Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rusland

63.185 Posts
Pagina: «« 1 ... 80 81 82 83 84 ... 3160 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Mijn Vriend 13 december 2021 16:24
    quote:

    luchtschip schreef op 13 december 2021 16:07:

    [...]

    Een afgeluisterd prive gesprek dat door de Russen in de openbaarheid is gebracht om deze mensen te beschadigen. Mogen wat mij betreft allemaal afluisteren, of allemaal niet.
    Nota bene een gesprek uit 2014 waarbij 1 terloopse opmerking volledig uit zijn verband wordt gerukt
    Een gesprek dat gevoerd werd over contacten met de opposite die zich verzette tegen de Oekraïense dictator van toen,Janoekovitsj.
    Janoekovitsj die met Putin heulde en het Oekrainse volk afperste
    En dan een verbitterde reactie vanwege het feit dat Europa niet als een man achter het Oekrainse volk stond.

    En daar lopen ze bij de PVV en of FvD nog steeds mee te leuren ? Wat heb ik daar mee te maken?

    Fraai.

    Maar neemt niet weg dat het onduidelijk is wat je wilt zeggen, behalve dat Victoria Nuland zich 7 jaar geleden teleurstellend uitliet over de houding van Europa. Zij is een Neo-con, maw anti EU

    Wat wil je ons vertellen aangaande de huidige situatie ?

    Putin heeft al 7 jaar een gedeelte van een zelfstandig soeverein land in bezit, na het te zijn binnengevallen. Nogmaals, hier heeft Rusland geen patent op, dus als de VS naar willekeur mag binnenvallen, dan doen ze dat maar.

    Vind je dit goed of keur je dit af ? Ik heb geen simpele zwart-wit wereld nodig om grijzen dingen te verwerken.


    NB: Blijkbaar is als organisatie het VS leger de grootste CO2 vervuiler van de wereld, en dat maakt mij wel wat uit.
  2. forum rang 10 luchtschip 13 december 2021 22:09
    quote:

    ffff schreef op 9 december 2021 11:07:

    Chiddix,

    Het traineren van Duitsland heeft te maken met de juridische structuur van Nordstream. Als ik de Duitse media goed volg: Die is in Zwitserland gevestigd en de Duitsers accepteren dat niet. Op zich alweer vreemd want Nordstream bestaat voor 51 procent uit Gazprom, maar nog altijd voor 49 procent uit West-Europese landen. En die structuur in Zwitserland zal toch wel iets met degelijkheid of neutraliteit te maken kunnen hebben.
    En verder: Als Gazprom zijn gas moeilijker kwijt kan aan Europa...In India hebbe ze deze week nog de banden met Putin stevig aangehaald en de pijpleidingen naar richting China maar als nieuwsten die naar Korea en Japan blijven maar gelegd worden.......

    Peter
    Baerbock : NordStrom II in its current legal form cannot be certified because it violates EU energy rules.

    Duitse Minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zegt dat de Duitse regulator certificatie van NordStrom II heeft geschorst ( suspended ) omdat het niet in overeenstemming is met de EU Energie regulering.

    Om gas te leveren via nordStrom II heeft. men toestemming nodig van de Duitse regulateur
    Certificatie is geschorst omdat de
    Swiss-headquartered operator Nord Stream 2 AG must register a subsidiary in Germany. Until that is accomplished, the certification process has been frozen.

    Baerbock :

    "The Federal Network Agency has suspended the certification process due to the existence of clear regulation in European law regarding the energy area on unbundling and other issues of the [company’s] structure," she said when asked, which organization acknowledged the project’s non-compliance with the EU rules.

    Baerbock said in an interview with the ZDF TV channel aired on Sunday, that the project "fails to comply with the regulation" of the EU so far, and it "cannot be approved."

    To start pumping gas, Nord Stream 2’s operator has to obtain the green light from the German regulator. The certification has been suspended since the Swiss-headquartered operator Nord Stream 2 AG must register a subsidiary in Germany. Until that is accomplished, the certification process has been frozen.

    The agreement greenlighted by the coalition in Germany does not mention Nord Stream 2, it only stresses the supremacy of Europe-wide norms regarding issues related to energy projects. Chancellor Olaf Scholz’s statements on the gas pipeline’s future have been very restrained so far. He said that no country can violate the borders of another state, otherwise there will be consequences.

    Being co-chair of the Greens, Baerbock has demanded in recent years that the project be stopped. Currently, she heads the German Foreign Ministry in Scholz’s government.

    The main foreign political course is usually set by the Chancellor’s office, not the Foreign Ministry.

