Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,560 23 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,80%) Dagrange 27,180 - 27,600
  • 52.063 Gem. (3M) 80,2K

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 167 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 3 december 2021 07:33
    07:26
    Bone haalt 3,3 miljoen euro op tegen zware korting

    Bone Therapeutics BOTHE 0,00% , het Waalse bedrijf dat celtherapie-oplossingen voor botaandoeningen ontwikkelt, heeft via een private plaatsing 3,3 miljoen euro opgehaald bij bestaande en nieuwe institutionele investeerders. Bone gaf 4,83 miljoen nieuwe aandelen uit tegen 0,68 euro per stuk. Dat is een flinke korting van 26,1 procent tegenover de slotkoers van donderdag (0,92 euro).

    Bone gaat het geld gebruiken om de ontwikkeling van Allob, zijn voornaamste product, verder te zetten en ook de ontwikkeling van het nieuwe cel- en gentherapieplatform iMSC te versnellen naar een breder veld van klinische indicaties buiten orthopedie. In een persbericht legt CEO Miguel Forte uit dat het om ‘acute levensbedreigende ziekten’ gaat waarvoor geen afdoende medische behandeling beschikbaar is.

    Bone laat voorts weten dat het de licentieovereenkomst voor de overdracht van de wereldwijde rechten op Allob aan Link Health Pharma tegen eind dit jaar denkt af te ronden. Krachtens deze overeenkomst zal Link Health de R&D-kosten aan Bone terugbetalen. Het akkoord kan ook commerciële mijlpaalbetalingen tot 60 miljoen euro opleveren, evenals royalty’s op de verkoop.

    Met het verse geld en de licentieovereenkomst met Link Health zou Bone nu ongeveer een jaar moeten verder kunnen. Intussen kijkt het bedrijf uit naar mogelijkheden om zijn balans en kaspositie te versterken.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/al...
  2. forum rang 10 voda 6 december 2021 17:07
    Toonaangevend medisch tijdschrift weert alle farma-advertenties
    Rob de Lange Thieu Vaessen 17:00

    Het gerenommeerde Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) stopt met alle advertenties voor geneesmiddelen, medische apparatuur en door de farmaceutische industrie gesponsorde nascholing voor artsen. Illustratie: FD Studio

    Een langslepende discussie over oneigenlijke invloed van farmabedrijven op het voorschrijfbeleid van artsen neemt een radicale wending. Het gerenommeerde Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) stopt met alle advertenties voor geneesmiddelen, medische apparatuur en door de farmaceutische industrie gesponsorde nascholing voor artsen.

    Het besluit is 'een statement’, zegt hoofdredacteur Marcel Olde Rikkert, bedoeld om een discussie op gang brengen over een onafhankelijker relatie tussen arts, onderzoeker en farma. Het NTvG is een toonaangevend tijdschrift in de medische wereld en Olde Rikkert hoopt op navolging. 'Wij roepen andere medische bladen nadrukkelijk op ons voorbeeld te volgen.'

    Het past volgens het NTvG bij deze tijd om reclame voor geneesmiddelen te weigeren: 'In een wereld die gekenmerkt wordt door gekleurde of ronduit onjuiste informatie, vinden wij het noodzakelijk betrouwbare voorlichting te bieden in volledige onafhankelijkheid.'

    Tientallen jaren discussie
    Publieksreclame voor receptgeneesmiddelen is in Nederland verboden, maar farmabedrijven mogen wel gericht reclame maken bij artsen, mits ze zich aan een gedragscode houden. Toch maken gezondheidsorganisaties en politici regelmatig melding van ongewenste invloed van farmabedrijven op het voorschrijfgedrag van artsen, bijvoorbeeld door het sponsoren van nascholing.

    Bij het NTvG is tientallen jaren gediscussieerd over de wens om reclame voor geneesmiddelen verder terug te dringen. Nu is besloten om alle advertenties te weigeren, omdat te veel sluipwegen overbleven om invloed uit te oefenen, zegt Olde Rikkers. Advertenties zijn volgens hem effectief omdat positieve beelden en positieve duiding in een advertentie beter beklijven dan teksten met gedetailleerde informatie. Zo blijft vaak onduidelijk in welke situatie een nieuw geneesmiddel wel en niet effectief is.

