Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel JUST EAT TAKEAWAY AEX:TKWY.NL, NL0012015705

  • 13,375 19 apr 2024 17:29
  • -0,705 (-5,01%) Dagrange 13,360 - 14,000
  • 1.576.266 Gem. (3M) 2,4M

Just Eat Takeaway.com 2021

24.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 1211 1212 1213 1214 1215 1216 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Bert12345 5 januari 2022 12:50
    Nou ja, als ik eerlijk ben, doe ik mee met die flauwekul.

    Eigenlijk hoop ik op een meer zinvolle discussie. Iedereen roept daar maar wat.

    Zegt KNVB: JET maakt winst, maar investeert dat weer. Dat is natuurlijk BS. Ze maken nog steeds verlies.

    Ik heb meer behoefte aan een verklaring waarom JET in de toekomst wel winstgevend zou worden.

    Ik heb op mijn aandelen allemaal diepe calls ITM geschreven. Maakt mij niet zoveel uit, maar onder de 40 in jan begint het voor mij ook vervelend te worden.
  2. forum rang 7 Bert12345 5 januari 2022 17:57
    quote:

    zonsverduistering schreef op 5 januari 2022 16:33:

    Opvallend is AMG. Een dood vogeltje en nu geen houden aan zolang het duurt. De tech is treurig en JET gaat daar ook vaak in mee. Zal dat rentespook dit jaar van grote invloed worden?
    Denk dat er al grotendeels is gedraaid naar div.aandelen. Kijk naar de stijging van RDS, asr, AD, etc.

    Je gaat de toekomstige cash flows contant maken tegen een hogere rentevoet.

    Overigens wordt het nu ook uitkijken voor aandelen die zwaar gefinancierd zijn.
  3. Dagobert Duck 5 januari 2022 17:57
    Koersadvies JET blijft consequent op kopen staan bij Beursgenoten.

    Laatste 5 adviezen van Beursgenoten
    22-12-2021, 12:15
    Beursgenoten: Kopen
    20-12-2021, 09:59
    Beursgenoten: Kopen
    17-12-2021, 12:11
    Beursgenoten: Kopen
    08-12-2021, 14:13
    Beursgenoten: Kopen
    18-11-2021, 12:10
    Beursgenoten: Kopen
  4. forum rang 4 zonsverduistering 5 januari 2022 18:45
    quote:

    Bert12345 schreef op 5 januari 2022 17:57:

    [...]

    Denk dat er al grotendeels is gedraaid naar div.aandelen. Kijk naar de stijging van RDS, asr, AD, etc.

    Je gaat de toekomstige cash flows contant maken tegen een hogere rentevoet.

    Overigens wordt het nu ook uitkijken voor aandelen die zwaar gefinancierd zijn.
    Een prachtig maar somber boek gelezen: the grapes of wrath van Steinbeck. Vele landbouwers werden gesubsidieerd door banken na de eerste wereldoorlog want Europa had voedsel nodig tot het in Europa goed ging. Leningen moesten worden betaald, kon niet en de rente liep enorm op. Banken gingen failliet en landbouwers werden van hun gronden verdreven en trokken in wanhoop naar Californie met velen tegelijk. Ze werden de Okies, gehaat en verdreven. Het was de ineenstoring van de landbouw en daardoor de stijgende rente de beurscrash tot gevolg had. De VS kon Europa niet meer helpen, Duitsland kon zijn belachelijke Versailles-schulden niet meer betalen en de rente liep meer en meer op. Vergelijken met toen gaat mij te ver en is ook niet te vergelijken, maar de rente kan zo destabiliserend/ontwrichtend werkend. Dit verhaal is kort door de bocht, maar de rente is voor mij nu toch iets om in de gaten te houden en kan aandelen behoorlijk laten fluctueren, zeker met alle steun die er tot nu toe is geweest door centrale banken. Ik leg dit verhaal niet een op een met wat nu gebeurt maar ik heb toch wel een beetje de bibbers als die rente echt ontspoort en hypotheken/leningen niet meer betaald kunnen worden.
  5. forum rang 7 Bert12345 5 januari 2022 19:11
    quote:

    zonsverduistering schreef op 5 januari 2022 18:45:

    [...]
    Een prachtig maar somber boek gelezen: the grapes of wrath van Steinbeck. Vele landbouwers werden gesubsidieerd door banken na de eerste wereldoorlog want Europa had voedsel nodig tot het in Europa goed ging. Leningen moesten worden afgelost, kon niet en de rente liep enorm op. Banken gingen failliet en landbouwers werden van hun gronden verdreven en trokken in wanhoop naar Californie met velen tegelijk. Ze werden de Okies, gehaat en verdreven. Het was de ineenstoring van de landbouw en daardoor de stijgende rente de beurscrash tot gevolg had. De VS kon Europa niet meer helpen, Duitsland kon zijn belachelijke Versailles-schulden niet meer betalen en de rente liep meer en meer op. Vergelijken met toen gaat mij te ver en is ook niet te vergelijken, maar de rente kan zo destabiliserend/ontwrichtend werkend. Dit verhaal is kort door de bocht, maar de rente is voor mij nu toch iets om in de gaten te houden en kan aandelen behoorlijk laten fluctueren, zeker met alle steun die er tot nu toe is geweest door centrale banken. Ik leg dit verhaal niet een op een wat nu gebeurt maar ik heb toch wel een beetje de bibbers als die rente echt ontspoort en hypotheken/leningen niet meer betaald kunnen worden.
    Ik vind het een mooi bericht! Het zet je aan het denken. Natuurlijk kan je het niet 1 op 1 vergelijken met de huidige situatie, maar je kan leren van de geschiedenis en dit soort gebeurtenissen helpt je in het denken in scenario's voor wat er kan gebeuren in de huidige situatie.
    Het bijzondere is natuurlijk, dat we een land zo met de rug tegen de muur hebben geparkeerd, dat populisten hiervan konden profiteren.

    Hoe dan ook: de hoeveelheid geld di nu door de economie heen klotst, is ongekend. Dat moet op een gegeven moment weer worden "opgedweild". Dat kan slechts, door de rente te verhogen en de monetaire economie te verkrappen. Een negatieve rente is natuurlijk ongekend.

    Ik denk dat je de geest weer in de fles krijgt, door de rente sterk te verhogen. Dat leidt tot onbetaalbaarheid van bepaalde hypotheken. De lonen zullen dus ook fors moeten stijgen. Als de lonen niet gaan stijgen, duikelt alles in elkaar. Dit heeft weer invloed op de winstgevendheid (ook al omdat er meer moet worden betaald voor vreemd vermogen). Obligaties gaan concurreren met aandelen.

    Conclusie: ik zie de beurs niet boven de 1.200 komen. Ik ga er min of meer gefaseerd uit in 2022 en kom mss over een jaar of 2 weer terug.
  6. forum rang 4 zonsverduistering 5 januari 2022 19:26
    Beste Bert, natuurlijk is het heel moeilijk om te vergelijken, maar het lijkt mij zoveel meer inhoudelijk om op deze wijze een forum leuk en voor iedereen prettig te houden. Al dat wezenloos en paniekerig voorspellen heeft voor niemand hier aanwezig zin en nodigt alleen maar uit tot meer onzin. Ieder serieus belegger wil graag nutiige info lezen met heel soms een humorvolle kreet.
  7. forum rang 4 zonsverduistering 5 januari 2022 19:40
    Dit "draadje" was inhoudelijk informatief genoeg en kon er veel uit halen, buiten het gedoe om. Dat laat ik er buiten. Waarom hier niet blijven. Wees een heer/dame en geef goede info met af en toe een grap of grol, maar blijf netjes en vriendelijk naar elkaar en respecteer elkander als serieus belegger. Lees de info, geef een gemeende duim en geniet van beleggen zoals beleggen is bedoelt of is het bedoeld.. Geniet en laat je vermogen rustig zonder slapeloze nachten groeien samen met je prachtige leven.
  8. forum rang 7 Bert12345 5 januari 2022 19:47
    Dat is waar. Eigenlijk is dat de wet van Godwin:

    De wet van Godwin is een aforisme over de internetcultuur dat in 1990 door Mike Godwin bedacht werd. De wet luidt:
    As an on-line discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1.


    Een discussie op internet ontspoort heel vaak. Ja, dat is jammer en je schiet er niets mee op.
  9. forum rang 4 zonsverduistering 5 januari 2022 20:25
    Lees de prachtige boeken van Sebastian Haffner, o.a. het verhaal van een duitser of kijk de schitterende serie IN Europe van Geert Mak. Beste Bert, er is zoveel moois te zien en te lezen wat er is van het verleden en daardoor bescheidenheid te betrachten en te behouden. Het verleden behelst alles wat ons gaat toekomen in de toekomst. Laat uw schreeuw vervagen door de les van het verleden en behoud bescheidenheid. Geniet van het beleggen Bert in al onze onzekerheden maar vol overtuiging. Prettige avond.
24.314 Posts
Pagina: «« 1 ... 1211 1212 1213 1214 1215 1216 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links