Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2751 2752 2753 2754 2755 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 6 januari 2022 22:35


    France hits over 200,000 new COVID-19 cases on average per day

    twitter.com/Reuters/status/1479193641...

    France reported 261,481 new coronavirus infections on Thursday, less than the record of more than 332,000 set on Wednesday, but the seven-day moving average of new cases rose above 200,000 for the first time since the start of the health crisis.

    The seven-day moving average - which smoothes out daily reporting irregularities - had peaked at over 54,000 in November of 2020. With the recent Omicron surge, that record was broken before Christmas, as the average rose to over 100,000 in the last days of December. It has more than doubled to 206,091 on Thursday, an all-time high.

    France's cumulative number of infections now stands at nearly 11.2 million.

    The seven-day average was up 70% compared to a week ago, but the week-on-week rate of increase slowed from the more than 100% rise seen for several consecutive days earlier this week and last week.

    The number of people in intensive care with COVID-19 continued its virtually uninterrupted rise since early November and was up by 64 to 3,759. Those numbers remained far below highs of over 6,000 in 2021 and over 7,000 in 2020.

    The health ministry also reported 204 new deaths, taking the total COVID-19 death tally to over 125,000.

    www.reuters.com/world/europe/france-n...
  2. forum rang 8 het zwaard 6 januari 2022 23:02
    SEVILLA – De politie heeft in Sevilla een vrouw gearresteerd omdat ze haar kinderen ‘ontvoerde’ vanwege de corona-vaccinatie. Ze wilde namelijk niet dat haar zoons van 12 en 14 jaar tegen Covid-19 gevaccineerd zouden worden terwijl haar ex-echtgenoot en vader dat wel wilde doen. Er zijn nog meer problemen tussen beide gescheiden ouders maar de corona-vaccinatie is daar een van.
  3. forum rang 8 het zwaard 6 januari 2022 23:11
    Marc Van Ranst: “Omikron bevindt zich op de grens van een zware verkoud­heid en griep “

    Het aantal coronabesmettingen stijgt als nooit te voren. Het dagrecord is zelfs gesneuveld: meer dan 28.000 besmettingen op één dag. Opvallend is dat het aantal patiënten op intensieve zorgen onder de 500 is gezakt. Dat was het magische getal dat Frank Vandenbroucke destijds boven zijn bed ging hangen. We zijn benieuwd of het daar nog hangt. Momenteel zijn er 470 bedden op intensieve zorg bezet door coronapatiënten, een daling met 17 procent. In Belgische ziekenhuizen liggen momenteel 1882 coronapatiënten, een stijging met 1 procent. Wat is de logica achter deze cijfers? Hoe ziekmakend is de omikronvariant dan wel? En hoe besmettelijk?

    Van alle Belgen hebben 8.914.432 mensen intussen al minstens een eerste dosis van het vaccin tegen Covid-19 gekregen. In Vlaanderen zijn 5.434.703 inwoners minstens één keer gevaccineerd, dat is 81,69 procent van de volledige bevolking. 5.396.443 onder hen kregen al twee prikken, of 81,11 procent van de volledige bevolking. 2.961.016 Vlamingen (44,51 procent) kregen reeds een boosterprik.

    Wetenschappers proberen het idee uit de wereld te helpen dat omikron niet meer dan een verkoudheid is. ‘Het Laatse Nieuws’ vroeg drie experts om ons te overtuigen van het tegendeel, doch heel overtuigend werd het niet. Mensen die geïnfecteerd zijn met omikron hebben vaak geen last van geur- en smaakverlies, maar wel van een loopneus, hoofdpijn, keelpijn, niezen en vermoeidheid, lezen we. Een verkoudheid dus? Nee, zegt Marc Van ranst, zeg niet zomaar ‘verkoudheid’ tegen een verkoudheid. We citeren: “Als in de volksmond gesproken wordt over een verkoudheid, wordt enkel gedacht aan een ‘gewone’ verkoudheid, die zorgt voor waterige ogen en een verstopte neus of een loopneus. Zo ontstaat er verwarring, want er bestaan ook zware verkoudheden die veroorzaakt worden door de broertjes van SARS-CoV-2 (het virus dat verantwoordelijk is voor de huidige coronapandemie, red.). Omikron bevindt zich op de grens van een zware verkoudheid en griep als we kijken naar de symptomen en naar hoe ziekmakend deze coronavariant is. Het is dus véél meer dan een doordeweekse verkoudheid.”