    Kosten nieuwe geneesmiddelen
    Farmabedrijven adverteren vooral in het NTvG om nieuwe medicijnen onder de aandacht van artsen te brengen. Door te stoppen met de reclames hoopt de redactie ook bij te dragen aan het beteugelen van de kosten van nieuwe geneesmiddelen, aldus Olde Rikkert, die tevens hoogleraar geriatrie is aan het Radboud UMC in Nijmegen.

    Het medisch tijdschrift loopt jaarlijks bijna €400.000 aan inkomsten mis door geen advertenties meer te plaatsen, zegt NTvG-directeur Lisette Cleyndert. Dat komt neer op zo'n 10% van de totale inkomsten. Het blad denkt het inkomstenverlies goed te maken door afspraken te maken over hogere abonnementsgelden, vooral met de universitaire- en grote opleidingsziekenhuizen. Het tijdschrift verschijnt wekelijks in een oplage van 16.000 exemplaren.

    Veel andere medische tijdschriften zijn voor hun exploitatie sterker afhankelijk van advertenties van medische bedrijven. Dat maakt het weigeren van farma-advertenties voor die bladen ook ingrijpender, erkent Cleyndert.

    'Wel jammer'
    De farmaceutische bedrijven vinden het 'wel jammer' dat ze niet meer kunnen adverteren in het blad, zegt Gerard Schouw, directeur van de branchevereniging voor farmabedrijven VIG. Tegelijkertijd zegt hij graag in te gaan op een uitnodiging van het tijdschrift om deel te nemen aan een rondetafelconferentie, waar artsen en wetenschappers met farmaceutische bedrijven willen overleggen over optimale informatievoorziening over nieuwe geneesmiddelen.

    'Het was misschien hoffelijker geweest als het tijdschrift pas na die conferentie conclusies had getrokken', aldus Schouw. 'Maar we gaan graag de dialoog aan. Het is goed dat wetenschappers en artsen daarvoor openstaan.'

    'Veel geld naar marketing'
    De manier waarop coronavaccins bij de bevolking zijn gekomen laat zien hoe het in de toekomst anders kan, stelt Olde Rikkert. 'Goede wijn behoeft geen krans. Voor vaccins is geen reclame gemaakt en dat was ook niet nodig. De industrie was vanaf het begin transparant en heeft in een vroeg stadium onderzoeksinformatie gedeeld met toezichthouders en artsen. Zo zou het altijd moeten gaan om nieuwe medicijnen als eerste tegen een realistische prijs op de markt te brengen.'

    Olde Rikkert stelt 'niets tegen farma te hebben', maar hekelt wel het verdienmodel. 'Over het algemeen wordt er meer geld aan marketing besteed dan aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. In de loop der tijd is de prioriteit steeds meer verschoven naar winst voor de aandeelhouders.'

    'Beïnvloeding gaat onbewust', zegt Olde Rikkert. 'Bijvoorbeeld als op een congres of bij een gesponsorde nascholing overmatig veel aandacht wordt besteed aan een bepaalde aandoening. Op die manier creëren bedrijven een nieuwe, nog niet bestaande indicatie voor een geneesmiddel en soms zelfs een nieuw ziektebeeld door de definitie van ziek zijn en gezondheid op te rekken. Het leidt tot overdiagnoses. Het premenstrueel syndroom, het restless leg-syndroom of slaapapneu zijn voorbeelden uit het recente verleden.'

    Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1422036/toonaangeve...
  3. forum rang 10 voda 10 december 2021 13:42
    Positieve studieresultaten griepvaccin Moderna
    Aandeel daalt wel.

    (ABM FN-Dow Jones) Moderna heeft positieve resultaten behaald in een Fase 1 studie met een potentieel griepvaccin. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut vrijdag.

    Uit de studie blijkt dat mRNA-1010 het immuunsysteem beschermt tegen alle beoogde griepvarianten, 29 dagen na toediening.

    De werving voor een Fase 2 studie is inmiddels afgerond en Moderna bereidt een Fase 3 studie voor.

    Verder is het bedrijf begonnen met de ontwikkeling van twee andere potentiële griepvaccins. Moderna wil ook een boosterprik ontwikkelen die zou moeten beschermen tegen diverse luchtweginfecties, waaronder griep en het coronavirus.

