Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Experts: dit zijn de kooptips voor 2022

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 22 december 2021 17:56
    Wat is de decembermaand zonder de Belegger.nl Kooplijsten? Ook dit jaar laten we die niet aan u voorbij gaan. Het recept is bekend: experts geven hun drie favoriete aandelen voor het aankomende jaar door. Technisch analist Nico Bakker bijt vandaag het spits af.

    "Net als vorig jaar kies ik drie fondsen die voor de langere termijn goed trenderen. Dat houdt in dat ze een mooi proces van hogere toppen en hogere bodems laten zien. En ook belangrijk: de risk/reward-verhouding van alle drie de namen is gunstig; de verliesruimte beperkt is en het winstpotentieel is twee keer zo groot."

    Alfen

    De eerste kandidaat is Alfen. "De laadpaalfabrikant heeft nog niet zo’n lange historie op de beurs, maar charttechnisch is wel duidelijk dat het aandeel dit jaar is opgestoomd tot 100 euro, waarna een lichte correctie kwam en Alfen terugviel naar de range 80 tot 85 euro."

    "Opnieuw wordt de trend vervolgd en wordt een aanval op de 103, 104 euro gedaan. Mocht de koers onder de 80 euro uitkomen, dan komt er een serieuze correctie en dat wil je niet meemaken, dan moet je wegwezen. Maar daarboven is er veel opwaarts potentieel. Er is maar een kleine ruimte aan de onderkant en veel ruimte aan de bovenkant."

    Aperam

    Staalreus Aperam heeft natuurlijk een langere beurshistorie. "Dit jaar is het aandeel opgestoomd van 35 naar 55 euro. In de afgelopen vier maanden hebben we een niet meer dan normale correctie gezien terug naar de 42, 43 euro. Onder de 40 zou ik geen positie meer nemen."

    "Binnen de langeretermijntrend zullen we nieuwe, hogere bodems gaan zien en is de kans reëel dat we doortrekken naar 55 euro. Er is best een kans dat ook die top nog geslecht wordt, maar dat is van latere 'zorg'. Het gaat erom dat de correctie die is ingezet, opdroogt, en dat de bulls zich klaarmaken voor een beweging terug naar de 55 euro."

    Boskalis

    Het beeld van baggeraar Boskalis lijkt op dat van Aperam, aldus Bakker. "Ook Boskalis is een trenderend fonds. In februari van dit jaar is er een uitbraak geweest en is de dalende trend verlaten. Een eerste opleving zagen we naar krap 30, en toen een logische correctie naar 24 euro."

    "Alle indicatoren geven aan dat er gesteund wordt, en dat betekent instapkansen voor langetermijnbeleggers: zij hebben rustig afgewacht tot die 24 op de borden stond, en zij liften mee tot 30 euro. Ik zou er een tweetrapsraket van maken. Eerst meeliften tot 30 en boven de 30 posities verdubbelen en op naar de 40 euro."

    *********************************

    Vandaag de beurt aan Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. Van welke drie aandelen verwacht zij mooie prestaties aankomend jaar?

    "Wat betreft mijn tips van vorig jaar - Boskalis, Prosus en Nvidia - kan ik zeggen dat wij bij Fintessa al in de zomer afscheid hebben genomen van Prosus. Door het grote belang in Tencent werd het steeds meer een speelbal van de nukken en grillen van de Chinese overheid. In Boskalis houden wij vertrouwen en Nvidia is op alle vlakken actief waar je als bedrijf moet zijn", aldus de expert.

    Voor het nieuwe jaar tipt zij de volgende bedrijven:

    Volkswagen

    "De opmars van de elektrische auto gaat ook door. Volkswagen is - zeker in Europa - op dat gebied een geduchte concurrent aan het worden van Tesla. Volkswagen is in tegensteling tot Tesla echter nog redelijk gewaardeerd. Er is nog wel enig herstel mogelijk na de koersval van de afgelopen maanden."

