Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 31,205 24 apr 2024 17:35
  • +0,315 (+1,02%) Dagrange 31,120 - 31,865
  • 5.204.558 Gem. (3M) 3M

Prosus 2022 niet afkomstig van......

474 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 24 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kuiken 10 januari 2022 15:37
    De sector is hot hot

    ABM maandag, 10 januari 2022 13:48
    Take-Two neemt Zynga over

    Take-Two neemt Zynga over voor 12,7 miljard dollar. Dit maakte Zynga maandagmiddag bekend.

    Take-Two betaalt 9,86 dollar per aandeel, waarvan 3,50 dollar in contanten en de rest in aandelen. Daarmee kunnen aandeelhouders van Zynga een premie van 64 procent tegemoet zien.

    De combinatie van de twee bedrijven actief in entertainment en gaming voor de mobiele telefoon levert naar verwachting 100 miljoen dollar aan jaarlijkse kostenbesparingen op.

    Zynga is onder meer bekend van het spelletje FarmVille.
  2. forum rang 4 Kuiken 10 januari 2022 16:56
    Bron De Keuze: Prosus of liever Alibaba en Tencent?
    Geplaatst door Eddy Schekman | 10 januari 2022 2 comments
    Tips van Eddy Schekman

    Hoe zullen Alibaba en Tencent reageren op de verscherpte regels van de Chinese overheid? Vanaf 1 maart hebben deze en andere bedrijven te maken met maatregelen hoe algoritmes mogen worden gebruikt.

    Het zal bedrijven ongetwijfeld enige tijd kosten om hun algoritmes aan te passen. De waaier van nieuwe regulaties bestaat uit onder meer: ze mogen niet de Chinese wetten schenden, nieuwsproviders moeten een licentie hebben en mogen geen fake news plaatsen, gebruikers/consumenten moeten hun gegevens als tags en suggesties kunnen aanpassen en gebruikers moeten worden beschermd tegen fraude en scams. Het kan geen kwaad dat Europa enkele van deze punten overneemt. Westerse bedrijven hebben dat nodig om toegang te behouden tot de Chinese markt, vooropgesteld dat men bepaalde gegevens wil opslaan bij Chinese hostingbedrijven.

    Alibaba
    De Keuze: Prosus of liever Alibaba en Tencent?

    De koers van Alibaba is in Euorpa sinds eind 2020 met bijna 60% gedaald naar 113,70 euro. Dat is bijna even laag als in 2017. Het aandeel wordt verhandeld voor 15,4 keer de geraamde winst, wat laag is voor een techbedrijf. Alibaba is uit de gratie geraakt door de crackdown nadat oprichter Jack Ma zich teveel manifestreerde als een instituut waarnaar de overheid zou moeten luisteren.

    Tencent
    De Keuze: Prosus of liever Alibaba en Tencent?

    Tencent noteert in Europa 49,80 euro. Dat komt overeen met 26,2 keer de getaaxerde winst. Dat is meer dan voor Alibaba, maar daar staat tegenover dat Tencent al enige maanden bezig is om een bodem te vormen vanuit een zijwaartse beweging. Dat biedt ook hoop voor Prosus vanwege haar belang in Tencent. Prosus noteert 70,95 euro ofwel 23,6 keer de winst.

    De keuze is Tencent / Prosus.
  3. forum rang 4 Kuiken 10 januari 2022 19:08
    Bron NU. NL

    De Chinese e-commercegigant JD.com heeft maandag twee winkels in Nederland geopend waar klanten online besteld eten en spullen kunnen ophalen. Ook wordt vanuit de filialen aan huis bezorgd. In de winkels werken robots die de bestellingen klaarmaken terwijl de klant ernaar kijkt, meldt de retailer Het concept is helemaal nieuw voor Europa en de retailer heeft ervoor gekozen het in Nederland uit te proberen. De winkels dragen de naam Ochama en zijn geopend in Rotterdam en Leiden. Het bedrijf wil nog twee filialen openen in Nederland Via de app van Ochama kunnen klanten een bestelling doen. Zelfrijdende autootjes en robotarmen maken de bestellingen vervolgens in de winkels klaar. Klanten kunnen er onder meer boodschappen, huishoudelijke apparaten, cosmetica en kleding kopen. In China is het bedrijf gigantisch en een van de grootste spelers op de e-commercemarkt. JD.com heeft voor Nederland gekozen om het concept te testen. "Nederlanders staan positief tegenover innovaties", vertelt operationeel directeur Mark den Butter van Ochama. Wanneer de andere twee winkels van Ochama worden geopend, is niet bekend. Wel is duidelijk dat ze in Diemen en Utrecht komen te staan. Om bij het bedrijf te kunnen bestellen, hebben klanten een abonnement nodig.

  4. forum rang 4 Kuiken 10 januari 2022 20:31
    ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft maandag het koersdoel voor Prosus verlaagd van 140,00 naar 137,00 euro met een onveranderd Outperform advies.

    De Zwitserse zakenbank verlaagde het koersdoel voor Tencent, waarvan Prosus grootaandeelhouder is, met 4 procent, na de recente "teleurstellende" kwartaalcijfers van de Chinese internetgigant. "Maar we blijven optimistisch."