    Het aandeel daalt vrijdag voorbeurs 6 procent.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 10 voda 13 december 2021 13:30
    Pfizer sluit miljardendeal

    De farmareus Pfizer PFE 1,34% heeft een miljardendeal gesloten met Arena Pharmaceuticals, een specialist in onder andere immunologie en ontstekingen. Pfizer neemt Arena over voor 100 dollar per aandeel, waardoor de totale waarde uitkomt op ongeveer 6,7 miljard dollar (5,94 miljard euro). Dat meldt de farmaspeler in een persbericht.

    'Deze aankoop versterkt onze mogelijkheden en expertise in ontstekingsziekten en immunologie', zegt Pfizer. 'Met ons platform kunnen we de ontwikkeling van etrasimod versnellen voor patiënten met ontstekingsziekten.' Arena heeft met zijn etrasimod onder andere twee studies in de derde fase voor de behandeling van ulcerative colitis (UC) en heeft daarnaast nog tegen andere ziektes als Crohn onderzoeken lopen.

    Voorbeurs klimt het aandeel met 1,6 procent.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/tu...
  5. forum rang 6 de tuinman 13 december 2021 13:33
    quote:

    voda schreef op 13 december 2021 13:30:

    Pfizer sluit miljardendeal

    De farmareus Pfizer PFE 1,34% heeft een miljardendeal gesloten met Arena Pharmaceuticals, een specialist in onder andere immunologie en ontstekingen. Pfizer neemt Arena over voor 100 dollar per aandeel, waardoor de totale waarde uitkomt op ongeveer 6,7 miljard dollar (5,94 miljard euro). Dat meldt de farmaspeler in een persbericht.

    'Deze aankoop versterkt onze mogelijkheden en expertise in ontstekingsziekten en immunologie', zegt Pfizer. 'Met ons platform kunnen we de ontwikkeling van etrasimod versnellen voor patiënten met ontstekingsziekten.' Arena heeft met zijn etrasimod onder andere twee studies in de derde fase voor de behandeling van ulcerative colitis (UC) en heeft daarnaast nog tegen andere ziektes als Crohn onderzoeken lopen.

    Voorbeurs klimt het aandeel met 1,6 procent.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/tu...
    Kan ik deze prijs ook verwachten als Abivax wordt overgenomen? Dan geef ik mijn goedkeuring. ;)
  6. forum rang 10 voda 13 december 2021 15:37
    Acacia Pharma in de lift na positieve resultaten bijkomend onderzoek

    Bij de toppers op Euronext Brussel heeft ook Acacia Pharma ACPH 8,93% postgevat: het aandeel schiet even na 14 uur 8,8 procent hoger.

    Het Brits-Amerikaanse farmabedrijf kondigde vanmorgen positieve resultaten aan van een beperkte studie met het antimisselijkheidsmiddel Barhemsys bij patiënten met nierinsufficiëntie. De studie wees uit dat er geen klinisch relevant onderscheid is inzake farmakinetiek, elektrocardiogramparameters en veiligheidsprofiel van Barhemsys tussen patiënten met en zonder nierinsufficiëntie.

    De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA had het bijkomende onderzoek als voorwaarde gesteld toen hij in februari 2020 groen licht gaf voor Barhemsys als middel om postoperatieve misselijkheid en braken te voorkomen en te behandelen. De beperkte studie vond plaats in Florida bij zes patiënten met nierinsufficiëntie en zes gezonde vrijwilligers.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...
  7. forum rang 10 voda 14 december 2021 09:03
    08:56
    Nieuwe miljardendeal in farmasector

    De prooi is het Zwitserse farmaceutisch bedrijf Vifor Pharma. Het wordt voor circa 11,7 miljard dollar overgenomen door de Australische biotechreus CSL. Die biedt 179,25 dollar per aandeel Vifor, 61 procent meer dan de koers op 1 december, vóór mediaberichten gewag maakten van CSL’s interesse in Vifor. De biedprijs stemt overeen met 167 Zwitserse frank.

    Het bod van CSL krijgt de steun van de raad van bestuur van Vifor. Ook de Zwitserse financier Martin Ebner, met een belang van 23,2 procent de grootste aandeelhouder van Vifor, heeft toegezegd zijn aandelen in te brengen in het bod.

