen gas' te leveren, maar in feite CO2-gecompenseerd gas aanbood. Ook noemde een energiebedrijf zich ‘leider op het gebied van duurzaamheid’. Bij deze claim bleef onduidelijk wat daarmee wordt bedoeld.

    De energiesector is niet de enige bedrijfstak waar de ACM duurzaamheidsclaims onderzoekt. In de kledingsector en de zuivel verricht de toezichthouder soortgelijke onderzoeken.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1428123/acm-neemt...
  6. forum rang 5 DurianCS 25 januari 2022 17:46
    quote:

    Hideki schreef op 25 januari 2022 17:32:

    Wat gaan we doen beleggersvrinden? Mijn contract loopt over enkele dagen af.
    Even wachten en variabel.. of een nieuw contract voor een jaar afsluiten. Wat is wijsheid?
    Lastig, maar waarschijnlijk krijg je een contract dat per maand opzegbaar is, dus je kunt op je gemak rondkijken tot je iets naar je zin gevonden hebt.
  7. forum rang 10 voda 25 januari 2022 17:50
    quote:

    Hideki schreef op 25 januari 2022 17:32:

    Wat gaan we doen beleggersvrinden? Mijn contract loopt over enkele dagen af.
    Even wachten en variabel.. of een nieuw contract voor een jaar afsluiten. Wat is wijsheid?
    Ik ben ook net overgestapt. De prijzen voor gas en elektra voor een variabel contract waren veel hoger dan 1 jaar vast.
    Overstap gedaan via Gaslicht.com, zoals gebruikelijk. De tarieven waren meer dan verdubbeld.
    Ook de maand termijn ging bijna met een factor 2 omhoog!
  8. forum rang 5 DurianCS 25 januari 2022 18:17
    quote:

    voda schreef op 25 januari 2022 17:50:

    [...]
    Ik ben ook net overgestapt. De prijzen voor gas en elektra voor een variabel contract waren veel hoger dan 1 jaar vast.
    Overstap gedaan via Gaslicht.com, zoals gebruikelijk. De tarieven waren meer dan verdubbeld.
    Ook de maand termijn ging bijna met een factor 2 omhoog!
    Ik heb de keuze nog niet gemaakt, maar een verdubbeling in prijs (alleen elektra) wordt het al snel.
  9. forum rang 10 voda 26 januari 2022 10:43
    Pricewise: gas- en stroomprijzen in 1 jaar meer dan 500 procent hoger, tariefverschillen ongekend groot

    De energieprijzen zijn in 1 jaar tijd meer dan 500 procent gestegen. De gemiddelde variabele prijs voor stroom ligt nu 565 procent hoger dan 1 jaar geleden en voor gas is het variabel tarief 550 procent hoger.

    Dat meldt Pricewise. De prijsvergelijkingswebsite ziet dat de groothandelsmarkt voor energie enigszins in rustiger vaarwater terecht is gekomen – prijzen zijn gedaald van 180 euro naar 70 euro per megawattuur – maar de verkoopprijzen van het actuele aanbod zijn nog altijd zeer hoog.

    Overstappen loont weer
    Het goede nieuws is echter dat vergelijken en overstappen weer lijkt te lonen, na een periode van een aantal maanden waarin een overstap weinig tot geen voordeel opleverde. Door de extreme prijsverschillen tussen leveranciers en aanbiedingen kunnen consumenten volgens Pricewise weer tot honderden euro’s besparen op de energierekening.

    Pricewise-directeur Hans de Kok hierover: ‘Het is goed om even stil te staan bij de prijzen voor stroom en gas van het actuele aanbod in de markt. Want zelfs nu een sluier van onzekerheid boven de markt blijft hangen waarbij elke weersomslag of geopolitieke dreiging een verandering in prijs teweeg kan brengen, zijn er huishoudens die van energieleverancier willen veranderen omdat hun contract afloopt. Met de huidige prijsverschillen is het verstandig om te gaan vergelijken. Met name als je bij de verkeerde leverancier op een veel te hoog tarief zit.’

    Variabel versus vast
    Normaliter zijn de variabele tarieven van energieleveranciers een standaardcontractvorm die de klant ontvangt na afloop van de vaste looptijd, indien de klant niet overstapt of ingaat op een verlengingsaanbod. Sommige huishoudens blijven - al dan niet bewust - jarenlang in deze contractvorm hangen. De Kok: ‘De laatste maanden werden deze contracten vaak ook een doel op zich, toen bleek dat de variabele tarieven doorgaans voordeliger waren dan de vaste tarieven die je voor 1 of 3 jaar kon vastzetten.’