    Moscow has repeatedly emphasized that Nord Stream 2 is a commercial project, which is being implemented together with its European partners. Kremlin Spokesman Dmitry Peskov has expressed bewilderment that a number of countries seek to make the fate of the gas pipeline dependent on politically-motivated conditions. Russia has also repeatedly stated that it has never politically weaponized energy resources.

    tass.com/world/1374601

    Uit de commentaren lees ik dat de regels van de EU inhouden dat er geen monopoly positie gecreëerd kan worden

    It ( EU Regulation ) says third party access to storage, upstream networks, new infrastructure, reciprocity, etc all safeguard measures to protect level playing field

    Alleen Gazprom is een monopoly
    Rosneft erbij of 10 talen Russische leveranciers heft ook de monopoly positie niet op.

    Dit zijn de eerste zetten van de nieuwe Duitse regering in het schaakspel met Putin
    Minister van Buitenlandse Zaken Baerbock heeft haar plan uitgelegd

    De beslissing ligt echter bij de regeringsleider Scholz

  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 13 december 2021 22:57
    Europese Unie legt sancties op aan Russische paramilitaire organisatie Wagner Group
    Van onze redacteur 22:49

    De Europese Unie heeft sancties opgelegd aan de Wagner Group, een Russische paramilitaire organisatie. De huurlingen van de Russische organisatie worden door de EU beschuldigd van schendingen van mensenrechten in Syrië, Oekraïne, Soedan, Mozambique, de Centraal Afrikaanse Republiek en Libië.

    De Wagner Group opereert in allerlei landen waar conflicten heersen, om daar de (geo)politieke belangen van het Kremlin te verdedigen. Maar volgens de Europese Raad, een instelling van de EU, gaan de huurlingen van Wagner zich in deze landen te buiten aan martel- en executiepraktijken.

    In een uitgegeven persverklaring gebruikte de Europese Raad harde bewoordingen richting de Wagner Group. De huurlingen van het paramilitaire leger lokken geweld uit of stoken dat op, ze plunderen natuurlijke hulpbronnen, intimideren burgers en schenden de mensenrechten op grote schaal. De Europese Raad karakteriseert de activiteiten van de paramilitairen als ‘subversief’, die niet alleen bedreigend zijn voor de landen waar ze actief zijn maar ook voor de Europese Unie.
    Inreisverbod

    De tegoeden in de EU van acht aan Wagner gelieerde personen worden bevroren en ze krijgen ook een inreisverbod voor de EU. Drie Russische organisaties, actief op het gebied van olie- en gasproductie in Syrië, krijgen ook strafmaatregelen opgelegd.

    De Russische president Vladimir Poetin heeft steeds gezegd dat private Russische militaire organisaties het recht hebben overal ter wereld te werken en hun belangen te verdedigen. Maar volgens Poetin vertegenwoordigt Wagner Group niet de Russische staat en betaalt Moskou deze huurlingen ook niet.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/politiek/1423384/europese-unie-...
  4. forum rang 6 Chiddix 14 december 2021 08:44
    Gisteren bij de NOS een reportage over de lage gasvoorraden in Nederland. Mocht het een koude winter worden lopen bedrijven kans van het gas te worden afgesloten omdat de particulier voorgaat. Die mag niet in de kou komen te zitten.
    Een land als Hongarije heeft geen gasprobleem. Rusland levert sinds kort gas aan Hongarije via de Turkisch stream gaspijpleiding die door de Zwarte Zee loopt. Oekraine maakte zich kwaad daarover maar dat is niet terecht.
  5. forum rang 5 Kees1 14 december 2021 18:31
    quote:

    Chiddix schreef op 14 december 2021 08:44:

    Gisteren bij de NOS een reportage over de lage gasvoorraden in Nederland. Mocht het een koude winter worden lopen bedrijven kans van het gas te worden afgesloten omdat de particulier voorgaat. Die mag niet in de kou komen te zitten.
    Een land als Hongarije heeft geen gasprobleem. Rusland levert sinds kort gas aan Hongarije via de Turkisch stream gaspijpleiding die door de Zwarte Zee loopt. Oekraine maakte zich kwaad daarover maar dat is niet terecht.
    Als het echt koud wordt en er is een tekort aan gas, dan wordt er Gronings gas bijgepompt.
  6. [verwijderd] 15 december 2021 16:16
    Het Russich en Oekrainse is bijna hetzelfde. Alleen taalkundige zullen daar over klagen.

    Ik zie zeer veel werkelozen in Rusland. Ik zie een inflatie van 10% in transport alleen. Ik zie flucturerende inflatie in voedselprijzen.

    Alles cijfers van Rusland die slecht zijn voor Rusland zijn naar beneden afgesteld, alles wat positief nog extra naar boven.

    De middeklasse heeft veel schulden, en de rente is al in stijgende trend. Er zijn nog veel mensen met schulden in Euro's en Dollars...De Centrale bank heeft een plan om deze schulden te laten omzetten in Roubles, maar dat is voor volgend jaar.
  7. forum rang 10 luchtschip 15 december 2021 17:18


    Putin repeated to the Finnish president his demand for ’security guarantees’ incl no further enlargement of NATO, and wants this on the agenda of OSCE conference in Helsinki 2025.
    What a manipulation of European security norms.

    twitter.com/MelissaJPeltier/status/14...

