Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ageas BRU:AGS.BL, BE0974264930

  • 43,860 24 apr 2024 17:35
  • -0,180 (-0,41%) Dagrange 43,680 - 44,220
  • 324.230 Gem. (3M) 415K

Ageas 2022

293 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mando 17 januari 2022 18:48
    Maak mij toch wat zorgen voor de komende dagen.
    Las het artikel van De Standaard en wat me opviel:

    ‘Maar hier konden we inspelen op een onverwachte opportuniteit.’

    Zou Ping An zijn pakket verkocht hebben onder de koers van vorige vrijdag? Zoja, kan er nog wel wat van de koers spijtig genoeg. Begrijp de felle reactie eigenlijk niet. Als je kijkt naar BNP paribas bijvoorbeeld. Aandeel doet het uitstekend en FPIM is aandeelhouder voor de lange termijn. Heeft hun al een mooie som opgebracht aan dividenden alleen.
  2. SS92716 17 januari 2022 23:17
    Is dus duidelijk dat dit aandeel veel was gestegen door speculanten die hoopten op een overname. Snel weg met die kerels. Ageas is en blijft een topaandeel.
    De echte belegger zou nu nog meer vertrouwen moeten krijgen in het aandeel.
    Denken ze dat de Belgische staat die aandelen zou kopen als het weinig waard was?
    En de daling van 7,5% van vandaag. Komt wel weer goed!
  3. forum rang 7 jowi 18 januari 2022 00:16
    quote:

    SS92716 schreef op 17 januari 2022 23:17:

    Is dus duidelijk dat dit aandeel veel was gestegen door speculanten die hoopten op een overname. Snel weg met die kerels. Ageas is en blijft een topaandeel.
    De echte belegger zou nu nog meer vertrouwen moeten krijgen in het aandeel.
    Denken ze dat de Belgische staat die aandelen zou kopen als het weinig waard was?
    En de daling van 7,5% van vandaag. Komt wel weer goed!
    M.i is Ageas in vergelijking met andere verzekeraars behoorlijk achtergebleven !!
  4. forum rang 4 Tonydwi 18 januari 2022 08:09
    Vrees voor Chinese invloed versnelde Belgische instap in Ageas
    Schermvullende weergave

    MICHAEL SEPHIHA DIETER DUJARDIN BERT BROENS
    Vandaag om 01:00
    De toenemende greep van de Chinese aandeelhouders op Ageas en aanzwellende geruchten over een bod versnelden de instap van de federale overheid in de verzekeraar. Dat vernam De Tijd.

    Zaterdag kwam uit het niets het bericht dat de Belgische staat via zijn financiële arm, de FPIM, een belang van 6,3 procent had gekocht in Ageas
    AGS
    0,00%
    . Over de verkoper en de prijs houden de betrokkenen de lippen op elkaar, maar alles wijst erop dat de Chinese verzekeraar Ping An, sinds 2007 al in het kapitaal van Ageas en diens voorganger Fortis, de verkoper is. Het prijskaartje bedraagt zo'n 590 miljoen euro.

    In totaal was, met de participatie van Fosun erbij (minstens 10%), meer dan 15 procent van de grootste Belgische verzekeraar in Chinese handen. Het deed alarmbellen afgaan in de Wetstraat. Een concreet Chinees bod was er niet, maar de vrees bestond dat Ageas op termijn in Chinese handen zou komen.

    De essentie
    De federale regering heeft een belang van 6,3 procent in de verzekeraar Ageas gekocht van het Chinese Ping An.
    Dat Ping An samen met zijn landgenoot Fosun meer dan 15 procent in de grootste Belgische verzekeraar bezat, zorgde voor onrust in de Wetstraat.
    Met een belang van 6,3 procent weegt de overheid niet zwaar, maar vermindert ze het gewicht van de Chinezen en kan ze een uitrookbod bij een eventuele overname tegenhouden.
    'Door het zeer verspreide aandeelhouderschap en gezien de beperkte aanwezigheid van aandeelhouders op algemene vergaderingen kwam het gewicht van de Chinezen dicht bij een feitelijke meerderheid', zegt een goedgeplaatste bron. 'In het verleden heeft België altijd de fout gemaakt om in belangrijke sectoren en bedrijven de zeggenschap stap voor stap te verliezen, om dan achteraf te moeten vaststellen: we zijn naïef geweest. Die fout willen wij niet meer maken.'

    sluitADVERTENTIE


    TIP
    Het nieuws over technologie en innovatie dat u niet mag missen.

    Ontvang gratis de wekelijkse update TechTijd.

    IK SCHRIJF ME IN
    Wekelijks via e-mail - Uitschrijven in één klik

    Dat Ageas via verzekeraar AG Insurance onder meer in de pensioenopbouw een belangrijke rol speelt en via zijn vastgoedpoot een prominente rol in tal van (infrastructuur)projecten - denk aan Scholen van Morgen bijvoorbeeld - was een bijkomend argument om te investeren.

