Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

  • 347,700 16 apr 2024 16:54
  • -10,300 (-2,88%) Dagrange 338,500 - 355,000
  • 39.538 Gem. (3M) 60,6K

Argenx stoomt richting eerste medicijn op de markt

1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aston.martin 20 december 2021 18:19

    Eigenlijk is Tim een doodgewone collega”: maak kennis met de best betaalde CEO van ons land
    Dertien jaar lang werkt het Gentse biotechbedrijf ArgenX al aan zijn medicijnen op basis van lama-antilichamen. Nu is het eindelijk klaar voor de miljardenwinst. Met dank aan het wetenschappelijke en zakelijke vernuft van de baas. Maak kennis met Tim Van Hauwermeiren (48), de best betaalde CEO van het land. Hij eet liever in een brasserie dan in een sterrenrestaurant, maar is in zijn wielerclubje wel even competitief als in de biotech.

    Jesse Van Regenmortel
    Vandaag om 06:22

    “De FDA? Ik denk dat we daar zonder problemen doorfietsen.” Zo zei Tim Van Hauwermeiren, oprichter en CEO van biotechbedrijf ArgenX, een jaar geleden. En kijk: afgelopen vrijdag kreeg het medicijn efgartigimod – wondermiddel tegen de zeldzame spierziekte myasthenia?– van de Food and Drug Administration een go voor de lancering in de Verenigde Staten. De Europese markt volgt later.

    Die uitspraak van vorig jaar was er geen van opgeblazen pocherigheid. Wel een van een zelfverzekerde en getalenteerde doorzetter, die bijna de goudpot aan het einde van zijn regenboog kon aanraken.

    Het was 2008 toen Van Hauwermeiren, samen met zijn kompanen Hans de Haard en Torsten Dreier, licht nerveus in een Van der Valk Hotel in Breda zat. Om hun idee uit de doeken te doen voor nieuwe medicijnen, op basis van antilichamen van lama’s. Om een eerste anderhalf miljoen los te weken van een Nederlands investeringsfonds. Sindsdien zijn fortuinen opgehaald. Begin dit jaar nog: een miljard euro, in nog geen week tijd. Zonder één enkel medicament te verkopen.

    Maar nu zullen de miljarden dus binnenstromen. Efgartigimod – merknaam: Vyvgart – moet op termijn vijf miljard dollar (4,5 miljard euro) per jaar opbrengen. En Van Hauwermeiren was al een paar jaar na elkaar de best verdienende CEO in ons land. Inkomen vorig jaar: dik 7 miljoen euro.

    Elzaswijn

    Annie Vereecken was een van de vroegste investeerders in ArgenX. En ze weet waarom. “Wat Tim doet, is baanbrekend. Hij heeft én kennis van zaken, én visie, én de juiste strategie. Hij heeft Vlaanderen op de kaart gezet.” Michel Casselman, algemeen manager van PMV – het Vlaams investeringsfonds van de overheid, dat ook investeerde – zegt het zo: “Hij is uitzonderlijk intelligent en combineert wetenschappelijk inzicht met een zakeninstinct. Hij verspilt geen tijd aan blabla, spreekt zonder franje of protocol, maar kan ook luisteren. Wat hem vertrouwen oplevert van zijn team, van andere wetenschappers en van investeerders. Hij is iemand die speelt op wereldniveau.”

    Van Hauwermeiren zat vorige week dan ook in Boston, om het FDA-nieuws af te wachten. ArgenX heeft er zijn Amerikaanse kantoor en hij ging er in 2018 ook wonen. Maar hij keerde terug, zodat zijn dochters hier konden studeren. Nu woont hij – ondanks de superlatieven en de miljoenen waarmee hij overladen wordt – in een eenvoudige nieuwbouw in een Buggenhoutse woonwijk. Hij is opgegroeid in Affligem, zat op school bij de jezuïeten in Aalst en studeerde af als bio-ingenieur. Hij millimetert zijn haar, draagt altijd een jeans en heeft al jaren dezelfde bril. Ontspannen doet hij met een streep klassieke muziek en een glas witte Elzaswijn. En als hij na zijn 100-urige werkweek nog energie over heeft, gaat hij een toer fietsen met de Avalonfietsers.

