Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Vopak Koninklijke AEX:VPK.NL, NL0009432491

  • 36,760 18 apr 2024 17:35
  • +0,080 (+0,22%) Dagrange 36,600 - 36,980
  • 121.954 Gem. (3M) 182,4K

Vopak 2022

4.926 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 247 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Drs P. 14 januari 2022 13:37
    quote:

    aextracker schreef op 14 januari 2022 06:14:

    [...]

    Typisch excessief voorbeeld van hoe "schreeuwbekkende minderheden" proberen ( en sonms slagen) de publieke opinie te kapen en via de rechterlijke macht hun gelijk te halen. Mede dankzij dergelijke radicalisten vertrok SHELL met zijn HQ uit Nederland.
    Zo zullen er nog meerdere bedrijven volgen en Nederland een bron van inkomsten en werkgelegenheid structureel zien verdwijnen.

    De politieke arena van "uber assertief schreeuwende flankerende minderheidsclubjes" doen precies hetzelfde; Niets opbouwends noch constructiefs, waar ondernemend Nederland iets mee kan. Alleen maar vragen vanuit iiritaties agerend op "groene smoelen gedrag", zonder nog ergens rekening te hoeven afleggen over de gevolgen.

    Nederland is haar publieke bestel met democratische doelen voorbij geschoten; Het optimum van democratie is inmiddels verworden tot een chaotische wanvoorstelling van individuele belangengroepen die steeds verder versplintert immer harder schreeuwend de aandacht vragen en krijgen. Het publieke mediabestel (NOS) kiest daarbij steeds vaker een bedenkelijke rol.

    Waar vind ik nog een redelijk en gebalanceerd opinierende communicatiebron die het zakelijk belang en verstand behartigd ? In de politiek raakt de VVD steeds meer haar grip op het publieke verstand kwijt, mede door dezelfde versplintering van het politieke bestel. Een geluk dat het schijnhuwelijk van Jesse & Liliann niet is doorgegaan.

    Heb vernomen, dat ze eigenlijk gewoon niet wisten hoe ze de rekening moesten betalen en er ook geen sprake was van liefde voor elkaar.

    Rutte en Kaag met hun D'66 links destructieve beleid zijn helaas de vazallen van de echte machthebbers (aka het grote geld) welke zich binnen het World Economic Forum hebben verenigd. De werkelijke machthebbers zijn de families als Vanderbilt, Rothschild, etc. Mensen welke geloven dat we in een democratie leven, succes!
  2. forum rang 5 Drs P. 14 januari 2022 13:41
    quote:

    Maria Geertruida schreef op 13 januari 2022 21:59:

    [...]
    Milieudefensie wordt voor een aanzienlijk bedrag gesponsord door de Postcodeloterij. Zonder geld doen ze niet veel. T'is maar een idee.
    de Postcodeloterij is ook een grote sponsor van de massamigratie via Vluchtelingenwerk
  3. [verwijderd] 14 januari 2022 14:13
    quote:

    Bas2012 schreef op 14 januari 2022 13:35:

    [...]

    Mooi verwoord :)

    Met name de uitholling van de democratie vind ik zorgelijk (en dan het nog raar vinden dat de burger 0,0% vertrouwen in de politiek heeft...)