    Opportuniteit
    Maar er moest een opportuniteit zijn. Die kwam er na contacten met de Chinese verzekeraar Ping An, die bereid bleek zijn aandelen te verkopen. Volgens meerdere bronnen werd de deal in minder dan twee weken bezegeld.

    Met 6,3 procent weegt de overheid niet zwaar in het kapitaal van Ageas, maar vermindert ze het gewicht van de Chinezen en kan ze een uitrookbod bij een eventuele overname tegenhouden.

    Krijgt de federale regering een vertegenwoordiger in het bestuur van Ageas? Iedere partij die 1 procent van het kapitaal van Ageas bezit, kan een zitje aanvragen.
    De deal kreeg de zegen van de regering-De Croo, die zich op verankeringsvlak assertiever opstelt dan de voorgaande kabinetten. Een bron sluit nieuwe dergelijke investeringen door de FPIM niet uit, al is er op dit moment niets concreet.

    Zal het bij die 6,3 procent blijven? De kans is groot, al is een bijkomende investering niet uitgesloten. '10 procent maakt de verankering uiteraard duurzamer', klinkt het in regeringskringen. Het is koffiedik kijken of de regering een vertegenwoordiger krijgt in de raad van bestuur. Iedere partij die 1 procent van het kapitaal van Ageas bezit, kan een zitje aanvragen. De benoeming moet dan wel worden goedgekeurd op de algemene vergadering.

    Financiële sector
    Met de Ageas-deal wordt de aanwezigheid van de federale regering in de financiële sector nog wat groter (zie grafiek). Ze controleert vandaag al de bank-verzekeraar Belfius (100%) en is met 7,7 procent van het kapitaal ook de grootste aandeelhouder van de Franse bankreus BNP Paribas.

    Schermvullende weergave

    Samen met Vlaanderen en Wallonië is de federale regering ook medeaandeelhouder van verzekeraar Ethias (31,6%). De jongste jaren hebben zowel Belfius als Ageas hun interesse voor een overname van Ethias nooit onder stoelen of banken gestoken. Nu zit de federale regering aan tafel bij de drie financiële instellingen, wat het risico op mogelijke belangenconflicten vergroot.

    -7,41%
    KOERSVAL
    Het aandeel Ageas kreeg een klap van 7,41 procent na de instap van de federale regering in het kapitaal van de verzekeraar.
    De federale regering is ook voor ruim 3 procent mede-eigenaar van de effectenreus Euroclear. Samen met een consortium Belgische investeerders controleert ze 9,16 procent van de effectenreus. De FPIM heeft ten slotte ook 3,2 procent in handen van de beursuitbater Euronext. België is tevens de grootste aandeelhouder van de restbank Dexia.

    Koersval
    Het aandeel van de verzekeraar Ageas kreeg klappen na de intrede van de federale regering. Maandagochtend dook het aandeel 12 procent lager op de Brusselse beurs en eindigde de dag 7,41 procent onder de slotkoers van vrijdag. Voor de Belgische staat betekent dat een papieren verlies van een kleine 50 miljoen euro.

    De koersdaling is logisch, gezien Ageas na de instap van de Belgische overheid niet meer gezien wordt als een mogelijke prooi. Met 6,3 procent geeft België het signaal: Ageas staat niet te koop. Beleggers die daarop speculeerden lijken zich nu terug te trekken.

    Voor Ping An werd Ageas uiteindelijk geen succesvolle investering. Volgens berekeningen van De Tijd verloor de Chinese verzekeraar ongeveer 1 miljard euro op zijn bijna 15 jaar oude investering
  5. forum rang 4 Tonydwi 18 januari 2022 08:33
    De Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) koopt een belang van 6,3 procent in Ageas, de beursgenoteerde groep boven AG Insurance. De operatie typeert het nieuwe pro-actieve verankeringsbeleid van de overheid, zegt Koen Van Loo, CEO van de FPIM. Drie vragen.

    Koen Van Loo (CEO FPIM): 'Wie plannen heeft met Ageas denkt beter twee keer na'
    Koen Van Loo, CEO van de Federale Participatie en Investeringsmaatschappij (FPIM) © belga
    Waarom moest de Belgische staat zo nodig een belang in een verzekeraar kopen?
    VAN LOO. "Het moest niet. We hadden de vrije markt kunnen laten spelen en dan vaststellen dat er een belangrijk beslissingscentrum naar het buitenland zou verhuisd zijn. Dat hebben we in het verleden meegemaakt. AG is de grootste verzekeraar van het land, en één van de belangrijkste investeerders in pensioenen en infrastructuur. De regering heeft de FPIM vorig jaar versterkt met het oog op het verankeren van dergelijke strategische activa in ons land. Ons beleid is nu meer op Nederlandse, Franse en Duitse leest geschoeid. We willen op een slimme manier strategische bedrijven verankeren, zonder te overdrijven."

