Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 31,205 24 apr 2024 17:01
  • +0,315 (+1,02%) Dagrange 31,190 - 31,865
  • 2.603.812 Gem. (3M) 3M

Prosus in 2022

8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 HaBe 12 januari 2022 12:11
    Ik denk dat TenCent beloond kan gaan worden voor het voorbeeldige gedrag aan de wensen van de CCP. Iemand schreef hier gisteren al over en TenCent kan inderdaad de uitrol en acceptatie van de Chinese digitale munt versnellen. Als dat echt gaat gebeuren dan is Prosus een geweldige belegging voor de toekomst.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2022 14:44
    quote:

    HaBe schreef op 12 januari 2022 12:11:

    Ik denk dat TenCent beloond kan gaan worden voor het voorbeeldige gedrag aan de wensen van de CCP. Iemand schreef hier gisteren al over en TenCent kan inderdaad de uitrol en acceptatie van de Chinese digitale munt versnellen. Als dat echt gaat gebeuren dan is Prosus een geweldige belegging voor de toekomst.
    Wat een onzin!

    Een digitale munt van de Chinese overheid gebruiken levert geen extra winst op.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 12 januari 2022 17:04
    Chinese vastgoedsector dreigt bouwers en huishoudens in val mee te slepen
    Marcel de Boer Lennart Zandbergen 16:46

    De spanningen op de Chinese obligatiemarkt nemen met de dag toe. Terwijl steeds meer vastgoedbedrijven rentebetalingen missen, maken torenhoge rentes het onmogelijk om leningen te herfinancieren. Beleggers vragen zich af in hoeverre de Chinese overheid gaat ingrijpen.
    Bezwijkt de economische draak straks onder de schuldenberg? 96% van de vastgoedleningen heeft een hoog of vrij hoog risico.

    In het kort
    Decennialang heeft China de economie stevig laten groeien door met leningen de bestedingen op te voeren.
    Maar het land trekt de teugels steeds meer aan en dat legt de zwaktes van bedrijven bloot.
    De vastgoedsector blijkt met name kwetsbaar, terwijl ook huishoudens massaal in de schulden zitten door al te optimistische huizenkoop.

    De Chinese economie draait op schuld. Decennialang heeft Peking de economie minimaal 6% per jaar laten groeien door met leningen de bestedingen op te voeren, een systeem dat toenmalig premier Wen Jiabao in 2007 al omschreef als 'instabiel, onevenwichtig, ongecoördineerd en onhoudbaar'. Heel veel is er sindsdien niet veranderd.

    Maar nu de economische groei afneemt, is het niet langer houdbaar om miljarden in vastgoed te pompen en banken aan te zetten bedrijfsleningen te verstrekken aan bedrijven die helemaal niet zo winstgevend zijn.

    Dat de Chinese economie minder hard gaat groeien, komt volgens economen door de stringente lockdownmaatregelen van de overheid. De verwachting is nu dat de Chinese economie dit jaar met zo'n 5% gaat groeien, het laagste groeicijfer sinds begin jaren negentig.
    Domino-effect

    Naast de pandemie is de schuldenberg een belangrijke oorzaak waardoor de economie minder hard zal groeien. Nog afgezien van het gegeven dat leningen simpelweg steeds minder productief zijn, heeft Peking te kennen gegeven dat verlaging van de schulden en terugdringing van de toenemende ongelijkheid prioriteit krijgen boven rappe economische groei. De economie móét zich duurzamer ontwikkelen, klinkt het in Peking.

    Maar om de schuldenberg kleiner te maken, moet er wel wat veranderen. Volgens het Institute of International Finance neemt de Chinese schuld nu zelfs nog sneller toe dan na de financiële crisis van 2008, toen China de wereldeconomie op sleeptouw nam door de kredietverlening aan te jagen. Sinds het uitbreken van de coronapandemie hebben Chinese bedrijven, particulieren en overheden meer dan $13.700 mrd (€12.000 mrd) geleend.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1426655/chin...
8.888 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links