Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

PostNL december 2021 | Kerstmaand en/of Kretinskymaand?

4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gpjf 22 december 2021 20:31
    Verhagen wordt geen minister! Ze heeft pas het commissariaat bij Philips geaccepteerd, zit daar ook In bij ING , doet nog iets bij de NATO en klust volgens mij ergens anders ook nog wat bij. Nee dat gaat hem niet worden, nog afgezien dat ik vind dat zij zich daarvoor kwalificeert. Ik zou ook geen idee hebben voor welke post. Toch zal ze zeker zich realiseren dat ze bezig aan haar laatste tijd en zoeken naar een acceptabele uitgang. Ik zou het overigens niet weten, hooguit nog een commissariaat er bij. Geld heeft ze genoeg verdiend .
  2. United We Stand 22 december 2021 20:34
    quote:

    gpjf schreef op 22 december 2021 20:31:

    Verhagen wordt geen minister! Ze heeft pas het commissariaat bij Philips geaccepteerd, zit daar ook In bij ING , doet nog iets bij de NATO en klust volgens mij ergens anders ook nog wat bij. Nee dat gaat hem niet worden, nog afgezien dat ik vind dat zij zich daarvoor kwalificeert. Ik zou ook geen idee hebben voor welke post. Toch zal ze zeker zich realiseren dat ze bezig aan haar laatste tijd en zoeken naar een acceptabele uitgang. Ik zou het overigens niet weten, hooguit nog een commissariaat er bij. Geld heeft ze genoeg verdiend gekregen.
    Ik verdien ook veel, wel jammer dat ik het niet krijg.
  3. forum rang 5 manuss 22 december 2021 20:46
    quote:

    JMeister schreef op 22 december 2021 20:08:

    [...]

    Dat de inflatie niet tijdelijk is maar een blijvertje weet eenieder die jaarlijks met de hand een stapeltje kerstkaarten schrijft en zich er niet van afmaakt met een automatisch appje. In de laatste tien jaar is de prijs van een postzegel meer dan verdubbeld, van 46 naar 96 cent. Volgens het officiële cijfer van het CBS bedroeg de inflatie in die periode 16,2 procent oftewel 1,5 procent per jaar, zodat de prijs eigenlijk niet hoger had mogen zijn dan 54 eurocent.

    Nu zijn er wel meer producten waarvan de prijzen sneller gestegen zijn dan de inflatie – een kopje cappuccino of een glas bier in de horeca – maar daar wordt ook een betere service voor gegeven. Vroeger moest het zelf gehaald worden bij de bar, nu wordt het gebracht op het terras. Bij PostNL is die alleen maar verslechterd. Het aantal brievenbussen is verminderd van twintig- naar negenduizend en op de maandag wordt geen post meer bezorgd.

    Dat heeft van PostNL geen bloeiend bedrijf gemaakt. Ooit was het aandeel 14 euro waard, nu 3,66 euro. Op het dieptepunt van de markt, in maart vorig jaar, was de koers zelfs 1,04 euro. Herna Verhagen, de ceo van PostNL, voert al tien jaar een soort beleid van ‘redden wat er te redden valt’, omdat de daling van de bezorging van brieven en kerstkaarten blijkbaar niet kan worden gecompenseerd met de groei van de pakketbezorging.

    Het is ook niet verbazend dat PostNL door de aasgieren nauwlettend in de gaten wordt gehouden. De Tsjech Daniel Kretinsky, die tijdens de jaren van het Wilde Oosten miljardair is geworden in de energiesector, heeft nogal wat speelgeld. Deels steekt hij dat in voetbalclubs (hij is eigenaar van Sparta Praag en grootaandeelhouder van West Ham United) en deels in posterijen. Hij heeft dit jaar een belang van 20 procent in PostNL opgebouwd. Tegelijkertijd heeft hij ook een belang van 17 procent in Royal Mail, de Britse posterijen. En omdat een plus een in een krimpmarkt al gauw twee is, wordt gespeculeerd over een snood plan om PostNL samen te voegen met Royal Mail. Gezien het verschil in omvang – PostNL met een beurswaarde van 1,88 miljard en Royal Mail van 5,03 miljard – zou dat in de praktijk uitdraaien op een overname. Dat het overnamegerucht niet heeft geleid tot een koersstijging zou te wijten zijn aan door Kretinsky ingezette shortsellers ( verkopers op termijn) die de koers kunstmatig laag houden. Bij toezichthouder AFM is zelfs melding gemaakt van mogelijke manipulatie. Nu is PostNL zo goed beschermd dat het niet tegen zijn zin kan worden overgenomen – vijf jaar geleden beet het Belgische Bpost zich stuk op het Nederlandse bedrijf – zodat Herna Verhagen haar eigen lot kan bepalen. Maar als zij in de race zou zijn voor een ministerschap is het een mooie kans om PostNL in een warm Brits bed achter te laten.

