Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Floridienne BRU:FLOB.BL, BE0003215143

  • 680,000 18 apr 2024 11:39
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 680,000 - 680,000
  • 9 Gem. (3M) 46

Forum Floridienne geopend

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. simidoc 4 januari 2022 19:14

    Floridienne

    Floridienne FLOB3,65%
    haalt voor het tweede jaar op rij de top tien. Beleggers kunnen de steile opgang van dochter Biobest smaken, het wereldwijde nummer twee in de bestuiving en bescherming van gewassen met bijen en andere insecten. Bovendien groeit de batterijrecycleerder SNAM als kool. Die vond een partner om een nieuwe fabriek te bouwen om de stijging van batterijen van elektrische auto’s te verwerken. Als ‘groen aandeel’ bij uitstek is de holding van CEO Gaëtan Waucquez gegeerd bij duurzame beleggers.
  2. forum rang 10 voda 5 januari 2022 17:20
    Floridienne schiet naar record

    De holding Floridienne FLOB 7,75% trekt naar de kop van het Brusselse beurspeloton met een winst van 7,7 procent tot 765 euro. Dat is een nieuwe recordkoers.

    Mogelijk werden beleggers geïnspireerd door onze analyse over de prestatie van de holdings in 2021. Daaruit bleek dat Floridienne internationaal bij de best presterende holdings zit.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ra...
  3. forum rang 10 voda 15 februari 2022 10:11
    Advies van KBC Securities over Floridienne
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Floridienne
    Datum 15 februari 2022
    Advies Houden
    Koersdoel 765,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 15 februari 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Floridienne (FLOB; ISIN: BE0003215143) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Floridienne blijft "houden".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 640,00 EUR naar 765,00 EUR.
  4. forum rang 10 voda 15 februari 2022 12:03
    Sofina stapt in kapitaal Biobest (Floridienne)

    Biobest, het dochterbedrijf van Floridienne FLOB 8,33% dat inzet op biologische gewasbescherming en bestuiving, neemt het Canadese bedrijf Morse Leasing grotendeels – voor 90 procent – over. Morse Leasing is actief onder de naam Plant Products en is een van de belangrijkste distributeurs van geïntegreerde biologische bestrijdingsmiddelen in Canada en de VS.

    Voor de overname legt Floridienne 145 miljoen Canadese dollar op tafel. De transactie wordt deels gefinancierd via een kapitaalverhoging van 30 miljoen euro bij Biobest. In het kader van die operatie stapt ook Sofina SOF 2,24% in het kapitaal van Biobest. De Boël-holding wordt een nieuwe minderheidsaandeelhouder naast Mérieux Equity Partners.

    In een reactie schiet Floridienne 8 procent hoger tot 780 euro. Sofina wint 2 procent tot 347,2 euro.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ec...
  5. forum rang 10 voda 1 april 2022 07:59
    Floridienne verdubbelt winst

    Biobest, de 'kweker van nuttige insecten', mag dan al bekendst zijn, bij de holding Floridienne FLOB -0,60% presteerden over boekjaar 2021 alle divisies sterk. U leest er hier alles over.

    Misschien nog meest opgemerkt was de chemiedivisie, met 31 procent groei. De recyclagetak SNAM draaide op volle toeren, met dank aan een grote toevloed van batterijen van elektrische auto's. Met hogere metaalprijzen als extra hefboom op de winstmarge.

    62x
    STEVIGE WAARDERING
    Na de forse rally van de voorbije twee jaar noteert Floridienne nu tegen ruim 60 keer de nettowinst over boekjaar 2021
    Die sterk prestatie is geen geheim voor aandachtige lezers van het jaarverslag over 2020 een jaar geleden, sindsdien heeft het aandeel nog eens zo'n 300 euro of dik de helft gestegen naar de huidige 830 euro. Een koopje is de boeiende holding met rijke geschiedenis niet meer: Floridienne noteert bij de slotkoers van donderdag tegen een coole 62 keer de nettowinst per aandeel (13,45 euro) over boekjaar 2021.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/hy...
  6. forum rang 4 Riding the Tiger 30 september 2022 12:23

    Floridienne kent sterke eerste jaarhelft (De Tijd 30 september)

    Een dag vroeger dan voorzien publiceerde Floridienne donderdagavond de halfjaarresultaten. De Waalse holding, actief in recyclage van batterijen, feestvoeding en biologische gewasbescherming, kende een prima eerste jaarhelft. De omzet steeg met 47,4 procent tot 242,7 miljoen euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) nam iets minder toe, met 41,2 procent tot 33,2 miljoen euro.

