Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum Picanol geopend

52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 november 2021 09:00
    In juli 2020, publiceerde Antoine Cloquet aan de UCL (voor Louvain School of Management) een diepgaande analyse om Tessenderlo te waarderen. Ik weet niet of dit hier ooit vermeld geweest is. Hij gebruikte verschillende waarderingsmethodes en werkte samen met twee aandeelanalisten die Tessenderlo volgen (Beghin van Kempen en Co en Demeester van ING).
    Om zijn EV/EBITDA ratio te bepalen kende hij eerst een multiple toe aan de aparte segmenten van Tessenderlo (agro, bio val., industrie en T-power) door vergelijking met sectorgenoten en kwam uiteindelijk aan een gemiddelde van 7,79 voor de ganse groep.
    Indien we hierop verder borduren, komen we aan een waarde voor Tessenderlo Group van 54 Euro.
    En voor de waardering van de Picanol Group komen we aan:
    1)Oude Picanol: 45 Euro (basis HY 2021)
    2)Waarde Tessenderlo aandelen = 66,30 Euro (21.732.586 stuks aan 54 maakt 1.173.559.644 of 66 euro per aandeel)
    3)Waarde Rieter : 4,75 euro
    Samengevat (basis koersen 12/11/2021):
    -Geschatte waarde van Picanol Group: 115 Euro of opwaarts potentieel van ongeveer 71%
    -Geschatte waarde van Tessenderlo Group: 54 Euro of eveneens opwaarts potentieel van eveneens ongeveer 71 %
    Ik denk dat het oude Picanol (inhaalbeweging, sterke prestatie Rieter, berichten van insiders op forum etc) met meer dan mooie resultaten zal tevoorschijn komen en heb dus volste vertrouwen in Picanol

  2. [verwijderd] 26 november 2021 13:13
    "Door de nieuwe prognoses van Tessenderlo in de cijfers van Picanol te versleutelen, stijgt de geschatte EBITDA-groei van Picanol voor 2021 van +14,5% op jaarbasis tot +19%. Dat is meer dan de officiële prognose!!!!" (bron: Bolero)
    Hee, hee, het fors ondergewaardeerde beestje wordt nu nog aantrekkelijker natuurlijk….

  3. forum rang 10 voda 8 december 2021 11:58
    Advies van KBC Securities over Picanol
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Picanol
    Datum 08 december 2021
    Advies Opbouwen
    Koersdoel 83,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 8 december 2021 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Picanol (PIC; ISIN: BE0003807246) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Picanol blijft "opbouwen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 83,00 EUR.
  4. [verwijderd] 27 januari 2022 21:35
    www.picanolgroup.com/nl
    Lijkt mij een mooi en prima bedrijf! Met aardige producten en mooie diversificatie.

    Probleem is dat de free float heel laag is.
    Bij Degiro kan je zien dat bijna 90% in bezit is van L.J.R.M. Tack.
    Over 2021 wordt EPS €4,49 verwacht, 2022 €5,24 en 2023 €5,43.
    De K/W is nu dus ca 66/4,49 = ~15 en gaat naar ~12.

    Je kan het in NL een beetje vergelijken met Hydratec. Mooi bedrijf maar ook met lage freefloat en 1 grootaandeelhouder Ten Cate die 69% heeft, met nog 3 anderen is 83% in vaste handen.
    Hydratec koerst volgens de insiders aan op €11,50 WPA over 2021, een K/W ca 7 op dit moment.
  5. forum rang 10 voda 25 maart 2022 07:46
    Advies van KBC Securities over Picanol
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Picanol
    Datum 24 maart 2022
    Advies Opbouwen
    Koersdoel 83,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 24 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Picanol (PIC; ISIN: BE0003807246) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Picanol blijft "opbouwen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 83,00 EUR.
  6. [verwijderd] 22 augustus 2022 09:27
    3. Hoe eindigt het Belgische resulatenseizoen?
    We zitten in de laatste rechte lijn van het Belgische resultatenseizoen, met onder meer Agfa-Gevaert op woensdag, Tessenderlo en Picanol op donderdag, en Balta en Ter Beke op vrijdag. Van Agfa weten we al dat het tweede kwartaal niet makkelijk was. De beeldvormingsgroep sprak in mei van 'een uitzonderlijke inflatie' die zou wegen op het tweede kwartaal. Kostenbesparingen zijn het ordewoord. Van Tessenderlo - dat gaat fuseren met Picanol - weten we al dat het tweede kwartaal sterk was. In juni verhoogde de chemiegroep - en dus ook Picanol - de jaarwinstprognose.