    Viroloog Piet Maes zegt dat er genetisch gesproken niet zoveel verschil is met andere coronavirussen die zware verkoudheden veroorzaken. Maar omikron zou kunnen leiden tot zuurstofgebrek. Bovendien heeft bijna iedereen in zijn leven al weleens een verkoudheid opgelopen een zekere immuniteit opgebouwd, aldus Maes. Dat is, ondanks vaccinatie en eventueel voorgaande corona-infecties, bij omikron minder het geval. “Gevolg is dat omikron veel meer mensen tegenkomt die geen weerstand hebben en in theorie dus besmet kunnen worden.” Maar dat is niet echt een antwoord op de vraag of omikron te vergelijken is met een verkoudheid.

    Nu goed, Geert Molenberghs komt met cijfers. We citeren alweer: “We schatten dat 1 procent van de mensen die besmet raken met omikron in het ziekenhuis terechtkomen, terwijl dat bij delta ongeveer 2 procent was. Ouderen, mensen met onderliggende aandoeningen, mensen met een verlaagde immuniteit en niet-gevaccineerden hebben net als bij delta de grootste kans op een ziekenhuisopname. Ook het aantal doorverwijzingen naar intensieve zorg is kleiner: ongeveer één derde of minder zou er belanden.” Om tot de conclusie te komen dat je ook met een zware verkoudheid in het hospitaal kan terechtkomen en uiteindelijk overlijden. “Maar dat is uiterst zeldzaam en gewoonlijk gaat het om oudere personen met een verzwakt immuunsysteem.”

    Het is dus geen gewone verkoudheid, maar een zware verkoudheid?

  4. ADAMPRO 6 januari 2022 23:52
    Beste Josti,

    Inderdaad wat je zegt: de prik helpt maar zeer tijdelijk.
    Zeker omdat die prik als vanzelf achterloopt bij nieuwe varianten;
    Omikron zal flink op zijn retour zijn wanneer de op Omokron aangepaste vaccins in maart of zo uit worden gebracht. Dus per definitie zijn vaccins te laat.

    Heb je ook de RIVM site gelezen over de resultaten van de Pienterstudie (zie onder 1)?
    RIVM concludeert zelf dat het doormaken van de ziekte robuuste immuniteit geeft bij het overgrote deel van de onderzoeksgroep en sterker naarmate de tijd. Deze 90% betreft gezien de publicatiedatum ongevaccineerden.

    De enige conclusie die ik trek is: laat gecontroleerd iedereen Corona krijgen, m.u.v. de meest kwetsbaren. De Omikron variant lijkt gezien de relatief lichte bijwerkingen de aangewezen variant hiervoor. Prioriteit moet zijn dat zoveel mogelijk mensen op natuurlijke wijze antistoffen krijgen voor de lange termijn. Wanneer er dan een variant langskomt met een hoge IFR (=dodelijkheid), dan heeft hopelijk een grote groep de juiste antistoffen.
    Verder moet onderzocht worden in welke mate vaccinaties het proces van natuurlijke immuniteit hebben verstoord; Diederik Gommers was verbaasd dat hij zo weinig antistoffen had. En wie de risicogroepen met weinig langdurige antistoffen zijn moet verder worden uitgezocht, zodat die concreter kunnen worden beschermd (minimaal dat ze dit weten via een antistoffentest, bescherming met ventilatiesystemen die virussen wegfilteren, ook handig tegen griep e.d.).

    (1) Het RIVM zegt in de pienter studie (https://www.rivm.nl/pienter-corona-onderzoek/resultaten) o.a. het volgende:
    "Uit het PIENTER Corona onderzoek blijkt dat bij 90% van de mensen bij wie antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het bloed zijn gevonden, bijna een jaar later nog steeds antistoffen in het bloed aanwezig zijn. Het gaat hierbij om het type antistof IgGImmunoglobulin G. Dit is uiteindelijk het belangrijkste type antistof, want deze zorgt voor bescherming op de lange termijn. Ook blijkt dat de antistoffen over de tijd sterker zijn geworden. Ze binden zich beter aan het virus en daarom zijn minder antistoffen nodig om hetzelfde werk te doen. Lees de wetenschappelijke publicatie met beschrijving van deze resultaten tot 7 maanden na infectie en andere conclusies."