    Putin denkt dat hij de omringende landen wel even kan vertellen hoe zijn hun politieke ambities moeten invullen.
    Noemen we dit geen imperialisme en globalisme ?
    Dat is alleen verwerpelijk wanneer het westen dit doet, bij Putin is dit blijkbaar normaal gedrag

  8. forum rang 10 luchtschip 15 december 2021 18:04

    Levenslang voor moord op Tsjetsjeen in Berlijn door iemand met contacten met de Russische Inlichtingen dienst

    "A Berlin court has convicted a Russian national of murdering an ethnic Chechen of Georgian nationality, giving the man a life sentence. The judge said prosecutors had demonstrated his ties to Russian intelligence."

    twitter.com/DemopJ/status/14711350602...

    Germany expels two Russian diplomats after Tiergarten murder conviction

    Germany summoned the Russian ambassador and expelled two diplomates after an alleged FSB operative was found guilty of killing an ethnic Chechen. The 2019 murder took place in broad daylight in central Berlin.

    A Berlin court has sentenced a Russian national, Vadim Krasikov, to life in prison for the 2019 murder of an ethnic Chechen in a park in the German capital.
    Prosecutors said Krasikov was acting on the orders of Russia's state security agency, the FSB.

    They argued at length during the trial that Russian authorities had arranged an alias, Vadim Solokov, for the man, with him traveling across several European borders under that identity in the days leading up to the murder.

    His victim, an ethnic Chechen of Georgian nationality, was shot dead at point-blank range in broad daylight on August 23, 2019. Krasikov was arrested later that day.

    Who was targeted?

    The victim was deemed a terrorist by Russian security services — he was accused of fighting as an insurgent against Russian forces in Chechnya, and later of being involved in a bombing attack on the Moscow metro.

    "In June 2019 at the latest, state organs of the central government of the Russian Federation took the decision to liquidate [the victim] in Berlin," Judge Olaf Arnoldi said.

    The judge noted that the victim "had not held a weapon in his hands since 2008."

    "This was not an act of self-defense by Russia. This was and is nothing other than state terrorism," Arnoldi said. "It was meant to set an example."

    lees verder

    www.dw.com/en/germany-expels-two-russ...

  9. forum rang 10 luchtschip 15 december 2021 23:26

    Russische Staatstelevisie roept op tot kidnappen van een US Congress lid en uitlevering aan Rusland

    U.S Congressman Ruben Gallego (D-AZ) had na een bezoek aan Oekraine toegelicht hoe men de Ukraine Rusland crisis moest aanpakken

    State Duma member and chairman of Russia’s nationalist Rodina party Aleksei Zhuravlyov gaf op de Russische TV kritiek en vroeg openlijk voor ontvoering
    en gevangenzetting in Rusland van Gallego

    In his interview from Kyiv on Sunday, Gallego told CNN’s Fredricka Whitfield that Russian President Vladimir Putin’s appetite for another escalation in Ukraine may be tempered only by a harsh military response.

    Gallego said that Ukraine should be provided with more advanced weaponry that “will actually put a toll on the Russian troop movements and, you know, unfortunately that means we have to kill some Russians.” He added that Russians “only understand pure power, and we have to give the Ukrainian army and special forces the ability to do that.”

    ” Zhuravlyov added that Gallego should be placed under surveillance and kidnapped whenever he travels again, in order to transport him to Russia. He specified: “We should be looking for that bud, and if he travels anywhere–grab him like Bout ( uitleg zie artikel ) and bring him over here.”

    www.thedailybeast.com/russian-politic...

  10. [verwijderd] 16 december 2021 11:31
    Econoom: ‘Pijnlijkste sanctie voor Rusland is een verbod op importeren van technologie’

    Het westen dreigt Rusland hard te treffen met economische sanctie, mocht de situatie in Oekraïne militair escaleren. Maar zullen strafmaatregelen effectief zijn?

    De opties om Rusland economisch te raken zijn velerlei, zo stellen westerse experts. Sinds Rusland in 2014 de Krim annexeerde en de oorlog in Oost-Oekraïne ontketende, kreeg het al een stortvloed van strafmaatregelen te verduren.

    Zo kunnen Russische banken en bedrijven moeilijker bij westers kapitaal, is de aankoop van technologische kennis uit het westen grotendeels taboe voor Rusland en kregen verschillende hooggeplaatste Russen een inreisverbod in de EU en VS opgelegd.