    De Tijd
  7. [verwijderd] 25 augustus 2022 09:00
    Tessenderlo en Picanol verhogen outlook

    Door ABM Financial News op 25 augustus 2022 08:45

    (ABM FN) Tessenderlo heeft in het eerste halfjaar sterk gepresteerd en verhoogde de outlook, terwijl Picanol zware kostendruk ondervond bij de weefgetouwen, maar dankzij Tessenderlo ook positiever is geworden voor het hele jaar. Dit bleek uit de kwartaalcijfers van beide bedrijven donderdagochtend.

    De omzet van chemiegroep Tessenderlo dikte 31,2 procent aan tot 1,34 miljard euro. De aangepaste EBITDA steeg met 34,0 procent tot 247,6 miljoen euro. De nettowinst groeide dan weer een stuk steviger, zelfs met 68,2 procent tot 163,6 miljoen euro.

    Begin juli kondigden Tessenderlo Group en Picanol Group hun plannen aan om beide bedrijven te combineren in één industriële groep met op termijn één beursnotering. Een ruilbod vanuit Tessenderlo zal de aandeelhouders van Picanol uitkopen. Vanaf 1 januari zou deze transactie moeten afgerond zijn.

    Ondanks de volatiele macro-economische omgeving verhoogde Tessenderlo de vooruitzichten opnieuw en verwacht het voor het hele jaar een 15 tot 20 procent hogere aangepaste EBITDA dan in 2021, toen deze op 354,2 miljoen euro uitkwam. Dit is vooral te danken aan het sterke eerste halfjaar. In juni verhoogde Tessenderlo ook al de outlook, toen naar een 10 procent hogere EBITDA. Daarvoor mikte het bedrijf op een vlakke ontwikkeling.

    Weefgetouwenproducent Picanol kon het hoofd boven water houden in het eerste halfjaar al was dit vooral te danken aan het grote belang dat het bedrijf reeds heeft in Tessenderlo. De omzet groeide met 26 procent tot 1,71 miljard euro, de aangepaste EBITDA ging 13 procent hoger tot 266,0 miljoen euro, maar de nettowinst daalde met 32 procent tot 51,2 miljoen.

    De divisies ‘Machines & Technology’, waartoe de weefgetouwen behoren, kende een omzetgroei van 10 procent en de aangepaste EBITDA moest 64 procent inleveren. De hogere kosten waren hier de boosdoener.

    Ook Picanol verwacht een hogere aangepaste EBITDA dankzij de sterke eerste jaarhelft, al werd hier geen concreet cijfer gegeven. Eerder ging het bedrijf nog uit van een stabiele EBITDA van 430 miljoen euro.

    Bron: ABM Financial News
  8. [verwijderd] 25 augustus 2022 18:53
    Luc Tack: 'Tessenderlo bouwt gascentrale alleen als financiële plaatje klopt'

    Vandaag om 17:19

    De groep Picanol gaat ondanks hoge energie- en transportkosten een uitstekend jaar tegemoet, met dank aan de chemiegroep Tessenderlo waarmee het fuseert. Topman Luc Tack hoopt binnenkort op groen licht voor zijn nieuwe gascentrale. 'Maar we bouwen alleen als het een rendabel project is.'


