Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Toeslagenaffaire

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 december 2021 15:16
    Advocaat: ‘Had bij Belastingdienst met stelletje wilden te maken’

    toeslagenaffaireHet was advocate Eva Gonzalez Perez die vasthoudend de toeslagenaffaire aan het licht bracht. Haar veertig cliënten zijn deels gecompenseerd. Maar zij is pas tevreden als de werkelijke schade is vergoed.
    Phaedra Werkhoven 26-12-21, 08:01

    Jij gaat de Belastingdienst aanpakken? Dat gaat jou niet lukken.

    Dat zei haar vader, toen ze zich had vastgebeten in het onrecht dat de toeslagenaffaire is gaan heten. Advocate Eva Gonzalez Perez (48) uit Eindhoven was degene die alles uiteindelijk aan het rollen bracht. Maar noem haar geen held. Dat zijn de mensen bij de dienst zelf, die tegen de verdrukking in aan de bel trokken. Dat zijn anderen, als Pieter Omtzigt en journalist Pieter Klein. Het was niet dat haar vader geen vertrouwen had in haar kunnen, maar hij zei het om haar te laten doorzetten. En dat deed ze.

    Gonzalez Perez is getrouwd met Ahmet Gökçe, die vanaf 2005 gastouderbureau Dadim runde. Hij is het die in 2014 met brieven van zijn klanten bij haar aankomt. Alle 157 hebben van de Belastingdienst te horen gekregen dat hun toeslagen worden stopgezet. Ondanks dat ze werken en recht hebben op die toeslag. Daar klopt helemaal niets van, zegt ze meteen.

    Paspoort
    Eva Gonzalez Perez (1973, Cáceres, Spanje) is advocate bij Trias Advocaten in Eindhoven. Voor haar inzet in de toeslagenaffaire kreeg ze in 2020 de Don Justo José Manuel Maza-prijs. In 2021 winnaar van de ‘Puñetas Awards’ in Madrid. 2021: winnaar van de RoeteRing voor haar rol in het onthullen van de toeslagenaffaire. En in 2021 winnaar van de Access to Justice Award.

    Gonzalez Perez is getrouwd en heeft twee kinderen.

    Ze zit aan de keukentafel in hun ruime woning. Het haar strak achterover in een knotje. Ze praat rustig en met een Brabants accent. Alles is netjes en schoon en er slingert niets rond, ook niet van haar twee kinderen van 17 en 13, die vandaag naar school zijn. Het enige geluid dat klinkt, is dat van parkiet Chico in zijn kooitje. Al 22 jaar, sinds hun trouwen, in het gezin.
    Geen antwoorden

    Ze denkt dan nog, naïef, vindt ze nu, dat de Belastingdienst wel zal inbinden als ze zien dat er iets niet klopt. Ze neemt in eerste instantie een paar klanten van haar man aan, om bezwaar in te dienen tegen de beslissing van de Belastingdienst. Vanuit het idee: help ik er één, dan help ik ze allemaal. Ze wil weten waarom de aanvragen van haar klanten onvolledig zijn en wat ze nog moeten inleveren. Maar dan merkt ze al snel dat er geen antwoorden komen op haar vragen aan de dienst. ,,Ik liep er compleet in vast.”

    Ze dacht: dit is niet mijn werk. Ze was vijftien jaar arbeidsrechtadvocate en had nooit eerder tegen de Belastingdienst geprocedeerd. Ze bleef bellen, vragen wat er ontbrak. En dan moest ze weer in bezwaar. Ze denkt dan nog: als ze van de rechtbank horen dat ze fout zitten, dan houden ze wel op. In november 2015 gaf de rechter haar gelijk. Maar wat ze hoopte, gebeurde niet. De Belastingdienst gaf geen krimp en ging in hoger beroep tegen de beslissing.

    Zo’n mafketel binnen de Belasting­dienst had alle casussen van mensen die zij als fraudeurs bestempel­den namen van verre oorden gegeven

    Ondertussen gaat het aan de keukentafel thuis over niets anders. Ook haar kinderen legt ze uit wat ze aan het doen is. ,,Dan schaakte ik bijvoorbeeld met mijn zoon. Dan was de toren de nationale ombudsman en de Koning was de Raad van State en dan had ik nog een paar rechtbanken, zo legde ik dat uit. Ze weten nu precies wie in de Commissie Financiën zitten.”
    Opzet of ongeluk?