    “Niet dat we fanatiekelingen zijn”, zegt Arnold Schautteet, een van zijn fietsmakkers. “We doen nooit meer dan 120 kilometer, halen geen hoge snelheden en lachen meer dan wat anders. En achteraf zoeken we altijd een terras voor een Tripel Karmeliet. Al moet ik zeggen: Tim zet graag een klim in, en hij wil vooral als eerste boven zijn.”

    Geen chauffeur

    Maar daarnaast is hij dus vooral down to earth, zegt ook Bart Lambrecht. “Als wij gaan eten, is dat in een brasserie. Niet in een driesterrenrestaurant. Hij laat zich niet rijden door een chauffeur, maar komt werken met een auto die niet eens opvalt tussen de andere op de parking. Er zijn er van zijn kaliber die het anders doen.” Lambrecht is longarts, professor aan de UGent en onderzoeksdirecteur bij het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Daar werkt hij samen met Van Hauwermeiren aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen ontstekingsziekten. “Eigenlijk is hij een doodgewone collega. Iemand die praat met zijn mensen, die zich aan zijn woord houdt, die zijn contacten onderhoudt. Ook al boomt ArgenX zo. Want vergis je niet: het medicijn dat ze nu lanceren, is iets om écht fier op te zijn.”

    Maar hoe zit dat dan eigenlijk? Hoe kan je dertien jaar werken en anderhalf miljard investeren, zonder ook maar een pil te verkopen? Het is typisch voor de biotechnologie, zegt Lambrecht. “Als je op een goed idee zit, en je hebt je patenten goed vastgelegd, dan zit er net waarde in het doel dat je wilt bereiken. Veel biotechbedrijven ontwikkelen een product, en na de eerste onderzoeksfase verkopen ze aan een groot farmabedrijf. ArgenX heeft het jarenlang allemaal zelf gedaan. Tot en met onderzoeksfase drie. Het model van Tim is: een bedrijf neerzetten dat echt winstgevend wordt. En het wordt nu écht wel een succesverhaal.”

    Uit GVA van 20/12/2021

  2. [verwijderd] 21 december 2021 01:30
    quote:

    Willy B. schreef op 20 december 2021 18:10:

    Ze hebben al een verkoop team klaar (in Boston dacht ik)

    Ik ben uit ArgenX gegaan, de rode verkoopgolf over de beurzen maakte dat ik andere koopkansen zie en mijn winst genomen heb

    Maar alle lof aan het ArgenX team en zijn capabele CEO. Ze gaan nog een erg mooi verhaal schrijven
    Welke andere koopkansen zie je dan op dit moment omwille van de rode verkoopgolf?
  3. Parelzoekert 21 december 2021 06:49
    De koers blijft een beetje vlakjes. Ik had er gisteren wat meer van verwacht, maar door de slechte beursdag ging die moeilijk terug naar boven de 310. Middellang termijn is rooskleurig, maar het nieuws is geweest, dus kan beter even schakelen denk ik. Pfizer moet nog komen met de kip met gouden eierenpil! Verder voor 2022 Boskalis een aandeel voor in de porto denk ik zelf.
  4. forum rang 10 voda 21 december 2021 07:11
    ‘De Belgische opvolgers van Argenx komen eraan’

    Tim Van Hauwermeiren, de CEO van het biotechbedrijf Argenx. ©Dries Luyten
    NICO SCHOOFS
    20 december 2021 16:28

    Terwijl Argenx na de goedkeuring van zijn eerste medicijn in de Verenigde Staten de beurswaarde tot meer dan 16 miljard euro zag klimmen, stomen de Belgische biotechopvolgers zich klaar. ‘Er is almaar meer interesse bij buitenlandse investeerders.’