    'We hebben een intensief en moeilijk eerste halfjaar achter de rug, maar toch zijn we goed verder blijven werken', zegt Luc Tack, de West-Vlaamse ondernemer en grootaandeelhouder achter de chemiegroep Tessenderlo en de weefgetouwengroep Picanol.

    De bedrijven die vanaf 2023 als één beursgenoteerde industriële groep naar buiten willen komen - de overname van Picanol door Tessenderlo loopt - stelden gisteren puike 'geconsolideerde' resultaten voor. De enige divisie die geen winstgroei kende, was de weefmachinebusiness van het 'oude' Picanol in Ieper. 'Het orderboek is goed gevuld, maar we hadden af te rekenen met stijgende materiaalprijzen', zegt Tack. 'We rekenen die nu door aan de klanten en verwachten dat de marges opnieuw groeien. We zien dat de grondstoffenprijzen van koper, aluminium en ijzer beginnen te dalen. We maken ons geen grote zorgen.'

    De vier Tessenderlo-divisies deden het uitstekend. De meststoffentak, met als kroonjuweel de van oorsprong Amerikaanse meststoffenproducent Kerley, stak er met kop en schouders bovenuit. Agro was goed voor de helft van de brutobedrijfswinst (+62%).

    De oorlog in Oekraïne had een negatieve impact op de bevoorrading en prijs van grondstoffen en energie, maar de divisie kon die hogere prijzen goed doorrekenen. Er waren problemen met de aanvoer van kaliumchloride - belangrijk voor de aanmaak van potassiumsulfaat voor meststoffen - uit Rusland en Wit-Rusland, maar Tessenderlo had voldoende stock aangelegd. Het bedrijf verwacht voor de rest van het jaar geen problemen, want de EU heeft volgens Tack een piste klaar om opnieuw uit Rusland in te voeren. Tessenderlo Kerley start binnenkort met de bouw van nieuwe meststoffenfabrieken in de VS en Nederland. Tack hoopt dat de productie daar begin 2024 start.

    De divisies Biovalorisatie (die slachtafval verwerkt tot gelatine voor voeding en collageenpeptiden voor gezondheidsproducten) en Industriële Oplossingen (actief in kunststofbuizen en waterbehandeling) krikten hun winst met respectievelijk 20 en 15 procent op. De afdeling die in Tessenderlo een gascentrale met een vermogen van 425 MW uitbaat, is via langetermijncontracten goed voor een winstbijdrage van 25 miljoen euro per halfjaar.

    Gascentrale

    Tack diende een vergunningsaanvraag in voor een tweede gascentrale in Tessenderlo. Dit keer een van 900 MW, een investering van 500 miljoen euro. Het plan botste vorig jaar op een njet van Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) en Tack diende in maart een nieuwe aanvraag in. Daarin werd rekening gehouden met de wensen van Demir. Zij wou dat de centrale minder ammoniak en stikstofoxide zou uitstoten. Tack: 'Demir heeft nog bijkomende informatie gevraagd en we leveren die. Uiterlijk op 24 september verwachten we een beslissing.'

    Volgens Tack zijn gascentrales ideaal als back-up als er onvoldoende wind- en zonne-energie is. 'Onze huidige centrale heeft ook de hele zomer gedraaid. Met energiearmoede mag je niet lichtzinnig omspringen. In het bedrijfsleven heb ik een ding geleerd: als je van iets niet te veel hebt, dan heb je te kort. We hebben een dossier dat de overheid opties geeft om beslissingen te nemen. Onze centrale zal de beste technologie hebben. Gascentrales zijn beter aan te passen aan de vraag dan kerncentrales. Maar we investeren alleen als het rendement gelijkaardig is als dat van onze andere activiteiten. Het financiële plaatje moet kloppen.'

