Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 64.611,58 19 apr 2024 11:31
  • +1.023,81 (+1,61%) Dagrange 59.618,70 - 65.133,14
  • 0

Cryptocurrency News

310 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 januari 2022 14:06
    Op zoek naar de mysterieuze Nederlander achter de controversiële cryptomunt tether
    Mathijs Rotteveel Pim Brasser 12:46
    Vanuit de schaduw leidt Jan Ludovicus van der Velde uit Arnhem de essentiële én controversiële cryptomunt tether. Het FD ging naar hem op zoek. Dat leidde naar een dotcomfraude, onbetaalde Chinese rekeningen, en leugens over de dekking van tether. En naar zijn voordeur in Hongkong, waar we aanbelden.
    Jan Ludovicus van der Velde zou al sinds de jaren 80 in Hongkong wonen. Foto: Paul Yeung/Bloomberg
    Toezichthouders vrezen dat Tether de Lehman Brothers van de cryptowereld wordt.
    De Nederlandse ceo heeft een roerig en soms dubieus verleden vol conflicten.
    Van der Veldes werkgever Tether was betrokken bij leugens en schuiven met geld.
    Zelfs het adres van Van der Velde bleef een raadsel, toen het FD langsging.
    'Met Van der Velde'
    'Goedemiddag, met Pim Brasser van Het Financieele Dagblad. Ik ben op zoek naar Jan Ludovicus van der Velde uit Arnhem. En nu bel ik alle Van der Veldes uit Arnhem in de hoop dat u toevallig familie bent van Jan Ludovicus van der Velde.'
    'Hij kan hier wel vandaan komen, maar het zegt me helemaal niets.'
    Alle andere Van der Veldes uit Arnhem die in het telefoonboek staan, geven een soortgelijk antwoord. En de tientallen mensen in de omgeving van Van der Velde die het FD benaderde, willen stuk voor stuk niet meewerken. Als Jan Ludovicus zelf het liefst vanuit de schaduw opereert, gaan zij ook niet met een zaklamp in zijn gezicht schijnen.
    Maar vanuit de schaduw leidt de 58-jarige Nederlander wel een van de belangrijkste en meest controversiële cryptobedrijven ter wereld. Tether is de dollar van de cryptowereld, en faciliteert als ruilmiddel een groot deel van alle transacties. Het bedrijf heeft inmiddels voor ruim $78 mrd aan United States Dollar Tether (USDT) uitgegeven, meer dan de helft van alle zogenoemde stablecoins.
    Tether gaf al voor ruim $78 mrd aan United States Dollar Tether (USDT) uit.
    Belangrijk is dat zo'n stablecoin ook echt stabiel is. Daarom geeft Tether de garantie af dat elke uitgegeven tether-munt gedekt wordt door een dollar. Hiermee fungeert Tether als een soort centrale bank van de mondiale cryptowereld. Maar als die crasht, kan een groot deel van de transacties tot stilstand komen, kunnen miljoenen mensen hun geld verliezen en cryptobeurzen omvallen. En dat kan ook de andere, traditionele financiële markten hard raken.
    Toezichthouders vrezen dat Tether de Lehman Brothers van de cryptowereld kan worden. Want hoewel Van der Velde en zijn kompanen jarenlang beweerden dat elke USDT gedekt is door een dollar in kas, stopten ze het onderpand stiekem in Chinees schuldpapier en leningen aan andere cryptobedrijven. Toen dat werd ontdekt was de schok groot. Sindsdien is er discussie over de waardevastheid van tether-munten, maar toch wil Tether nog steeds geen uitsluitsel geven over waar het onderpand precies is.
    Van der Velde komt nooit opdagen
    Daarom is het FD op zoek naar Van der Velde, de Nederlandse ceo en grootaandeelhouder van Tether, wiens carrière, bezittingen en verantwoordelijkheden minstens zo moeilijk te doorgronden zijn als de balans van zijn bedrijf.
    We zijn niet de enigen op zoek naar Jean-Louis, zoals Jan Ludovicus zich voor het gemak noemt in het buitenland. Ook Amerikaanse toezichthouders zitten achter hem aan. Ze wilden Van der Velde deze maand ondervragen over stablecoins, die ze als systeemrisico zien. Hij meldde zich echter niet in de rechtbank van New York, maar stuurde namens Tether een team advocaten.
  2. [verwijderd] 4 januari 2022 14:06
    Amerikaanse toezichthouders willen Van der Velde ondervragen over stablecoins, die ze als systeemrisico zien
    Zelf blijft hij de laatste tijd liever in Hongkong, waar hij al sinds de jaren 80 woont. In een huis waarvan het FD het adres wist te achterhalen, na spitwerk in de Paradise Papers, documenten over internatonale belastingontduiking die in 2017 lekten naar de pers.
    Documenten belichten ook enkele fragmenten uit zijn roerige en soms dubieuze verleden. Zo bekleedt hij rond de eeuwwisseling leidinggevende functies bij twee zusterbedrijven van Infomatec, een berucht Duits internetbedrijf dat tijdens de dotcombubbel ten onder ging aan beursfraudes.
    Van Monaco naar Singapore
    Daarna werkt hij bij Perpetual Action Group (PAG), een techbedrijf uit Monaco. Hier ontmoet Van der Velde vermoedelijk PAG's toenmalige Italiaanse eigenaar Giancarlo Devasini, nu Van der Veldes naaste bestuurder bij Tether. De Italiaan Devasini begon zijn carrière begin jaren 90 als plastisch chirurg, maar werd daarna serieondernemer in de techindustrie. Net als Van der Velde leidt Devasini een teruggetrokken bestaan en verschijnt hij, op enkele woede-uitbarstingen op Twitter na, nooit in de media.
