Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De olieprijs ligt op ramkoers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 ASML oogt wispelturig 69
  2. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74
  3. 12 apr Nederlandse beurs is alive and kicking 111

Reacties

268 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 easy56 19 januari 2022 22:17
    quote:

    b.west.invest schreef op 19 januari 2022 22:14:

    [...]

    Niet alleen AH , ook Jumbo .
    Dat had ik hier al neergezet een week terug .
    De merken willen nu ook dat de ketens de prijzen verhogen , anders stoppen zij met leveren .
    produktiekosten stijgen.

    Wacht maar tot de lonen gaan meestijgen.....
  2. forum rang 6 ttroo 19 januari 2022 22:20
    Sorry. Gemist. Ik zag AH voorbij komen. Interessante ramkoers tussen merken en de supermarkten. Ik kom bij de Indo, Surinamer, Halal slager. Dus van mij mogen ze die 20% hoger doorzetten. Alhoewel. Zie ik KitKat. Dat is zoet en dus essentieel voor mij. Voor mij is dat wat voor u groente en fruit is. Gelukkig zijn er alternatieven voor KitKat. Maar het voorspelt mogelijk niet veel goeds voor mijn alternatieven.
  3. forum rang 6 ttroo 19 januari 2022 22:26
    Produktiekosten stijgen. In het kader van de gezondheid van de mensheid der Aarde zou Nestle meer en meer moeten overgaan om mensen te doen vervangen door robots. Mag een vrouwelijke robot zijn, onzijdig, maar ook mannelijk. Geen bezwaar tegen robots. Ik zie het positief: Robots klagen minder. Ze gaan hoogstens op Tilt en volgens anderen nemen ze de wereld over. Maar dan heb ik nog steeds geen bezwaar. Beurzen zijn al in bezit van robots.
  4. forum rang 6 b.west.invest 19 januari 2022 22:43
    quote:

    ttroo schreef op 19 januari 2022 22:20:

    Sorry. Gemist. Ik zag AH voorbij komen. Interessante ramkoers tussen merken en de supermarkten. Ik kom bij de Indo, Surinamer, Halal slager. Dus van mij mogen ze die 20% hoger doorzetten. Alhoewel. Zie ik KitKat. Dat is zoet en dus essentieel voor mij. Voor mij is dat wat voor u groente en fruit is. Gelukkig zijn er alternatieven voor KitKat. Maar het voorspelt mogelijk niet veel goeds voor mijn alternatieven.
    Helaas ook jou adresjes zijn de prijzen aan het verhogen . Kijk maar naar de grondstoffen, ook die van rijstvmais granen vee kip koffie bonen , alles is gestegen .
  5. forum rang 6 b.west.invest 19 januari 2022 22:56
    Inflatie , mensen gaan minder uitgeven ?
    Nee , ze gaan minder producten kopen van dezelfde hoeveelheid geld . Want daarna is het op . Wat gebeurt er als er minder producten verkocht worden ? Juist dan gaan bedrijven in hoeveelheden minder verkopen . De grootste oorzaak van het te kort aan “grondstoffen “ ( daar bedoel ik alle inkoop die voor een eindproduct nodig is ) is dat veel magazijnen nu vol staan met deze grondstoffen. Iedereen is bang te kort te hebben . Dus men is gaan hamsteren . Hierdoor hebben andere bedrijven , die het niet zagen aankomen te weinig . Wat is er gebeurd, deze verhogen de prijzen nog maar mondjes maat , degenen die nu alleen de duurdere grondstoffen hebben verhogen te weinig , plus dat ze te weinig hebben voor volledige productie. Dat betekent dat er nu vele mkb bedrijven in de rode cijfers zijn beland . Geen now geen tv . Geen winst , een stokkende hoeveelheid te verkopen producten doordat het geld op is bij de consument. De oerknal komt eraan . Jammer want dat raakt mijn bedrijfjes ook . En mijn googelen is al voor een behoorlijk gedeelte vergokt . Het moet wel leuk blijven , mijn zekerheden zet ik niet in . Doe er mee wat je wilt .
  6. forum rang 6 ttroo 19 januari 2022 23:15
    Die handballers en handbalsters doen het echt goed.
    Ook de zaalvoetballers doen het echt goed.

    Persoonlijk vind ik zaalvoetbal leuker om te kijken dan die 90 minuten lange wedstrijden. Jazeker. TTROO bezoekt ook zaalvoetbal wedstrijden. Ik kan het zeker aanbevelen. Zeer goedkoop (dus dat moet helpen), prima sfeer, meer doelpunten over het algemeen en de zaalvoetballers kunnen goed mee met de grote zaalvoetbal landen. Tuurlijk zit er wat verschil, maar gezien de status van de zaalvoetbal in het Oranje Land, doen ze het erg goed. Ik las dat ze gewonnen hadden.

    Uiteraard gaan de prijzen bij mijn vaste adresjes omhoog. Beter gezegd, zijn al hoger. Flink hogere (agrarische) grondstoffen wordt overal gevoeld.

    Uitspraken van de dag: men is gaan hamsteren. De oerknal komt eraan. TTROO is overtroffen. Twelve points for you.
  7. forum rang 6 b.west.invest 19 januari 2022 23:25
    quote:

    De verhapstukkende bekokstover schreef op 19 januari 2022 23:11:

    [...]

    Me too. En volgens mij gaan we na wat bodemgestamp verder omhoog.
    Verwacht jij deze week dus een hogere eindstand dan de 770 ? En mag ik vragen Rennie wat je verwacht ( jij zit vaak goed ) dus dat neem ik op zeker mee .

    Graag eerst even naar Silk zijn 755-753 .
  8. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 19 januari 2022 23:40
    quote:

    b.west.invest schreef op 19 januari 2022 23:25:

    [...]

    Verwacht jij deze week dus een hogere eindstand dan de 770 ? En mag ik vragen Rennie wat je verwacht ( jij zit vaak goed ) dus dat neem ik op zeker mee .
    Technisch was de candle van vandaag sterk. RSI loopt nog steeds over een steunlijn van hogere bodems.

    Verder is de AEX veel meer gezakt dan de andere Europese indices en zag je juist bij de zakkers vandaag een sterk herstel, wat op een bodem duidt.

    Macro zie je de rente in de VS wat afkomen en de euro ook.

    Voldoende ingrediënten voor herstel naar mijn smaak naar de dalende trendlijn.

268 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links