    Blijven investeren

    Voor dit jaar klopt het totale 'financiële plaatje' van de groep in elk geval. 'De tweede jaarhelft zal in lijn liggen met de tweede helft van vorig jaar', zegt financieel directeur Stefaan Haspeslagh. 'Voor het volledige jaar verwachten we dat de brutobedrijfswinst hoger ligt dan de 430 miljoen euro van 2021. Maar de toestand blijft onzeker. Er is de oorlog in Oekraïne en corona blijft in sommige landen een zware impact hebben op de toelevering.'

    De in juli voorgestelde fusie - bij het bod kunnen aandeelhouders van Picanol elk aandeel ruilen voor 2,43 stuks Tessenderlo - geeft de groep een bijkomende impuls, denkt Tack. 'Zo kunnen we een sterke Belgische industriële groep uitbouwen die actief is in verschillende domeinen. Als er een niet goed draait, zijn de andere er nog. We willen blijven investeren. Je moet fabrieken graag zien en je moet maken dat je de modernste hebt.'

    Een inschatting van de totale energie- en transportkosten heeft Tack niet. 'We gaan ervan uit dat we volgend jaar meer betalen. Maar een Yara-scenario (de Noorse meststoffenreus gaat door de hoge gasprijzen zijn Europese ammoniakproductie afbouwen tot 35 procent van de capaciteit, red.) is bij ons niet aan de orde. We hebben veel productieprocessen die energie genereren.'

    De Picanol-groep telt 7.000 werknemers en heeft wereldwijd meer dan 60 vestigingen. De omzet was in 2021 2,7 miljard euro.

    de tijd
  9. [verwijderd] 13 september 2022 14:25
    Eerste paalfunderingen voor nieuw hoofdkantoor Picanol Group

    Op woensdag 7 september 2022 gingen de eerste paalfunderingen van het nieuwe hoofdkantoor van Picanol Group de grond in. Dit gebeurde met behulp van onze eigen boorpunten die werden gegoten en afgewerkt in de gieterij- en mechanische nabewerkingsafdeling van de groep.

    Zo startte Picanol Group met de bouw van zijn nieuwe hoofdkantoor in zijn thuisbasis in Ieper (België). Het nieuwe gebouw komt op de huidige bedrijfssite, namelijk tussen het opleidingscentrum van de groep en de Zuiderring van Ieper. Vanuit architectonisch oogpunt weerspiegelt het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor – dat de vorm van een shuttle zal aannemen – de geschiedenis van Picanol als fabrikant van weefmachines.

    Om de eerste paalfunderingen in de grond te markeren, nodigde het bedrijf enkele kinderen van zijn medewerkers in Ieper uit om deze mijlpaal op film vast te leggen. Daarom sloten zo'n 50 kinderen zich aan bij burgemeester Emmily Talpe en Luc Tack (CEO Picanol Group) voor dit belangrijke moment.

    Met zijn nieuwe hoofdkantoor wil Picanol Group bouwen aan de toekomst en tegelijkertijd zorgen voor een duurzame verankering van de groep in Ieper.

    De bouwwerken zullen naar verwachting maximaal 2 jaar duren. Daarom moet het nieuwe hoofdkantoor in 2024 worden ingehuldigd.

    www.picanolgroup.com/en/first-pile-fo...
  10. [verwijderd] 23 september 2022 08:39
    Rieter breidt servicevoetafdruk uit in Kahramanmaras, Turkije

    20 september 2022 / Mediaberichten 2022

    Rieter verhuist zijn Kahramanmaras-tankstation naar een grotere locatie van 2 000 m 2 in een poging zijn aanbod te verbreden en zijn marktpositie in Turkije te versterken. Het station zal een van de grootste test-spinfaciliteiten in de regio huisvesten en knowhow bieden op het gebied van duurzame garenproductie.

    Het uitgebreide portfolio omvat zowel mechanische als elektronische diensten, waaronder de revisie van tandwielkasten, servomotoraanpassingen en zuigvaten.