    PAG wordt volgens de Financial Times (FT) in 2010 verbannen van online techmarktplaats Tradeloop. De hardwareverkoper stuurde in plaats van geheugenkaarten een doos gevuld met hout naar een van zijn klanten. Niet lang hierna verkoopt Devasini het bedrijf. Veel van zijn andere bedrijven gaan failliet.
    Van der Velde komt na PAG terecht bij de Amerikaanse afdeling van een Singaporese monitorenfabrikant genaamd Yuraku, zo blijkt uit een oude website. Hij is er, tot het faillissement vier jaar later, ceo.
    Maar net als zijn Italiaanse partner heeft Jean-Louis tegelijkertijd belangen in meerdere bedrijven. In 2006 nam hij bijvoorbeeld al het Chinese techbedrijf Huashun over, zo weet de FT. Maar als Huashun de rekeningen niet betaalt, volgt een rechtszaak, waar Van der Velde ook niet komt opdagen. De schadevergoeding waar hij toe wordt veroordeeld, betaalt hij volgens een schuldeiser nooit helemaal.
    Tether loog over het onderpand
    Devasini en Van der Velde hebben hun handen dan al vol aan hun nieuwste en verreweg grootste goudmijnen: Bitfinex, opgericht in 2013, en Tether, uit 2014. Ook daar zijn er al snel vragen over de financiële soliditeit van de bedrijfsvoering.
    De grootste paniek over het onderpand van Tether ontstaat al in 2018, als Bitfinex $850 mln kwijtraakt bij een bank in Panama. De cryptobeurs kan klanten die hun geld willen opnemen niet meer uitbetalen. Een bankrun dreigt.
    Maar gelukkig voor de cryptobeleggers schiet Tether zijn zusterbedrijf Bitfinex met honderden miljoenen te hulp. Die zouden inmiddels weer zijn terugbetaald. Toch staat Tether nog altijd bloot aan grote cryptorisico's. Het bedrijf heeft miljarden USDT's uitgeleend aan andere cryptobedrijven, met bitcoin en ethereum als onderpand.
    Tether krijgt in de herfst van 2021 een boete van $41 mln voor het uitlenen van onderpand voor de tether-munten.
    Stiekem uitgeleend
    Van der Velde en Devasini proberen lang de onzekerheden rond het onderpand onder de pet te houden. Tevergeefs: in de herfst van 2021 krijgen ze een boete van $41 mln voor het stiekem uitlenen ervan. Daarmee houden de problemen nog niet op. In december klaagt een groep handelaren Van der Velde en Tether nog een keer aan voor deze leugen. En het Amerikaanse ministerie van justitie onderzoekt Tether vanwege een mogelijke bankfraude.
    Van der Velde zal zich niet snel melden in de VS. De afgelopen jaren verliet hij, voor zover bekend, Hongkong nauwelijks. Eén keer geeft hij een lezing op een Taiwanese universiteit. Dat is in 2018, als Tether er net van is beschuldigd de prijs van bitcoin fors op te pompen door nieuwe USDT's uit te geven. Jean-Louis wil na de lezing met de studenten echter niet over deze beschuldigingen praten. Als de Taiwanese journalist er toch naar vraagt, antwoordt Van der Velde: 'Bullshit. Alleen mensen met een gebrek aan kennis denken zo.'
    'Vragen van een roddelblad'
    Kennissen beschrijven Van der Velde als een aardige, sociale man, die hard werkt. Volgens zijn (inactieve) LinkedIn-pagina spreekt hij zes talen, op zijn profielfoto is hij goedlachs. In Taiwanese media wordt hij beschreven als een 'visionaire leider', en 'een goed mens die echt iets wil doen voor de crypto-industrie'.
    Als dat zo is, zal alle controverse rondom hem en Tether hem pijn doen. Maar daar kunnen we hem niet naar vragen. Ondanks herhaaldelijk aandringen is hij niet op onze interviewverzoeken ingegaan.
    Tether laat in een schriftelijke reactie weten dat het een speurtocht als de onze niet vindt passen bij een gerenommeerde krant als het FD. 'Uw vragen lijken meer op die van een roddelblad.' Over het onderpand voor de tether-munten bestaat volgens Tether geen twijfel. Dat heeft de onafhankelijke accountant Moore, op de Kaaimaneilanden, onlangs nog bevestigd. De artikelen in de FT doet de woordvoerder af als 'sensationeel en gedreven door winstbejag'.
    Raadsel op de racefiets
    Het FD ging langs bij Van Van der Velde, in een ultieme poging de mysteries rondom de ceo te ontrafelen. Maar Jean-Louis woont in een dorp vlak bij Hongkong, waar lang niet elke straat een eigen naam heeft. Zo blijkt zelfs zijn adres een raadsel.
    Het FD stuitte op twee huizen waar hij mogelijk woont. Er was niemand thuis en de ramen waren geblindeerd. Buren herkenden zijn foto; een serveerster vertelde dat hij vaak langsreed, op zijn racefiets. Verder blijft Jean-Louis van der Velde het raadsel dat hij blijkbaar graag wil zijn.
    Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van René Hengeveld in Hongkong.
    Lees het volledige artikel: fd.nl/financiele-markten/1418627/op-z...
  3. crypt0br0ker 4 januari 2022 15:44
    shit joh die tether word zwaar afgetakeld. maar dat komt ook doordat ze machtiger zijn geworden. is een bijkomstigheid, haat en nijd alom. pure afgunst denk ik ook soms, ik gebruik al 10j tether, soms denk ik erover om USDC of BUSC te gebruiken, maarja
    nooit geweten dat die tether technologie van een nederlander is, er is nog een nederlandse pionier, van der Laan ofzo.