    Maar als het moet kan het nog veel erger, menen diverse politici en deskundigen. Edward Fishman van de Atlantic Council noemde onlangs de huidige maatregelen tegen Rusland ‘lichtvoetig’. ,,Als de sancties tegen Iran een intensiteit van 10 op 10 zijn, zijn de huidige sancties tegen Rusland misschien een 2 of een 3’’, aldus Fishman. ,,Geen enkel groot Russisch staatsbedrijf staat onder volledige blokkeringssancties.’’

    Afhankelijk

    En dat zal ook nu niet gaan gebeuren, voorspelt de onafhankelijke Russische econoom Andrej Movtsjan. ,,Hoe wil je Rosneft (Ruslands grootste oliebedrijf, red.) treffen met sancties, als een groot deel van de wereld nog afhankelijk is van die olie?’’, stelt hij de retorische tegenvraag.

    ,,Vroeg of laat komt er een embargo op olieactiva, maar niemand denkt daar nu aan’’, zegt Movtsjan. ,,Laat staan aan sancties tegen de Russische gasindustrie, want daarvan is Europa te zeer afhankelijk.’’

    Mocht het in Oekraïne uit de hand lopen, dan zal Moskou in geval van sancties de bevoorrading aan Europa nog meer stremmen dan het nu al doet, denkt Movtsjan.

    ,,Rusland kan overleven met minder gaslevering, met name doordat het de prijs ervan kan opdrijven. Dus zal de EU wel twee keer nadenken over nieuwe strafmaatregelen.’’

    Gasprijs

    De nieuwe Duitse regering dreigde eerder deze week bij Russische agressie tegen Oekraïne Nord Stream 2, de nieuwe pijpleiding tussen Rusland en Duitsland via de Oostzee, niet in gebruik te nemen. Maar dat zal – paradoxaal genoeg – alleen maar gunstig zijn voor Moskou, stelt Movtsjan. ,,Zolang de pijpleiding niet gebruikt wordt, kan Gazprom de gasprijs hoog houden.’’

    Een verbod op Russische obligaties is eveneens zinloos, zegt Movtsjan. De Russische buitenlandse schuld is ongeveer een derde van de Russische reserves. Het verlies voor Rusland zou zo’n 14 miljard dollar zijn. Dat is minder dan 10 procent van de reserves.

    Movtsjan: ,,Alleen al met gas verdient Rusland meer dan dat. Bovendien zullen sancties het Kremlin een zoveelste argument in handen geven om het volk te laten zien dat het westen vijandig is. Dat zal de Russen weer verenigen met de autoriteiten.’’

    Als ultieme kastijding kan het westen Rusland afsluiten van het internationale betalingsverkeersysteem SWIFT. Sommige experts noemen dat wel de ‘nucleaire optie’ van de economie. Maar Movtsjan ziet ook die sanctie niet als rampzalig. ,,De Russische Centrale Bank heeft al een eigen, intern systeem ingevoerd, dat al 20 procent van de betalingen verwerkt.’’

    SWIFT is bovendien niets anders dan een communicatiesysteem over betalingen. ,,Voor buitenlandse betalingen is er nog altijd de telex. Daarmee kunnen Russische en buitenlandse banken nog altijd communiceren’’, zegt de Russische econoom.

    Ontwikkeling

    Ook zullen westerse bank problemen krijgen door uitsluiting van Rusland: Europese bedrijven die in Rusland grondstoffen kopen, zullen daar toch voor moeten betalen. ,,Als er geen betaling is, is er geen levering’’, zegt Movtjsan.

    Volgens de econoom is de pijnlijkste sanctie voor Rusland een verbod op technologie-import. Het zal de ontwikkeling van Rusland voor vele jaren vertragen, voorspelt hij. ,,Maar ik heb niet de indruk dat de mensen in het Kremlin erg veel geven om de ontwikkeling van het land. Ze zien dat het geld binnenstroomt en dat de budgetten positief zijn. Ze kijken gewoon niet verder dan hun neus lang is.’’

    Of de sancties van de afgelopen acht jaar de Russische economie schade hebben berokkend, kan zelfs de Wereldbank niet aantonen. Dat de buitenlandse investeerders wegblijven of vertrekken uit Rusland, heeft volgens Movtsjan niets met de sancties te maken. ,,Ze investeren niet vanwege de staat van de Russische economie, de repressie tegen enkele grote buitenlandse investeerders, het gebrek aan rechtsorde en vanwege het feit dat Poetin en zijn entourage bedrijven plunderen die ze willen.’’

    www.ad.nl/buitenland/econoom-pijnlijk...