    Het station zal ook preventief onderhoud en molenoptimalisatie aanbieden. Het serviceaanbod omvat het gehele productportfolio van Rieter, inclusief de automatische wikkelmachine Autoconer X6. Bovendien zullen hoogopgeleide experts klanten helpen het volledige potentieel van Rieter-technologie te ontsluiten, zodat ze kansen in de snel veranderende textielmarkten beter kunnen benutten.

    Hoogtepunten van het Kahramanmaras-servicestation zijn onder meer de installatie van een volautomatische rotorspinmachine R 70 en de wikkelmachine Autoconer X6. Driekwart van de 2 000 m 2 serviceruimte is gereserveerd voor functionele activiteiten, waarin een van de grootste test-spinningfaciliteiten van de regio zal komen. Klanten kunnen garenvergelijkingstests uitvoeren en de impact van verschillende technologische onderdelen analyseren, zodat ze de machine-instellingen kunnen optimaliseren. Door diepgaande garenproeven en toegang tot Rieter-expertise op het gebied van textieltechnologie kunnen klanten effectiever inspelen op de dynamische eisen van textielmerken met betrekking tot prestaties, kwaliteit en duurzaamheid, zoals recyclingtoepassingen.

    Het tankstation van Kahramanmaras is strategisch gelegen in het hart van de textielindustrie in de regio, met een groot deel van de geïnstalleerde basis van Rieter binnen een straal van ongeveer 200 kilometer. Turkije is een textielkrachtpatser, staat momenteel op de vijfde plaats in de wereldwijde export en is klaar voor extra groei. De industrie van het land implementeert ook een groen actieplan om te voldoen aan de groeiende vraag naar duurzaam textiel, vooral uit Europa.

    Rico Randegger, Head of Business Group After Sales, zegt: “Klantgerichtheid is een prioriteit voor ons en de opening van het Kahramanmaras-tankstation is een belangrijke mijlpaal. We komen dichter bij onze klanten, zodat we hen kunnen helpen groeikansen sneller en effectiever te benutten.”

    Ali Özsamsun, Managing Director Rieter in Turkije, zegt: “De enige maatstaf voor succes is het concurrentievermogen van onze klanten. We ondersteunen klanten gedurende de hele levensduur van hun producten en systemen, zodat ze het volledige potentieel van Rieter-technologie kunnen ontsluiten en op de markt kunnen winnen.”

    Het nieuwe tankstation start in september 2022 en zal de groei van de drie tankstations van het bedrijf in Turkije versnellen. Rieter exploiteert sinds 2005 tankstations in Turkije met een aanwezigheid in het land die teruggaat tot de jaren negentig.

    www.rieter.com/media/media-releases/n...
    www.rieter.com/fileadmin/user_upload/...
  11. [verwijderd] 7 oktober 2022 11:06
    PsiControl opent nieuwe productievestiging in Roemenië

    12 mio EUR investeringen en 84 vacatures in het kader van verdere groei

    Vandaag heeft PsiControl (dochteronderneming van Picanol Group, Euronext: PIC) zijn nieuwe productievestiging in Râ?nov (Brasov, Roemenië) officieel geopend. De opening vond plaats in aanwezigheid van de heer Liviu Butnariu, burgemeester van Râ?nov, de heer Adrian Vestea, voorzitter van de provincieraad en de heer Catalin Mihai Vasii, Gouverneur van de provincie Brasov. PsiControl, al sinds 2006 actief in Roemenië met een eigen productievestiging, besliste in 2018 om te investeren in een nieuwe fabriek van 11.000 vierkante meter vloeroppervlakte. Met de investering in een nieuwe productievestiging en bijkomende investeringen in onder meer 2 nieuwe SMD-lijnen en IT-systemen – alles samen goed voor een totaalbedrag van 12 miljoen EUR – mikt PsiControl resoluut op verdere groei en zorgt het voor een duurzame verankering in Roemenië. Om deze groei mogelijk te maken, heeft PsiControl momenteel 84 vacatures voor zijn vestiging in Râ?nov.


