Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AB InBev BRU:ABI.BL, BE0974293251

  • 54,800 15 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 54,800 - 55,680
  • 1.415.460 Gem. (3M) 1,3M

Proost!

5.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 264 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 9 januari 2022 16:59
    Constellation Brands werd in 2013 een van de grootste bierdistributeurs in de VS na het verwerven van de rechten om Corona-bier en een aantal andere Mexicaanse bieren te verkopen van het Belgische Anheuser-Busch InBev NV (AB InBev), evenals de brouwerij in Piedras Negras

    De bierverkoop steeg in het laatste fiscale kwartaal met 4% tot $ 1,75 miljard.

    Amerikaanse alcoholische drankenproducent Constellation Brands (SPB: STZ) Inc. rapporteerde een daling van de winst en omzet voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022, maar beide indicatoren waren beter dan de marktprognoses.
  2. Katsjinggg 10 januari 2022 15:18
    BRIEF-Anheuser Busch Inbev Announces Redemption Of $3.1 Billion
    14:50 (10-01) - Bron: Reuters
    Jan 10 (Reuters) - Anheuser Busch Inbev SA :
    * ANNOUNCES REDEMPTION OF USD 3.1 BILLION
    * TODAY ANNOUNCED THAT ITS WHOLLY-OWNED SUBSIDIARY
    ANHEUSER-BUSCH INBEV FINANCE INC. ("ABIFI") IS EXERCISING ITS OPTION TO REDEEM OUTSTANDING PRINCIPAL AMOUNTS
    * 2046 NOTES WILL BE REDEEMED IN FULL ON RELEVANT REDEMPTION DATE AT A REDEMPTION PRICE EQUAL TO 100% OF PRINCIPAL AMOUNT OF 2046 NOTES
    * 3.650% NOTES DUE 2026 ( "2026 NOTES", AND TOGETHER WITH 2046 NOTES, "NOTES") US035242AP13
    * 2026 NOTES WILL BE REDEEMED IN FULL ON RELEVANT REDEMPTION DATE AT A MAKE-WHOLE REDEMPTION PRICE IN AN AMOUNT CALCULATED BY INDEPENDENT INVESTMENT BANKER, AND EQUAL TO GREATER OF (I) 100% OF PRINCIPAL AMOUNT OF 2026 NOTES

    Source text: bit.ly/33m67c8
    Further company coverage:

    (Gdansk Newsroom)
    ((gdansk.newsroom@thomsonreuters.com; +48 58 7696600;))
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 10 januari 2022 20:04
    Brouwer: horeca in de grensstreek heeft perspectief nodig.

    Nederland doet er verstandig aan om de horeca gecontroleerd te heropenen. Die oproep doet topman Chris Vanbroekhoven van AB InBev, de Belgische brouwer van bieren als Hertog Jan (in Arcen) en Corona. Hij zegt met lede ogen te zien hoe een ‘mooi en divers horecalandschap kapot gaat’, terwijl Nederlanders in België naar de kroeg gaan.

    Onverdacht is het pleidooi van de grootste bierbrouwer ter wereld om de kroegen te heropenen niet. „Ik ben geen viroloog. Ik heb uiteraard een horecapetje op. Maar Nederland loopt internationaal uit de pas”, meent Vanbroekhoven, hoogste baas van AB InBev in Nederland. „De horeca in Nederland vormt een mooi en divers landschap, met veel sterke ondernemers. Maar die worden wel heel erg hard aangepakt. Dit middel is te zwaar, ik pleit voor gecontroleerd heropenen.”

    Nederland kende 32 weken (gedeeltelijke) sluiting van de horeca in 2021. In België was de horeca 39 weken gesloten. Momenteel zijn de Belgen weer soepeler dan wij. Vanbroekhoven ziet dan ook veel Nederlanders de kroeg bezoeken in Vlaanderen, waar hij nog woont. Daar mag de tap tot 23.00 uur open, mits men maar zittend aan tafel het biertje drinkt. „Dat is heel pijnlijk om te zien voor onze Nederlandse ondernemers.”

