Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel arGEN-X BRU:ARGX.BL, NL0010832176

  • 337,100 22 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 337,100 - 343,000
  • 43.470 Gem. (3M) 60,4K

Argenx stoomt richting eerste medicijn op de markt

1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 100 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. NSBB 16 december 2021 19:09
    ook interessant ! via de FDA calendar ! mooie link tussen ZLAB en ARGX . Toeval of niet , maar beide bedrijven staan morgen samen op de rol van de FDA !

    www.sec.gov/Archives/edgar/data/00017...

    Bewijsstuk 99.1

    Zai Lab rapporteert financiële resultaten eerste kwartaal 2021

    — Bedrijf organiseert conference call en webcast vandaag om 8:00 uur.m. EDT

    SHANGHAI en SAN FRANCISCO, 10 mei 2021 — Zai Lab Limited (NASDAQ: ZLAB; HKEX: 9688), een innovatief biofarmaceutisch bedrijf in de commerciële fase, heeft vandaag de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt, samen met recente producthoogtepunten en bedrijfsupdates.

    "Zai Lab bleef in het eerste kwartaal goed presteren in alle aspecten van het bedrijf," zei Dr. Samantha Du, oprichter, voorzitter en Chief Executive Officer van Zai Lab. "We zijn verschillende strategische samenwerkingen aangegaan om onze bolwerken voor maag- en longkanker verder te versterken; onze auto-immuunfranchise aanzienlijk versterkt met een exclusieve overeenkomst met ARGENX voor EFGARTIGIMOD, een pijplijn-in-een-productkans; geavanceerde talrijke klinische programma's in de richting van belangrijke gegevensuitlezingen; kreeg wettelijke goedkeuring voor QINLOCK, onze derde innovatieve oncologieproductgoedkeuring in de afgelopen 15 maanden in China en het eerste commerciële product in wat we verwachten een maagkankerfranchise van wereldklasse te worden; en genereerde een solide omzetgroei, deels door het toegenomen volume van ZEJULA, gedreven door de recente opname op de National Reimbursement Drug List (NRDL). Daarnaast ontvingen we onlangs bemoedigend nieuws over verschillende belangrijke activa van onze partners. De Biologics License Application (BLA) indiening van efgartigimod in gegeneraliseerde myasthenia gravis (gMG) werd geaccepteerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De fase 3 cruciale LUNAR-studie van Tumor Treating Fields in niet-kleincellige longkanker (NSCLC) werd aanbevolen om door te gaan met een kleinere steekproefomvang op basis van een versnelde tussentijdse analyse. Bemarituzumab kreeg breakthrough therapy designation van de FDA als eerstelijnsbehandeling voor maagkankerpatiënten die FGFR2b overexpressie geven.

    "Met de voltooiing van onze recente wereldwijde beursgang met een bruto-opbrengst van bijna $ 860 miljoen, hebben we onze kapitaalpositie aanzienlijk versterkt. Dit nieuwe kapitaal zal ons in staat stellen om onze groei te versnellen door aanvullende strategische partnerschappen aan te gaan, onze pijplijn voor klinische ontwikkeling te bevorderen en onze commerciële en R& D-organisaties op te schalen om een sterke omzetgroei te stimuleren en onze wereldwijde pijplijn te verbeteren.

    via yahoo finance (1u geleden)

    finance.yahoo.com/news/chinas-nationa...

    China's National Medical Products Administration keurt NUZYRA® (omadacycline) goed voor de behandeling van bacteriële longontsteking en huidinfecties.
    aratek verdient $ 6 miljoen mijlpaalbetaling van Zai Lab

    BOSTON, 16 december 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Paratek Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: PRTK) heeft vandaag aangekondigd dat de partner van het bedrijf in China, Zai Lab Limited (NASDAQ: ZLAB; HKEX: 9688), kreeg goedkeuring van de National Medical Products Administration (NMPA) van China van NUZYRA (omadacycline) voor de behandeling van community-acquired bacterial pneumonia (CABP) en acute bacteriële huid- en huidstructuurinfecties (ABSSSI). Paratek lanceerde NUZYRA commercieel in de Verenigde Staten in februari 2019. ®

    Paratek verleende Zai Lab een exclusieve licentie voor de ontwikkeling, productie en commercialisering van NUZYRA in het grotere Chinese grondgebied, met name de Markten van de Volksrepubliek China, Hong Kong, Macau en Taiwan. Paratek behoudt alle resterende wereldwijde rechten. In overeenstemming met de voorwaarden van de licentieovereenkomst verdiende Paratek een mijlpaalbetaling van $ 6 miljoen na goedkeuring door NMPA. Alle mijlpaalbetalingen onder de Zai Lab-licentie- en samenwerkingsovereenkomst worden door Paratek ingehouden en uitgesloten van de leenfaciliteit van het bedrijf met R-Bridge Healthcare Investment Advisory.