    Was het opzet of een ongelukje, toen er in 2016 ineens een extra mapje bij een dossier van een cliënt zat, met eigen aantekeningen van een medewerker van de Belastingdienst erbij? Daar zag ze een paar woorden staan die ze niet kende: een ‘uitsluitlijst’, een ‘insluitlijst’. Haar wenkbrauwen gaan omhoog. ,,Wat is dat?” Ze ziet ook dat alles minutieus is bekeken door de Belastingdienst, en dat de cliënten hun stukken keurig hadden aangeleverd. Dit had ze nog niet eerder in de dossiers gezien. Maar antwoorden op vragen wat die lijsten betekenden, bleven uit. Ook zag ze boven de dossiers gekke namen staan. Zoals ‘Hawaii’. ,,Zo’n mafketel binnen de Belastingdienst had alle casussen van mensen die zij als fraudeurs bestempelden namen van verre oorden gegeven. Een ander gastouderbureau noemde hij Lanai. Ik heb dat een keer opgezocht op de kaart en dat is een klein eilandje naast Hawaii. Dat is gewoon eng. Op dat moment merkte ik dat we groepsgewijs ergens in zaten. Tot die datum hadden ze dat steeds ontkend.”

  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 december 2021 15:17
    2)
    Ze belde met de Belastingdienst met de vraag: ‘Waarom gaan jullie in hoger beroep, als overduidelijk is dat je fout zit?’ ,,En toen zei de medewerker: ‘als dat jouw verweer is bij de Raad van State dan kan ik jou aan’. Ik had met een stelletje wilden te maken. Juristen die de wet niet wilden volgen, geen mensen die serieus met het recht bezig zijn.” Later ziet ze in documenten die waren opgevraagd met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur dat diezelfde man naar een collega mailde: ,,Als we verliezen dan weten we dat ook weer.” Ook ziet ze hoe ze over haar communiceerden. ,,Ga jij haar bellen? Ik ga het niet doen.” ,,Ze heeft weer gebeld.”

    Ze buigt voorover. ,,Hoe kunnen die mensen daar nog werken? Sommigen hebben zelfs een betere baan gekregen. Ik zie het onrecht nog steeds gebeuren.”

    Ze had er graag bij gestaan, lacht ze, toen het de Belastingdienst duidelijk werd dat zij de vrouw is van Ahmet Gökçe van Gastouderbureau Dadim. ,,Bij de rechtszaak zeiden ze: ‘meneer de rechter, dit is de echtgenote van’. Wat heeft dat voor toegevoegde waarde? Dus ik zei: ‘Dat klopt. Al heel lang en ik ben heel gelukkig.’ Mij haal je toch niet omlaag.” Voor haar is dat geen rotgevoel, maar bewijs dat iemand fout zit, anders zeg je dat niet. Hoe meer er op de persoon werd gespeeld, hoe rustiger ze werd.
    Gekke combi

    Een Spaanse en een Turk. ,,We zijn een hele gekke combi, ja.” Haar ouders – onopgeleid – kwamen als gastarbeiders bij Philips werken begin jaren 70. Haar man kent ze al van jongs af aan, van school. Maar echt serieus werd het vanaf haar 19de. Zelf doorliep ze de huishoudschool. Ze had de Citotoets verknald, omdat zij, noch haar ouders wisten dat dat zo belangrijk was. ,,Stond ik op school taarten te bakken. Mijn vader zei: waarom bak je taarten, je zit toch op school?” Daarna ging ze door naar de mavo, havo, vwo en studeerde rechten.

    Hun culturen clashen nooit. Als je elkaar maar respecteert en niet wilt veranderen, vindt ze. Hij is moslim, zij christen. Ze lacht. De bruiloft was ook: een Spaans en een Turks buffet. De zomervakantie is al 25 jaar: drie weken Turkije, drie weken Spanje. Vorige week is haar moeder vanuit Nederland voorgoed teruggegaan naar haar dorp in Spanje.