    Wat wil je, of beter gezegd wat is je democratische stem nog waard?
    - Op lokaal niveau waren er altijd al limitaties aan de de democratie, zoals de rol van de eerste kamer en de indirecte manier van stemmen op dit orgaan (terwijl het meer en meer een verkapte en ongekozen extra 75 kamerleden lijkt te zijn/worden die iets blokkeren niet op basis van beoordeling proces maar puur politieke kleur/agenda).
    - Tegenwoordig komt daar de popularisatie en radicalisatie van de kamer bij, waarbij werkelijk alles liefst gegijzeld en afgeschoten wordt, waarbij proces om meerderheid te behalen voor een besluit los staat van enige ratio of afspiegeling van deze ratio.
    - Evenals meer en meer de weerspiegeling van bewuste inhoudelijke beleidsvervaging onder ministers, door iemand bewust obv inclusiviteit en liefst totaal ongerelateerde kennis op een departement te zetten. Maw de macht ligt daarmee meer en meer (en ook duidelijker) bij de ongekozen (top) ambtenaren eronder en daarmee een versterking van de ongekozen technocratie/bureaucratie
    - En daar komt oa natuurlijk ook Europa bovenop, dat meer en meer een vinger in de pap heeft. Maar wat is Europa? en wat is mijn invloed erop? Dat zou dan het Europees parlament zijn, maar we hebben niks direct te zeggen in de andere 2 belangrijke organen (lees de EU raad en EU commissie). Daarnaast is het EU parlement een weerspiegeling van Europa in de breedste zin van het woord, terwijl we monetair, fiscaal en qua regelgeving meer een belang hebben om controle krijgen over de meer centrale inner circle (oa de landen met de Euro) maar daar hebben we direct geen invloed op
    - Daarop verdergaand, een ander belangrijk orgaan is de centrale bank. Het is al een indirecte stap naar de Nederlandse Centrale Bank qua onze invloed, maar de ECB is alweer een stap verder. Het feit dat daar een politica met een juridische achtergrond zit geeft het benauwende bureaucratisch/technocratische knellende weer extra weer
    - Als laatste heb je dan ook nog de Supranationale organisaties die veel (en meer en meer) invloed uitoefenen op ons (UN bijv met hele klimaat debat waar NL indirect via de KNMI bijdraagt aan het IPCC report oa), evenals de vele en groeiend aantal NGOs dat gesteund door bedrijven en vaak indirect weer door onze overheid ook weer slinks beleid op ons loslaten

    Waarom stem ik in vredesnaam in dit gedrocht wat we democratie noemen dan nog? en waarom de illusie dat een weldenkend Nederlander het idee heeft heeft dat zijn/haar stem er ook maar een beetje toe doet?

    Treurig en zorgelijk

    Maar on topic, storage niveaus in oa Fujairah staan op laagte records en in andere hubs is dat niet heel anders. Je kunt al rekening houden dat nu bezetting en tarieven onder druk staan en daarmee ook huidige resultaten Vopak. Het hoort allemaal bij de cyclus want de hoge prijzen zie je al leiden tot vraag en aanbod reacties en binnen 3 jaar staat iedereen weer schaapachtig elkaar aan te kijken hoe het komt dat Brent weer op zeg $40 staat en opslag niveaus hoog.
    De enige uitweg is als ondernemer een x bedrag uit de maatschappij halen ( of bijvoorbeeld op wijze van Lienden). En je bestaan verplaatsen naar een Eiland binnen het Koninkrijk. Ik zou niet proberen iets tegen de beweging van de EU te doen. Heeft geen zin. Tip: kijk de film "CUBE".
  4. Brogembank 14 januari 2022 14:16
    [quote alias=Drs P. id=13952455 date=202201141341]
    [...]
    de Postcodeloterij is ook een grote sponsor van de massamigratie via Vluchtelingenwerk
    [/quote

    De Postcodeloterij is een doortrapt concept, gebaseerd op afgunst. Mensen doen niet mee uit ideële overwegingen maar omdat ze het niet zouden kunnen verkroppen als hun buren WÉL iets winnen en zijzelf niet.

    Maar dank voor deze info @drs. P -mooie Rotterdamse naam btw- zal mijn vrouw die eraan meedoet zeggen dat ze hiermee massa-immigratie sponsort. Ik denk dat wij dan spoedig lid af zullen zijn.

    mvg
    Brogem
  5. forum rang 6 N audio 14 januari 2022 17:21
    quote:

    MFCons schreef op 14 januari 2022 15:47:

    [...]

    Bij mij dan weer de taalfouten. Al ben je wel de enigste, toch niet de enige.
    Jajaja. Ook mijn ouders hebben wat gehamerd op correct schijf én taalgebruik. Soms werden ze gek van me.
    Mijn dank, wellicht toch de spellingscontrole maar eens gaan gebruiken.
    Overigens staat het hier gelukkig weer in de 31.

    Men kan roepen: daling komt door de olieprijs.
    Echter, ik blijf me verbazen dat Vopak maar niet lekker los komt van deze bodem. Ik heb mijn porto afgelopen tijd herschikt, met een grotere rol voor energie gerelateerde aandelen.
    Mijns inziens liggen daar kansen.
  6. forum rang 6 N audio 17 januari 2022 10:07
    quote:

    Fezpatrick schreef op 17 januari 2022 09:59:

    Vopak gaat gewoon door met waar het in 2021 mee geëindigd is....dalen
    Deze commentaren zijn ook altijd van gelijke strekking. Negatief. Wat heb je daar nu aan?