    Na de langverwachte goedkeuring, vrijdagavond, van efgartigimod voor de behandeling van de zeldzame ziekte myasthenia gravis (MG) voor Amerikaanse patiënten stoomde de beurswaarde van het Belgische biotechbedrijf Argenx maandag door naar meer dan 16 miljard euro. Opvallend, want de verkoop kan nu pas beginnen.

    ‘De beurswaarde van een biotechbedrijf is klassiek een voorafname op de potentiële verkoop van een kandidaat-blockbuster’, zegt Jan De Kerpel, biotechspecialist en hoofd corporate finance bij Kempen & Co. ‘Voor MG wordt die geschat op miljarden. Er lopen ook al gevorderde klinische testen met dezelfde molecule voor andere aandoeningen, waardoor er nog goedkeuringen en extra inkomsten kunnen volgen.’

    ‘Heel belangrijk is dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA zich niet alleen positief uitlaat over de werking van efgartigimod tegen MG, maar ook over de veiligheid en de consistente productie van het medicijn’, zegt De Kerpel.

    Argenx krijgt groen licht voor verkoop in de VS: 'Dit is een historisch moment'
    ‘Daardoor zijn de criteria veiligheid en consistente productie ook afgevinkt voor de evaluatie voor bijkomende ziektes, omdat die eigenschappen niet veel zullen verschillen. Bovendien duurt een ‘review’ (een beoordeling door een geneesmiddelenautoriteit, red.) een stuk minder lang als je een goedgekeurd medicijn wil uitbreiden naar de behandeling van een andere ziekte. Daarnaast heeft Argenx geen partner voor efgartigimod en heeft het de regie, onder meer de verkoopstrategie, 100 procent in handen.’

    Experts benadrukken dat Argenx geen onetrickpony is. ‘Argenx heeft verschillende onderzoeksprogramma’s lopen’, zegt Jerome Van Biervliet, de topman van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), dat de omzetting van beloftevol onderzoek in biotechstart-ups vergemakkelijkt. ‘Ik denk aan het onderzoeksprogramma ARGX-117.’

    Met ARGX-117 heeft Argenx volgens het beurshuis Kepler Cheuvreux potentieel een nieuw product voor meerdere toepassingen in huis, van lever- tot zenuwziektes en mogelijk ook als coronamedicijn.

    Belangrijk ook: de Amerikaanse goedkeuring van efgartigimod straalt positief af op de bredere Belgische biotechsector. ‘Het was heel belangrijk dat Amerikaanse investeerders mee hun schouders zetten onder efgartigimod’, zegt De Kerpel. ‘Dezelfde investeerders speuren in ons land naar mogelijke opvolgers van Argenx.’

    Amerikaanse investeerders speuren in ons land naar mogelijke opvolgers van Argenx.
    JAN DE KERPEL
    BIOTECHSPECIALIST EN HOOFD CORPORATE FINANCE BIJ KEMPEN & CO

    ‘Het groene licht in de Verenigde Staten voor Argenx richt de schijnwerpers nog nadrukkelijker op de al mature Belgische biotechsector', zegt Van Biervliet. ‘Er is almaar meer interesse bij buitenlandse investeerders. De groei verloopt de jongste jaren sneller en agressiever.’

    ‘De voorbije twee jaar zijn acht nieuwe biotechbedrijven ontsproten aan het VIB. Sinds de start, 25 jaar geleden, worden er al 30 door binnen- en buitenlands durfkapitaal gefinancierd. Van de jongste generatie zijn er vijf die midden 2022 in de fase van de klinische ontwikkeling belanden.’

