Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

  • 8,940 18 apr 2024 17:35
  • -0,030 (-0,33%) Dagrange 8,840 - 9,080
  • 157.156 Gem. (3M) 140,2K

Forum Ontex geopend

4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 233 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 suskewiet 29 december 2021 11:18
    Ja ik denk ook dat er inkopen plaatsvinden .
    Hopelijk dat aanvoer van grondstoffen zich gaat normaliseren .
    Stop invoer van China en hier produceren zal ook helpen .
    Moeten niet op de kapitaalmarkt gaan omdat ze afdelingen willen verkopen .
    Verkopen onder druk is dan weer niet prettig en doorverrekening van grondstoffen in eindproduct heeft zijn tijd nodig .
    Het zal twee jaar tijd nodig hebben .
    De laatste heb ik bijgekocht aan 6 ,64 maar zit nog op verlies maar heb er hoop in .
    Het is te zwartgallig in de pers gekomen .
    Het verleden heeft zijn wonde geslagen .
    Wanbeleid en verteer op het verleden is schuld aan deze toestand .
    Wens het nieuwe kader veel succes .
    Kopen en geduld .
    Succes
  2. JTTT 3 januari 2022 11:06
    quote:

    stockholder schreef op 29 december 2021 18:43:

    Helemaal mee eens SW.
    Wat in een reeks van jaren is verknald, trek je niet in 1 jaar recht.
    Nee, dat klopt. Maar ik denk dat aandeelprijs toch te veel afgestraft werd (mede door verschillende keren slecht nieuws vorig jaar), en dat we nu terug de weg naar boven gevonden hebben. Alleszins goede start van het jaar.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 januari 2022 08:58
    quote:

    Mettes schreef op 4 januari 2022 08:56:

    Ik heb een kop van een artikel gelezen waarin staat dat ontex afstevent op een baltsscenario. Het bedrijf zou mss worden opgebroken. Het artikel kan ik jammer genoeg niet lezen. Kan iemand mij vertellen wat het opbreken van een beursgenoteerd bedrijf betekent?
    Ontex gaat zichzelf opbreken en als ze daarbij geen grote verliezen lijden kan de koers wellicht wat herstellen.
  4. Koopman83 4 januari 2022 10:07
    Waarschijnlijk bedoelen ze met Balta-scenario de Vlaamse tapijt fabrikant. Lijkt erop dat er om te oveleve geld nodig is van buitenaf. GBL heeft zijn verlies genomen en laat madameke Berrozpe in de kou staan na hun kapitale fouten van het verleden. Bouariz lacht zich de ballen uit de broek want hier kan je blijkbaar ongestraft mee weg komen.

    Maargoed, Ontex kan geen kant op. De AP en NA operations worden afgestoten, hier gaat gigantisch op afgeschreven worden. Optimalisatie van de EU operations gaat ook gepaard met de nodige kosten en daarnaast enorme energie en grondstof prijzen. 2022 wordt een gigantisch verliesjaa voor Ontex. Het bedrijf staat voor een megaklus.
  5. bruguy 4 januari 2022 10:10

    Artikel in de Standaard - deel over Ontex:

    De luierfabrikant Ontex lijkt af te stevenen op een soort Balta-scenario, waarbij het bedrijf opgebroken wordt. Er zijn enkele parallellen tussen beide groepen.

    Ontex en de tapijtproducent Balta waren allebei succesvolle ­familiebedrijven die veel investeerden in innovatie. Beide wisten om te gaan met het cyclische karakter van hun sector die te maken heeft met grondstoffen en wisselkoersen. In beide gevallen gaat het ook om bedrijven waarvan de producten ‘commodities’ zijn waarvoor geen hoge prijzen gevraagd kunnen worden. De familiale aandeelhouders verkochten het aan private-equityfondsen, die het volstouwden met schulden. De bedrijven kregen naderhand ook een veel te zware structuur mee.

    Bij Ontex maakte vooral Charles Bouaziz er een potje van. Op de beurs is Ontex minder dan 7 euro per aandeel waard, terwijl dat in betere tijden meer dan 30 euro was. Het grote probleem is de schuldenlast van 1 miljard euro. Net zoals bij Balta lijkt de verkoop van onder­delen onafwendbaar.

    De vraag is of Ontex, dat behalve die schulden ook evenveel goodwill op de balans heeft staan, in de huidige markt goede prijzen zal krijgen voor zijn bedrijfsonderdelen. Het probeerde veel te lang eigen merken in de markt te zetten die per definitie B-merken waren –?en die ­gekneld zaten tussen merken als Pampers en de huismerken van de supermarkten. Het bedrijf zal die merkenactiviteit nu verkopen. Tegen welke prijs? Bovendien is het wellicht niet voldoende. Ontex is nu zowel actief in opkomende als in ­rijpe markten en omvat dames­hygiëne, luiers en ­incontinentie­producten. Het heeft fabrieken in meer dan vijftien landen. Samen­gevat: Ontex is een complex bedrijf dat klem zit en waar geen eenvou­dige oplossing voor bestaat.
  6. forum rang 4 Wall Street Trader 4 januari 2022 11:29
    GBL

    Ontex is meer dan gehalveerd sinds jullie instap in 2015. Tijd om afscheid te nemen?

    Ian Gallienne (GBL): ‘Ah, Ontex. Ik krijg er het meeste vragen over, terwijl de luiermaker slechts goed is voor 0,7 procent van onze portefeuille. Ontex gaat door een moeilijke periode. Het bedrijf kampt met een torenhoge kosteninflatie, terwijl zijn klanten - de supermarkten - het spel zeer hard spelen. Het bedrijf heeft strategische fouten gemaakt. Er is een nieuw management en nieuw bestuur, dat tot de allerbeste van België behoort, aangetreden. De situatie is niet hopeloos maar het herstel zal tijd vragen. We werken goed samen met ENA, een andere grootaandeelhouder in het bestuur.