  11. forum rang 10 luchtschip 16 december 2021 19:29

    Russische diplomaat heeft het openlijk over Cyber Warfare tussen Rusland en de US

    Rusland is al jaren bezig met computer hacking van Amerikaanse Instituten

    In 2015/16 werd de Republikeinse partij en de Democratische partij gehackt
    E-mails van Hillary Clinton werden in samenwerking met de Russische GRU ( Rusland's Militaire Inlichtingendienst ) en WikiLeaks ( Julian Assange ), door WikiLeaks verspreid
    Leden van de Republikeinse partij worden gechanteerd vanwege prive informatie, die verkregen is door het hacken van hun software site SmarTech

    Amerikaanse ziekenhuizen werden afgelopen jaar gehackt en waren enige tijd niet werkzaam
    Gas distributie werd gehackt wat leveringen ontregelde
    Meerdere commerciële bedrijven werden gehackt en moesten losgeld betalen, zodat hun web site weer functioneerde

    En nu komt Andrey Krutskikh

    Special Russian Presidential Representative for International Cooperation in Cybersecurity and Director of the Foreign Ministry International Security Department Andrey Krutskikh

    met de mededeling dat er een cyber war gaande is.

    Full-blown warfare in cyberspace in progress, says Russian diplomat

    What matters now is to calculate the damage and determine who will lose it in the end and what shape the world will eventually acquire as a result of this war, Andrey Krutskikh emphasized

    Full-scale military activities are unfolding in cyberspace, Andrey Krutskikh said.

    "The war [in cyberspace] is underway and unfolding very intensively. No matter how hard we may try to say that all this is disguised and that it isn’t that war or this war, in actual fact, military activities in cyberspace are in full swing," the diplomat said.

    A change in the alignment of forces on the international scene as a result of this warfare is a key issue today, Krutskikh said. "The media rightly says that this a Third World War, and what matters now is to calculate the damage and determine who will lose it in the end and what shape the world will eventually acquire as a result of this war," the Russian diplomat pointed out.

    As the special Kremlin representative stressed, negotiations with the United States on cybersecurity are proceeding with great difficulty.

    "Unfortunately, the talks [on cybersecurity with the US] are proceeding with great difficulty. Today, I will try to say a few words about how we are trying to come to an agreement with the Americans within the UN in order to somehow smooth over the possible consequences of all this," the Russian envoy explained.

    tass.com/world/1376491

  12. forum rang 10 voda 17 december 2021 13:42
    13:37
    Rusland krikt rente fors op

    In schril contrast met haar Turkse collega blijft bij de Russische centrale bank gouverneur Elvira Nabioellina inflatie ('een belasting op armoede') ernstig nemen. De centrale bank verhoogde net de basisrente met een vol procentpunt, tot 8,5 procent.

    Voor wie een mondje Russisch machtig is:

    twitter.com/bank_of_russia/status/147...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/bo...
  13. forum rang 8 het zwaard 17 december 2021 16:00
    Europese gasprijs hard omlaag door grotere leveringen Rusland

    De Europese gasprijs is vrijdag hard omlaaggegaan na de recente sterke prijsstijging. De prijsdaling volgde op het nieuws dat Rusland de gasleveringen aan Europa heeft opgevoerd.

    Bron: Belga

    De grootste gasleverancier van Europa boekte op het laatste moment ongeveer 30 procent van de pijpleidingruimte om gas van Rusland aan Duitsland te leveren via Polen. Door de aanvulling van de Europese voorraden namen de zorgen over verdere gastekorten weer wat af.

    De prijs van een megawattuur gas op de Nederlandse termijnmarkt daalde vrijdag met meer dan 15 procent tot minder dan 123 euro. Begin oktober piekte de gasprijs nog op meer dan 160 euro. De prijzen liggen ook nog flink hoger dan begin dit jaar.

    Ondanks de daling zijn de gasprijzen deze week echter nog steeds met bijna 17 procent gestegen. Dit komt onder meer omdat volgende week een koudegolf in Europa wordt verwacht en de opslagniveaus nog altijd op het laagste peil ooit liggen voor deze tijd van het jaar.

    Spanningen tussen Rusland en Oekraïne zorgen voor onrust
    Ook zorgden de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne voor onrust op de gasmarkt. De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten vrezen dat Rusland plannen maakt om Oekraïne aan of zelfs binnen te vallen. Moskou heeft vele duizenden militairen bijeengebracht in de grensstreek. De nieuwe Duitse regering dreigde daarbij de werking van de pijpleiding Nord Stream 2 te blokkeren als Rusland Oekraïne binnenvalt.

    Moskou heeft herhaaldelijk gesteld meer gas aan Europa te kunnen leveren als de pijpleiding Nord Stream 2 wordt goedgekeurd voor gebruik. De leiding is voltooid, maar de Duitse toezichthouder schortte het Duitse goedkeuringsproces op. Ook Brussel moet nog akkoord gaan. De pijpleiding is omstreden omdat gevreesd wordt dat Europa te afhankelijk wordt van de Russische gasvoorziening.