    ‘De Belgische opvolgers van Argenx zitten eraan te komen’, zegt Van Biervliet. ‘De Gentse VIB-spin-off Confo Therapeutics werkt, net als Argenx, aan medicijnen op basis van lama-antilichamen en ontwikkelt een kandidaat-middel voor pijnbestrijding. Daarnaast zet onder meer Orionis Biosciences, met vestigingen in Gent en Boston, in op de ontwikkeling van een pijplijn van kankerbehandelingen.’

    Er is almaar meer interesse bij buitenlandse investeerders in de Belgische biotech. De groei verloopt de jongste jaren sneller en agressiever.
    JEROME VAN BIERVLIET
    TOPMAN VAN HET VLAAMS INSTITUUT VOOR BIOTECHNOLOGIE

    ‘We merken dat Belgische biotechbedrijven almaar sneller de sprong naar de klinische testfase maken’, zegt Van Biervliet. ‘Denk aan het biotechbedrijf Exevir Bio, dat de voorbije zomer al begon met de klinische testen van een kandidaat-coronavirusremmer op basis van lama-antilichamen. Ook MRM Health, dat medicijnen ontwikkelt op basis van inzichten in onze darmflora, heeft al behandelingen in een klinische testfase.’

    ‘Nog belangrijk is dat je ervaren mensen elders ziet opduiken’, zegt De Kerpel. 'Torsten Dreier, één van de Argenx-oprichters, is aan de slag bij het jonge biotechbedrijf Agomab, dat mikt op behandelingen om schade aan het lichaam en de organen te herstellen.'

    'De kans bestaat dat toppers van Argenx straks een eigen biotechbedrijf beginnen of opduiken in het senior management van jonge biotechbedrijven. Zo’n recyclage van knowhow versterkt onze biotechsector.’

    www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...
  5. forum rang 4 Jan66 21 december 2021 08:34
    quote:

    NSBB schreef op 21 december 2021 07:50:

    kanaalz.knack.be/nieuws/z-nieuws-20-1...

    intervieuw op kanaal Z met CEO Tim Van Hauwermeiren en Danny Reweghs !

    Bijzonder interressant ! vanaf 5'36" tot 11'50" .

    Besluit : wegleggen achter slot en grendel op de allerhoogste plank !
    Een leuk item.
    Ik ben benieuwd!!!
  6. Willy B. 21 december 2021 08:41
    quote:

    FouteKeuze schreef op 21 december 2021 01:30:

    [...]

    Welke andere koopkansen zie je dan op dit moment omwille van de rode verkoopgolf?
    Signify oa (maar totaal andere sector)
    En ik kijk ook naar de PV-sector, daar zijn ook stevige correcties
    Prosus staat ondertussen ook wel erg laag genoteerd

    Keuze te over :-)

    Maar het is met spijt in het hart.
    Mocht ArgenX de komende maanden terug ergens op 260 euro belanden, wat ik ook wel zie gebeuren aangezien er nu wel enkele (nieuws)luwere tijden aankomen, dan kan het goed zijn dat ik ze terug oppik.
  7. ozeboos 21 december 2021 10:01
    quote:

    NSBB schreef op 21 december 2021 07:50:

    kanaalz.knack.be/nieuws/z-nieuws-20-1...

    intervieuw op kanaal Z met CEO Tim Van Hauwermeiren en Danny Reweghs !

    Bijzonder interressant ! vanaf 5'36" tot 11'50" .

    Besluit : wegleggen achter slot en grendel op de allerhoogste plank !
    Mooi item, vooral de bijdrage van Tim is goed. Ik ben zeer gecharmeerd van de no-nonsense van Tim.

    De analist heeft het over een denkbare overname met een premie nu van 33%. Ikzelf zou nu geen genoegen nemen met een premie van 33%. Ablynx zat bijvoorbeeld op 44% premie.
  8. todra 21 december 2021 11:15
    quote:

    FouteKeuze schreef op 21 december 2021 01:30:

    [...]