    Prosus laat volgens Credit Suisse operationeel goede prestaties zien, over de volle breedte. "En we rekenen op agressieve groei", voegden de analisten toe. Wel zal dit meer investeringen vergen.
  5. forum rang 4 Kuiken 10 januari 2022 21:59
    Bron AD.

    Zo makkelijk gaat online shoppen bij nieuwe Chinese webreus: 'Binnen 2 minuten heb je je bestelling’
    De Chinese webwinkel Ochama is officieel van start gegaan in Nederland. De kruising tussen een online supermarkt en warenhuis richt zich vooral op millennials en gezinnen.

    Ton Voermans 10-01-22, 19:30 Laatste update: 20:14
    Wéér een internetwinkel? No big deal toch? Nee, behalve als het om het Chinese JD.com gaat en dat is het moederbedrijf van Ochama. JD.com is enorm. Na Alibaba en Amazon is JD de derde grootste e-retailer ter wereld. Ter vergelijking: met een beurswaarde van 95 miljard euro is het bedrijf ruim drie keer meer waard dan Ahold Delhaize. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf 550 miljoen actieve klanten, dat zijn er meer dan in heel de Europese Unie.

    Een enorme speler dus, die vist in de vijver van de supermarkten, maar ook concurrent wordt van Amazon, Bol.com en eigenlijk iedere andere webwinkel. Het assortiment is heel breed, van elektronica tot Lego, van pedaalemmers tot yogabroeken, van vers fruit tot blenders, en van bureaus tot Iglo diepvriesproducten. ,,Food en non-food is ongeveer 50/50’’, zegt directeur Mark den Butter van Ochama. De webshop begint met 7000 producten (weer even ter vergelijking: AH biedt online bijna 30.000 artikelen), maar volgens Den Butter zal het aantal producten snel stijgen.

    Lees ook
    Chinese webreus opent eerste winkel in Nederland
    Chinese webreus opent eerste winkel in Nederland

    Er komen - om te beginnen - vier afhaalwinkels in Nederland. Rotterdam en Leiden zijn al open. Utrecht en Amsterdam-Diemen volgen binnen een paar weken. Voor 11.00 uur besteld en het staat dezelfde dag na 15.00 uur klaar in het pick-uppoint, belooft het bedrijf. Of Ochama op prijs of op gemak gaat concurreren is de vraag. Een identieke Philips stofzuiger kost bij andere internetwinkels 10 tot 30 euro minder. Maar een grote pot Calvé pindakaas is bij de Chinezen weer 60 cent goedkoper dan bij AH. Ochama probeert daarnaast met een shoptegoed klanten vast te houden. Er wordt steeds 10 procent korting gegeven, te besteden bij de volgende bestelling.

    JD.com investeert fors in hightech zoals robots, bezorgdrones, magazijnen waar de bestellingen door karretjes en grijparmen verzameld worden. Zo werkt het ook in het distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs. Er zijn nauwelijks mensen te zien, wel heel veel zelfrijdende karretjes die de orders picken. 15.000 bestellingen per dag kunnen er worden verwerkt.

    Flitsbezorgers
    In de pick-upwinkels gaan na het scannen van een QR-code eveneens robots aan het werk om je bestelling via een lopende band te overhandigen. Er komt geen mens aan te pas. Binnen twee minuten heb je de bestelling, belooft Den Butter. ,,Die robots besparen kosten.’’ Het personeel moet vooral ‘service’ verlenen.

    Ochama begint in een periode dat thuisbezorging gemeengoed is, ook bij de supermarkt. En flitsbezorging is de nieuwste trend. ,,We willen zelf de trend maken. Wij denken dat het gemak van pick-up het verschil maakt. Je hoeft er niet voor thuis te blijven. Ochama is de onestopshop voor de planners. Maar er is ruimte voor beide formules, we hoeven niet te concurreren met de flitsbezorgers.’’

    Gemak
    De kopers die niet impulsief zijn maar vooral plannen, zijn, zo denkt Ochama, vooral te vinden bij de millennials - mensen tussen de 20 en 40 die zijn opgegroeid met internet - en bij gezinnen. ,,Zij zoeken gemak, want ze hebben het druk.’’

    De naam Ochama is volgens marketingmanager Kayee Tjahjadi-Lam ontstaan uit de woorden ‘omnichannel’ en ‘amazing’. Ze ontkent dat de Britse keten JD Sports het onmogelijk maakt om met de merknaam JD in Europa aan de slag te gaan. Nederland is het eerste Europese land waar JD begint. Algemeen wordt aangenomen dat ons land als springplank voor Europa dient, maar Ochama onthoudt zich van commentaar over de groeiplannen.
  6. forum rang 4 Stephanus1987 11 januari 2022 09:46
    ABM dinsdag, 11 januari 2022 09:17
    Prosus investeert in GoStudent en EduMe

    Prosus heeft zijn portefeuille gericht op educatieve technologie uitgebreid met investeringen in GoStudent en EduMe. Dit maakte de investeerder met een notering aan het Damrak dinsdagochtend bekend.