    We zijn nu vijf jaar verder en het is alsof dit gisteren is gebeurd

    Gonzalez Perez schakelt de ombudsman in. In maart 2017 wint ze opnieuw haar zaak bij de Raad van State. ,,Jij wilt niet luisteren en je snapt het niet”, zei de medewerker van de Belastingdienst tegen haar. ,,Hij had verloren en gaat tegen mij zeggen dat ik het niet snap.” Ze slaapt er niet meer van. Midden in de nacht mailt ze Pieter Omtzigt. ,,Ik heb een uitspraak van de Raad, maar het heeft geen enkel effect.” Tien minuten later heeft ze al antwoord. De volgende dag spreken ze af in Den Haag.

    Omtzigt heeft altijd tegen haar gezegd: dit vraagt een hele lange adem. ,,We zijn nu vijf jaar verder en het is alsof dit gisteren is gebeurd.” Haar cliënten zijn deels gecompenseerd. Wat ze ten onrechte hebben betaald aan kinderopvang hebben ze teruggekregen. Plus 25 procent als schadevergoeding. ,,Dus 5000 euro, voor die vijf jaar dat ze zijn gekeeld door de Belastingdienst.” Maar nu gaat ze door voor vergoeding van de werkelijk geleden schade.
    Gok

    Ze heeft alleen haar eigen groep van Dadim bijgestaan, ondanks dat vele anderen haar belden. Al zes jaar heeft 80 tot 90 procent van haar werkzaamheden met deze zaken te maken. Dus moest ze haar kantoor inkrimpen van 375 naar 100 vierkante meter. Ze zegt het luchtig, want het is niet anders. ,,Het staat voorop dat ik dit moest doen en ook dat de klanten van Dadim mij niet kunnen betalen. Het is een gok geweest. Maar ik ga die kosten bij de overheid of waar dan ook terugvorderen.”
    Eva Gonzalez Perez tijdens een hoorzitting over de toeslagenaffaire in 2020.
    Eva Gonzalez Perez tijdens een hoorzitting over de toeslagenaffaire in 2020. © ANP

    ,,Mijn onschuld is afgepakt”, zei haar man Ahmet tegen haar. Zij antwoordde: ,,Je krijgt je onschuld terug, hoe dan ook.” Ze hadden een heel fijn leven tot dit allemaal gebeurde. Maar uit iets negatiefs moet je toch iets positiefs halen, vindt ze. ,,Dat je wordt gesteund in het halen van je recht. Ahmet zat bij het debat en dat dan de staatssecretaris zegt dat er niks verkeerd was aan het gastouderbureau Dadim. En dat Pieter Klein hem een hug geeft en ze met zijn tweeën zitten te huilen. Dan zie je dat er ook zulke goede mensen op de wereld zijn.”
    Emotie

    Het gastouderbureau van haar man is kapotgemaakt, maar Gonzalez Perez is niet van de grote emoties. Haar emotie zit in de pleitnota, zegt ze. ,,Daar ben ik heel lelijk tegen mensen.” Ze heeft zoveel gezien, ze werkte lang in het psychiatrisch patiëntenrecht, emotioneel kan ze zich heel goed houden. Ze is geen huilebalk. Sterker nog, dat vindt ze vreselijk. Als cliënten bij haar komen en meteen gaan huilen, ze buigt nu voorover over de tafel, met een streng gezicht, zegt ze: ‘Niet huilen’. Mensen komen met een bolletje wol dat helemaal in elkaar zit. Zij pluist het uit. ,,En op het eind heb ik drie touwtjes.” Ze kijkt triomfantelijk. ,,Het is allemaal op te lossen, als je maar rustig blijft.”

    Wat heb ik gewonnen, zolang diezelfde mensen daar nog werken?

    Voor het kooitje van Chico doet ze het deurtje open. Parmantig stapt het vogeltje eruit. Hij geeft kopjes tegen haar gezicht. Met het snaveltje tegen haar wang kijkt ze even schuin op. ,,De kinderen zullen wel moeten huilen als hij doodgaat.”

    Haar vader overleed op 70-jarige leeftijd in november 2019, vlak voor de commissie Donner had geconcludeerd dat de cliënten van Gonzalez Perez onterecht door de Belastingdienst werden aangemerkt als fraudeurs. Ze heeft het allemaal nog amper kunnen verwerken. Ook alle prijzen die ze in 2020 en 2021 ontving, heeft hij niet gezien. Ze haalt even spijtig haar schouders op. Denkt iedere dag aan hem. ,,Iedereen gaat te vroeg dood, ook al is iemand 92.”