    Zolang er gepiepeld wordt, zie je dit verloop.
    Je kan ook zeggen: is er daadwerkelijk echt nieuws wat de daling veroorzaakt?
    Dus: geen oude wijn die voor de 15e keer in nieuwe zakken wordt gedaan.

    Of:
    Wat gebeurt er wanneer de hubs in Australië daadwerkelijk verkocht zijn?
    Of:
    Vopak creëert nog steeds iets van 10% waarde per jaar erbij. Waarom reageert de koers daar niet op?
    Of:
    We hebben nog steeds een redelijke WPA, waarom gaat het nog steeds zuidwaarts?
    Etc...
  7. Fezpatrick 17 januari 2022 10:17
    Je kan het negatief noemen of realistisch want feitelijk is het zo, Vopak daalt al ruim een jaar gestaag.
    jij noemt al vanaf 40 euro + constant de zgn positieve aspecten maar die komen (voorlopig) ook niet echt lekker uit de verf toch en dat benoemen is net zo goed oude wijn in nieuwe zakken
  8. [verwijderd] 17 januari 2022 11:09
    quote:

    Fezpatrick schreef op 17 januari 2022 10:17:

    Je kan het negatief noemen of realistisch want feitelijk is het zo, Vopak daalt al ruim een jaar gestaag.
    jij noemt al vanaf 40 euro + constant de zgn positieve aspecten maar die komen (voorlopig) ook niet echt lekker uit de verf toch en dat benoemen is net zo goed oude wijn in nieuwe zakken
    Cashflow valt uiteindelijk niet te ontkennen.

    Iex kijkt naar ex specials. 2,50. Met afschrijving 1,90.
    1,90 x 15 =28,50. Zo valt een koers prima te verklaren. Gold overigens ook voor Ahold - zelfde grote exception.

    Straks gaat het naar de 3 euro. X 15 dan staat er weer zo 45 op de teller....
  9. forum rang 6 N audio 17 januari 2022 12:31
    quote:

    Fezpatrick schreef op 17 januari 2022 10:17:

    Je kan het negatief noemen of realistisch want feitelijk is het zo, Vopak daalt al ruim een jaar gestaag.
    jij noemt al vanaf 40 euro + constant de zgn positieve aspecten maar die komen (voorlopig) ook niet echt lekker uit de verf toch en dat benoemen is net zo goed oude wijn in nieuwe zakken
    Ok, je hebt een punt.

    De positieve dingen die ik inderdaad al een tijd roep, zijn toch ook wel feiten. Eenvoudig controleerbaar.
    Feit is helaas ook dat de koers desondanks daalt. Ook een feit.
    Ik blijf het tegenstrijdig vinden. Kijk nu op dit moment eens langs de index waarin Vopak handeld.
    Vrijwel de hele index staat nu groen, Vopak daalt.
    Het waarom, en hoe dat mogelijk is, mag iedereen zelf invullen.
  10. Bas2012 17 januari 2022 15:19
    In Fujairah zie je in de Platts data dat de middle dist nog laag staat en de markt erg krap is (maw weinig behoefte aan storage), voor het lichte spul zie je wat herstel recent
    fujairah.platts.com/fujairah/#analyst

    In Singapore begint langzaam wat herstel in de belangrijke fuel oil markt
    www.hellenicshippingnews.com/singapor...

    Mijn beeld is nog steeds dat voorlopig met name de middle dist. markt nog wel even slecht blijft liggen (en ben ook bang dat chemie nog niet 123 draait), al kan een industriële contractie hier heel snel verandering in brengen, maar de lichte en zware olies beter gaan liggen qua opslag. Maw nog zeker geen hosanna maar wellicht is het dieptepunt wel weer even geweest.

    Genoeg plekken online waar je grof de opslagvolumes globaal een beetje in de gaten kan houden qua trend.
4.926 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 247 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Verrassend Vopak pakt flink uit voor aandeelhouders

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links