Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,905 24 apr 2024 17:35
  • -0,004 (-0,39%) Dagrange 0,893 - 0,917
  • 6.519.524 Gem. (3M) 6,9M

Pharming December 2021

5.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 252 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 LL 23 december 2021 14:18
    Pharming ziet af van eigen fabriek in Oss
    Thieu Vaessen 11:25

    Pharming zet een streep door de bouw van een eigen fabriek in Oss, waar het biotechbedrijf zijn medicijnen zelf wilde gaan produceren. De kosten voor het inrichten van het gebouw liepen te hoog op, zo meldt de onderneming donderdagochtend.

    Pharming heeft de productie van zijn medicijn tot nu toe uitbesteed aan het Franse farmaconcern Sanofi en blijft dat de komende vijf jaar ook nog doen. Door af te zien van de investering bespaart Pharming op korte termijn $40 mln. Op langere termijn is Pharming waarschijnlijk duurder uit. De onderneming wilde juist over een eigen fabriek beschikken om op de productiekosten te besparen.

    De bouwkosten van een eigen fabriek pakten veel hoger uit doordat de prijzen voor farmaceutische productieapparatuur sterk zijn gestegen, zegt ceo Sijmen de Vries. De prijsstijgingen zijn weer een gevolg van de wereldwijde investeringen door farmabedrijven in de ontwikkeling en productie van vaccins en medicijnen tegen het coronavirus.
    Éen medicijn op de markt

    Pharming kan volgens De Vries zijn geld nu beter besteden aan het verwerven van de verkooprechten op nieuwe medicijnen. Het bedrijf heeft tot nu toe één goedgekeurd medicijn op de markt. Dat middel heet Ruconest en is bestemd voor patiënten met angio-oedeem, een zeldzame aandoening waarbij het weefsel in bijvoorbeeld het gezicht van patiënten plotseling kan gaan opzwellen.

    Op de effectenbeurs staat Pharming PHARM€0,79-2,38% dit jaar sterk onder druk, vooral omdat het bedrijf te maken heeft met toenemende concurrentie. De lancering van een of meer nieuwe medicijnen zou weer groeiperspectief kunnen opleveren.

    Pharming zal de bouw van zijn fabrieksgebouw op het Pivot Park in Oss wel voltooien, maar zal het gebouw niet als fabriek in gebruik nemen. Voorlopig wil het biotechbedrijf de ruimtes gebruiken voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles. Het hoofdkantoor van Pharming in gevestigd in Leiden.

  2. hanssalot 23 december 2021 14:18
    quote:

    fanaat schreef op 23 december 2021 13:46:

    Netjes gezegd kan ik herhalen dat de Vries wederom zichzelf heeft overschat. Ik blijf herhalen dat hij eenmalig te laat een niet door maar onder hem ontwikkeld product naar de markt heeft gebracht. Daarna is zijn bijdrage aan het wel en wee van deze organisatie gestopt. De gang naar de Nasdaq is een afgang. De bouw in Oss een te hoog gegrepen initiatief en de overeenkomst met Orchard een noodgreep. Alles opgeteld zou het forum best een beetje mogen uithalen naar de Vries. Het verwachtingspatroon over de goedkopere productiemethode in Oss wordt overboord gegooid en de Vries doet alsof dat allemaal normaal is. Een beetje ceo zou met wat toelichting komen om de gemoederen te bedaren of te inspireren. Neen deze heer kiest het hazenpad en denkt mijn tijd zal het nog wel duren. Het wachten is nu op een enigszins tegenvallende omzet in kwartaal 4 en een verdere daling van de koers.
    knock on heavens door
  3. forum rang 8 lucas D 23 december 2021 14:19
    quote:

    meteisweten schreef op 23 december 2021 14:12:

    [...]