    “Wat de onbekende reden voor de late boeking ook is, het benadrukt heel duidelijk het probleem van Europa met de snel dalende voorraden, dat wordt verergerd door een naderende koudegolf en de uitval van kerncentrales in Frankrijk”, zei Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank. Als Rusland uiteindelijk besluit “de kraan open te draaien” verwacht Hansen dat de gasprijs snel zal terugzakken naar het niveau van 80 euro per megawattuur.
  14. forum rang 10 luchtschip 17 december 2021 17:28
    quote:

    het zwaard schreef op 17 december 2021 16:00:

    Europese gasprijs hard omlaag door grotere leveringen Rusland

    De Europese gasprijs is vrijdag hard omlaaggegaan na de recente sterke prijsstijging. De prijsdaling volgde op het nieuws dat Rusland de gasleveringen aan Europa heeft opgevoerd.

    Bron: Belga

    De grootste gasleverancier van Europa boekte op het laatste moment ongeveer 30 procent van de pijpleidingruimte om gas van Rusland aan Duitsland te leveren via Polen. Door de aanvulling van de Europese voorraden namen de zorgen over verdere gastekorten weer wat af.

    De prijs van een megawattuur gas op de Nederlandse termijnmarkt daalde vrijdag met meer dan 15 procent tot minder dan 123 euro. Begin oktober piekte de gasprijs nog op meer dan 160 euro. De prijzen liggen ook nog flink hoger dan begin dit jaar.

    Ondanks de daling zijn de gasprijzen deze week echter nog steeds met bijna 17 procent gestegen. Dit komt onder meer omdat volgende week een koudegolf in Europa wordt verwacht en de opslagniveaus nog altijd op het laagste peil ooit liggen voor deze tijd van het jaar.

    Spanningen tussen Rusland en Oekraïne zorgen voor onrust
    Ook zorgden de oplopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne voor onrust op de gasmarkt. De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten vrezen dat Rusland plannen maakt om Oekraïne aan of zelfs binnen te vallen. Moskou heeft vele duizenden militairen bijeengebracht in de grensstreek. De nieuwe Duitse regering dreigde daarbij de werking van de pijpleiding Nord Stream 2 te blokkeren als Rusland Oekraïne binnenvalt.

    Moskou heeft herhaaldelijk gesteld meer gas aan Europa te kunnen leveren als de pijpleiding Nord Stream 2 wordt goedgekeurd voor gebruik. De leiding is voltooid, maar de Duitse toezichthouder schortte het Duitse goedkeuringsproces op. Ook Brussel moet nog akkoord gaan. De pijpleiding is omstreden omdat gevreesd wordt dat Europa te afhankelijk wordt van de Russische gasvoorziening.

    “Wat de onbekende reden voor de late boeking ook is, het benadrukt heel duidelijk het probleem van Europa met de snel dalende voorraden, dat wordt verergerd door een naderende koudegolf en de uitval van kerncentrales in Frankrijk”, zei Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank. Als Rusland uiteindelijk besluit “de kraan open te draaien” verwacht Hansen dat de gasprijs snel zal terugzakken naar het niveau van 80 euro per megawattuur.

    citaat

    De grootste gasleverancier van Europa boekte op het laatste moment ongeveer 30 procent van de pijpleidingruimte om gas van Rusland aan Duitsland te leveren via Polen. Door de aanvulling van de Europese voorraden namen de zorgen over verdere gastekorten weer wat af.

    “Wat de onbekende reden voor de late boeking ook is, het benadrukt heel duidelijk het probleem van Europa met de snel dalende voorraden, dat wordt verergerd door een naderende koudegolf en de uitval van kerncentrales in Frankrijk”, zei Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank. Als Rusland uiteindelijk besluit “de kraan open te draaien” verwacht Hansen dat de gasprijs snel zal terugzakken naar het niveau van 80 euro per megawattuur.

    einde citaat

    hieruit blijkt duidelijk dat Rusland de gaskraan had dichtgedraaid

    Er kan gewoon voldoende gas naar Europa geleverd worden via de bestaande gasleiding via Oekraine en Wit Rusland naar Europa.

    Europa heeft al die tijd voldoende gas besteld
    echter gas contracten zijn op basis "ship or pay"
    Europa betaalt vooraf voor bestelde gas.
    Rusland levert ( Ship) en wat Rusland te weinig levert wordt in cash terugbetaald

    Rusland heeft met name de gaskraan dichter gedraaid bij de pijpleiding via Wit Rusland naar Polen ( en dan verder Europa in )

    En plotseling kan Rusland nu ineens wel meer gas leveren, terwijl het NordStrom II nog niet in gebruik is.

    Rusland pleegde gewoon chantage om het NordStrom II contract versneld te laten tekenen
    Rusland gebruikt dus een commercieel goed ( gas ) als wapen tegen Europa.
    Rusland wilde Europa gijzelen door concessies af te dwingen
    Ga nooit op een gijzelnemer in, want hij zal dit wapen telkens gebruiken om nieuwe concessies af te dwingen.

