Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Lavide Holding AEX:LVIDE.NL, NL0010545679

  • 0,286 19 apr 2024 16:59
  • +0,016 (+5,93%) Dagrange 0,262 - 0,286
  • 1.013 Gem. (3M) 11K

Omgekeerd naar de beurs kost veel tijd

594 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste | Omlaag ↓
  1. wieweet 14 november 2018 07:52
    Claim grondbeleggers bij ex-topman Lavide
    Door WOUTER VAN BERGEN

    1 uur geleden in FINANCIEEL

    Een groep van 99 grondeigenaren die dachten via de website makelaaringrond.nl kopers te vinden voor hun percelen, beschuldigen voormalig Lavide-ceo Vincent Poorter ervan dat hij hen op basis van bedrog voor duizenden euro’s aan internetadvertenties heeft aangesmeerd.

    Beleggers hoopten hun perceel snel en duur te verkopen.
    Beleggers hoopten hun perceel snel en duur te verkopen.? FOTO BUREAU DIJKSTRA
    In totaal eisen ze een kleine €250.000 terug, plus rente en kosten. Dat blijkt uit een dagvaarding die de stichting Claim Makelaar in Grond bij de rechtbank Noord-Holland heeft ingediend.

    Poorter had naast het ceo-schap van het beursgenoteerde Lavide -waarmee hij onder andere een mislukte poging deed een bedrijf van Dirk Scheringa naar beurs te brengen- ook tijd om advertenties te werven voor de website makelaaringrond.nl.

    Reputatiebeschadiging
    Dat deed hij bij het bedrijf Multirisk waarvan hij aandeelhouder is en tot begin dit jaar bestuurder was. Volgens de advocaat van Multirisk zijn de verwijten ’ongegrond’. Poorter zelf ziet in de claim een poging van zakelijke vijanden om zijn reputatie te beschadigen.

    Volgens de dagvaarding benaderde Poorter honderden particuliere bezitters van grond dat ze vaak hadden gekocht in de hoop dat hun percelen na een bestemmingswijziging voor veel geld weer te verkopen. Volgens het contract dat hij met een deel van hen sloot, betaalden de grondeigenaren per perceel €550 ‘inrichtingskosten’, plus maandelijks €50 voor advertenties op zijn website. Aangezien veel klanten meerdere percelen aanboden, betaalden zij vaak meerdere duizenden euro’s.

    ’Succesvol’
    Hoewel daarover niets in het contract stond, zeggen de claimanten door Poorter onder andere te zijn overgehaald met verhalen over ’honderden’ eerdere verkopen en succesvolle beleggersbijeenkomsten. Nadat de contracten waren getekend bleef de voorgespiegelde belangstelling echter uit.

    Onder de 280 klanten die de claimstichting zegt te hebben opgespoord, is volgens hen maar één transactie met een derde partij bekend. In de dagvaarding stellen de klagers dat nergens is gebleken dat de beleggersbijeenkomsten die Poorter zei te organiseerde, ooit zijn gehouden.

    Patroon zichtbaar
    Poorter wijst de aantijgingen van de hand en stelt in een reactie dat er wel degelijk transacties en bijeenkomsten zijn geweest. „Multirisk is een internetbedrijf. Dan zouden ze ook Marktplaats kunnen aanklagen omdat die te weinig aan marketing zou doen”, zegt hij.

    Volgens de advocaat namens de claimstichting blijkt uit honderden verklaringen van ontevreden klanten, dat er ’een patroon’ is waaruit blijkt dat zaken werden voorgespiegeld die niet werden waargemaakt. Volgens één van de ontevreden grondeigenaren ’vertelde hij me dat mijn grond wel even verkocht zou worden voor een goede prijs’. „Hij zei dat hij mensen dienst had die bestemmingsplannen bestudeerden.”

    Praatje
    Volgens de particulier, bleek dat achteraf niet waar. „Het was geld ophalen en niks presteren. Op zijn Westfries gezegd: het verhaaltje is echt, maar het praatje deugt niet.”

    Poorter ziet in de claim vooral een poging van een zakelijke vijand om zijn reputatie te beschadigen. Dat zou blijken uit de samenstelling van het bestuur. Daarin zit onder andere een ex-bestuurder van een kinderdagverblijf dat door Lavide is overgenomen. Met hem is Poorter in een bitter juridisch dispuut verwikkeld..

    Blijft een zooitje rondom VP

    vrgr
  2. forum rang 4 Pitmans 14 november 2018 09:37
    Volgens mij is reputatieschade voor VP alleen maar positief. Maar blijkbaar is hij zelf niet op de hoogte van zijn reputatie.

    Ik vrees overigens dat deze claim niet erg succesvol zal zijn. Blijkbaar staat er niks op papier en je kunt een ondernemer nou eenmaal niet verwijten dat hij niet succesvol is, omdat hij niet genoeg reclame maakt voor zijn handel.
  3. forum rang 10 voda 22 november 2018 14:51
    Market Wizards vergroot belang in Lavide

    (ABM FN-Dow Jones) Market Wizards heeft een groter belang in Lavide gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 21 november 2018.

    Market Wizards meldde een kapitaalbelang van 4,63 procent met een stemrecht van eveneens 4,63 procent. Dit belang wordt deels rechtstreeks reëel gehouden en deels rechtstreeks potentieel.

    Op 2 augustus dit jaar meldde Market Wizards nog een kapitaalbelang van 2,59 procent met een dito stemrecht. Eveneens deels rechtstreeks reëel en deels rechtstreeks potentieel.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 4 Pitmans 11 december 2018 19:04
    Nope, kijk er de historie bij AFM maar op na.
    In juli 2018 zijn ze begonnen met 75k opties en 75k aandelen. Die opties hebben ze nog steeds, maar in 2e instantie verkopen ze een deel van de aandelen om daarna weer 2 plukjes in te kopen tot wat ze tot nu hadden, 180k en die opties.

    Maar ik neem aan dat dit shuffletje volledig anoniem door de wizards is opgezet en er zal ongetwijfeld snel een nieuwe melding van verkleind belang volgen.

    Daytrading he, je zei het zelf al.
  5. forum rang 4 Pitmans 17 december 2021 19:33
    Tijonge zeg. Dit draadje is al in 2014 gestart en sindsdien heeft er geen normale activiteit in de notering gezeten.
    Scheringa had te weinig krediet, de kinderopvang was gratis en de partyboot is richting UK naar onbekende haven vertrokken.
    Onze zorgtycoon kan natuurlijk nog een alumexxxje doen (snel even rondbreien op 27-12), maar ik twijfel toch sterk of het binnen de al verlengde termijn of zelfs überhaupt gaat lukken.
594 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 30 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links