    Vifor staat sterk in bloedplasmaproducten, producten om ijzertekort te verhelpen en een verhoogde kaliumspiegel te bestrijden. Het bedrijf heeft ook een joint venture met Fresenius Medical Care di geneesmiddelen voor nieraandoeningen ontwikkelt en verkoopt.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/bi...
  8. forum rang 10 voda 14 december 2021 14:54
    Opnieuw gunstige resultaten coronapil Pfizer
    Kans op ziekenhuisopname of overlijden 89 procent lager.

    (ABM FN-Dow Jones) De coronapil die Pfizer ontwikkelt, verkleint de kans op ziekenhuisopname of overlijden met 89 procent binnen drie dagen nadat de eerste symptomen optreden. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut dinsdag.

    Uit een gecombineerde Fase 2 en 3-studie blijkt dat de pil nog een bescherming van 88 procent biedt bij vijf dagen na het verschijnen van de eerste symptomen van het virus.

    Pfizer heeft de data gedeeld met de U.S. Food and Drug Administration als onderdeel van een lopende beoordeling van de toezichthouder om een noodvergunning aan de farmaceut te verstrekken.

    Het bedrijf meldde dinsdag ook dat de coronapil vermoedelijk helpt tegen de omikronvariant van het coronavirus. Het aandeel Pfizer lijkt dinsdag een half procent lager te gaan openen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  9. forum rang 10 voda 15 december 2021 08:44
    Sanofi en GSK tevreden over onderzoeksresultaten coronabooster
    Betreft voorlopige data.

    (ABM FN-Dow Jones) Sanofi en GSK hebben positieve onderzoeksresultaten geboekt met hun coronabooster. Dit maakten de twee farmaceuten woensdag bekend.

    De booster levert volgens Sanofi en GSK "een sterke immuunreactie op". Verder werd de booster goed getolereerd en het veiligheidsprofiel was min of meer gelijk aan die van reeds goedgekeurde coronavacins.

    Het betreft voorlopige resultaten van de Fase 3 studie, die nog doorloopt. Vermoedelijk zijn er in het eerste kwartaal van 2022 voldoende data verzameld om de toezichthouders te kunnen informeren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 10 voda 15 december 2021 16:40
    Biotechbedrijf Vir uitblinker in New York

    Op Nasdaq laat Vir Biotechnology Vir Biotechnology 15,84% zich opmerken met een winst van 16,2 procent. Het Amerikaanse bedrijf legde bemoedigende testresultaten voor van sotrovimab, een geneesmiddel om corona te behandelen dat samen met GlaxoSmithKline werd ontwikkeld.

    Uit preklinische data blijkt dat het medicijn omikron zou kunnen neutraliseren en in tegenstelling tot concurrerende producten niet aan efficiëntie tegen de variant zou inboeten, zegt Phil Nadeau, een analist van de vermogensbeheerder Cowen.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ti...
  11. Loureiro 15 december 2021 20:38
    abivax.gcs-web.com/news-releases/news...

    I am pleased to have the opportunity to present for the second consecutive year at the J.P. Morgan Healthcare Conference, the main forum for pharma partnering discussions globally. Abivax is very much looking forward to sharing the latest achievements as well as the plans for 2022 with the investors and the pharmaceutical community. We are convinced that the long-term maintenance data of ABX464 for the treatment of moderate to severe UC uniquely positions this oral drug candidate as transformative for the lives of the many patients who currently have only very limited treatment options for this chronic debilitating disease. The recently received FDA feedback, in the context of the end-of-phase-2 meeting, is of paramount importance as it allows Abivax to finalize the design of the ABX464 pivotal phase 3 program in ulcerative colitis. We are now looking forward to the EMA scientific advice, scheduled for the beginning of Q1 2022, and will then implement the agencies’ recommendations to kick-off our global pivotal clinical studies.”

    Final preparations for start of ABX464 phase 3 global pivotal program in UC ongoing

    Following the FDA end-of-phase-2 meeting feedback, Abivax will now finalize the design of its global pivotal phase 3 study program of ABX464 in ulcerative colitis. The scientific advice of the European Medicines Agency (EMA) is scheduled for the beginning of Q1 2022 and both regulators’ recommendations will be implemented prior to the start of the phase 3 program.

    Abivax will again be working with IQVIA, a global premier CRO, to jointly set-up and conduct these studies across Europe, the US, Japan and other global geographies.