    Hiermee rijst de vraag of het moment weer is aangebroken om een overstap voor 1 jaar vast te overwegen, zeker nu daarbij weer hoge kortingen in het verschiet liggen. Pricewise meldt dat de kale tarieven die op deze contracten gelden, voor stroom variëren tussen de 25,35 eurocent en 41,06 eurocent per kilowattuur met een gemiddeld tarief van 32,51 eurocent per kilowattuur. Dit komt overeen met een prijs inclusief overheidsheffingen van 48 eurocent per kilowattuur, zoals de klant dat uiteindelijk betaalt. Dat is ruim 1 keer zoveel – te weten 116 procent – als een jaar geleden, toen de energiebelasting nog bijna 2 keer zo hoog was.

    Buitengewoon grote verscihllen
    De gastarieven behorend bij de 1-jarige aanbiedingen liggen tussen de 98 eurocent en de 1,705 euro per kubieke meter exclusief overheidsheffingen. Het gemiddelde gastarief voor 1 jaar vast bedraagt momenteel 1,1863 euro per kubieke meter. Inclusief overheidsheffingen is dit 1,98 euro per kubieke meter, het bedrag dat de klant uiteindelijk betaalt. Dit is – inclusief belastingen – maar liefst 150 procent hoger dan exact 1 jaar geleden.

    Hans de Kok: ‘De buitengewoon grote verschillen tussen de verschillende typen tarieven zijn veelzeggend voor de huidige marktsituatie en nooit eerder vertoond. Door goed te vergelijken, kun je door de grote prijsverschillen dus ook groot voordeel behalen.’

    600 euro op jaarbasis
    Het gemiddelde stroomtarief bij een contract voor 1 jaar vast ligt nu 6,8 eurocent per kilowattuur lager dan het gemiddelde variabele tarief, zo blijkt uit de analyse van Pricewise. Bij gas ligt het gemiddelde tarief voor een vast contract voor één jaar 24 eurocent per kubieke meter lager dan het gemiddelde variabel tarief.

    De Kok: ‘Het ligt uiteraard aan het specifieke contract per huishouden wat de voor de klant geldende energietarieven zijn, maar door de bank genomen kan een huishouden dat nu overstapt vanuit een variabel contract naar een vaste looptijd van 1 jaar dus soms wel 7 eurocent op 1 kilowattuur stroom en bijna 25 eurocent op 1 kuub gas besparen. Dat is voor een gemiddeld huishouden met een stroomverbruik van 3.500 kilowattuur stroom en 1.500 kubieke meter gas bijna 600 euro voordeel op jaarbasis. En dan is er nog geen rekening gehouden met hoge kortingen, die dit voordeel nog vergroten. Daar past wel de volgende waarschuwing bij: zolang de voorraad strekt. We hebben de afgelopen weken namelijk vaker gezien dat zodra het sentiment op de markt omslaat, de prijzen weer in rap tempo oplopen en de aanbiedingen daarop door leveranciers worden bijgesteld. Maar het huidige aanbod is – gelet op de omstandigheden – attractief.’

    Bekijk een overzicht van thuisbatterijen om zonne-energie op te slaan die in de Benelux te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

    Door Marco de Jonge Baas

    solarmagazine.nl/nieuws/i26328/pricew...
  10. forum rang 7 ffff 26 januari 2022 11:41
    Pricewise: gas- en stroomprijzen in 1 jaar meer dan 500 procent hoger, tariefverschillen ongekend groot

    De energieprijzen zijn in 1 jaar tijd meer dan 500 procent gestegen. De gemiddelde variabele prijs voor stroom ligt nu 565 procent hoger dan 1 jaar geleden en voor gas is het variabel tarief 550 procent hoger.

    Het is dus in individuïle gevallen nog erger.

    Zoals ik gisteren al uitvoerig in de Rutte draad beschreef:

    Voor gas voor 1 villa: op 1 jaar tijd van 147 naar 1140 Euro. Dat is dus bijna 8 maal zoveel

    Voor elektriciteit : Nauwelijks verhoging, maar ik heb ook 28 zonnepanelen op mijn villa's.