    Toch is Floridienne niet helemaal tevreden. De takken Life Sciences en Food werden in de eerste jaarhelft geconfronteerd met stijgende kosten (grondstoffen, lonen, energie, logistiek) en met leveringsproblemen. De holding zegt de prijzen aan te passen, maar neemt ook besparingsmaatregelen 'om de kosten onder controle te houden'. Floridienne hoopt zo in de tweede jaarhelft een deel van het margeverlies weer goed te maken.

  7. forum rang 4 Riding the Tiger 30 september 2022 12:26

    Floridienne: ‘De vraag naar cosmetica met ons slakkenslijm is enorm’

    ( De Tijd 31 augustus 2022 20:12)

    Door een groeiende vraag in de farma-, voedings- en cosmeticasector vergroot de industriële duizendpoot Floridienne zijn Belgische productie van papaïne, een papaja-extract, en van slakkenslijm. ‘In Zuid-Korea zijn ze dol op cosmetica met slakkenslijm.’

    Het Belgische Floridienne, met hoofdzetel in Waterloo, is een van ’s lands oudste beursgenoteerde bedrijven en een industriële duizendpoot. De beursgenoteerde holding telt activiteiten van batterijrecyclage over groene gewasbescherming tot kwalitatieve voeding. Ze zitten verspreid over drie divisies: Gourmet Food (feestvoeding), chemie (onder meer recyclageactiviteiten) en Life Sciences, de belangrijkste tak.
    sluitADVERTENTIE


    Die laatste divisie, die 36 dochterondernemingen telt in 22 landen en in 2021 een omzet van 192 miljoen euro had, is bekend dankzij het kroonjuweel Biobest, een bedrijf dat inzet op biologische gewasbescherming via insecten, schimmels en bacteriën.
    " Momenteel produceren we voor 10 miljoen euro aan papaïne, op korte termijn mikken we op 17,5 miljoen euro. "
    Stefaan Vandaele
    CEO van Natix

    De divisie produceert ook plantaardige en dierlijke enzymen en andere natuurlijke actieve moleculen als alternatief voor synthetische chemische moleculen. Die worden gebruikt in voeding, farmaceutica (onder meer voor hulp bij de spijsvertering en in ontstekingsremmers) en cosmetica (behandeling en verzorging van de huid). Zo puurt Floridienne bromelaïne uit de wortels van ananassen uit Indonesië. Dat enzym wordt gebruikt in behandelingen voor huidkanker en in ontstekingsremmers en pijnstillers.
    Papaja-extract

    Om beter in te spelen op de groeiende vraag naar haar natuurlijke extracten, groepeert de holding al haar participaties in lifesciencesbedrijven in Europa, Azië en Afrika die daarin actief zijn in de nieuwe groep Natix, die geleid wordt door de Vlaming Stefaan Vandaele.
    Lees meer
    De eeuwig jonge eeuwelingen van de beurs

    ‘In deze cleanroom gaan we papaïne, een natuurlijk extract van de papajavrucht, raffineren’, zegt Vandaele in een hangar op de Floridienne-site in Villers-le-Bouillet, vlakbij Hoei. Buiten liggen nog stapels planken, binnen krijgt een tweede productiesite vorm, tegenover de oudere, die al 25 jaar actief is. ‘We verkopen afgewerkt papaïne in poeder- en vloeibare vorm aan brouwerijen, farma- en cosmeticabedrijven,’ zegt Vandaele.

    Die papaïne puurt Floridienne uit de latex van de papaja, een melkachtige substantie die fungeert als het afweersysteem van de vrucht. De latex voor de Belgische productie komt op de site bij Hoei binnen in zakken met ruwe gedroogde vlokken uit Oost-Congo en India, om ze te zuiveren tot de concentratie die de verschillende klanten nodig hebben.

    ‘Momenteel produceren we hier voor 10 miljoen euro aan papaïne, op korte termijn mikken we op 17,5 miljoen euro’, zegt Vandaele. ‘We krikken de productiecapaciteit op omdat de vraag wereldwijd groeit.’
    " Uit slakkenslijm puren we moleculen die huidversterkend en -reparerend werken. In Zuid-Korea zijn ze dol op zulke cosmetica. "
    Stefaan Vandaele
    CEO van Natix

    Papaïne is een gegeerd goedje dat terechtkomt in veel producten: om bier minder troebel te maken, wonden te desinfecteren, dode huidcellen te verwijderen of gewrichtsontstekingen te remmen. In de Verenigde Staten duikt het vaak op in barbecuesauzen omdat het vlees malser en smakelijker maakt.
    Slakkenslijmcosmetica

    Tegelijkertijd installeert Floridienne op dezelfde site een nieuwe productie-eenheid voor de zuivering van slakkenslijm, dat er binnenkomt in diepgevroren vaten uit Roemenië, Bulgarije en Litouwen en verwerkt wordt tot een bestanddeel van huidverzorgingsproducten.