    AB InBev heeft agressieve groeiambities in Nederland, de thuismarkt van Heineken. De Belgisch-Braziliaanse fusiemoloch met merken als Stella Artois, Hertog Jan, Bud, Dommelsch, Leffe en – ja – ook Corona, zegt bij monde van de in 2021 aangetreden Vanbroekhoven „marktleider te willen worden”, zowel in de kroeg als in de supermarkt. „Dat is mijn doel in Nederland. Horeca is hierin een belangrijke pijler.”

    De lockdowns zetten die ambities op pauze. Toch is inmiddels zo’n „één op vier” Nederlandse horecazaken klant bij AB InBev, ruim zevenduizend in totaal. Heineken zit daar nog ruim boven, in sommige provincies met een aandeel van ruim 50 procent.

    Uitgehold

    Vanbroekhoven heeft de horecaondernemers vanzelfsprekend nodig voor zijn groeiambities, maar hoort in contacten met kroegeigenaren dat velen nu gefrustreerd raken door het gebrek aan perspectief, terwijl ze financieel worden uitgehold door verplichte sluitingen. „Wat blijft er straks over aan kroegen? En wat is de motivatie van ondernemers nog? Dat vraag ik me ook af, omdat dit zo maar eens niet de laatste lockdown zou kunnen zijn. Ik vrees dat een deel van die ondernemers straks voorgoed is verdwenen.”

    Volgens de brouwer blijkt uit voorbeelden in het buitenland dat horeca gecontroleerd open kan, met gebalanceerde openingstijden en ‘zittend consumeren’. Als het concern zo begaan is met de kroegen, kan het zelf dan niet meer doen? „We hebben kosteloos bier teruggenomen uit tanks, hebben handgels en dergelijke gemaakt en aan de zorg verstrekt. We zijn een beperkte verhuurder, maar in individuele gevallen geven we huurkortingen in lijn met de formule van 30 procent die de Hoge Raad onlangs uitsprak.”

    AB InBev heeft in tegenstelling tot Heineken en Grolsch geen vastgoed meer in eigendom. Wel is het bij zo’n 10 procent van de horecagelegenheden tussenhuurder.
  4. Donatello 10 januari 2022 20:34
    Sectorrotatie geeft Europese groeiaandelen zware tik 10/01/22 De Tijd

    De sectorrotatie op de beurzen gaat onverminderd verder. Terwijl aandelen uit de ‘traditionele’ economie zoals brouwer AB InBev en telecomgroep Proximus vooruitgaan, krijgen groeiaandelen als Argenx zware klappen.

  5. MQ666 11 januari 2022 15:19
    Degroof Petercam presenteert 6 nieuwe favoriete aandelen voor 2022
    11/01/2022 | 15:09

    Een mix van cyclische en defensieve aandelen.
    (ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft zijn lijst van favoriete aandelen voor 2022 aangepast met een mix van cyclische en defensieve aandelen om de onzekerheid aan te kunnen gaan. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de zakenbank.

    In de toekomst zullen de rentevoeten volgens Degroof de belangrijkste onzekerheid vormen.

    Verder twijfelen de analisten van de zakenbank niet dat inflatie dit jaar ook hoog zal blijven, omdat een aanzienlijk deel van van de hogere kosten nog moet worden doorberekend in de hele toeleveringsketen. Dit zou bedrijven die de hun eigen prijzen kunnen zetten een aantrekkelijke belegging maken.

    “Echter, een langere periode van inflatie wordt ook geleidelijk voelbaar op de obligatiemarkten met de 10-jaarsrente op Europese obligaties bijna het negatieve gebied verlaat. De stijgende rente kunnen opnieuw voor een hobbelige rit zorgen, vooral voor de hoogrentende aandelen”, meent de zakenbank.

    Om de aanhoudende onzekerheid tegen te gaan, heeft Degroof Petercam naar eigen zeggen dan ook een mix van cyclische en meer defensieve aandelen geselecteerd voor de favorietenlijst.

    Favorieten

    Bekaert, Fagron, Greenyard, Kinepolis, TKH Group, VGP worden op de lijst waar AB InBev, ASML, Deceuninck en Just Eat Takeaway toegevoegd.

    Volgens analist Fernand de Boer heeft AB InBev veel vooruitgang geboekt, en wist zo voor de laatste vijf kwartaal de analistenverwachtingen te kloppen. De analist verwacht dat AB InBev ook verder zal blijven groeien en de markt.

    ....