    Had ze het haar vader willen vertellen, dat ze gewonnen heeft? ,,Wat heb ik gewonnen, zolang diezelfde mensen daar nog werken?” Ze geeft niet op. Ze krijgt iedere keer een nieuw puzzelstukje, zo ziet ze het. Hoever de puzzel is? Ze kijkt rustig en vouwt haar handen. ,,Halverwege.”

    Derya Selvi is een van de slachtoffers van de toeslagenaffaire. Na een bewogen jaar met een hoop toezeggingen is zij nog steeds weinig geholpen. Hoe kijkt zij terug op afgelopen jaar?'

    www.ad.nl
  3. [verwijderd] 27 december 2021 09:54
    Dat hele compensatieverhaal is doorgeslagen en staat in veel gevallen niet in verhouding met wat er gebeurd is. Mijn schoonzus heeft nooit kosten extra gehad heeft alleeen ooit 1 bezwaarbrief geschreven. ze krijgt nu
    30.000 als eenmalige vergoeding
    per kind = 4 stuks 10.000
    dan is ze vorig jaar opnieuw getrouwd en de kinderen van haar nieuwe man 4x krijgen ook allemaal 10K
    Ook haar ex man krijgt nog een vergoeding maar daarvan weet ik de hoogte niet.

    totaal kosten meer dan 110K terwijl ze eigenlijk niet echt schade hebben geleden destijds. Blijft toch een raar land.

    totaal kosten overheid
  4. forum rang 6 Rowi62 27 december 2021 10:13
    quote:

    AriV schreef op 27 december 2021 09:54:

    Dat hele compensatieverhaal is doorgeslagen en staat in veel gevallen niet in verhouding met wat er gebeurd is. Mijn schoonzus heeft nooit kosten extra gehad heeft alleeen ooit 1 bezwaarbrief geschreven. ze krijgt nu
    30.000 als eenmalige vergoeding
    per kind = 4 stuks 10.000
    dan is ze vorig jaar opnieuw getrouwd en de kinderen van haar nieuwe man 4x krijgen ook allemaal 10K
    Ook haar ex man krijgt nog een vergoeding maar daarvan weet ik de hoogte niet.

    totaal kosten meer dan 110K terwijl ze eigenlijk niet echt schade hebben geleden destijds. Blijft toch een raar land.

    totaal kosten overheid
    Ze mag het ook terugstorten hoor. Houden is ook asociaal. Dat betaalt de rest van de hardwerkende bevolking.
  5. forum rang 7 jowi 27 december 2021 10:34
    Is idd helemaal doorgeschoten en ten onrechte bestempeld als discriminatie.
    Mw de advocate heeft idd twee petten op.
    Veel ouders met migratie achtergrond zochten een gastouderbedrijf met niet westerse roots.
    Als zo'n bureau iets bewust of onbewust fout doet heb je idd veel ouders met niet westerse achtergrond.
    Is dit discriminatie ? Nee, meer een bewijs van slechte integratie.
    Daarnaast werken er bij de Belastingdienst veel met een niet westerse achtergrond.
    Als er dan sprake is van discriminatie, wie discrimineert wie!!

    Het was gewoon ondeugdelijke wetgeving met een riante compensatievergoeding waar nu weer veel
    dubieuze figuren op af vliegen.

  6. steelmouse 27 december 2021 11:22
    quote:

    AriV schreef op 27 december 2021 09:54:

    Dat hele compensatieverhaal is doorgeslagen en staat in veel gevallen niet in verhouding met wat er gebeurd is. Mijn schoonzus heeft nooit kosten extra gehad heeft alleeen ooit 1 bezwaarbrief geschreven. ze krijgt nu
    30.000 als eenmalige vergoeding
    per kind = 4 stuks 10.000
    dan is ze vorig jaar opnieuw getrouwd en de kinderen van haar nieuwe man 4x krijgen ook allemaal 10K
    Ook haar ex man krijgt nog een vergoeding maar daarvan weet ik de hoogte niet.

    totaal kosten meer dan 110K terwijl ze eigenlijk niet echt schade hebben geleden destijds. Blijft toch een raar land.