    Er hangt toch " onvrede" in de lucht. Zie wat er in Kazachstan gebeurd is, zie wat er vorig jaar gebeurde bij de gele hesjes in Frankrijk.

    Politici zouden hun uiterste best moeten doen dat gas goedkoper binnen de landsgrenzen te krijgen in plaats van hysterisch de ruzie maar aan te wakkeren.
    Zie AL die tv-programma's, al die beschouwingen en maar niet beseffend dat ze uiteindelijk ZELF de rekening gepresenteerd krijgen....

    Enfin, als ook bij jullie de rekening op de mat valt, hoor ik jullie wel weer....

    Peter
  11. forum rang 10 voda 26 januari 2022 12:00
    Ik ben overgestapt naar Gewoon Energie, een onderdeel van Innova. (toevallig mijn huidige leverancier)

    Ik heb gekozen (via Gaslicht.com) voor het goedkoopste contract. Raar genoeg was een vast contract (voor 1 jaar) voordeliger, dan variabele tarieven. (dat scheelde minstens 300 euro op jaarbasis)

    Mijn elektra bedrag per kWh gaat naar 71.1 cent (afgerond) (inclusief BTW)
    Mijn gas bedrag per m3 gaat naar €2,162 (afgerond) (inclusief BTW)

    Ik krijg op het eind een welkomstkorting van €295,00.

    De eindafrekening moet ik nog binnenkrijgen, dus ik weet niet wat ik nog over het gebruiksjaar 25 jan. 2021 tm heden moet afrekenen per kWh en m3.
  12. forum rang 7 jowi 26 januari 2022 12:14
    Als ze maar niet failliet gaan want dan kun je naar je welkoms korting fluiten !!!!
    Mijn contract: op 1-7-2021 3 jaar vast via United Consumer
    stroom 0,21 kw
    gas 0,81 m3
    Geen welkomspremie

    Niet normaal die verschillen.
    mijn verbruik 5000 kw € 0,71- 0,21= € 2.500 per jaar
    mijn verbruik 1800 m3 € 2,162-0,81= € 2.433,60
    Totaal verschil € 4.933,60

    Ik zal ultimo juli 2024 maar een krantenwijk er bij gaan doen.
  13. forum rang 6 haas 27 januari 2022 22:16
    Ennatuurlijk trekt portemonnee: miljoenen voor duizenden klanten die geld aansluitkosten voorlopig terugkrijgen
    EINDHOVEN - Duizenden Eindhovense klanten van energiebedrijf Ennatuurlijk die volgens de rechter onterecht jaarlijkse aansluitkosten betaalden krijgen dat geld voorlopig terug. Het Eindhovense bedrijf verwacht dat het gaat om in totaal 3.500 klanten.

    Peter Scholtes 27-01-22, 19:50 Laatste update: 20:15 Bron: ED
    Ennatuurlijk geeft daarmee gehoor aan het woensdag gepubliceerde vonnis van de rechtbank in Den Bosch waarin onmiddellijke betaling werd gelast. De teruggave - die in totaal in de miljoenen euro‘s loopt - is niet definitief omdat het bedrijf mogelijk in hoger beroep gaat.

    meer info
    www.ed.nl/eindhoven/ennatuurlijk-trek...
  14. forum rang 8 Leefloon 28 januari 2022 08:58
    quote:

    voda schreef op 26 januari 2022 12:00:

    Raar genoeg was een vast contract (voor 1 jaar) voordeliger, dan variabele tarieven. (dat scheelde minstens 300 euro op jaarbasis)
    Tijdens een periode met hoge energieprijzen is dat niet raar, wanneer er op termijn een daling van die energieprijzen wordt verwacht. Variabel zou in HJ2 minstens 301 euro goedkoper kunnen zijn. Of niet.
  15. forum rang 7 ffff 28 januari 2022 13:16
    Leefloon,

    Er verschijnen echt veel doorwrochte artikelen, waarbij gas en elektraspecialisten erbij gehaald worden, maar als je er verschillende doorgelezen hebt kom je echt tot de conclusie dat " geen mens" het weet. De gasbedrijven, waarvan er nu enkele failliet gegaan zijn, moeten zich ook indekken en verhogen enorm die prijzen. Daarbij komt dat klanten nogal vaak wisselen van leverancier.

    Door die hele affaire bij mij, waarbij de gasprijs op één jaar tijd van 147 Euro per maand naar nu 1140 Euro per maand is opgeschaald, ben ik mij natuurlijk echt gaan verdiepen wat er allemaal mogelijk is.