    NUZYRA, goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) in oktober 2018, is een nieuw antibioticum met zowel eenmaal daagse orale als intraveneuze (IV) formuleringen voor de behandeling van CABP en ABSSSI. Nuzyra, een gemoderniseerd tetracycline, is speciaal ontworpen om tetracyclineresistentie te overwinnen en vertoont activiteit in een spectrum van bacteriën, waaronder Gram-positieve, Gram-negatieve, atypische en andere medicijnresistente stammen.

    "De NMPA-goedkeuring valideert verder de veiligheid en werkzaamheid van NUZYRA bij de behandeling van longontsteking en ernstige huidinfecties in een tijd waarin antimicrobiële resistentie een van 's werelds meest urgente bedreigingen voor de volksgezondheid blijft en biedt verdere validatie dat antibiotica echt wereldwijde producten zijn. De Amerikaanse lancering van NUZYRA heeft bewezen een van de meest succesvolle antibioticalanceringen van de afgelopen vijf jaar te zijn, aangedreven door het goed gedefinieerde productprofiel van NUZYRA, inclusief de eenmaal daagse orale formulering, het brede spectrum van dekking en doseringsflexibiliteit," zei Evan Loh, MD, Paratek chief executive officer. "We verwachten dat NUZYRA een belangrijke rol zal spelen bij het helpen van artsen om het evoluerende resistentielandschap in China voor te blijven. We zijn verheugd dat onze partner, Zai Lab, dit levensreddende medicijn naar clinici en patiënten in China zal brengen in een tijd waarin de behoefte aan nieuwe behandelingsopties om antimicrobiële resistentie aan te pakken urgenter is dan ooit."

    ZLAB stijgt hierdoor met een kleine 16% op nasdaq
    ARGNX daalt in afwachting van morgen ± 1%
    beiden staan morgen op de rol van de FDA !

  2. godgeklaag 17 december 2021 10:51
    ik heb het moeilijk met de logica van het beursverloop. van argen-x.....lange tijd stijgt het aandeel omwille van de goede vooruitzichten van het efgartigimod...nu we bijna aan de meet zijn, wat doet het aandeel, wéken lang dalen...mij moeten ze toch eens uitleggen waar de logica zit!
  3. GoldWing 17 december 2021 11:05
    sommige leggen hun eieren in de mand en nemen de groei van de hoop en nemen nu aan t einde de winst, en andere leggen hun eieren in de mand van de doorbraak en nemen daardoor meer risico, maar ook grotere beloning bij goed resultaat. Je zag dat ook bij Gala in den tijd. En dat komt idd vreemd over, je zou verwachten dat ze zot zouden aankopen. t wekt ook idd soms de indruk dat sommige meer weten, je kan dat nooit uitsluiten. De grote spelers gaan altijd meer weten en sneller zijn, ook op regelementaire manier.
  4. NSBB 17 december 2021 11:08
    ere wie ere toekomt, met dank aan "biobelegger 07" via beursig .

    Wel leuk gesprek gemist op radio 1, was een topic in 'De Ochtend' met Joke Comijn. Opnieuw, van hen zal het niet afhangen, het vertrouwen is zeer groot. Laat ons hopen, fingers crossed!
    [/quote]

    Voor de liefhebbers: radioplus.be/#/radio1/herbeluis ... 7b76bf47f/
    Vanaf 1:34:40
    Bij goedkeuring wordt de commerciële naam bekendgemaakt.