    iig, niemand heeft het over de corruptie in het bankwezen, op grootse schaal

    nja, lang leve crypto.

    goed nieuwsbericht.
  4. [verwijderd] 8 januari 2022 20:59
    Added:
    8 Jan 2022 20:32:34

    Bitcoin Whales Increasingly Buying The Dip Despite BTC On The Verge Of Slipping Below $40k
    ZyCrypto
    XVG
    BTC
    BTC Whales increase holdings. Bitcoin price remains stuck at $40K amid fears that the new bottom could be $38K. Whale activity has been on the rise since November last year. The third-largest Bitcoin whale made a purchase of about 456 BTC this week. This broke a spell of inactivity by the whale since the year […]
    zycrypto.com/bitcoin-whales-increasin...
  5. [verwijderd] 9 januari 2022 08:41
    Added:
    9 Jan 2022 08:00:49

    Crypto Billionaire Brock Pierce Says Bitcoin Price Could Hit $200K in 2022
    CryptoGlobe
    BTC
    Bitcoin Foundation chairman and billionaire investor Brock Pierce says that one catalyst could take Bitcoin’s price to $200K this year. Speaking in a recent interview with Fox Business, Pierce said that he was mostly focused on external influences shaping the price of Bitcoin and the crypto markets. He alluded to governments around the world printing […]
    www.cryptoglobe.com/latest/2022/01/cr...
  6. crypt0br0ker 12 januari 2022 11:45
    mijn plusjes hebben een minimum van +10%, vind ik persoonlijk fijner werken
    je stopt er tijd en energie in, je kan akkoord gaan met +2%, indien je -1% riskeerd

    AVAX is een hele goede
    ik heb de prijzen van vandaag nog niet bekeken, maar we lijken de sleur te doorbreken
    Azië had een felgroene dag, bijna neon
    in de EU is het ook allemaal prima en de Amerikaanse futures indiceren ook groene cijfers

    het belooft een goede dag te worden.
  7. forum rang 10 voda 26 januari 2022 08:32
    McDogecoin: Musk duwt met Happy Meal-tweet grapmunt DOGE 8 procent naar omhoog
    Laurens Bouckaert 11 uur geleden
    © Aangeboden door Business AM

    Dogecoin klimt 8 procent nadat techmiljardair Elon Musk zegt dat hij op tv een Happy Meal zal eten als fastfoodketen McDonald’s de mememunt accepteert als betaalmiddel.