    Aandelen om te mijden

    Volgens Degroof moeten beleggers dit jaar liever wegblijven van HAL trust, IMCD, Adyen, Proximus en Vastned.

  6. forum rang 8 Lepre Chaun 11 januari 2022 17:31
    De Zwitserse bank Credit Suisse heeft AB Inbev in haar vooruitzichten voor 2022 op "neutraal" gelaten.Volgens een onderzoek van analist Sanjeet Aujla dat dinsdag beschikbaar is, is de geloofwaardigheid van de brouwerijgroep toegenomen in termen van omzetgroei op middellange termijn.
    In het nieuwe jaar is AB Inbev goed gepositioneerd vanwege de verbeterende prijsomgeving en de meer rationele prijsconcurrentie op de wereldwijde biermarkt om de tegenwind veroorzaakt door grondstof- en energiekosten te weerstaan.

    Hihi ze bedoeld vast een Buy.
  7. forum rang 8 Lepre Chaun 11 januari 2022 21:22
    AB Inbev probeert terug te keren in de 'top tien' van bedrijven in de eurozone

    *Herstelt met 6,5% in 2022, na het verlies van 9 plaatsen in de ranglijst sinds Covid

    Een van de belangrijkste brouwerijen ter wereld, AB Inbev, behoort niet langer tot de club van de 10 grootste bedrijven door kapitalisatie in de hele eurozone.

    Voorbijgestreefd door de Volkswagen-automaker zakte AB Inbev naar de elfde positie,in de huidige ranglijst aangevoerd door LVMH met een kapitalisatie van 358.377 miljoen euro.

    Het Belgische bedrijf, dat merken als Corona, Artois, Leffe of Budweiser samenbrengt, was voor de pandemie met een kapitalisatie -150.410 miljoen euro- het op één na grootste bedrijf in Europa, alleen overtroffen door het luxemodeholding LVMH -211.850 miljoen euro marktwaarde-.

    In september 2021 stond de eerste biergroep ter wereld al op de tiende plaats en sloot het jaar negatief af, met een daling van bijna 6%. Sinds februari 2020, bijna twee jaar geleden, verloor het bedrijf ongeveer 24% van zijn kapitalisatie,wat neerkomt op een daling van bijna 36.000 miljoen euro.

    Desondanks probeert het bedrijf een comeback te maken. Vandaag sloot het aandeel op 56,64 euro, niveaus die sinds juli vorig jaar niet meer zijn gezien. Een maand eerder, in juni 2021, bereikte het bedrijf zijn jaarhoogte met 65,34 euro en zakte het twee maanden later naar het dieptepunt van 2021, op 47 euro. Sindsdien is het met 20,5% hersteld,hoewel het nog een lange weg te gaan heeft om het niveau van vóór de pandemie te bereiken.

    Tot nu toe heeft het in 2022 al een voorschot van 6,5% behaald. Dat is veel hoger dan dat van branchegenoten op Europees niveau, Heineken,dat 2,8% scoort,en Carlsberg,dat in deze bijna twee weken van 2022 nog niet verder is gekomen.

    Met dit alles gaat de consensus van analisten die FactSet verzamelt ervan uit dat brouwer AB Inbev een opwaarts potentieel heeft van meer dan 17% en een koersdoel van 66,17 euro schat,een koers die het bedrijf sinds maart 2020 voor de covid-crash niet meer heeft bereikt
    . Als dit cijfer zou worden aangeraakt, zou het bedrijf het niveau van voor de pandemie herstellen.

    www.eleconomista.es/mercados-cotizaci...
  8. Billy 12 januari 2022 00:31
    Ondanks dat er nogal wat feiten door elkaar worden gesmeten toch nog niet zo een slechte analyse volgens mij.

    Dat ze 65€+ raakten bij de 2e golf begin juni is geen indicatie voor het koersdoel, het aandeel was toen op weg naar veel hoger als de droom van "het land van de covid verlossing" enigzins was doorgegaan zoals iedereen had verwacht. Doordat het effect van 1e vaccinatie toch betrekkelijk tegenviel, bleven de maatregelen streng en deelde ABI keihard in de klappen. In dit artikel staat het zo niet, maar die 65€ van toen wordt toch een beetje gepresenteerd als een herstel doel toen, wat zeker niet zo was.