    "Volkswagen kan bovendien in een autoland als Duitsland op de nodige steun van de staat rekenen. De Duitse economie leunt sterk op de automobielindustrie. Het slagen van de energietransitie is van belang, zeker van de nieuwe regering die 'groen' hoog in het vaandeel heeft staan. China viel sterk terug dit jaar, maar daar is nu speciaal een directeur voor aangesteld om daar marktaandeel terug te winnen."

    "VW gaat fors investeren in elektrisch, niet alleen in auto’s maar ook in accu’s en kan de concurrentie aan met Tesla, ook nu Tesla naar Duitsland komt en efficiënter produceert. Kwaliteit telt namelijk ook. De problemen tussen topman Diess en de ondernemingsraad lijken opgelost. Met een koerswinstverhouding van 5 voor volgend jaar en een dividendrendement van 4,5% kun je je volgens mij geen buil vallen aan dit aandeel."

    ABB

    Tweede op de lijst is de Zweeds-Zwitserse automatiseringsspecialist ABB. Hafkamp: "Volgend jaar zal de trend reshoring in alle hevigheid losbarsten. Steeds meer producenten hebben tijdens de pandemie meegemaakt dat het hebben van een productielocatie ver weg (vanwege de lage lonen) niet ideaal is. Daarom halen ze de productie (van onder andere voeding, chips, accu’s) terug naar 'huis'. Dit houdt in dat er veel nieuwe fabrieken gebouwd/gerenoveerd zullen worden die volledig moeten voldoen aan de ESG-normen van tegenwoordig. Dit betekent robotisering, verduurzaming, automatisering etc. ABB is een van de aangewezen partners hiervoor."

    "Daarnaast koopt ABB aandelen terug, wat gunstig is voor de winst per aandeel. Het dividendrendement is aantrekkelijk en de recente plannen om de e-mobility-divisie (laadpalen) naar de beurs te brengen zorgen voor nog veel meer cash dat deels naar de aandeelhouder zal vloeien. Belangrijk is dat de voorraadtekorten die ABB nu ondervindt snel worden opgelost. Het management is daar zelf erg voorzichtig over en voorziet dat er tot ver in 2022 sprake zal zijn van tekorten. Desondanks verhoogde men tijdens de Capital Markets Day de verwachting voor de winst en omzet in 2022."

    Equinix

    Tot slot het Amerikaanse datacenterbedrijf Equinix. "De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het dataverkeer een enorme vlucht heeft genomen. Datacenters worden, mede met de uitrol van 5G, steeds belangrijker in onze gedigitaliseerde wereld. Niemand kan nog om de machinekamer van het internet heen."

    "Equinix is een unieke speler omdat zij in tegenstelling tot veel concurrenten beter beveiligd, sneller en goedkoper is in de opslag van data. Nvidia is de sterkste speler ter wereld op het gebied van niet-publieke datacenters. Daar komt bij dat Equinix voor 100% hernieuwbare energie gebruikt. Dat is een grote pré in een snel richting ESG veranderende wereld. Pensioenfondsen en verzekeraars die afscheid nemen van fossiel moeten toch alternatieven in hun portefeuilles opnemen."

  2. forum rang 6 NewKidInTown 22 december 2021 17:56

    Waar Nico Bakker en Martine Hafkamp hem al voor gingen, is het vandaag de beurt aan Martijn Meijer, directeur van Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer, om zijn drie favoriete beleggingen voor het komende jaar aan te wijzen.

    Hij kiest voor een aandeel, een ETF en een beleggingsfonds.

    1. Bloom Energy Corp.

    De eerste keuze van Meijer is het Amerikaanse aandeel Bloom Energy. "In het kader van de energietransitie zal waterstof ook een belangrijke rol in de toekomst gaan spelen. Op dit moment zijn de aandelen nog erg beweeglijk en is het aanbod van beursgenoteerde bedrijven beperkt."

    "Bloom Energy maakt brandstofcellen en deze worden inmiddels in honderden sectoren, zoals gezondsheidszorg, data centers, industrie en retail gebruikt. Er wordt veel geïnvesteerd in Bloom Energy, zo heeft SK Ecoplant recent voor 255 miljoen dollar een belang in het bedrijf genomen. Na een recente koersdaling acht ik het een mooi moment om een positie op te bouwen."