    Lees meer op: www.beursig.com/forum/viewtopic.php?f... voor meer informatie
  5. forum rang 10 voda 17 december 2021 11:28
    Vandaag een belangrijke dag voor Argen-X, maar ook voor de patienten. Ik kwam nog dit wat oudere artikel tegen wat zeker niet mag ontbreken op dit forum hier:

    D-day voor geneesmiddel van Gents Argenx: 'Als testpatiënt wil ik niet meer zonder'

    Komende vrijdag velt het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA allicht zijn oordeel over de goedkeuring van het eerste geneesmiddel dat het Gentse biotechbedrijf Argenx op de markt brengt. Een fait kan miljarden dollars aan omzet genereren. ©Filip Ysenbaert
    FEMKE VAN GARDEREN
    11 december 2021 02:30

    Krijgt het eerste geneesmiddel van het Gentse biotechbedrijf Argenx in Amerika groen licht? Die vraag houdt ook Belgen met een zeldzame spierziekte bezig. Ze hopen dat efgartigimod levenskwaliteit brengt, maar vrezen voor de beschikbaarheid en betaalbaarheid.

    Een ‘attackske’. Daaraan dacht Arianne Segers (47) toen ze vijf jaar geleden van de ene dag op de andere klachten kreeg. De spieren in haar gezicht leken niet meer te werken, haar stem zakte op het einde van lange zinnen weg en slikken ging moeizaam.

    Na onderzoek bleek er iets anders aan de hand. Segers kreeg de diagnose myasthenia gravis (MG), wat letterlijk ernstige spierzwakte betekent. Het is een zeldzame aandoening die ongeveer een op de 10.000 mensen treft en ertoe leidt dat het lichaam afweerstoffen tegen zichzelf aanmaakt en de prikkeloverdracht tussen zenuwen en spieren bemoeilijkt. Dat kan zich op verschillende manieren uiten. De ene patiënt heeft alleen last van hangende oogleden, de andere is zo zwak dat kunstmatige beademing nodig is. Die situaties kunnen van dag tot dag en maand tot maand verschillen of verergeren.

    D-day voor Argenx
    In veel agenda’s staat vrijdag 17 december met stip genoteerd. Op die dag velt het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA naar verwachting zijn oordeel over de goedkeuring van efgartigimod. Dat moet het eerste geneesmiddel worden dat het Gentse biotechbedrijf Argenx op de markt brengt. Het middel, op basis van de antilichamen van lama’s, moet in eerste instantie een verschil maken voor patiënten die lijden aan een ernstige vorm van de zeldzame spierziekte myasthenia gravis (MG). Op termijn wil Argenx ‘efga’ ook voor een resem andere aandoeningen inzetten. Analisten verwachten dat het middel miljarden dollars aan omzet kan genereren. Ook UCB mengt zich in de race.

    ‘Mijn toestand verergerde snel na mijn diagnose. Ik kon mijn hoofd amper rechthouden en de kracht uit mijn handen, armen en benen ging weg’, zegt Segers. Iets vasthouden, de trap oplopen: het werd allemaal moeilijker. ‘Op slechte dagen raakte ik zonder wandelstok geen 5 meter vooruit.’

    LEES MEER

    'Argenx' dichtste concurrent loopt jaren achterop'
    Er is geen medicatie die MG volledig kan genezen. Wel zijn er behandelingen die de overdracht in de spieren stimuleren, de aanmaak van antilichamen verminderen en immuunprocessen onderdrukken. De alleenstaande moeder uit het Oost- Vlaamse Nieuwerkerken probeerde heel wat, maar het voorkwam niet dat ze haar job als districtmanager in de retailsector en bijberoep als fotograaf moest stopzetten.

    In 2019 kreeg ze, als ‘patiënt twee’, bij een internationale klinische studie een experimenteel middel van het Gentse biotechbedrijf Argenx toegediend: efgartigimod. Voor Segers betekende het ‘een wereld van verschil’. ‘Ik heb sindsdien weer heel goede periodes, die me toelaten met mijn zoon uitstappen te maken en met vrienden af te spreken. Ik kan zelfs een deeltijdse administratieve job uitoefenen.’