    Welke andere koopkansen zie je dan op dit moment omwille van de rode verkoopgolf?
    Een klein pakketje galapagos (48 euro) is wel een gokje waard .Noteren 2 miljard onder eigen vermogen, de pijplijn is wel uitgedund maar er zitten toch nog waardevolle moleculen in oa tegen polycystische nieren , fibrose ea
    Een nieuwe CEO moet dat schip terug rechttrekken , vandaar dat de beleggers afwachtend reageren.

    Affimed (5,7 usd) bekwam ook zeer goede interim resultaten met zijn anti lymfoom middel in een fase1/2 studie
  9. forum rang 10 voda 21 december 2021 11:41
    10:57
    Argenx weer richting record

    De biotechspeler Argenx ARGX 1,63% stijgt met 2 procent tot 305,70 euro. Daarmee klimt het aandeel richting het recordniveau van 312,20 euro op 11 februari dit jaar:

    De Gentse biotechgroep kreeg vrijdagavond van de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA groen licht om goudhaantje efgartigimod voor de behandeling van myasthenia gravis (MG) in de Verenigde Staten, veruit de cruciaalste farmamarkt ter wereld, op de markt te brengen.

    Argenx heeft inmiddels een beurswaarde van bijna 16 miljard euro.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ma...
  10. forum rang 4 Jan66 21 december 2021 12:33
    quote:

    ozeboos schreef op 21 december 2021 10:01:

    [...]

    Mooi item, vooral de bijdrage van Tim is goed. Ik ben zeer gecharmeerd van de no-nonsense van Tim.

    De analist heeft het over een denkbare overname met een premie nu van 33%. Ikzelf zou nu geen genoegen nemen met een premie van 33%. Ablynx zat bijvoorbeeld op 44% premie.
    Idd een helder verhaal.

    Ik ben nu wel benieuwd of er in de komende weken nog een emissie komt voor cash hoeft het direct niet maar een (nieuwe) investeerder binnenhalen kan een overname weleens minder gemakkelijk maken.
  11. Nice guy 21 december 2021 12:36
    quote:

    ozeboos schreef op 21 december 2021 10:01:

    [...]

    Mooi item, vooral de bijdrage van Tim is goed. Ik ben zeer gecharmeerd van de no-nonsense van Tim.

    De analist heeft het over een denkbare overname met een premie nu van 33%. Ikzelf zou nu geen genoegen nemen met een premie van 33%. Ablynx zat bijvoorbeeld op 44% premie.
    Gezien de kansen in de toekomst is 44% premie nog steeds een koopje voor big farma.
    Koers zou dan ongeveer 440 zijn, als LT belegger wil ik ze daar niet voor wegdoen.
    Ik ben ervan overtuigd dat er op termijn meer te winnen valt als aandeelhouder.
  12. forum rang 4 Jan66 21 december 2021 12:42
    quote:

    Nice guy schreef op 21 december 2021 12:36:

    [...]

    Gezien de kansen in de toekomst is 44% premie nog steeds een koopje voor big farma.
    Koers zou dan ongeveer 440 zijn, als LT belegger wil ik ze daar niet voor wegdoen.
    Ik ben ervan overtuigd dat er op termijn meer te winnen valt als aandeelhouder.
    De toekomst zie er rooskleurig uit maar ongetwijfeld zullen er ook nog wel een paar tegenvallers gaan komen want de weg is niet altijd recht.
  13. forum rang 4 Lang 21 december 2021 13:47
    quote:

    TP66 schreef op 21 december 2021 12:42:

    [...]

    De toekomst zie er rooskleurig uit maar ongetwijfeld zullen er ook nog wel een paar tegenvallers gaan komen want de weg is niet altijd recht.
    Precies, en tegenvallers worden vaak heel hard afgestraft. Dus bij mij gaan ze er uit dan op 400 met een hele dikke strik en een tesla voor de deur..;-)
1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links