    Met kulverhalen wilde Putin het westen wijs maken dat Europa niet voldoende besteld had.

    Buiten deze extra boeking via de Wit Rusland gasleiding, is er nog voldoende ruimte in de gasleidingen via Wit Rusland en Oekraine om nog meer gas te kunnen leveren vanuit Rusland naar Europa.
  15. forum rang 10 luchtschip 17 december 2021 20:53


    Putin heeft een concept voorstel gedaan voor een verdrag tussen de NAVO en Rusland

    Summier samengevat :

    Partijen :

    De Russian Federation and the members of the NATO
    Bedoeld om militaire incidenten te voorkomen
    Houdend aan eerdere gemaakte afspraken in overeenkomsten

    article 1

    De partijen richten zich op samenwerking en veiligheid
    Internationale disputen zullen in onderling overleg en vreedzaam opgelost worden

    article 2
    Geschillen zullen worden opgelost binnen een NATO-Russia Council
    Telefoon hot lines zullen in spanning situaties uitkomst moeten brengen

    article 3
    De partijen bevestigen dat zij elkaar niet zien als tegenstanders
    Partijen zullen contact houden om incidenten omtrent high seas te voorkomen ( met name in the Baltic en Zwarte Zee area )

    Article 4

    The Russian Federation and all the Parties that were member of the North Atlantic Treaty as of 27 th May 1997, respectively, shall not deploy military forces and weaponry on the territory of any of the other Sates in Europe in addition to the forces stationed on that territory as of 27th May 1997.

    With the consent of all parties such deployments can take place in exceptional cases to eliminate a threat to security of one or more parties

    ***)

    article 5

    The parties shall not deploy land-based intermediate- and short-range missiles in areas allowing them to reach the territories of the other Parties

    article 6

    All members of the NATO commit themselves to refrain from any further enlargement of NATO, including the accession of Ukraine as well as other States

    artikel 7

    The Parties that are members of the NATO shall not conduct any military activity on the territory of Ukraine as well as other States in the Eastern Europe, the South Caucasus and in Central Asia

    Om incidenten te voorkomen mogen geen militaire oefeningen gehouden worden aan beide zijden van de Russische grens boven brigade niveau

    article 8

    Deze overeenkomst mag niet in strijd zijn met de doelstellingen van de United Nations aangaande vrede

    Article 9

    Deze overeenkomst zal van kracht zijn na ondertekening van voldoende gerechtigde partijen

    Concept vand de voorgestelde overeenkomst :

    pagina 1

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/147...

    pagina 2

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/147...

    pagina 3

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/147...

    pagina 4

    twitter.com/JuliaDavisNews/status/147...

    Julia Davis, Columnist @TheDailyBeast, Russian Media Analyst :

    Russia presented its proposed agreement, demanding no new NATO forces in all NATO countries that entered the alliance after 1997, no NATO expansion, no NATO activity in Ukraine, etc.

    A bit presumptuous ( aanmatigend ), if you ask me.

    twitter.com/MarkHertling/status/14718...

    Lijkt mij niet dat de NAVO landen hierin trappen

    NAVO afspraken met landen alleen geldig tot 1997
    Na de uiteenvallen van het Russische Rijk in 1991 zijn een aantal Oost Europese landen lid geworden van de NAVO

    De belangrijkste afspraak van de NAVO is artikel 5 :
    Een aanval op 1 van ons, is een aanval op ons allen

    Rusland gaat wel even vertellen wat de NAVO niet mag doen ten aanzien van de Oost Europese landen en met name ten aanzien van Oekraine

    Leuk geprobeerd van Putin

    Deze vlieger gaat niet op



  16. forum rang 10 luchtschip 17 december 2021 21:22


    All is not well at Russian shipyards, it seems.

    The Russian here suggests the corvette “Provorny” is on fire in a St. Petersburg shipyard.

    video 0:37 minuut

    twitter.com/rentvchannel/status/14719...

    vertaling uit het Russisch :

    Volgens onze bron in het militair-industriële complex, terwijl het korvet "Provorny", dat in St. Petersburg in brand staat, geen schade heeft opgelopen. Tegelijkertijd werden de bovenbouw en de belangrijkste antennemastinrichting van het korvet ernstig beschadigd.

    Bij de brand zijn drie mensen gewond geraakt.

    toelichting

    Een korvet is bij de zeemachten geen officiële classificatie, maar in de wandelgangen de term voor een klein type fregat. Doorgaans gaat het om een schip tussen 500 en 2000 ton waterverplaatsing, hoewel ook groter voorkomt.