    Efgartigimod is het allereerste product dat Argenx op de markt wil brengen. Er is acht jaar gewerkt aan de toepassing, op basis van de antilichamen van lama’s. De onderzoeksresultaten bleken altijd veelbelovend, maar uit de crash van de sector- genoot Galapagos uit Mechelen bleek nogmaals dat in biotech de prijzen pas aan de meet worden verdeeld. Het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap (FDA) beoordeelde het reumaproduct van Galapagos vorig jaar als niet veilig genoeg. Op 17 december beslist de FDA over ‘efga’. Dan wordt duidelijk of het agentschap evenveel vertrouwen heeft als analisten en beleggers: het bedrijf is op de beurs 14 miljard waard, maar heeft nog nooit een product verkocht.
  6. forum rang 10 voda 17 december 2021 11:29
    Deel 2:

    Efgartigimod betekent voor mij een wereld van verschil. Ik ken sindsdien weer heel goede periodes.
    ARIANNE SEGERS
    PATIËNTE DIE DEELNAM AAN EEN KLINISCHE STUDIE
    LEES MEER

    Heeft Galapagos nog een toekomst?
    Verwacht wordt dat efgartigimod voor miljarden dollars aan omzet kan genereren. Dat heeft te maken met het feit dat het kandidaat-geneesmiddel verschillende toepassingen moet krijgen. Myasthenia gravis is de eerste, maar niet de enige aandoening waarop het bedrijf mikt. Ook naar de behandeling van de bloedaandoening ITP, de huidaandoening PV en de zenuwziekte CIPD lopen studies. En daar stopt het allicht niet. Argenx’ ambitie is om tegen 2025 voor ‘efga’ 15 ijzers in het vuur te hebben.

    De hoge waardering staat in schril contrast met het beperkte aantal patiënten dat toegang zal krijgen tot de therapie. Argenx mikt op de markt van de weesgeneesmiddelen, bedoeld voor zeldzame ziektes. Het bedrijf rekent op zo’n 20.000 potentiële gebruikers in Amerika en nog eens 20.000 in Europa.

    Bovendien komen vooral mensen bij wie de huidige therapieën weinig verschil maken of die met hele ernstige bijwerkingen te maken krijgen, in aanmerking voor efgartigimod. Volgens artsen maken zij zo’n 10 procent uit van de volledige patiëntengroep. Ons land telt naar schatting 1.500 patiënten met MG.

    Voet aan wal
    Toch kijken ook de MG-patiënten die waarschijnlijk niet eens in aanmerking komen hoopvol naar Argenx. Silvio La Monaca (42) uit Lummen heeft zijn ziekte onder controle met bestaande medicatie. ‘MG is weinig bekend, elke ontwikkeling is welkom. Je weet maar nooit wat ze teweegbrengt.’

    La Monaca kan door de ziekte, waaraan hij nu twaalf jaar lijdt, niet werken. Op goede dagen lukken klusjes in de tuin, op slechte dagen praat en eet hij niet. ‘Het is erg onvoorspelbaar allemaal. Slopend. Ik maak me ook veel zorgen over de bijwerkingen van mijn medicatie’, zegt hij. De 30 pillen die hij per dag slikt, veroorzaken maag- en darmproblemen, spierkrampen en paniekaanvallen. ‘Stel je voor dat ik daar met een nieuw middel van verlost raak’, droomt hij hardop. Al is hij tegelijk nuchter. ‘Er bestaat nu al een medicijn dat mijn levenskwaliteit zou vergroten, omdat het acht uur op de spieren inwerkt in plaats van drie uur. Maar dat is helaas niet beschikbaar in België.’

    Er bestaat nu al een medicijn dat mijn levenskwaliteit zou vergroten. Maar dat is helaas niet beschikbaar in België.
    SILVIO LA MONACA
    PATIËNT

    Of efgartigimod vergund wordt in ons land, is koffiedik kijken. Argenx diende een dossier in bij het Europese geneesmiddelenagentschap EMA, maar daar wordt pas in de tweede helft van 2022 een beslissing verwacht.

    Dat een Belgisch biotechbedrijf eerst voet aan wal probeert te krijgen in Amerika is niet zo vreemd, vindt Joke Comijn, de woordvoerster van Argenx. Amerika is volgens haar een veel aantrekkelijker markt om een nieuw product te lanceren. ‘Het is er heel straightforward: als je een goedkeuring krijgt van de FDA, kan je bij wijze van spreken de volgende dag producten verdelen over vijftig staten.’ In Europa is dat complexer. Als het EMA groen licht geeft, moet het bedrijf met elke lidstaat apart onderhandelen over een eventuele terugbetaling van het middel. En, niet onbelangrijk, Amerikanen betalen gemiddeld veel hogere prijzen voor medicijnen dan Europeanen. President Joe Biden, die werkt aan hervormingen op dat vlak, hamerde er een paar dagen geleden nog op dat voorgeschreven medicatie in zijn land twee tot drie keer hoger is dan elders in de wereld.