    ‘De vraag naar zulke cosmetica is enorm in Zuidoost-Azië, vooral in Zuid-Korea. Ze zijn er dol op’, zegt Vandaele. ‘Uit dat slakkenslijm puren we moleculen die huidversterkend en -reparerend werken.’

    ‘We hadden al een kleine productiesite in Gellingen, maar gaan dat slakkenslijm nu op grotere schaal raffineren op deze site, die gecertificeerd is om te mogen produceren voor voedings- en farmaceutische producten.’
    Floridienne

    Beursgenoteerde holding met hoofdzetel in Waterloo, actief in drie divisies: Gourmet Food (of feestvoeding), chemie (onder meer recyclageactiviteiten) en Life Sciences.
    Naast het kroonjuweel Biobest, dat inzet op biologische gewasbescherming via insecten, schimmels en bacteriën, produceert de lifesciencesdivisie onder meer plantaardige en dierlijke enzymen als alternatief voor synthetische chemische moleculen.
    De divisie is de belangrijkste tak van de holding en boekte in 2021 een omzet van 191,7 miljoen euro (+27%).
    Floridienne heeft 3.000 werknemers en is actief in 30 landen.
    Nettowinst 2021: 18,6 miljoen
  8. forum rang 4 Riding the Tiger 30 september 2022 12:28
    Toch raar dat er zo weinig interesse is in dit aandeel. Ik zou ze graag kopen ; gisteren naar 655 euro afgezakt, en nu terug wat opgeveerd. Ik koop ze aan 600 euro, en koop bij als ze verder doorzakken.

    De omzet gaat richting 500 Mio euro, de beurswaarde rond de 700 mio euro.
  9. forum rang 10 voda 6 februari 2023 17:17
    Advies van KBC Securities over Floridienne
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Floridienne
    Datum 06 februari 2023
    Advies Opbouwen
    Koersdoel 900,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 6 februari 2023 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Floridienne (FLOB; ISIN: BE0003215143) verhoogd van "houden" naar "opbouwen".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 765,00 EUR naar 900,00 EUR.
  10. [verwijderd] 2 april 2023 07:46
    Flink meer omzet voor Floridienne


    (ABM FN) Floridienne heeft in 2022 bijna de helft meer omzet geboekt, wat resulteerde in een 32 procent hogere EBITDA. Dit bleek vrijdagavond.

    De omzet steeg, dankzij groei in alle drie divisies, van 353 naar 518 miljoen euro en de EBITDA liep op van 46 naar 60 miljoen euro. Netto verdiende Floridienne afgelopen jaar 18,5 miljoen euro, 0,1 miljoen euro minder dan in 2021.

    Floridienne meldde een sterke groei bij de divisie Life Sciences, groei en behoud van de marges bij Food, terwijl de divisie Chemicals "goed stand" hield.

    Verder benadrukte Floridienne de geslaagde integratie van het overgenomen Biobest, wat resulteerde in een forse groei in Noord-Amerika.

    Over 2022 keert het bedrijf een dividend uit van 2,50 euro per aandeel.

    Outlook

    "Voor het boekjaar 2023 willen onze divisies hun activiteiten verder uitbreiden, zowel organisch als door overnames, en hun marges optrekken in een onzeker klimaat."

    Floridienne rekent voor dit jaar op stijgende resultaten, zonder dit te concretiseren.
  11. forum rang 10 voda 3 april 2023 11:19
    KBC Securities herhaalt advies voor Floridienne

    Gepubliceerd door Trivano.com op 3 april 2023 om 10:27

    De analisten van KBC Securities waren maandag opnieuw positief over Floridienne. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Floridienne.

    Ook het koersdoel van 900,00 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Floridienne met 13% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 800,00 EUR.
  12. forum rang 10 voda 2 oktober 2023 15:35
    KBC Securities verlaagt koersdoel Floridienne
    Gepubliceerd door Trivano.com op 2 oktober 2023 om 12:40

    KBC Securities heeft de aandelen van Floridienne maandag opnieuw positief beoordeeld. De analisten van KBC Securities herhaalden het advies opbouwen voor de aandelen van Floridienne.

    Het koersdoel werd verlaagd van 900,00 naar 870,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Floridienne met 16% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 750,00 EUR.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links