    2. Bitwise Crypto Industry Innovators ETF

    Tweede op de lijst is een ETF. "Rondom crypto’s is erg veel te doen. Ik kies ervoor om niet in crypto’s zelf te beleggen, maar in de infrastructuur om dit mogelijk te maken. Er komen steeds meer ETF’s op dit gebied en blijkbaar is er een enorme vraag om juist hierin te investeren."

    "Of u nou een voorstander bent van de crypto-industrie of niet, de marktkapitalisatie is te groot om nog te negeren. Met meer dan 2 biljoen (2000 miljard) aan waarde kan worden geconcludeerd dat het een enorme markt is."

    3. Chenavari Toro Income Fund

    Tot slot een fonds uit een andere, wat minder bekende hoek. "Het Chenavari Toro Income Fund belegt in asset backed securities. Ik kies in het kader van spreiding voor een belegging in obligaties met een onderpand."

    "Dit zal anders bewegen dan de andere namen waar ik voor kies en daarmee zorgt het voor een ander risico. Uiteraard zijn dit geen staatsobligaties, maar wel een belegging met minder risico dan aandelen. Het zal in 2022 behoorlijk kunnen bewegen, maar daar is het beoogde rendement van 9-11% dan ook naar. Op dit moment zit er een discount op van circa 27% ten opzichte van de intrinsieke waarde."
  3. forum rang 6 NewKidInTown 23 december 2021 08:31
    Vooruit, ik doe er uit eigen koker ook drie tips bij voor 2022

    - Prosus
    - TomTom
    - AMG

    deze drie krijgt u helemaal gratis, de grote beloning volgt volgend jaar. Alles zonder commentaar, onderbouwing genoeg op de diverse IEX-draadjes. Kijk het zelf even na en neem verantwoordelijkheid voor uw eigen beleggingsbeslissingen.

    Overigens zou ik me zelf geen EXPERT willen noemen, daar gaan anderen over. Eind 2022 wordt wel duidelijk hoe ik het gedaan heb tov van de overige experts.

    Disclaimer: ondergetekende heeft op dit moment LONG posities in TomTom en Prosus.
  4. forum rang 6 NewKidInTown 23 december 2021 10:34
    Als nieuwbakken hoofd van de IEX Beleggersdesk mag Erik Mauritz dit jaar natuurlijk niet in de Kooplijst-competitie ontbreken. We zijn benieuwd naar de aandelen waarvan hij mooie koersprestaties in 2022 verwacht.

    "Bij de selectie heb ik gekozen voor aandelen die aansluiten op mijn algemene verwachtingen voor volgend jaar", zegt Mauritz. "Daarbij ga ik graag voor namen die door de IEX Beleggersdesk gevolgd worden, en vind ik het ook aardig om twee minder voor de hand liggende aandelen te noemen.”

    Amazon

    Eerste op de lijst van Mauritz is e-commercegigant Amazon. "Amazon hoort bij het lijstje van vijf grote techaandelen die verantwoordelijk waren voor het leeuwendeel van het rendement van de S&P 500 in 2021. Het lijkt mij sterk dat die trend niet doorzet in 2022."

    "Van die vijf namen vind ik Amazon de meest aantrekkelijke, vanwege het winner takes all-principe. Daarbij denk ik dat zowel in een situatie van langere lockdowns als in een situatie waarin de economie heropent en verder aantrekt, Amazon aan het langste eind zal trekken. Wat dat betreft is het dus een 'veilige' keuze."

    Virtu

    Dan de Amerikaanse marketmaker Virtu. "Die past bij mijn verwachting dat ik volgend jaar veel volatiliteit verwacht. Virtu is vergelijkbaar met het Nederlandse Flow Traders, en profiteert ook het meest bij flinke koersschommelingen. In die zin functioneert Virtu dus als schokdemper in de portefeuille voor als het erg stormachtig wordt op de beurzen."