  5. ADAMPRO 7 januari 2022 00:16
    Corona gaat nu niet meer alleen om bestrijding van een virus; het gaat om de vrijheden in de maatschappij.
    In mijn vorige post heb ik aangegeven dat het gecontroleerd rond laten gaan van Omikron m.i. de manier is om uit dit hele circus te komen.
    Logica vind ik bij de overheid totaal afwezig: Omikron heeft een lage IFR, steeds meer meldingen van ernstige bijwerkingen, de prik heeft weinig toegevoegde waarde voor zeer veel mensen, natuurlijke (door RIVM) aangegeven langdurige immuniteit terwijl het kabinet van een jaar terug naar een half jaar voor mensen die hersteld zijn, een spoedwet gebaseerd op een A-klasse virus (zoals ebola!) met nu variant Omikron de IFR van een gemiddelde griep heeft, enz. Totaal waanzin!

    De negatieve effecten van het overheidsbeleid zijn berekend op een factor meer dan wat het oplevert.
    artsencollectief.nl/coronabeleid-kost...
    Lockdowns, zeker de laatste ... Wie is hiermee blij geweest?
    Overheidsbeleid is zeer eenzijdig gericht naar vaccineren en nu naar boosteren, terwijl bekend is dat boosteren slechts enkele weken enige werking heeft en mensen die echt wat aan een prik hebben niet tijdig aan de beurt komen.

    En nu de volgende stap in de vaccinatiedwang; het 2g beleid.
    Uitsluiting van een grote groep die zich niet iedere paar maanden wil laten prikken.
    Polarisatie, censuur, steeds meer dictatoriale trekken.
    In Oostenrijk is de gang gezet naar gevangenis voor de mensen die zich niet willen prikken!
    Dit voelt voor mij dat het echt de foute kant op gaat. Bijzonder enge kant op gaat.
    Binnenkort wordt er weer gestemd over het 2g beleid.
    Ik verwijs u naar de volgende petitie wanneer u geen 2g wilt die u ook gaat uitsluiten, wanneer u niet de zoveelste booster meer wilt nemen.

    geen2g.petities.nl
  6. forum rang 6 Chiddix 7 januari 2022 07:41
    Deze maand wordt een hoge piek besmettingen verwacht maar die zal kort zijn. Daarna kan de lockdown worden opgeborgen.
    In de ziekenhuizen verwacht men ook een hoge piek. Code zwart wordt niet uitgesloten. Er wordt gewezen naar het VK waar de opnames sneller stijgen dan ooit(bron: RTL nieuws).
  7. forum rang 6 De Libertariër 7 januari 2022 08:35
    quote:

    ADAMPRO schreef op 7 januari 2022 00:16:

    Corona gaat nu niet meer alleen om bestrijding van een virus; het gaat om de vrijheden in de maatschappij.
    In mijn vorige post heb ik aangegeven dat het gecontroleerd rond laten gaan van Omikron m.i. de manier is om uit dit hele circus te komen.
    Logica vind ik bij de overheid totaal afwezig: Omikron heeft een lage IFR, steeds meer meldingen van ernstige bijwerkingen, de prik heeft weinig toegevoegde waarde voor zeer veel mensen, natuurlijke (door RIVM) aangegeven langdurige immuniteit terwijl het kabinet van een jaar terug naar een half jaar voor mensen die hersteld zijn, een spoedwet gebaseerd op een A-klasse virus (zoals ebola!) met nu variant Omikron de IFR van een gemiddelde griep heeft, enz. Totaal waanzin!

    De negatieve effecten van het overheidsbeleid zijn berekend op een factor meer dan wat het oplevert.
    artsencollectief.nl/coronabeleid-kost...
    Lockdowns, zeker de laatste ... Wie is hiermee blij geweest?
    Overheidsbeleid is zeer eenzijdig gericht naar vaccineren en nu naar boosteren, terwijl bekend is dat boosteren slechts enkele weken enige werking heeft en mensen die echt wat aan een prik hebben niet tijdig aan de beurt komen.

    En nu de volgende stap in de vaccinatiedwang; het 2g beleid.
    Uitsluiting van een grote groep die zich niet iedere paar maanden wil laten prikken.
    Polarisatie, censuur, steeds meer dictatoriale trekken.
    In Oostenrijk is de gang gezet naar gevangenis voor de mensen die zich niet willen prikken!
    Dit voelt voor mij dat het echt de foute kant op gaat. Bijzonder enge kant op gaat.
    Binnenkort wordt er weer gestemd over het 2g beleid.
    Ik verwijs u naar de volgende petitie wanneer u geen 2g wilt die u ook gaat uitsluiten, wanneer u niet de zoveelste booster meer wilt nemen.

    geen2g.petities.nl
    Corona ging al sinds dag 1 om vrijheden.
    En, logica is er vanaf dag 1 bij de overheid al niet geweest.
    Tevens, dat prikken niet de oplossing was roepen we ook al vanaf dag 1.