    Als je nu zegt, na de covid malaise nemen ze terug op met de situatie voor de crisis aan 66€ is dat ook een onderschatting. Ondanks Covid is de schuldenberg toch weeral 12% kleiner en met de bevestiging dat er structureel 4 a 8% jaarlijkse "organic" growth gaat zijn, zal de schuldratio binnen een halfjaar substantieel veel beter zijn als toen de crisis begon: van 5 (schuld/ebitda) naar een beter verteerbare 3.8. En gezien er geen solvabiliteitsrisico's zijn, zelfs eigenlijk nog niet zo heel super relevant. Maar ja, iedereen gebruikt het om het aandeel naar onder te trekken, en dat is dus fout.

    66€ als target is daarom "flauwtjes", moet gemakkelijk 75€.

  9. forum rang 8 Lepre Chaun 12 januari 2022 06:38
    Werkgevers:zaterdag economie open

    Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB
    Nederland pleiten ervoor om de economie
    zaterdag weer te openen.
    De lockdown is
    niet meer te doen voor ondernemers en
    de hele samenleving,en andere landen
    zijn ook grotendeels open,zeggen ze.

    Volgens de organisaties is nu veel meer
    bekend over omikron dan begin december.
    Ze wijzen erop dat kwetsbare ouderen
    vaak al geboosterd zijn en niet snel in
    het ziekenhuis komen.Verder vinden ze
    de quarantaineregels te streng,waardoor
    personeel onnodig thuis zou zitten.

    Vrijdag is er waarschijnlijk een
    persconferentie van het kabinet.Het OMT
    stelt morgen een nieuw advies op.
  10. Concojones 12 januari 2022 12:49
    quote:

    Billy schreef op 12 januari 2022 00:31:

    Ondanks dat er nogal wat feiten door elkaar worden gesmeten toch nog niet zo een slechte analyse volgens mij.

    Dat ze 65€+ raakten bij de 2e golf begin juni is geen indicatie voor het koersdoel, het aandeel was toen op weg naar veel hoger als de droom van "het land van de covid verlossing" enigzins was doorgegaan zoals iedereen had verwacht. Doordat het effect van 1e vaccinatie toch betrekkelijk tegenviel, bleven de maatregelen streng en deelde ABI keihard in de klappen. In dit artikel staat het zo niet, maar die 65€ van toen wordt toch een beetje gepresenteerd als een herstel doel toen, wat zeker niet zo was.

    Als je nu zegt, na de covid malaise nemen ze terug op met de situatie voor de crisis aan 66€ is dat ook een onderschatting. Ondanks Covid is de schuldenberg toch weeral 12% kleiner en met de bevestiging dat er structureel 4 a 8% jaarlijkse "organic" growth gaat zijn, zal de schuldratio binnen een halfjaar substantieel veel beter zijn als toen de crisis begon: van 5 (schuld/ebitda) naar een beter verteerbare 3.8. En gezien er geen solvabiliteitsrisico's zijn, zelfs eigenlijk nog niet zo heel super relevant. Maar ja, iedereen gebruikt het om het aandeel naar onder te trekken, en dat is dus fout.

    66€ als target is daarom "flauwtjes", moet gemakkelijk 75€.

    Eigenlijk is het niet 66 euro maar 55-80 euro. Want die 66 euro lijkt het gemiddelde te zijn van de analysten hun price targets. En die varieren tussen 55 euro (Celine Pannuti) en ~80 euro, op een termijn van 12-18 maand (dus eind dit jaar).

    Eigenlijk is het dus niet meer dan een groep gissingen door individuele analysten over wat beleggers later dit jaar gaan willen betalen. Wat niet hetzelfde is als intrinsieke waarde.
  11. forum rang 8 Lepre Chaun 12 januari 2022 13:24
    www.trivano.com/aandeel/advies-exane-...

    Op 12 januari 2022 hebben de analisten van Exane BNP Paribas hun beleggingsadvies voor Anheuser-Busch InBev (ABI; ISIN: BE0974293251) herhaald.

    Het advies van Exane BNP Paribas voor Anheuser-Busch InBev blijft "neutraal".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 55,50 EUR naar 60,00 EUR.

    Waarom daalt ons AB?
5.269 Posts
Pagina: «« 1 ... 170 171 172 173 174 ... 264 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AB InBev krijgt tóch steun van Trump, maar heeft dat geholpen?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links