    In de regel zijn fregatten oorlogsschepen, die voor meerdere oorlogstaken (bestrijden van zee-, lucht- en onderwaterdoelen)[1] zijn ingericht en er ook meerdere tegelijk kunnen uitvoeren. Korvetten zijn eveneens voor meerdere taken[2] uitgerust, maar kunnen er maar één tegelijk uitvoeren.[

  17. forum rang 10 luchtschip 17 december 2021 21:54


    Weer een tegenslag voor Putin

    US Treasury Department ( Ministerie van Financiën ) legt sancties op aan Ali Darassa, een war lord in de Centraal Afrikaanse Republiek ( CAR ), wegens schending van de mensenrechten.

    Rusland steunt de regering van de Centraal Afrikaanse Republiek met huursoldaten van de Russische Wagner Group.
    De Wagner huursoldaten beschermen met name de goud en diamant mijnen waarvan de opbrengst naar Rusland gaat.

    Treasury Department (US Ministerie van Financiën ) :

    Today, Treasury’s OFAC ( Office of Foreign Assets Control ) designated ( for sanctions ) a militia leader for serious human rights abuses stemming from his leadership of the Central African Republic (CAR) based militia group, Union for Peace in the Central African Republic (UPC).

    twitter.com/ericgarland/status/147192...

    artikel over huursoldaten van de Wagner Group actief in Afrika :

    Russia/Africa: Wagner, an investigation into Putin’s mercenaries ( huursoldaten )

    Wagner, the unofficial private security company linked to Russia’s President Vladimir Putin, is becoming increasingly active in the continent. Its story involves secret dealings, cash and local intelligence networks, is worthy of a spy novel. In the first of our two-part investigation, we delve into its tightly woven network.

    www.theafricareport.com/112649/russia...

  18. forum rang 10 luchtschip 18 december 2021 18:46


    Reports that Russia flew nuclear capable bombers in Belarus near Ukraine and Poland. Also reported that Russia is considering deploying nuclear missiles to threaten Europe.

    twitter.com/TimInHonolulu/status/1472...

    gebaseerd op dit bericht van het Russische Kommersant :

    www.kommersant.ru/doc/5139742?from=to...

    vertaald :

    Belarus allowed the deployment of nuclear weapons under threat from NAT

    ...
    Belarus is considering the possibility of deploying nuclear weapons on its territory in the event of a threat from NATO, said the head of the Belarusian Foreign Ministry Vladimir Makei. Alexander Lukashenko said that he could offer Russia to return nuclear weapons to Belarus if similar NATO systems ended up in Poland.

    Mr. Makei confirmed that Minsk does not exclude the deployment of nuclear weapons. "What President Lukashenko said ... is one of the possible responses to future possible actions by the North Atlantic Alliance in Poland," the minister said in an interview with RT Arabiya (quoted by RT).

    NATO Secretary General Jens Stoltenberg said that if Germany refuses to keep nuclear weapons on its territory, they will be moved to other European countries, including those located east of Germany. Commenting on his words, Mr. Lukashenko said that in case of such steps by NATO, Belarus will deploy "such a nuclear weapon that will be most effective." According to him, NATO's plans in the region are unacceptable not only for Belarus, but also for Russia.

    www.kommersant.ru/doc/5139742?from=to...

    Trump had het INF Verdrag met Rusland in 2019 niet verlengd en dus stopgezet.
    Het INF verdrag betrof afspraken over ground missiles met een range van max 500 km tot 5.500 km

    INF Treaty : Intermediate-Range Nucleair Forces Treaty :

    The INF Treaty banned all of the two nations' land-based ballistic missiles, cruise missiles, and missile launchers with ranges of 500–1,000 kilometers (310–620 mi) (short medium-range) and 1,000–5,500 km (620–3,420 mi) (intermediate-range). The treaty did not apply to air- or sea-launched missiles.[4][5] By May 1991, the nations had eliminated 2,692 missiles, followed by 10 years of on-site verification inspections.[6]

    Amidst continuing growth of China's missile forces, US President Donald Trump announced on 20 October 2018 that he was withdrawing the US from the treaty due to supposed Russian non-compliance.[7][8] The United States claimed another reason for the withdrawal was to counter a Chinese arms buildup in the Pacific, including within the South China Sea, as China was not a signatory to the treaty.[7][9][10] The US formally suspended the treaty on 1 February 2019,[11] and Russia did so on the following day in response.[citation needed] The US formally withdrew from the treaty on 2 August 2019

    en.wikipedia.org/wiki/Intermediate-Ra...

  19. forum rang 10 luchtschip 18 december 2021 19:11


    NATO general wants alliance troops in Bulgaria, Romania

    twitter.com/Reuters/status/1472252856...

    NATO's top general has suggested the alliance should establish a military presence in Bulgaria and Romania following Russia's troop build-up near the border with Ukraine, German newspaper Spiegel reported on Saturday.

    www.reuters.com/world/europe/nato-gen...

63.185 Posts
Pagina: «« 1 ... 80 81 82 83 84 ... 3160 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0627 +0,02%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.778,10 -1,38%
Gold spot 2.389,27 +0,26%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links