    "Ik kies specifiek voor Virtu, omdat op de Amerikaanse markt interessante dingen gebeuren. We kennen allemaal de populariteit van meme stocks en de levendige handel erin. Het interessante is dat veel beleggers in de VS die in meme stocks zitten, ook enorm fanatiek in opties handelen. Kijk alleen al naar Tesla- en Apple-opties, dat is waanzinnig. Ik denk niet dat die trend volgend jaar stopt. Daar kan Virtu dus van profiteren."

    Ebusco

    Tot slot Ebusco, de Nederlandse fabrikant van elektrische bussen. Mauritz: "Ik vind het ook leuk om voor een kleiner, lokaal aandeel te gaan. Met de elektrische bussen speelt het bedrijf natuurlijk mooi in op de trend van duurzaamheid en elektrificatie. Er zijn veel manieren om dat te doen, maar ik vind de manier van Ebusco een heel interessante."

    Disclaimer: Erik Mauritz heeft in geen van bovengenoemde aandelen positie.
  5. forum rang 7 ffff 23 december 2021 12:57
    Experts....?

    Kijk, zoiets mag je schrijven als je dit soort publicaties al.... tientallen jaren volgt en verdomd ook nog verzamelt en na jaren nog eens doorbladert.

    En wat blijkt dan? Dat je d'r niet zo bar veel aan hebt. Het ene jaar zit de ene " expert" goed en het andere jaar de andere " expert" Of als men pakweg 15 experts bij elkaar zet en dan bekijkt wat de grootste gemene deler is: Dan zitten ze zo nu en dan goed en even vaak net zo fout.

    Voorbeeldje: Vorig jaar om deze tijd werd door tientallen experts: Prosus getipt.

    De enige positieve bijdrage van dit soort artikelen is om hun onderbouwing te lezen. Goed lezen! Daar kun je iets aan hebben, al was die onderbouwing vorig jaar door al die specialisten voor Prosus steengoed, maar ja.... dan plots die Chinese Overheid.....

    Ik stond op het punt de verwachtingen voor Europese portefeuille uit de Tijd hier te herhalen. Alleen volg ik dat al meer dan 20 jaar en die pakweg 15, 16 banken als KBC, ING, maar ook effectenkantoren en effectenspecialisten die ze raadplegen...... Het loopt vaak toch anders....

    Ik gok niet, maar ik zweer op diversifiëring, omdat mijn lange beleggersleven mij geleerd heeft, dat geen mens de toekomst kan voorspellen en je met een gediversifieerde portefeuille nog het best uitkomt.

    Zo van: Met helemaal niets begonnen.... Meer dan een halve eeuw keihard werken... Consequent en goed de fiscale roverij ontlopen.... en je zit dik boven de 120......

    Aan zo'n advies heb je volgens mij het allermeest......

    Peter
  6. forum rang 7 rene l 23 december 2021 13:28
    quote:

    NewKidInTown schreef op 23 december 2021 10:34:

    Als nieuwbakken hoofd van de IEX Beleggersdesk mag Erik Mauritz dit jaar natuurlijk niet in de Kooplijst-competitie ontbreken. We zijn benieuwd naar de aandelen waarvan hij mooie koersprestaties in 2022 verwacht.

    Ik weet het nog goed, het was juli 2018, een warme zomeravond.
    Ik liep in het halfdonker langs het IJ terug richting Amsterdam Centraal na genoten te hebben van de Hollandse Aandelenavond.

    En plotseling, ik hoor toch een partij herrie achter mij, een ontzettend gerammel, het kwam steeds dichterbij en ik dacht, wat is er in vredesnaam aan de hand.
    En toen, toen passeerde Erik Mauritz mij op zijn afgetrapte fiets, strak in het pak, stropdas voor, en ik dacht, man, man, man, je moet de ketting van die fiets ook eens smeren en hem op spanning brengen.
    Maar eerlijk is eerlijk, Erik had netjes zijn dynamo aangezet en zijn verlichting voldeed aan alle eisen, dat is wel eens anders in Amsterdam.

