Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Tesla gaat naar de $5000"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Wat ik denk 31 december 2021 12:45
    Interessant om te luisteren, met name om ook de andere kant te horen. Wat betreft Tesla vraag ik mij af wat Paul bedoelt met het ‘bedrijfsmatig beter’ zijn van Tesla tov VW en andere automobiel producenten. Daarnaast moet Tesla ‘even’ een gehele jaarproductie terugroepen wegens productie fouten. VW is een van de grootste producenten in China en zij (en alle andere incumbents) gaan zeker niet stilzitten de komende jaren.
  2. Wat ik denk 31 december 2021 12:59
    Is autonoom rijden niet een enorme bedreiging voor Uber? Uber heeft een platform met veel deelnemers maar verdient aan de commissie die de chauffeurs betalen aan het platform. Als we autonoom gaan rijden dan zal uber zelf de auto’s moeten kopen hetgeen grote investeringen verlangt. Is het niet veel logischer dat een grote autofabrikant uber koopt en vervolgens zijn eigen auto’s gaat inzetten (net zoals we gezien hebben in de auto verhuur markt)?
  3. forum rang 9 nine_inch_nerd 31 december 2021 16:17
    quote:

    JTTT schreef op 31 december 2021 16:10:

    [...]

    Hoe kan je nu al vol met polestar zitten?
    GGPI is de SPAC die merged met Polestar. Ik zit dus eigenlijk vol in GGPI. :)
    Zweeft nu rond de $11, maar zal toch richting $20 gaan tzt.

    Zie draadje: www.iex.nl/Forum/Topic/1387186/Koffie...
  4. knax63 1 januari 2022 13:51
    Wat is alternatief, staatsobligaties die min 90% gaan of nog steeds verhaal dat obligaties enmasse worden op gekocht door centrale banken. Die oneindig door kunnen gaan.. Dan word geld uit waard en de waarde bvan aandelen uitgedrukt in waardeloos geld. One way is up! . Ook al klopt dat niet met mijn gevoel. Maar ja dat is al vanaf maart 2020 bodem.
  5. Maan Arkenbosch 1 januari 2022 21:40
    Dit jaar wordt geen gemakkelijk aandelenjaar. Het grote probleem wordt de inflatie, mede veroorzaakt door klimaatheffingen, verdere vergrijzing, loon, grondstoffen met blijvende energie stijgingen. Ook voedselmarkten zullen de inflatie opjagen. Deze inflatie wil de E.U./V.S. politiek beperken door meer subsidies en belasting verlagingen door te voeren, ter compensatie, om zodoende sociale onrust en stakingen te voorkomen. Vergeet niet dat 40% van de bevolking (nagenoeg) geen reserves heeft. De verlagingen van sociale premies en belastingen worden gecompenseerd via opname van E.C.B. drukpers leningen, uiteraard tegen 0% of minder! Via een omweg jaagt dit de inflatie verder omhoog.(zie Turkije) Doordat de inflatie, na het 1e kwartaal 2022 verder hoog blijft, gaan spaarders hun spaargeld (edelmetalen/onroerend goed/kunst?) massaler in waardevaste activa duwen. Waardoor deze activa sterker inflatoir wordt. Het is een schandelijke zaak dat de politiek/centrale banken, uit eigen belang, zo haar koopkracht schulden omlaag manipuleren, zoals eerder gesteld, ten laste van de kleine spaarder en pensioenfondsen.Tenslotte gaan de Kondratieff-, Juglar- en Kitchingolven. en 40 jarige grondstoffen cyclus, na de top van 2021, zijn werk doen. De vraag is of bedrijven de hieruit voortvloeiende marge verkrapping of omzet verlagingen kunnen compenseren via efficiency voordelen. In en export restricties liggen op de loer!
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links