    PsiControl, met hoofdvestiging in Ieper (België), maakt deel uit van Picanol Group, een gediversifieerde industriële groep die onder meer actief is in machinebouw, landbouw, voeding en energie. PsiControl legt zich toe op het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en de ondersteuning van custom-made controllers en elektronica-productie. De activiteiten van PsiControl in Roemenië hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, waarbij de tandem tussen de Roemeense vestiging in Râ?nov en de Belgische vestiging in Ieper een belangrijke troef voor het bedrijf is gebleken. Het personeelsbestand in Roemenië groeide daarbij van 10 in 2006 tot 300 medewerkers in 2022.

    12 miljoen investeringen
    Het nieuwe gebouw van maar liefst 11.000 vierkante meter bestaat uit drie delen: een productiehal, een magazijn en kantoorruimte, en staat op een terrein van 40.000 vierkante meter in Râ?nov (Roemenië). De nieuwe productievestiging is uitgerust met de modernste technologieën en apparatuur. Daarnaast investeert PsiControl dit jaar ook in 2 nieuwe SMD-lijnen voor het maken van elektronische producten, waarmee het zijn capaciteit voor het plaatsen van componenten in 2022 verhoogt naar 600 miljoen componenten. De nieuwe investeringen zijn in totaal goed voor een bedrag van 12 miljoen EUR.

    De investering in een nieuwe productievestiging in Roemenië past in de groeiplannen van PsiControl die gericht zijn op de verdere uitbreiding in Roemenië. “Met onze nieuwe productievestiging kunnen we onze klanten een nog uitgebreider dienstenpakket bieden. Onze activiteiten in Roemenië omvatten Electronic Manufacturing Services (EMS), PCB-assemblage, module-assemblage, logistieke inkoop en lokale sourcing. We voeren vandaag een aantal projecten uit voor internationale klanten zoals, bijvoorbeeld, Atlas Copco, Picanol, Sennheiser, Agfa HealthCare en Vaillant,” aldus Cathy Defoor (Vice President PsiControl).

    Vacatures
    PsiControl stelt momenteel 300 medewerkers tewerk in Roemenië, waarvan 32 dit jaar aangenomen. Op basis van de huidige marktsituatie en het opstarten van veel nieuwe projecten verwacht PsiControl de komende maanden nog 84 extra aanwervingen. Zo zoekt het momenteel onder meer operatoren voor bestukking en assemblage, technische profielen zoals industrialisatie-ingenieurs, elektronica-specialisten, test-ingenieurs en IT Officer.

    www.picanolgroup.com/nl/psicontrol-op...
  12. [verwijderd] 7 oktober 2022 14:41
    Rieter en de Johann Jacob Rieter Foundation sponsoren hoogleraarschap voor kunstmatige intelligentie aan de ZHAW

    06 oktober 2022 / 2022
    De Rieter Group breidt voortdurend haar technologisch leiderschap uit. Samen met de Johann Jacob Rieter Foundation ondersteunt het bedrijf daarom een ??nieuw bijzonder hoogleraarschap voor industriële kunstmatige intelligentie (AI) aan de ZHAW School of Engineering. Het lectoraat is gewijd aan onderwijs en onderzoek op het gebied van industriële toepassingen van kunstmatige intelligentie en wordt later dit jaar bekend gemaakt.


    Het nieuwe bijzonder hoogleraarschap wordt gevestigd in het Centrum voor Kunstmatige Intelligentie (CAI) van de ZHAW in Winterthur. Het zal zich met name richten op de toepassing van machine learning-methoden en kennisgebaseerde systemen in verband met processen in productie en service. “Het gebruik van kunstmatige intelligentie in de industrie wordt steeds belangrijker, vooral met betrekking tot het potentieel van data voor evaluatie en controle van complexe processen. De steun van de Johann Jacob Rieter Foundation en de Rieter Group zal ons in staat stellen om AI-onderzoek op het gebied van industriële toepassingen verder uit te breiden”, legt Prof. Dr. Dirk Wilhelm, directeur van de ZHAW School of Engineering, uit.