    The first patient is expected to be included into the phase 3 study program in Q2 2022.
  12. forum rang 10 voda 17 december 2021 07:35
    Onward Medical rondt inschrijving evaluatieonderzoek af
    Plafond van 65 inschrijvingen bereikt.

    (ABM FN-Dow Jones) Onward Medical heeft het maximum aantal inschrijvingen van 65 proefpersonen bereikt in de Up-LIFT studie naar de ARC-therapie voor mensen met een dwarslaesie. Dit maakte de ontwikkelaar van innovatieve therapieën om functioneel herstel mogelijk te maken voor mensen met ruggenmergletsel, vrijdag bekend.

    Het onderzoek vindt plaats in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

    In de studie wordt de veiligheid en effectiviteit van de ARC-therapie geëvalueerd voor het herstellen van de hand- en armfunctie bij mensen met een dwarslaesie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  13. forum rang 10 voda 17 december 2021 07:36
    07:23
    Hyloris voegt blaasontstekingsmiddel aan portefeuille toe

    Hyloris HYL0,00% , het farmabedrijf van Stijn Van Rompay dat nieuwe geneesmiddelen creëert door bestaande te combineren, gaat een strategische samenwerking aan met Vaneltix Pharma rond de ontwikkeling en commercialisering van Alenura, een middel om acute pijn bij interstitiële cystitis – ook wel het pijnlijkeblaassyndroom genoemd – te behandelen.

    Alenura, een gepatenteerde combinatie van lidocaïne en heparine, zit in het klinische stadium. Het middel blijkt goed te worden verdragen en zou onmiddellijk de pijn verlichten. Volgens Dan Vickery, CEO van Vaneltix, zijn er momenteel geen producten op de markt die specifiek bedoeld zijn om acute blaaspijn te behandelen.

    Het is nu de bedoeling een bredere, vergelijkende fase 2-studie met Alenura op te zetten, evenals een multidosisonderzoek. De resultaten zouden tegen eind 2023 beschikbaar kunnen zijn.

    Met Alenura slaagt Hyloris er in om, zoals beloofd, dit jaar nog een vierde middel toe te voegen aan zijn portefeuille, merkt Stijn Van Rompay op in een persbericht.

    Het partnerschap houdt in dat Vaneltix voor de verdere ontwikkeling, productie, regelgevende zaken en commercialisering van Alenura zal instaan, in samenwerking met Hyloris. In ruil zal Hyloris in stappen tot 6,7 miljoen dollar investeren en een lening van 0,5 miljoen dollar verstrekken. Hyloris zal later recht hebben op een percentage van de marge die Vaneltix op het product realiseert.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  14. forum rang 10 voda 17 december 2021 08:18
    €300 mln voor stamcelonderzoek vanuit Leiden
    Van onze redacteur 08:00

    De Novo Nordisk Foundation schenkt maximaal €300 mln voor de oprichting van een internationaal centrum voor stamcelonderzoek. Dat wordt opgezet door de Universiteit van Kopenhagen, het Murdoch Children's Research Institute en het Leids Universitair Medisch Centrum.

    De samenwerking moet leiden tot behandelingen die op stamcellen zijn gebaseerd. Stamcelgeneeskunde biedt hoop op nieuwe behandelingen voor veel momenteel onbehandelbare ziekten, aldus de drie betrokken instellingen. De subsidie strekt zich uit over een periode van tien jaar.

    Stamcellen worden overal in het menselijk lichaam aangetroffen en zijn van cruciaal belang voor een gezond leven. Recente wetenschappelijke ontwikkelingen stellen onderzoekers in staat om stamcellen te identificeren, te isoleren en vervolgens te manipuleren. Op die manier kunnen menselijke weefselmodellen worden gecreëerd en beschadigde weefsels worden gerepareerd. In de toekomst zouden zo ook nieuwe organen moeten kunnen groeien.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1424307/300-mln-voo...
  15. forum rang 10 voda 17 december 2021 16:47
    Alzheimermiddel Biogen krijgt Europese afwijzing te slikken
    Van onze redacteur 16:35

    Een patiënt in een ziekenhuis in Rhode Island krijgt een infuus met aducanumab. Het alzheimermiddel is in de Verenigde Staten wel toegelaten, maar ook daar twijfelt de toezichthouder over de werkzaamheid van het medicijn. Reuters
    Een controversieel medicijn tegen de ziekte van Alzheimer mag niet op de Europese markt worden toegelaten. Er is geen bewijs dat het middel van fabrikant Biogen BIIB$237,56+0,86% werkt, terwijl er wel zorgen zijn over ernstige bijwerkingen.