    Tja, de lijstjes komen weer langs, iederéén kijkt naar iederéén.
    En het is bekend met vermogensbeheerders, hebben ze een goed jaar gedraaid dan schreeuwen ze hun winsten van de daken en vertellen wel hoe goed ze zijn.
    Gaat het een jaar wat minder dan blijven ze muisstil, beleggen is tenslotte iets voor de lange termijn.

    Niemand weet het, en waarom moet uitgerekend 31 december het ultieme ijkpunt zijn, een week later kun je tenslotte al weer een crash om de oren krijgen of je word juist getrakteerd op een nieuwjaarsrally.

    En Erik Mauritz, hij kwam op mij over als een goeie gast wars van capsones.

    Ik zal voor de grap ook eens een top 3 geven, niemand er er rechten aan ontleden en mij om wat van reden dan ook aansprakelijk stellen voor wat van schade dan ook:

    Fugro
    PostNL
    Vopak
  7. forum rang 7 hirshi 23 december 2021 14:15
    Dank je rene 1 voor je prachtige bijdrage.

    Leuk idee is die top 3 van 2022.
    Verdient navolging.

    Zal de openingskoersen van vandaag even bij jouw top 3 zetten for the record.

    Fugro € 6,838
    PostNL € 3,678
    Vopak € 30,32

    Mijn Top 3 lijstje is:

    Pershing Square Holdings Ltd. $ 39,90
    Ebusco € 23,40
    Brill Kon. € 18,40

    Wie volgt?

    Mvrgr.
  8. forum rang 6 haas 25 december 2021 10:54
    quote:

    rene l schreef op 23 december 2021 13:28:

    [...]

    Ik weet het nog goed, het was juli 2018, een warme zomeravond.
    Ik liep in het halfdonker langs het IJ terug richting Amsterdam Centraal na genoten te hebben van de Hollandse Aandelenavond.

    die van 2018 heb ik NIET in volgport gezet,maar wel........
    in onderstaande link de Hollandse avond van 2019:
    Vermogen
    € 112.524,07
    Portefeuille
    € 112.531,03
    Banksaldo
    € -6,96
    Resultaten
    € 22.524,07 (+25,03%)

    specificatie van de geadviseerde aandelen:
    www.iex.nl/Portefeuilles/1019389/1-06...

    PS: Ik wens elke lezer nog mooie dagen. En virusvrij leven
  9. forum rang 6 marique 25 december 2021 13:05
    Ik denk nog weleens terug aan de beurscompetities in de KK.
    Ik zette daar meestal ook de voorspelling van experts (bron: Corné van Zeijl) tussen. Die expertvoorspelling eindigde steevast ergens in de middenmoot van de competitie. Vrij logisch want die experts vormden als gezamenlijke voorspelling ook weer een gemiddelde voorspelling.

    Korte bocht: als je belegt op de expertvoorspelling eindig je op een gemiddeld jaarrendement.
  10. icara 25 december 2021 13:14
    quote:

    josti5 schreef op 23 december 2021 14:27:

    Ik heb er maar één voor 2022: Steinhoff, momenteel 0,2256.
    Was dit jaar al leuk, vanaf 0,004 :-)

    En wellicht ook Spineway al - momenteel 0,0008 (!!!)

    Fijne dagen!
    Uit interesse, waarom Spineway?

    Mijn top3

    Steinhoff
    Avantium
    Post.nl

    Prettige dagen allen
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 866,80 +0,17%
EUR/USD 1,0677 +0,06%
FTSE 100 7.869,07 +0,27%
Germany40^ 17.763,50 -0,04%
Gold spot 2.384,00 +0,97%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+9,96%
Alfen ...
+4,63%
JUST E...
+4,39%
Air Fr...
+4,28%
RANDST...
+2,02%

Dalers

Pharming
-8,38%
PostNL
-5,69%
ASMI
-2,86%
Avantium
-2,33%
Accsys
-1,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links