    Prijskaartje
    De Liga Myasthenia Gravis, een vereniging van en voor mensen met MG in België, hoopt op een goedkeuring. ‘Maar de vraag is wat daarna volgt. Het prijskaartje kan een domper op de vreugde zijn’, zegt bestuurslid Lut Allard. ‘Omdat jaren onderzoek aan efgartigimod zijn voorafgegaan, is onze vrees dat het astronomisch veel zal kosten.’

    Argenx wil niet communiceren over het prijskaartje. Volgens Comijn zal het bedrag zich situeren tussen dat van twee bestaande maar eerder uitzonderlijke therapieën voor patiënten met een ernstige MG. Het gaat om de behandelingen met intraveneus immunoglobuline (IVIG) en Soliris, het medicijn van het bedrijf Alexion. Die kosten respectievelijk 190.000 en 750.000 dollar per patiënt per jaar. ‘Terugbetaling door de overheid zal cruciaal zijn’, klinkt het.

    ANALYSE
    Mag een mensenleven miljoenen kosten?
    Hoe vaak een MG-patiënt met efgartigimod behandeld moet worden, is moeilijk te zeggen. Een arts moet per patiënt de symptomen opvolgen en op basis daarvan evalueren wanneer een volgende sessie nodig is. Bij Segers is de rustperiode tussen twee reeksen efgartigimod vier weken. Maar er zijn patiënten bij wie dat maanden zijn.

    Daartegenover staat dat het medicijn snel werkt, veilig is en weinig bijwerkingen kent, zegt professor Jan De Bleecker (UZ Gent/AZ Sint- Lucas Gent), die als neuroloog de trials mee opvolgde in België. ‘De doeltreffendheid staat buiten kijf’, zegt hij. Vooral bij therapieresistente patiënten is het verschil groot. ‘Op termijn zou het weleens voor een grotere groep MG-patiënten gebruikt kunnen worden. Het is aannemelijk dat je bij personen die acuut van de ziekte last krijgen met efgartigimod een aantal klachten snel in de kiem kan smoren en de bijwerkingen van andere behandelingen sterk kan beperken.’

    Alternatieven
    Stel dat na de FDA ook het EMA groen licht geeft, dan is een behandeling met efgartigimod in België nog niet voor meteen. Eerst moet de Commissie Tegemoetkoming Geneesmiddelen, die de minister voor Sociale Zaken adviseert over terugbetalingen, in actie komen. Die doet al snel een jaar over zo’n geneesmiddel.

    ‘Ik snap dat ze niet licht over zo’n beslissing gaan’, zegt professor neuro-immunologie Marc De Baets (UZ Maastricht/UZ Antwerpen), die niet bij de studies betrokken was. ‘Efgartigimod werkt, maar de vraag blijft: tegen welke prijs? De budgetten waarover onze overheden beschikken, zijn nu eenmaal beperkt. En er zijn alternatieven die het merendeel van de patiënten in remissie doen gaan (de ziekteverschijnselen verminderen, red.). Het is vaak een zoektocht van jaren, dat geef ik toe. Maar het lukt vaak wel.’

    Efgartigimod werkt, maar de vraag blijft: tegen welke prijs?
    MARC DE BAETS
    PROFESSOR NEURO-IMMUNOLOGIE UZ MAASTRICHT/UZ ANTWERPEN

    Segers hoopt vooral dat ze haar efgartigimod nog een tijd kan blijven nemen. De studie waarbij ze het middel in baxtervorm kreeg, is afgerond. Nu zit ze in een nieuwe trial, waarbij ze het product thuis zelf inspuit. Ook daarover blijft ze vol lof. ‘Maar ik ben erg bezorgd over de uitspraak van de geneesmiddelenagentschappen. Wat als dat middel niet op de markt mag komen? Nu ik weet wat voor een wereld van verschil het maakt, wil ik niet meer zonder. Ik wil echt niet terug naar af.’

    www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...
1.998 Posts
Pagina: «« 1 ... 61 62 63 64 65 ... 100 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links