    Man Man Man,

    alles wat Pharming doet mislukt de laatste tijd. Je zou er cynisch van worden als het al niet zo treurig was. Waar is het management mee bezig man. Alsof de Nasdaq notering nog niet genant genoeg is. Dat was onmiskenbare kapitaalvernietiging. Nu dit weer...
    Alles heeft met omstandigheden te maken, de gasprijs is ook torenhoog door omstandigheden de reden waarom energie bedrijven omvallen. En er is een pandemie gaande.
    Allemaal omstandigheden die niet eerder voorgekomen zijn en waarop je je dus ook niet kan instellen ,maar er het beste van zien te maken.
    Zo gaat dat soms.
  4. [verwijderd] 23 december 2021 14:24
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 23 december 2021 14:14:

    En dus toch Rood en terecht volgens mij want Sijmen de Vries heeft wederom een belofte gewoon ingetrokken ...ik praat in dit geval over de uitbreiding in OSS die niet doorgaat...hij probeert dat met een Sanofi bericht te camoufleren....dit gaat gewoon weer richting de 0,70 hoe vervelend ook om te zeggen
    lees voor de aardigheid terug wat voor bedrijf dit is
    www.veb.net/zoeken?pagina=1&q=pha...
  5. forum rang 6 fanaat 23 december 2021 14:27
    Het gebouw in Oss is veel te groot voor kwaliteitscontroles. Wederom wordt de aandeelhouder niet voor vol aangezien. De broek die de heer de Vries aan heeft is van hetzelfde kaliber als het gebouw in Oss voor Pharming is. Iedereen herinnert zich nog de grote glimlach van de baas die stelde dat Oss een keerpunt zou worden. Niets is minder waar. De zoveelste capriool van deze ceo is in de maak. De verdediging van de Vries zal de gordels strak moeten aantrekken. Koers gaat als de wiedeweerga omlaag.
  6. forum rang 5 Regeis 23 december 2021 14:30
    Bijtijds het roer durven om te gooien toont leiderschap en lef! Een samenwerking verlengen doe je niet als blijkt dat dit toch de juiste koers is. Er heerst (in de wereld) veel onzekerheid en dan is het juist goed om voor zekerheid te kiezen zodat de rest door kan gaan. Geen teken van zwakte maar prijsstijgingen zien we overal en dan moet je anticiperen en gezond verstand gebruiken. Pharming gaat gewoon door, geen man overboord!
  7. meteisweten 23 december 2021 14:31
    quote:

    lucas D schreef op 23 december 2021 14:19:

    [...]
    Alles heeft met omstandigheden te maken, de gasprijs is ook torenhoog door omstandigheden de reden waarom energie bedrijven omvallen. En er is een pandemie gaande.
    Allemaal omstandigheden die niet eerder voorgekomen zijn en waarop je je dus ook niet kan instellen ,maar er het beste van zien te maken.
    Zo gaat dat soms.
    Alles fijn en wel, maar een beetje vooruitziende blik op zn tijd is ook wel fijn. Wanneer is de laatste keer geweest dat we van het management dachten: ''wow dat hebben ze goed voorzien, wat een strakke zet, dit pakt lekker uit!''

    Ook de NASDAQ notering heeft niks te maken met de pandemie. Dat was gewoonweg een dure stunt voor de bühne.
  8. forum rang 8 zjeeraar 23 december 2021 14:32
    quote:

    fanaat schreef op 23 december 2021 14:27:

    Het gebouw in Oss is veel te groot voor kwaliteitscontroles. Wederom wordt de aandeelhouder niet voor vol aangezien. De broek die de heer de Vries aan heeft is van hetzelfde kaliber als het gebouw in Oss voor Pharming is. Iedereen herinnert zich nog de grote glimlach van de baas die stelde dat Oss een keerpunt zou worden. Niets is minder waar. De zoveelste capriool van deze ceo is in de maak. De verdediging van de Vries zal de gordels strak moeten aantrekken. Koers gaat als de wiedeweerga omlaag.
    Iedere reactie op deze onzin is er een teveel.
  9. forum rang 7 déjà vu 23 december 2021 14:32
    Leuk hoe door diverse accountjes (die je niet eerder op velden of wegen zag) die nu uit paddestoelen uit de grond schieten om proberen een verdediging op te zetten om hun short positie te gaan dekken.