    Was er een concreet gevaar dat Ageas zou overgenomen worden?
    VAN LOO. "Het aandeelhouderschap van Ageas is erg verspreid zonder referentie-aandeelhouders. Als je weet dat op een aandeelhoudersvergadering van Ageas ongeveer 40 procent van de aandelen vertegenwoordigd zijn, kan een partij met 10 procent of meer van de aandelen (enkel de Chinese groep Fosun is in dit geval, nvdr) heel sterk wegen op de besluitvorming. Met onze deelneming kunnen we minstens een beursexit verhinderen en een significante vertegenwoordiger op de algemene vergadering zijn. Dat is de symbolische boodschap die we uitsturen: wie plannen heeft met Ageas denkt beter twee keer na."

    ADVERTENTIE

    De koers van Ageas zakte maandag met 7 procent. Hoe leest u dat?
    VAN LOO. "De koersdaling weerspiegelt wellicht het wegvallen van de speculatiepremie. Het klinkt raar, maar wij interpreteren dat positief. De markt heeft ons signaal begrepen. Dat de waarde van Ageas op de beurs tijdelijk daalt, is geen item. De FPIM is een langetermijninvesteerder. Wij staan voor geduldig kapitaal. Ik ben ervan overtuigd dat de waarde van Ageas op termijn een heel stuk boven de prijs zal liggen waartegen wij zijn ingestapt (FPIM zou circa 600 miljoen euro betaald hebben voor zijn deelneming, nvdr).
  6. forum rang 10 voda 18 januari 2022 08:38
    Advies van ABN AMRO - ODDO BHF over Ageas
    Beurshuis ABN AMRO - ODDO BHF
    Aandeel Ageas
    Datum 17 januari 2022
    Advies Neutraal
    Koersdoel 49,00 EUR

    Detail advies
    PARIJS (Trivano.com) - Op 17 januari 2022 hebben de analisten van ABN AMRO - ODDO BHF hun beleggingsadvies voor Ageas (AGS; ISIN: BE0974264930) herhaald. Het advies van ABN AMRO - ODDO BHF voor Ageas blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 48,00 EUR naar 49,00 EUR.

    Op 10 november 2021 publiceerde Ageas kwartaalcijfers.
  7. Semper Nescio 18 januari 2022 15:02
    quote:

    SS92716 schreef op 17 januari 2022 23:17:

    Is dus duidelijk dat dit aandeel veel was gestegen door speculanten die hoopten op een overname. Snel weg met die kerels. Ageas is en blijft een topaandeel.
    De echte belegger zou nu nog meer vertrouwen moeten krijgen in het aandeel.
    Denken ze dat de Belgische staat die aandelen zou kopen als het weinig waard was?
    En de daling van 7,5% van vandaag. Komt wel weer goed!
    Ik vraag me eigenlijk af in hoeverre die daling ook het gevolg is van de 'kapitaalinjectie'-kwakkel van De Tijd. Ze zouden eigenlijk een claim aan hun broek moeten hebben voor dergelijke tabloid-onzin.
  8. forum rang 4 FORT1944 18 januari 2022 17:28
    Hzt aandeel is juist een buy , undervalid zoals alle sectorgenoten . Die speculatie van een overnemer is vanwege de lage koers .
    Dat de investering maatschappy aandelen buiten beurs heeft kunnen kopen is leu voor hen en de pers heeft direct een verhaaltje klaar .
    AGEAS heeft geen bescherming buffer en dan kun je met 6.3% ook geen buffer dam aanleggen tegen een bod .
    Dat de BELGISCHE STAAT investeerd in AGEAS is omdat het een gezond bedrijf is met een leuk dividend kan alleen positief zijn .
  9. forum rang 7 JdeFL 18 januari 2022 17:42
    Kan me toch niet van de indruk ontdoen dat het eerder om een opportuniteit ging, dan om 'verankering'. Belgische verankering eindigt trouwens meestal in Franse handen. Dat was vroeger al zo, Petrofina bvb., electrabel, fortis, .... Lijkt hier bij tijden wel een Frans wingewest...
    Vermoed eerder dat Ping An een koper zocht, en België dan liefst niet nog meer of liefst minder Chinese invloed had.
  10. Akanr1 19 januari 2022 14:56
    quote:

    arconati schreef op 19 januari 2022 11:11:

    Elke buy and hold belegger, iedereen met wat geld op overschot zou Ageas-aandelen moeten kopen. Er is geen enkel goedkoper geprijsd aandeel te vinden dan Ageas. Ageas blijft een groeiend bedrijf, waar de meeste in de sector een krimpbedrijf zijn.
    Het is inderdaad zeer goedkoop, maar ik ken nog wel wat buitenkansje, mijn gedacht. Maar ageas is wel een vaste waarde en ik blijf er in kopen, zeker en vast
293 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 15 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verzekeraar Ageas is zowel overnameprooi als -jager

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links