Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ripple takelt af

Ripple takelt af

De cryptomarkt staat al een tijdje onder druk en veel crypto's zijn al flink wat afgekomen van hun hoogtepunten van 2021.

Ook Ripple, dat nog altijd is verwikkeld in een rechtzaak met de SEC, noteert inmiddels ruim 60% onder de top van april vorig jaar.

Steunzone

XRP, zoals de token van Ripple officieel heet, leek medio vorig jaar de zorgen rondom de rechtzaak achter zich te kunnen laten, maar heeft de opleving geen vervolg kunnen geven. De herstelbeweging is onlangs afgebroken en een correctie richting de steunzone rond $0,50 is ingezet. Dit was tevens het koersniveau ten tijde van de start van de rechtzaak eind 2020.

De koers dient boven dit niveau opgevangen te worden om een nieuwe langetermijnverzwakking te voorkomen.

Lagere toppen

De afgelopen maanden heeft de koers van XRP een volatiel verloop laten zien. Forse uitslagen in beide richtingen duiden op onzekerheid onder speculanten. De lagere toppen die zijn gevormd, duiden echter op toenemende verkoopdruk. 

Een nieuwe test van de steun lijkt nu aanstaande. Dit betekent vanaf het huidige koersniveau nog ruim 20% neerwaarts risico. Een doorbraak onder de steun zal de weg vrijmaken voor een koersval richting de oude dieptepunten uit 2020.

Mocht de koers echter nogmaals in de steunzone worden opgevangen, dan kan er een nieuwe opleving plaatsvinden. Het langetermijnbeeld klaart overigens pas op wanneer de dalende toppenlijn opwaarts wordt doorbroken.

 


Wouter Slot is technisch analist bij Tostrams en IEX. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Analyse door: Wouter Slot

Wouter Slot is senior analist bij Tostrams binnen de IEX Group. Voor Tostrams schrijft hij al sinds 2007 technische analyses. Al op jonge leeftijd bleek hij geïnfecteerd met het TA-virus en daarom koos hij al vroeg in zijn werkzame leven voor een baan in de beleggingswereld. Hij leest de grafieken als geen ander en weet met b...

Meer over Wouter Slot

Recente analyses van Wouter Slot

  1. 22 apr Hoe kleiner, hoe zwakker 48
  2. 01 apr Amerikaanse beurzen zijn niet te stoppen: kan Nasdaq naar 20.000 punten? 10
  3. 25 mrt Opmars Nederlandse beurs steeds wat breder gedragen 34

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. crypt0br0ker 7 januari 2022 15:12
    in April 2022 zal de rechtzaak hoogstwaarschijnlijk na een rechterlijke uitspraak aan zijn einde komen, kleine kans dat dat na de zomer is, een woordvoerder van het advocatenteam zei dat in een tweet.

    XRP is niet meer wat het ooit was, teveel aanbod ook. in ieder geval, ik zal binnenkort inkopen. de hype rond de rechtzaak kan profitabel uitpakken.
    de algehele crypto markt is in korte tijd $500miljard kwijtgeraakt.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 11 januari 2022 09:01
    quote:

    crypt0br0ker schreef op 10 januari 2022 12:29:

    ik heb problemen met het internet, soms is de toegang tot beperkt. excuses, kan de link niet openen. kan je kopiëren en plakken?
    Dat wordt moeilijk. Het document is daar te groot voor. Even wachten tot je verbinding verbetert dan maar.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Volg IEX altijd en overal Meer »

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links