    Gelukkig heel wat......maar je blijft zitten met het feit dat de nieuwe leveranciers die je benadert OOK met torenhoge tarieven afkomen. Uiteindelijk opereren ze allemaal in dezelfde volatiele, totaal ondoorzichtige markt.

    DEZE hele affaire heft mij enkele dingen duidelijk gemaakt:

    1: Er wordt enorm gediscussieerd over AOW en over pensioenverhogingen, maar beide verhogingen halen nog maar een deel van de energiefactuur weg.

    2. Ik vind zelf dat er opvallend weinig aandacht is voor die enorme gasprijsverhogingen omdat dit in heel wat gezinnen er toch echt in moet hakken.

    3. WIJ, westerlingen financieren uiteindelijk dat Russische leger aan de grens met Oekraïne. WIJ, gasverslaafden betalen dus, zwart op wit door diverse organisaties bijgehouden zo'n 5,5 keer de prijs van één jaar geleden. Vandaar dus steeds mij ijveren voor het openstellen van de Nordstream - pijplijn waaraan ook Nederland honderden miljoenen heeft bijgedragen.

    En om op IEDERS vraag in half West Europa terug te komen: Geen mens weet wat vandaag de verstandigste optie is: Vast, zeer duur contract of variabel eveneens zeer duur contract......
    En daarbij volg ik al die redeneringen van die specialisten die goed aangeven dat " geen meens het weet hoe de ontwikkelingen zullen zijn...."

    Peter
  16. forum rang 9 josti5 28 januari 2022 13:36
    quote:

    ffff schreef op 28 januari 2022 13:16:

    (...)
    WIJ, gasverslaafden

    (...)

    Einde quote.

    Dom inkopen, de huid verkopen voordat de beer geschoten is (in de vorm van sluiting van kolencentrales, waar zwaar onvoldoende alternatief voor is) zijn de hoofdzaken van de absurde prijsstijging.

    En dan dat krankzinnige politieke gedoe rondom Nord Stream 2.

    Waarbij het imo ook bewuste politiek is, om de massa in beweging te krijgen richting verdere besparing en alternatieven.

    Met gasverslaving is niks mis!

    Heerlijk schone, in principe gratis brandstof.

    Mijn 3-jarig contract loopt nog een half jaar, en daarna ga ik voor zo lang mogelijk.

    Want mijn verwachting is de 'patatverwachting': aardappelprijs omhoog, patatprijs omhoog. Aardappelprijs weer omlaag - patatprijs blijft gelijk.

    Zo iets.

  17. willlem2 28 januari 2022 13:46
    Deze posting stuurde ik een paar maanden geleden :

    quote:

    willlem2 schreef op 13 oktober 2021 13:42:

    volgens mij hoefde je anderhalf jaar geleden geen helderziende te zijn om te verwachten dat de energie alleen maar duurder kon worden.

    Gaskraan in Groningen nog maar op een kiertje, gasleidingen uit Rusland steeds meer inzet van politiek, en toch zeer lage gasprijzen.

    Over het algemeen kan alles wat heel goedkoop is, alleen maar prijziger worden.

    Daarom had ik er geen glazen bol voor nodig om er als de bliksem voor te zorgen dat er een vijf jaar contract kwam.

    Ik denk zelfs dat als over drie en een half jaar mijn contract afgelopen is, dat ik dat weer voor vijf jaar vast zet. en als dat mogelijk is voor langere tijd . . .

    Energie wordt het nieuwe goud . . .

    Nu net de afrekening gekregen: Maandtermijn gezakt van 200 naar 177 euro. Vierhonderd euro teruggekregen. (Dat is natuurlijk het effect van de tegemoetkoming door de overheid van 400 euro).
    Gebruik is ongeveer hetzelfde gebleven. Nog drie jaar te gaan voor dezelfde tarieven.

    Ik ben van mening dat met het shoppen, welkomstpremies, superlage tarieven e.d. je jezelf op termijn behoorlijk in de vingers kunt snijden.
    Wonen, en daarbij behorende energievoorziening, is een basisbehoefte en mag nooit onderwerp zijn van speculatie.

1.001 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 51 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 0,00%
EUR/USD 1,0710 +0,11%
FTSE 100 8.040,38 0,00%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,78 +0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links