    McDonald’s dook de laatste tijd veel op in tweets van figuren uit de crypto-industrie. Zo grapten crypto-professionals en Bitcoin-believers, zoals El Salvadoraans president Nayib Bukele, dat ze nog altijd bij de restaurantketen konden gaan werken als de digitale activa-markt maar bleef crashen.

    Dat was ook McDonald’s niet ontgaan, dat in een tweet vroeg hoe mensen met Twitter-accounts over crypto het stelden. En daar sprong dan weer Tesla-CEO Elon Musk op. Deze ochtend tweette hij namelijk dat de burgerketen de mememunt moest accepteren als betaalmiddel. Als ze dat deden, zou hij op tv een Happy Meal, een McDonald’s-maaltijd voor kinderen, eten.

    Betaalmiddel bij Tesla
    Direct na de tweet steeg de prijs van Dogecoin met maar liefst 8 procent naar 0,1445 dollar, volgens gegevens van datasite CoinMarketCap. De 10e meest waardevolle cryptomunt, met een marktkapitalisatie van ongeveer 19 miljard dollar, nam sindsdien wel wat gas terug.

    Musk is al geruime tijd de jolige pleitbezorger van Dogecoin, een altcoin die in 2013 als grap werd gestart. Op 14 januari is Tesla begonnen met het accepteren van Dogecoin als betaalmiddel voor een paar van zijn artikelen.

    (ns)
  8. [verwijderd] 7 juni 2022 14:05
    SEC is investigating Binance's BNB token: Bloomberg

    ADVERTISEMENT

    The Securities and Exchange Commission (SEC) is reportedly investigating whether Binance's BNB token was a security at the time of its sale in 2017.

    Bloomberg reported Monday that the SEC has launched a probe into the BNB token. The US securities regulator is taking a look at the early days of the exchange, examining whether the sale of its BNB token during a 2017 initial coin offering amounted to an unregistered sale of securities.

    www.theblockcrypto.com/linked/150395/...
  9. [verwijderd] 14 juni 2022 06:18
    CELSIUS HALTS BITCOIN WITHDRAWALS: WHAT WENT WRONG?
    A deep look into Celsius network's design and the events of recent weeks with its yield-generating strategies that culminated in a halt of bitcoin withdrawals.
    DYLAN LECLAIR AND NAMCIOS6 HOURS AGO

    The below is a free, full excerpt from a recent edition of Bitcoin Magazine Pro, Bitcoin Magazine's premium markets newsletter. To be among the first to receive these insights and other on-chain bitcoin market analysis straight to your inbox, subscribe now.

    The purpose of this issue will be twofold:

    The first will be an in-depth look at the Celsius platform, and breakdown the design of the business/ecosystem to understand what went wrong.

    The second is to detail the events that have transpired over the recent weeks with Celsius “yield generation” strategies, and update subscribers on the state of the market, with potentially big ramifications on the horizon.

    The following is written by Bitcoin Magazine’s Namcios, detailing Celsius’s core business operations.
    CELSIUS: DESIGN AND ASSUMPTIONS

    This section takes a deep look at the inner workings of the project itself, as per its white paper, including some red flags in its design and backboning assumptions that could’ve served as a warning to investors – and can hopefully be applied to other projects to prevent similar losses in the future.

    “As more people join the Celsius ecosystem, the more everyone benefits,” per the white paper.

    Throughout its white paper, Celsius conflates terms and assumptions, pushing forward design decisions that don’t necessarily play along. One example of this is naming itself Celsius “network” while having an entire section dedicated to showing an “executive team.” It can be argued that networks don’t have executive teams, though Celsius has a few founders, a CEO, a COO and a CTO, as well as marketing and development departments. It also repeatedly refers to a “community” it seeks to create with its network, though the user can be certain that the executive team will almost always preserve its own self-interests instead of the community’s – which is what happened on Sunday as withdrawals were halted in the platform. (The withdrawal issue will be explored in length in a subsequent section.)

    bitcoinmagazine.com/markets/celsius-h...
  10. [verwijderd] 14 juni 2022 06:19
    Added:
    14 Jun 2022 01:59:24

    Crypto Reacts: Binance Pauses BTC Withdrawals, Is CZ Lying?
    Bitcoinist
    BTC
    It has been a heated start of the week for the crypto community. Crypto exchange Binance temporarily suspended withdrawals on the Bitcoin network. This happened the same day as Celsius halted all withdrawals, raising liquidity concerns. Naturally, many users started to worry about Binance as well. Disclaimer: The following op-ed represents the views of the […]

    bitcoinist.com/crypto-reacts-binance-...
310 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links