    Word on the street is that the Japanese Daio Paper Group already showed some interest in Ontex.

    www.daio-paper.co.jp/wp-content/uploa...

    The Daio Paper Group wants to expand their overseas business.

    ‘De wil om de minder rendabele activiteiten af te stoten is welkom en zal de balans van de groep saneren’. ‘Hoewel het herstel trager zal verlopen dan verwacht, handhaaft Ontex de doelstellingen voor 2023: een omzetgroei van 2 à 3 procent per jaar met een brutobedrijfswinstmarge van 12,5 à 13,5 procent. De prognoses houden nog geen rekening met een eventuele daling van de grondstoffenprijzen. De koers noteert tegen slechts 0,55 keer de boekwaarde en met een korting van 35 tot 40 procent tegenover zijn concurrenten. Ze houdt geen rekening met een mogelijk winstherstel.

    BERROZPE. "Topadviseurs begeleiden de verkoop. Dat proces hebben we niet volledig onder controle, maar over twaalf maanden willen we de helft van die activa verkocht hebben, om het verkoopproces tegen eind 2023 af te ronden. Het gaat om een aantrekkelijke business, maar het is te vroeg om commentaar te geven op de prijs die we kunnen krijgen. De verkoop is een strategische keuze, die het bedrijf sterker zal maken. Tegelijk zal het helpen om onze schuldgraad te verlagen.

    De aandelenkoers zal herstellen naarmate we resultaten leveren, kwartaal na kwartaal. Op een bepaald ogenblik zullen niet alleen betere resultaten de koers ondersteunen, maar een herstel van het vertrouwen in Ontex".

    Esther Berrozpe trekt een streep onder de mislukte expansiedrift van haar voorganger Charles Bouaziz. Die expansie bleek te duur betaald, was niet rendabel genoeg en zadelde het bedrijf met een te hoge kostenstructuur en een torenhoge schuldenlast op. Dat Ontex zelfs zijn vrij goed boerende Mexicaanse activiteiten afstoot, toont aan dat Berrozpe verder durft te snijden dan waarnemers hadden verwacht. De CEO gaat ook met de grove borstel door de kostenstructuur van het bedrijf. In 2022 wordt nog eens 80 miljoen euro bespaard, boven op de 75 miljoen euro van 2021. Vanaf 2023 wil Berrozpe de kostenbasis verder verlagen met 4 procent per jaar.

    Regi Aalstad Independent Director at Ontex purchased 20,000 shares for € 8.00 a share on 02/11/2021 (Total amount 160,000.00).

    www.fsma.be/nl/node/178487
  7. JTTT 4 januari 2022 11:37
    quote:

    Wall Street Trader schreef op 4 januari 2022 11:29:

    GBL

    Ontex is meer dan gehalveerd sinds jullie instap in 2015. Tijd om afscheid te nemen?

    Ian Gallienne (GBL): ‘Ah, Ontex. Ik krijg er het meeste vragen over, terwijl de luiermaker slechts goed is voor 0,7 procent van onze portefeuille. Ontex gaat door een moeilijke periode. Het bedrijf kampt met een torenhoge kosteninflatie, terwijl zijn klanten - de supermarkten - het spel zeer hard spelen. Het bedrijf heeft strategische fouten gemaakt. Er is een nieuw management en nieuw bestuur, dat tot de allerbeste van België behoort, aangetreden. De situatie is niet hopeloos maar het herstel zal tijd vragen. We werken goed samen met ENA, een andere grootaandeelhouder in het bestuur.

    Word on the street is that the Japanese Daio Paper Group already showed some interest in Ontex.

    www.daio-paper.co.jp/wp-content/uploa...

    The Daio Paper Group wants to expand their overseas business.

    Denk dat GBL gewoon aan het bijkopen is...
  8. Koopman83 4 januari 2022 15:00
    quote:

    JTTT schreef op 4 januari 2022 11:37:

    [...]

    Denk dat GBL gewoon aan het bijkopen is...
    Denk het niet ! Ontex Is een stoffige stuiver in de wisselgeld broekszak. Ze hebben die 0.7% afgeschreven en stonden bij de kerstborel schuddenbuikend Jantje uit te lachen omtrent zijn investeringsperikelen.

    Ontex is technisch failliet, de verkoop is eigenlijk een soort zelf destructie. Het kwaad is al geleden. Het is wachten op de barmhartige Samaritaan die de hele tent koopt. met 10 euro het aandeel mogen we met zijn allen in de handen knijpen want ik zie dit niet meer goed komen.
  9. forum rang 4 stockholder 9 januari 2022 15:12
    quote:

    Aandelen Beginner schreef op 8 januari 2022 08:11:

    Leuk weetje. Ontex produceert het huismerk van Amazon mbt de incontinentieproducten voor volwassenen. Helaas niet de luiers voor Kids.
    even om een beeld te krijgen van de markt van Ontex: weet je ook voor welke grootbedrijven (supermarkten) Ontex huismerken vervaardigd? Of als je een site kunt vermelden waar ik dat kan vinden, is natuurlijk ook prima
  10. Aandelen Beginner 9 januari 2022 15:51
    Ontex maakt luiers voor REWE (duitsland), Bonpreu (spanje), Hyperdino (Spanje). Maar waar Ontex echt een super sterke positie in heeft is de discreet hygiene huismerken. Die maken ze voor bijna elke supermarkt in de EU. Denk aan Carrefour, Aldi, Alberthein, Etos, Dirk van de Broek, Delhaize, Vomar.
4.651 Posts
Pagina: «« 1 ... 88 89 90 91 92 ... 233 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links