    Prosus heeft het voortouw genomen in een financieringsronde ter waarde van 300 miljoen euro voor de Weense edtech-unicorn GoStudent. Ook speelde de investeerder een leidende rol in de financieringsronde van 20 miljoen dollar voor het in Londen gevestigde EduMe.

    Het specifieke bedrag dat Prosus bijdroeg aan deze twee financieringsrondes, werd niet bekendgemaakt.
  7. forum rang 4 Stephanus1987 11 januari 2022 09:49
    GoStudent is an edtech platform disrupting the tutoring market and bridging the knowledge gaps of young students. GoStudent is revolutionizing the way tutoring works. The platform uses an AI-based diagnosis test to identify the true need of students and identifies the ideal tutor. The One-On-One Tutoring Session delivers a unique learning experience with the best tutor. This is the first truly scalable online tutoring platform.

    GoStudent grows approximately 15% month-over-month and books +400,000 tutoring sessions each month. By the end of 2021, GoStudent aims to be present in over 20 countries across the globe and will double its team to more than 1,000 employees and 10,000 tutors. www.eu-startups.com/2021/06/vienna-ba...
  8. forum rang 4 Stephanus1987 11 januari 2022 09:52
    EduMe is a Workforce Success platform used by modern companies across 6 continents to train, engage and communicate with their workforce. By having effective learning and relevant information in the palm of their hands, the workforce at companies like Uber, Deliveroo, Vodafone, goPuff and Deloitte are empowered to perform at their best.

    www.marketscreener.com/quote/stock/PR...
  9. forum rang 4 Stephanus1987 11 januari 2022 10:01
    Door ABM Financial News op dinsdag 11 januari 2022
    Delivery Hero in tweede jaarhelft op breakeven
    (ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero verwacht dat de aangepaste EBITDA uit maaltijdbezorging in de tweede helft van dit jaar breakeven zal zijn. Dit maakte de Duitse maaltijdbezorger maandagavond bekend.

    Voor het vierde kwartaal van dit jaar wordt een aangepaste EBITDA voorzien van nul tot maximaal 100 miljoen euro. De investeringen in flitsbezorging zullen naar verwachting pieken in het lopende eerste kwartaal en nemen daarna geleidelijk af.

    Delivery Hero handhaafde de verwachting van een aangepaste EBITDA-marge op lange termijn van 5 tot 8 procent ten opzichte van de brutotransactiewaarde.

    Het aandeel Delivery Hero wint dinsdag 6,3 procent.

    Bron: ABM Financial News

    Op 29 september kreeg Prosus goedkeuring voor de uitbreiding van het belang en op maandag werd de aanschaf van het belang afgerond. Als gevolg heeft Prosus namens MIH Food Holdings nu een belang van 27,42 procent in Delivery Hero. Prosus is daarmee de grootste aandeelhouder van Delivery Hero.
  10. forum rang 4 Kuiken 11 januari 2022 11:18
    Bron business. Insider

    Internationaal bijlesplatform dat ook in Nederland actief is, haalt €300 miljoen aan groeigeld op – GoStudent heeft flinke ambities
    Business Insider Nederland
    09:15, 11 jan 2022




    Het ook in Nederland actieve internationale platform voor online bijlessen GoStudent heeft in een nieuwe financieringsronde 300 miljoen euro opgehaald.
    Het in 2016 in Wenen opgerichte platform is momenteel in 22 landen actief en heeft de ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van bijles.
    Dit jaar wil GoStudent uitbreiden naar de VS en verschillende landen in Azië-Pacific, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

    Bijlesplatform GoStudent heeft 300 miljoen euro opgehaald bij investeerders om verder te groeien. Het van oorsprong Weense platform dat één-op-één online bijles aanbiedt, is sinds acht maanden ook actief in Nederland. Leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs kunnen in meer dan dertig vakken bijles krijgen via het platform.

    De basis voor het concept werd in 2015 gelegd door oprichters Felix Ohswald en Gregor Müller, toen ze een op WhatsApp gebaseerde huiswerkchatservice voor studenten begonnen.

    Volgens CEO Felix Ohswald weet GoStudent juist in coronatijd zijn meerwaarde te bewijzen: “Het onderwijs heeft de afgelopen tijd voor ongekende uitdagingen én veranderingen gestaan, van remote klaslokalen tot aanzienlijke verhoogde ambities. Wij geloven dat als we de mogelijkheden voor kwalitatief goed onderwijs verder uitbreiden en toegankelijker maken voor iedereen, er een grote kans is dat we de manier waarop studenten leren verder kunnen transformeren.



    De zogeheten Series D-financieringsronde stond onder leiding van het aan de beurs in Amsterdam genoteerde investeringsbedrijf Prosus. Ook onder meer Deutsche Telekom, Softbank Vision Fund 2 en Tencent steken geld in GoStudent.

    Het bijlesplatform had zeven maanden geleden ook al 205 miljoen euro opgehaald. Naar eigen zeggen heeft het bedrijf sinds de oprichting in 2016 in totaal 590 miljoen euro opgehaald en wordt het nu gewaardeerd op 3 miljard euro.
474 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 ... 24 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links