    Tot dat oordeel komt de beoordelingscommissie van het Europese Medicijnagentschap (EMA). Biogen is het niet eens met de beslissing en heeft om een herbeoordeling gevraagd. Daarmee hoopt het Amerikaanse concern alsnog toegang te krijgen tot een potentiële miljardenmarkt.

    Analisten van RBC Capital Markets schatten eerder dat de Europese markt goed zou zijn voor 40% van de potentiële omzet van het alzheimermiddel.

    Zestig dagen
    Biogen had vorige maand al laten weten dat het er somber uitzag voor zijn medicijn, aducanumab geheten. In een tussentijdse stemming was de beoordelingscommissie al negatief over het medicijn.

    Het bedrijf moet nu onderbouwen waarom het meent dat de EMA zijn oordeel moet wijzigen. Daarna heeft de toezichthouder zestig dagen de tijd om tot een herbeoordeling te komen.

    Controversieel akkoord
    Deze zomer gaf de Amerikaanse toezichthouder FDA in een controversieel besluit wel groen licht voor aducanumab. Ook de FDA heeft twijfels over de werkzaamheid van het medicijn, maar omdat er amper middelen tegen de ziekte van Alzheimer beschikbaar zijn, ging het toch akkoord.

    Een aantal leden van de externe adviescommissie van de FDA traden af in protest tegen het besluit. Ook is het Amerikaanse Congres een onderzoek gestart naar de vraag of Biogen en de beoordelaars van de FDA ongebruikelijk nauw hebben samengewerkt tijdens de toelatingsprocedure.

    De zorgen over aducanumab zijn bovendien toegenomen, nadat uit vorige maand gepubliceerde onderzoeksresultaten bleek dat bijna de helft van de patiënten zwellingen of bloedingen in de hersenen krijgt na gebruik van het middel.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1424469/alzheimer...
  16. forum rang 10 voda 21 december 2021 07:45
    Sanofi neemt pijnplijn immunotherapieen over van Amunix
    Voor ruim 1,2 miljard euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft een overeenkomst gesloten met Amunix Pharmaceuticals om zijn portefeuille met kankerimmunotherapieën over te nemen. Dit maakte de Franse farmaceut dinsdagochtend bekend.

    De portefeuille van Amunix bestaat onder meer uit het kandidaatmiddel AMX-818, dat begin 2022 klinisch getest gaat worden.

    Sanofi betaalt vooraf een bedrag van circa 1 miljard dollar en daarbovenop nog eens maximaal 225 miljoen dollar als bepaalde doelstellingen worden behaald.

    Met de overname wil Sanofi zijn bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve medicijnen voor kankerpatiënten vergroten.

    De transactie wordt vermoedelijk in de eerste maanden van 2022 afgerond.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  17. forum rang 10 voda 22 december 2021 08:59
    08:44
    AstraZeneca werkt aan omikronvaccin

    Het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca AZN 0,00% is in samenwerking met de universiteit van Oxford bezig met de ontwikkeling van een vaccin dat specifiek op omikron is gericht. Dat maakte de FT dinsdag bekend en werd later bevestigd door het bedrijf zelf.

    Vorige week zei AstraZeneca al dat Evusheld, een antilichamencocktail om corona te behandelen, ook werkt tegen de omikronvariant. Dat bleek tenminste uit laboratoriumtests.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  18. todra 22 december 2021 20:08
    [quote alias=voda id=13892396 date=202112171647]
    Alzheimermiddel Biogen krijgt Europese afwijzing te slikken
    Van onze redacteur 16:35

    . Biogen is het niet eens met de beslissing en heeft om een herbeoordeling gevraagd. Daarmee hoopt het Amerikaanse concern alsnog toegang te krijgen tot een potentiële miljardenmarkt.

    Ik vraag me af waarom Gilead geen tweede herbeoordeling gevraagd heeft aan het FDA, of is dat niet mogelijk ?
3.327 Posts
Pagina: «« 1 ... 160 161 162 163 164 ... 167 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links