    Voor Rieter houdt de verbintenis verband met de implementatie van zijn strategie voor technologisch leiderschap. “Het gebruik van kunstmatige intelligentie zal een belangrijke bijdrage leveren aan automatisering en procesoptimalisatie en daarmee de duurzaamheid in de textielindustrie bevorderen. Dit maakt het een belangrijk onderdeel van de toonaangevende technologie die Rieter biedt”, benadrukt Rieter CEO Dr. Norbert Klapper.

    De bijdrage van de Johann Jacob Rieter Stichting aan de sponsoring van het lectoraat is in lijn met het Winterthur Cluster Initiative. De toenemende digitalisering van productieprocessen opent nieuwe perspectieven voor Winterthur als vestigingsplaats. "Het Smart Machines-cluster wordt steeds belangrijker", zegt Thomas Anwander, lid van de Stichtingsraad, en voegt eraan toe: "Het bijzonder hoogleraarschap voor industriële AI aan de ZHAW heeft tot doel Winterthur als technologielocatie te promoten door lokaal beschikbare krachten in werktuigbouwkunde te bundelen en Industrie 4.0.”

    Expertise opbouwen op het gebied van industriële AI
    Het bijzonder hoogleraarschap zal dienen om expertise op het gebied van industriële AI op te bouwen en zal toezicht houden op een groep die zich zal richten op onderwijs en onderzoek met betrekking tot betrouwbaar machine learning. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om de inzet van kunstmatige intelligentie met als doel productieprocessen in relatie tot het gebruik van grondstoffen en energie te optimaliseren en vakkennis beter beschikbaar te maken.

    Naast onderzoek zal het nieuwe lectoraat ten behoeve van kennisoverdracht ook actief zijn in het onderwijs, in de bacheloropleidingen Computer Science en Data Science, in de Master of Science in Engineering en in de permanente educatie.

    De jaarlijkse toezegging van CHF 300.000 over een periode van zes jaar wordt gelijkelijk gefinancierd door de Rieter Group en de Johann Jacob Rieter Foundation.

    Voor meer informatie, richt u tot:

    ZHAW School of Engineering , Eva Tschampa, Hoofd Marketing & Communicatie
    Telefoon: +41 58 934 75 82, e-mail: medien.engineering(at)zhaw.ch

    Rieter Management AG , Relindis Wieser, Head Group Communication
    Telefoon: +41 52 208 70 45, e-mail: media(at)rieter.com

    Johann Jacob Rieter Foundation , Thomas Anwander, lid van het Stichtingsbestuur
    Telefoon: +41 79 430 43 66, e-mail: jjr-stiftung(at)rieter.com

    www.rieter.com/media/media-releases/n...
  13. [verwijderd] 11 oktober 2022 06:34
    Kanaal Z
    Video: Tom Simonts over Tessenderlo/Picanol en TINC

    Gisteren werd de laatste hand gelegd aan de fusie tussen Picanol en Tessenderlo. Financieel-econoom Tom Simonts duidt waarom de ruilverhouding werd aangepast en welke synergievoordelen er te verwachten zijn. Bij TINC waren er geen verrassingen en laat dat net ook de bedoeling zijn. Tom verklaart de cijfers van de infrastructuurinvesteerder op Kanaal Z-nieuws. Herbekijk hier vanaf 16m25s.
    kanaalz.knack.be/nieuws/z-nieuws-07-0...
52 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,99 +0,19%
EUR/USD 1,0680 +0,09%
FTSE 100 7.883,94 +0,46%
Germany40^ 17.795,90 +0,15%
Gold spot 2.380,14 +0,81%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+6,76%
Air Fr...
+2,99%
AZERION
+1,93%
B&S Gr...
+1,87%
Arcelo...
+1,32%

Dalers

Pharming
-8,33%
PostNL
-5,16%
ASMI
-2,76%
Accsys
-1,79%
Avantium
-1,74%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links