    totaal kosten overheid
    Toen de compensatieregeling van €30.000 bekend gemaakt werd, kwamen er ineens ruim 10.000 extra meldingen binnen. Sommigen hadden nog nooit enig contact met de Belastingdienst gehad, het gros had niet eens kinderen, De belastingdienst heeft schromelijk, schandalig gefaald, maar insiders zeggen ook dat zeker de helft heeft gefraudeerd, dan wel de bureau's die hun zaken behartigden. (en de clienten van die bureau's kregen het op hun bordje).
    Ik ken persoonlijk iemand die 681€ schuldig was, en daarover in correspondentie is gegaan. Zij kreeg ook € 30.000 plus de vergoeding voor 1 kind.
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 december 2021 11:29
    quote:

    steelmouse schreef op 27 december 2021 11:22:

    [...]
    Toen de compensatieregeling van €30.000 bekend gemaakt werd, kwamen er ineens ruim 10.000 extra meldingen binnen. Sommigen hadden nog nooit enig contact met de Belastingdienst gehad, het gros had niet eens kinderen, De belastingdienst heeft schromelijk, schandalig gefaald, maar insiders zeggen ook dat zeker de helft heeft gefraudeerd, dan wel de bureau's die hun zaken behartigden. (en de clienten van die bureau's kregen het op hun bordje).
    Ik ken persoonlijk iemand die 681€ schuldig was, en daarover in correspondentie is gegaan. Zij kreeg ook € 30.000 plus de vergoeding voor 1 kind.
    Het basisprobleem bij deze affaire was dat kleine fouten werden bestraft met een soms totale terugvordering van de ontvangen bedragen en daar kwamen dan ook nog eens rente en deurwaarderskosten bij.

    Blijkbaar zijn er ook winnaars in deze affaire, maar de aangerichte schade bij veel personen is ongelooflijk groot.
    Het verlies van baan, huis en/of kinderen valt bijna niet te vergoeden.
  8. forum rang 7 jowi 27 december 2021 15:36
    quote:

    AriV schreef op 27 december 2021 11:08:

    Andere voorbeeld, kennis van me heeft een restaurantje vrij klein en weinig personeel. Vangt ook voor alles compensatie en coronasteun. Voor het bezorgen van maaltijden wat hartstikke goed loopt heeft hij daarom maar een apart bedrijfje opgezet. Zo verdien je dubbel
    Verklaart voor een deel ook dat er tijdens de pandemie veel nieuwe horeca bedrijven zijn gestart.
    Het oude gesloten restaurant zit volop in de steun en het nieuwe afhaalconcept wordt geëxploiteerd
    vanuit een nieuwe onderneming. Typisch win-win. Door de AVG wetgeving kunnen toezichthouders
    moeilijk data uitwisselen ofwel de (r) overheid zit in een winterslaap. De rekening wordt tzt wel voldaan door
    jan met de pet!!!!!
  9. [verwijderd] 27 december 2021 17:37
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 27 december 2021 11:29:

    [...]

    Het basisprobleem bij deze affaire was dat kleine fouten werden bestraft met een soms totale terugvordering van de ontvangen bedragen en daar kwamen dan ook nog eens rente en deurwaarderskosten bij.

    Blijkbaar zijn er ook winnaars in deze affaire, maar de aangerichte schade bij veel personen is ongelooflijk groot.
    Het verlies van baan, huis en/of kinderen valt bijna niet te vergoeden.
    Ben ik met je eens, echter nu hebben ze alles op de grote hoop geveegd waardoor ze de plank weer mis slaan. lees bovenstaande voorbeelden. Zelfs de mensen van de bulgarenfraude hebben compensatie gekregen. Weer een voorbeeld van het uitkleden van overheidsinstanties door de afgelopen kabinetten. Wiebes heeft zelfs nog een blunder begaan door een mooie regeling in het leven te roepen voor mensen die weg wilden.
    www.hpdetijd.nl/2017-02-02/belastingd...
  10. [verwijderd] 27 december 2021 17:38
    quote:

    Rowi62 schreef op 27 december 2021 09:19:

    Zou de minister van Rechtsbescherming Sander Dekker VVD daarom niet (hoop nooit) meer terugkomen? (Teletekst vandaag).

    Het is dat de man onzichtbaar was 4 jaar maar zou hij ook niet op dit dossier moeten zijn gehoord. Ach laat maar.
    Dat is dezelfde die de publiek omroep ging herstructureren maar zelf nouwelijks tv keek.
    www.mediacourant.nl/2015/09/sander-de...
  11. forum rang 7 Kaviaar 2 februari 2022 18:04
    Staatssecretaris tempert verwachtingen over compensatie toeslagenschandaal

    De nieuwe staatssecretaris Aukje de Vries (Toeslagen) tempert in haar eerste debat over het toeslagenschandaal de verwachtingen over de voortgang van de compensatieregeling, die maar traag op gang komt.