    In dat geval kan de koers net zo hard stijgen als de postzegelprijs.
    Dit geeft duidelijk aan dat Herna Verhagen over haar houdheidsdatum heen is.
    Jammer dat ze een megabord voor haar kop heeft en vastgenageld aan haar pluche stoel zit.
  4. face in the crowd 22 december 2021 20:54
    quote:

    ZJZDOBIZS schreef op 22 december 2021 17:50:

    [...]

    PostNL moet geen dividend gaan betalen wat ze niet minimaal denken te kunnen handhaven uit genormaliseerde inkomsten.

    Als ze het ook betalen van genormaliseerde inkomsten dan zouden ze het ook niet hoeven te verlagen.

    Het verlagen van het dividend, ook al is het omdst je het afgelopen jaar een wat te enthousiaste verhoging hebt doorgevoerd doet veel meer schade voor de koers dan de scherpe verhoging goed doet.

    Je moet vertrouwen en regelmaat en een voorspelbaar dividend betalen.

    40ct is belachelijk op deze koers, betaal dan 70% van genormaliseerd want dat is de minimum policy en daar moet je je natuurlijk aan houden anders komt er geen vertrouwen in de policy en geef al het meerdere uit aan aandelen inkopen.

    Dan heb je volgend jaar en de jaren er na geen problemen mocht er een keer iets zijn, maar dan weten beleggers dat ze kunnen bouwen op het dividend.

    Over de ingekochte aandelen hoef je ook weer geen dividend te betalen dus dst maakt het alleen maar nog makkelijker en op deze koers is het inkopen van aandelen ook gewoon een goed idee.

    Ik zou zelfs nog liever zien dat de policy is dat ze 70 tot 90% naar de aandeelhouders laten terug vloeien in de vorm van normaal dividend EN/OF aandelen inkopen EN/OF speciaal dividend zodat ze in tijden van een lage koers extra kunnen inkopen en bij een hoge koers het normale dividend normaal kunnen houden en speciaal dividend uitkeren.

    Ik ben geen voorstander van het inkopen van aandelen tegen elke prijs zoals veel bedrijven doen.
    Niets meer aan toe te voegen. Je hebt het precies verwoord want 40 ct is idd belachelijk op deze koers. Het schrikt ook de dividend beleggingsfondsen en ook de pensioenfondsen af.
  5. BoterbijdeVis 22 december 2021 21:03
    quote:

    Dick Schipper schreef op 22 december 2021 20:17:

    Einde Verhagen bij PostNL; wat een verademing. Prettige kerstdagen!
    Herna zal daar gek zijn om voor een schamel ministersloontje te gaan werken, daarbij ook nog de kans lopend om als minister de laan uitgestuurd te worden. En dan ook nmog al haar leuk verdienende commissariaatjes moeten opzeggen?

    Nee, Herna wil best weg denk ik, maar dan NIET de politiek in.

    Maar ik vermoed dat het gezonde bedrijfsleven (inclusief hun aandeelhouders) niet zit te springen om een
    hotemetoot die een kei is in geldverslindende projecten, die uiteindelijk of worden opgeheven / afgeschreven dan wel met verlies worden verkocht.

  6. forum rang 6 SAHR-0310 22 december 2021 21:13
    quote:

    DeWalt schreef op 22 december 2021 17:28:

    [...]
    De huidige boostercampagne is dus slechts een tijdelijke overbrugging tot de werkelijk oplossing er is, een nieuw Omikron-vaccin.
    Succes met het prikabonnement. In Israel na een jaar al op 4 prikken, zo goed werkt het vaccin..
  7. forum rang 4 aandeelofoptie 22 december 2021 21:17
    quote:

    BoterbijdeVis schreef op 22 december 2021 21:03:

    [...]

    Herna zal daar gek zijn om voor een schamel ministersloontje te gaan werken, daarbij ook nog de kans lopend om als minister de laan uitgestuurd te worden. En dan ook nmog al haar leuk verdienende commissariaatjes moeten opzeggen?

    Nee, Herna wil best weg denk ik, maar dan NIET de politiek in.

    Maar ik vermoed dat het gezonde bedrijfsleven (inclusief hun aandeelhouders) niet zit te springen om een
    hotemetoot die een kei is in geldverslindende projecten, die uiteindelijk of worden opgeheven / afgeschreven dan wel met verlies worden verkocht.


    HV is al lang over haar houdbaarheidsdatum heen
    Ze heeft niets meer te willen, ze moet gewoon weg - liever gisteren dan vandaag
  8. forum rang 4 max2 22 december 2021 21:34
    quote:

    manuss schreef op 22 december 2021 19:36:

    Recorddrukte Postnl door lockdown.
    "Het is een gekkenhuis,"

    Lees in de Telegraaf...........
    Ook in het Brabants Dagblad een bericht dat het distributiecentrum in Tilburg ruim 20% meer pakketten bezorgt dan vorig jaar en dat alles gesmeerd loopt.
    Dat wijst erop dat de extra kosten die vorig jaar gemaakt zijn nu achterwege blijven.
    Verwacht van de week van Post.nl wel een bericht hoe hoog de omzetstijging in december is tot vorig jaar.
4.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 167 168 169 170 171 ... 205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links