    Goh, jammer dat het 2 jaar moet duren voordat de mensen eindelijk eens wakker worden.
    ...als ze überhaupt wakker worden, want de prikwaanzin blijft bij velen nog voortduren.

    Petitie getekend en rond gestuurd!
  8. forum rang 7 leek2018 7 januari 2022 08:44
    quote:

    De Libertariër schreef op 7 januari 2022 08:35:

    [...]

    Corona ging al sinds dag 1 om vrijheden.
    En, logica is er vanaf dag 1 bij de overheid al niet geweest.
    Tevens, dat prikken niet de oplossing was roepen we ook al vanaf dag 1.

    Goh, jammer dat het 2 jaar moet duren voordat de mensen eindelijk eens wakker worden.
    ...als ze überhaupt wakker worden, want de prikwaanzin blijft bij velen nog voortduren.

    Petitie getekend en rond gestuurd!

    Wat een diepgang in bovengenoemde tekst!
  9. forum rang 4 Mijn Vriend 7 januari 2022 09:24
    quote:

    Chiddix schreef op 7 januari 2022 09:09:

    Vrijwel alle besmettingen in Amsterdam zijn nu omicron. Men heeft de deltavariant verdreven. Op zich goed nieuws.
    Denemarken meldt, omicron is het begin van einde van de crisis.
    Ik zou Denemarken niet te serieus nemen, die dachten eerder dat vaccinaties het begin van het einde waren, en nu schijnt het deze keer Omicron te zijn. Net hoe de wind waait....
  10. forum rang 6 pakman 7 januari 2022 09:25
    en gaat Omicron nu ook weer verdreven worden..

    France detects new COVID-19 variant 'IHU', more infectious than Omicron: All we know about it
    The new variant — B.1.640.2 — which has been detected in 12 patients near Marseille, contains 46 mutations, making it more resistant to vaccines and infectious

    January 04, 2022

    wat dan ook weer inhoud dat het vacc dat in feb/mrt zou komen voor Omi infeite te laat is en als deze vari doorzet dit het absolute einde vd Pandemie is.
  11. forum rang 6 Chiddix 7 januari 2022 09:30
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 7 januari 2022 09:24:

    [...]

    Ik zou Denemarken niet te serieus nemen, die dachten eerder dat vaccinaties het begin van het einde waren, en nu schijnt het deze keer Omicron te zijn. Net hoe de wind waait....
    Heel het westelijk halfrond dacht, dat we met vaccinatie het karwei geklaard zouden hebben. Maar na drie maanden had men dan de boosterprik moeten geven kwam men achter. Dan verschijnt plotseling ook nog een broertje van de deltavariant. Was allemaal geen rekening mee gehouden.
  12. forum rang 7 leek2018 7 januari 2022 09:34
    quote:

    Chiddix schreef op 7 januari 2022 09:09:

    Vrijwel alle besmettingen in Amsterdam zijn nu omicron. Men heeft de deltavariant verdreven. Op zich goed nieuws.
    Denemarken meldt, omicron is het begin van einde van de crisis.
    Je noemt het goed nieuws. Ik vind elke besmetting slecht nieuws en omicron zorgt zelfs voor meer besmettngen. Het is alleen maar goed nieuws voor mensen, die met een delta besmetting ernstig ziek zouden zijn geworden.
  13. [verwijderd] 7 januari 2022 09:38
    Het OMT kabinet komt vandaag weer bij elkaar: een soort van medicinale lobby club van witte jassen die de boel zo lang mogelijk zullen oprekken met de ons bekende reden.

    Vandaag komt er ook een club top economen bij elkaar om de huidige toestand in de winkelstraat, openbaar vervoer, horeca, toerisme, hotel wereld, luchtvaart te bespreken.

    Ik kan geen viroloog meer zien, geen spuit meer luchten, geen shot meer aanschouwen, geen monddoekje meer waarderen.