    "Ik heb geen toverstokje waarmee we het in één keer goed kunnen maken", zei De Vries woensdag in een Kamerdebat over de compensatie voor gedupeerde ouders.

    De bewindsvrouw wil ook zeker niet de indruk wekken dat het proces "op rolletjes" loopt en dat het einde in zicht is. "Dat is niet het geval."

    Ook liet De Vries zich meerdere keren ontvallen dat oplossingen voor de ouders wel "binnen het budget" moeten passen dat zij heeft gekregen voor de hersteloperatie.

    Hoewel dat budget (5 miljard euro voor de hersteloperatie) aanzienlijk is, groeide in de Kamer het ongemak over de waarschuwingen van De Vries.

    "Gratis geld bestaat niet", zei VVD-Kamerlid Mariëlle Paul. "Maar deze mensen is groot onrecht aangedaan. Dus op het moment dat zaken niet binnen budgetten passen, moet de staatssecretaris toch haar best doen, zodat er middelen worden vrijgemaakt."

    Zo'n 10 procent van de dossiers helemaal afgerond

    In totaal hebben zich bijna 50.000 mensen bij het loket van Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) gemeld, zoals het onderdeel van de Belastingdienst dat met de compensatie belast is voluit heet.

    Tot nu toe zijn slechts 5.300 gedupeerden helemaal geholpen. "Het herstel duurt frustrerend lang", zei D66-Kamerlid Marijke van Beukering dan ook.

    Dat bleek ook uit de dinsdagavond verstuurde brandbrief van de Werkgroep Toeslagenadvocaten aan de Tweede Kamerleden. De advocaten van gedupeerde ouders zijn teleurgesteld, omdat er met eerdere adviezen niets is gedaan. Ze vragen om een totaal andere aanpak van de compensatie.

    De advocaten vrezen voor "een tweede affaire, maar dan in het kader van de compensatieregeling". Er moet een andere aanpak komen waarbij aan een omkering van de bewijslast gedacht moet worden, vinden ze. Dan geldt dat een gedupeerde ouder schade heeft geleden, tenzij anders wordt bewezen.

    Vrees voor aflopende pauzeknop voor schuldeisers

    Er was Kamerbreed ongenoegen over de binnenkort aflopende periode van een jaar waarin gedupeerde ouders niet hoeven te vrezen voor schuldeisers. Deze pauzeknop is bedoeld voor de toeslagenouders die in aanmerking komen voor de compensatie van 30.000 euro (de Catshuisregeling), zodat zij "rust en ruimte" krijgen om samen met de schuldeisers een oplossing te vinden.

    Die regeling eindigt al op 12 februari en dit betekent dat in potentie bij zo'n vierduizend mensen binnenkort een deurwaarder op de stoep kan staan. De Vries denkt dat de groep waarbij nog onduidelijk is of de problemen met private schuldeisers zijn opgelost ongeveer zo groot is.

    Ze wees erop dat er voor deze groep afspraken zijn gemaakt. Met de gerechtsdeurwaarders zijn afspraken gemaakt om te voorkomen dat zij direct op de stoep staan bij de toeslagenouders. "En als slot op de deur is er een noodnummer waar ouders naartoe kunnen bellen", zei de staatssecretaris.

    Maar dat zijn geen harde garanties, merkte onafhankelijk Kamerlid Pieter Omtzigt op. "Als er een agressief incassobureau achter zo'n schuldeiser zit, dan kan die naar rechter stappen en invorderingen afdwingen."

    De Kamer was er niet gerust op. "Moeten we niet op de rode knop drukken? Iedereen heeft het gevoel dat het weer misgaat", zei CDA-Kamerlid Inge van Dijk.

    Met nog zo'n tien minuten debat te gaan, was er geen tijd meer om nog met een sluitende oplossing te komen. Volgende week wordt er daarom verder over gedebatteerd.

    Dit wordt weer niks! Een grote brabbel in de tweede kamer, maar nu al op de rem trappen. Zet er eens een mannelijke staatssecretaris op ;- )))
    Hiervoor hadden we mw. Van Huffelen.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links