    Zelfs bekenden, zoals fanaat en charlie proberen alles tevergeefs in gang te zetten.

    Het maakt niet uit verder. Pharming heeft haar strategie aangepast met extra focus op Leniolisb en Aki.

    -----

    Beste Sijmen, we hebben op 2e kerstdag nog een stoel over. Kom maar gezellig aanschuiven.
    We eten helaas geen konijn.

  10. forum rang 4 Trebor 23 december 2021 14:34
    gevonden door Artessos en nu vertaald:
    Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, multicenter, fase II dosisbepalingsstudie om de werkzaamheid en veiligheid te beoordelen van profylactische toediening van conestat alfa (een recombinante humane C1-esteraseremmer) voor de preventie van acute nierschade na een acute myocardinfarct.
    Gegevensbron: BASEC (Geïmporteerd vanaf 23.12.2021)
    Gewijzigd: 17-12-2021
    Ziektecategorie: arteriële en veneuze ziekten, waaronder diepe veneuze trombose en longembolie, coronaire hartziekte
    Korte beschrijving van de proef (Gegevensbron: BASEC)
    Acuut nierletsel (AKI) treedt vaak op na een niet-ST-segmentelevatie myocardinfarct (NSTEMI) en gaat gepaard met significante gevolgen voor de gezondheid. Ondanks deze significante relatie zijn er geen speciale maatregelen gericht op het voorkomen of verlichten van AKI bij NSTEMI. Het doel van dit onderzoek is te onderzoeken of profylactische behandeling met een kunstmatig geproduceerd lichaamseiwit (Conestat alpha) veilig (draaglijk) en effectief is in relatie tot het optreden van nierschade na een hartkatheteronderzoek bij NSTEMI.
    Een eerdere placebogecontroleerde, door de onderzoeker geïnitieerde studie (PROTECT) bij patiënten die een geplande hartkatheterisatie ondergingen, toonde aan dat conestat alfa toediening vóór en 4 uur na het geplande onderzoek geassocieerd was met minder nierbeschadiging bij patiënten met een risico op AKI, in het bijzonder bij patiënten die percutane coronaire interventie (stenting) hebben ondergaan.
    Gezien deze bevinding dat patiënten met een stent het meest hebben geprofiteerd en het ontbreken van effectieve profylactische behandelingsopties voor patiënten met een hoog risico op AKI, is een interventionele studie van conestat alfa nodig om het werkzaamheidsprofiel en de veiligheid van conestat alfa te beoordelen. Preventie van AKI verder onderzoeken bij NSTEMI-patiënten met chronische nierziekte.
    In de huidige studie zal Conestat alpha in drie verschillende doseringsschema's of een dummypreparaat (zoutoplossing) eenmaal vóór en eenmaal 3 uur na het hartkatheteronderzoek (willekeurige toewijzing van patiënten) en de veiligheid (bijwerkingen) en de effectiviteit ( nierschade na hartkatheteronderzoek) worden beoordeeld. De studiedeelnemers worden vervolgens gedurende 6 maanden geobserveerd.
    Gezondheidsomstandigheden onderzocht (Gegevensbron: BASEC)
    acuut nierfalen na hartkatheterisatie bij acuut myocardinfarct
    Zeldzame ziekte (Gegevensbron: BASEC)
    Nee
  11. forum rang 4 Trebor 23 december 2021 14:37
    2e deel via Artessos vertaald:
    Interventie onderzocht (bijv. medicijn, therapie of campagne) (Gegevensbron: BASEC)
    Studievoorbereiding: Conestat alpha is een kunstmatig geproduceerd lichaamseiwit (humane C1-esteraseremmer) dat in Europa en de VS is goedgekeurd voor een zeldzame erfelijke ziekte (C1-esteraseremmerdeficiëntie). In dierproeven vermindert Conestat alfa nierschade die ontstaat als gevolg van lokaal zuurstoftekort. Een lokaal zuurstofgebrek in de nier
    lijkt ook verantwoordelijk te zijn voor nierschade die optreedt na hartkatheterisatie bij acuut myocardinfarct. Conestat alfa wordt toegediend als twee intraveneuze injecties (vóór en 3 uur na
    Hartkatheterisatie) in de huidige studie (drie verschillende doseringsschema's). De urine en het bloed worden gedurende de volgende 72 uur onderzocht op tekenen van nierbeschadiging.
    Vergelijkende bereiding: dummy bereiding (steriele zoutoplossing).
    Criteria voor deelname aan proef (Gegevensbron: BASEC)
    1. Leeftijd 18-85 jaar
    2. Acuut niet-ST-elevatie-myocardinfarct (hartaanval) waarbij een dringende hartkatheter is gepland
    3. Chronische nierziekte met verminderde nierfunctie plus minstens één andere risicofactor: diabetes mellitus, leeftijd > 60 jaar, bevestigde hart- en vaatziekten, hartfalen met verminderde pompfunctie, bloedarmoede.
    Uitsluitingscriteria (gegevensbron: BASEC)
    - konijnenallergie
    - Zwangerschap en borstvoedingsperiode
    - Dialyse of nierfunctie <20 of> 59ml / min / 1,7
  12. pharman 23 december 2021 14:41
    Voor mij is het bericht van pharming vandaag op een aantal punten positief en biedt nieuwe kansen!
    Pharming verdient extra tijd tegen waarschijnlijk een lagere productie kost, en dus hogere marge en/of concurrentie voordeel. Sanofi ziet nu een verwachtte leegloop vervallen.
    Met de productie bij Sanofi zijn geen tijdverslindende FDa/Emea goedkeuringen nodig en waarschijnlijk kan een opschalen van productie makkelijker en tijdiger worden bereikt.
    De vrijkomende productie faciliteit in Oss zou zomaar kunnen worden gebruikt om de afvulfaciliteiten in Oss uit te breiden!
    Pharming houdt 40 miljoen in kas voor andere meer winst gevende doelstellingen .
  13. forum rang 7 déjà vu 23 december 2021 14:43
    quote:

    fanaat schreef op 23 december 2021 14:27:

    Het gebouw in Oss is veel te groot voor kwaliteitscontroles. Wederom wordt de aandeelhouder niet voor vol aangezien. De broek die de heer de Vries aan heeft is van hetzelfde kaliber als het gebouw in Oss voor Pharming is. Iedereen herinnert zich nog de grote glimlach van de baas die stelde dat Oss een keerpunt zou worden. Niets is minder waar. De zoveelste capriool van deze ceo is in de maak. De verdediging van de Vries zal de gordels strak moeten aantrekken. Koers gaat als de wiedeweerga omlaag.
    Beste fanaat,

    Mijn advies aan jou is: Ga minder risicovol beleggen. Verkoop je belang in Pharming of bouw je shortpostie af, en koop er aandelen voor terug van bedrijven die een strak trackrecord hebben van dividenduitkeringen op langere termijn. Deze aandelen zijn doorgaans veel minder volatiel qua prijs en leveren je jaarlijks een leuke bonus aan dividend op

    Fijne feestdagen
  14. L.Cheney 23 december 2021 14:43
    quote:

    meteisweten schreef op 23 december 2021 14:31:

    [...]

    Alles fijn en wel, maar een beetje vooruitziende blik op zn tijd is ook wel fijn. Wanneer is de laatste keer geweest dat we van het management dachten: ''wow dat hebben ze goed voorzien, wat een strakke zet, dit pakt lekker uit!''
    Dat gebeurd zeer spoedig ! : presentatie onderzoeksresultaten V.S. laat niet lang meer op zich wachten.
5.022 Posts
Pagina: «« 1 ... 184 185 186 187 188 ... 252 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Logische herfinanciering Pharming

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links