    Trams en bussen rijden nog steeds leeg door de grotere steden, honderdduizenden ambtenaren zitten nog steeds thuis kattenfilmpjes te kijken, winkels en hotels zijn afgeplakt, vliegveld Amsterdam is verlaten.
  14. forum rang 6 pakman 7 januari 2022 09:46
    quote:

    drooglegging schreef op 7 januari 2022 09:38:

    Het OMT kabinet komt vandaag weer bij elkaar: een soort van medicinale lobby club van witte jassen die de boel zo lang mogelijk zullen oprekken met de ons bekende reden.

    Vandaag komt er ook een club top economen bij elkaar om de huidige toestand in de winkelstraat, openbaar vervoer, horeca, toerisme, hotel wereld, luchtvaart te bespreken.

    Ik kan geen viroloog meer zien, geen spuit meer luchten, geen shot meer aanschouwen, geen monddoekje meer waarderen.

    Trams en bussen rijden nog steeds leeg door de grotere steden, honderdduizenden ambtenaren zitten nog steeds thuis kattenfilmpjes te kijken, winkels en hotels zijn afgeplakt, vliegveld Amsterdam is verlaten.
    en ik denk wel dat we nu in een stadium zijn gekomen van ons allemaal ziek aan het spreken zijn ..vroeger ging je werken als je hoofd roodgloeiend was vd koorts en moest overgeven, Paracetamols naar binnen koffie met cognac etc nu kijken ze je aan en zeggen, ja jij bent echt ziek snel onder de wol
  15. forum rang 9 josti5 7 januari 2022 09:56
    quote:

    ADAMPRO schreef op 6 januari 2022 23:52:

    Beste Josti,

    Inderdaad wat je zegt: de prik helpt maar zeer tijdelijk.
    Zeker omdat die prik als vanzelf achterloopt bij nieuwe varianten;
    Omikron zal flink op zijn retour zijn wanneer de op Omokron aangepaste vaccins in maart of zo uit worden gebracht. Dus per definitie zijn vaccins te laat.

    (...)

    Einde quote.

    Yep, de covid 19-prik is maar een lapmiddel, net zoals de 'gewone griepprik' overigens óók is.
    Nog een overeenkomst: de 'gewone griepprik' is ieder jaar weer een cocktail tegen een paar virussen, die de WHO verwacht: min of meer een gok, dus.
    Volgens mijn huisarts zaten ze er voor dit seizoen naast, en stak juist een ander virus de kop op, dan werd verwacht.
    Daarnaast redt oud, ziek zwak en misselijk het zelfs met een griepprik niet: uiteindelijk houdt het gewoon op.

    En de huidige covid-19 prik loopt inderdaad steeds weer achter bij de ontwikkeling van het virus.
    Waaróm en waardóór dit virus nog steeds als een gek blijft muteren, imo veel méér dan voorheen bij andere virussen het geval was, is een even interessante als beangstigende vraag.
    Het lijkt er in ieder geval op, dat covid 10 nét zo lang doorgaat, tot iedere mens ermee in aanraking is geweest.
    Tóch een soort van grote schoonmaak door Moeder Natuur, omdat er te veel mensen zijn???
  16. forum rang 6 Chiddix 7 januari 2022 09:56
    quote:

    leek2018 schreef op 7 januari 2022 09:34:

    [...]
    Je noemt het goed nieuws. Ik vind elke besmetting slecht nieuws en omicron zorgt zelfs voor meer besmettngen. Het is alleen maar goed nieuws voor mensen, die met een delta besmetting ernstig ziek zouden zijn geworden.
    Het goede nieuws is, dat de deltavariant verdreven wordt. Zijn we daar tenminste van af. De omicron gaat na Amsterdam straks ook in heel het land de delta verdrijven, is de verwachting. Opgeruimd staat netjes.
    Nu maar hopen dat de klachten bij het volk meevallen bij een omicronbesmetting . Dan kunnen we snel weer naar normaal.
59.685 Posts
Pagina: «« 1 ... 2751 2752 2753 2754 2755 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,48 +0,92%
EUR/USD 1,0702 +0,46%
FTSE 100 8.038,26 +0,18%
Germany40^ 18.100,40 +1,34%
Gold spot 2.316,21 -0,47%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+29,47%
BAM
+4,68%
PROSUS
+3,94%
JUST E...
+3,25%
ASML
+2,48%

Dalers

Akzo N...
-6,40%
RANDST...
-5,98%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Arcelo...
-2,32%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links