Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ZEEEWOLDE

51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Cézan 15 december 2021 09:11
    Kan me heel oed voorstellen dat ze daar op hoge poten staan. Zuckerberg (van FB) denkt/dacht wss ach daar in de middle of nowhere - randdebielen . moet kunnen met zijn energie slurpende tig voetbalvelden groot data center.. een hele grote zelfs.
    Benieuwd hoe dit afloopt met hun JA of NEE van gemeenteraadsleden.

    Durven ze wel..kunnen ze wel?

    ^^

  2. forum rang 7 rene l 15 december 2021 09:52
    quote:

    Cézan schreef op 15 december 2021 09:11:

    Durven ze wel..kunnen ze wel?

    Een lachwekkende show Cézan gisteravond op de Hofbar.
    Zeewolde stond in het middelpunt.

    Laaiende burgers die hun omgeving om zeep zien geholpen worden staan op hun achterste poten.

    Achterkamertjespolitiek, zelf Wiebes heeft een vinger in de pap gehad, hij heeft Facebook zelfs voorrang gegeven t.o.v. normale bedrijven, hun worden direct aangesloten op het electriciteitsnet.
    Ze hebben enorm veel stroom nodig, net zoveel als geheel Amsterdam.
    En wordt dan ook gezegd, er moeten minimaal 1500 windmolens bijkomen om dit te realiseren.

    De grootste partij in Zeewolde is echter om, eerst zouden ze voor stemmen, nu stemmen ze tegen.

    Een deskundige van de TU Delft werd ook nog even aan de tand gevoeld.
    Zijn visie was dat gemeenteambtenaren totaal niet capabel zijn om dergelijke beslissingen te nemen, zoiets moet landelijk geregeld worden.
    Hij was ook geen voorstander, het zal ook een mix van groene- en grijze stroom worden, dat kan niet anders, en wij in Nederland moeten juist van de kolencentrales af.

    Ook kwam de aardwarmte nog ter sprake die Facebook aan het net terug zou leveren, dit is slechts een wassen neus.

    En de werkgelegenheid, amper banen erbij, er wordt heel geheimzinnig over gedaan, en wat te denken met afspraken als de kogel door de kerk is, Facebook heeft een heel leger met advocaten, ze zullen de gemeenteambtenaren volledig onder de tafel vegen en financieel mangelen.

    De betreffende wethouder die het er allemaal door wil drukken werd ook nog even flink aan de tand gevoeld.
    Wat een wandelende ramp dit figuur, hij kon zich geen houding geven, hij stond met de rug tegen de muur en met zijn mond vol tanden.
    Totaal geen benul waarmee hij bezig is, totaal geen kennis van zaken, slappe hap, en had je hem moeten zien kijken.

    Dit is nu Nederland, we worden geregeerd door een stelletje oncapabele gekken en laten ons volledig overlopen door het buitenland.
    Ik dacht nog, Nederland is net een derde wereldland aan het worden, wij worden straks ook volledig uitgebuit.
    Te gek voor woorden, knettergek dat dit kan.
    Niet meer de baas in eigen land.

    Zelf wist ik wel , laat op deze vruchtbare landbouwgrond toch lekker de koeien grazen.
    Dit biedt tevens meer werkgelegenheid.
  3. forum rang 6 pakman 15 december 2021 10:01
    Mark Zuckerberg/Net worth
    116.1 billion USD

    alleen hierom al Tegen stemmen.. laat die gast ff zelf de HELE infra-structure betalen, van een evt Windmolenpark tot Zonnecelpark alles en dat geldt voor al deze Tech reuzen zoals Tesla ook, laat Musk ff zelf de Infra structure updaten vwb dikker kabels in de grond vh Net zelf dokken. of zijn we nu helemaal gek aan het worden

    Elon Musk/Net worth
    297 billion USD
    2021
  4. [verwijderd] 15 december 2021 15:24
    Momenteel woedt er ook een hevig debat over uitbreiding van het aantal grote datacenters, bijvoorbeeld van buitenlandse techgiganten. Die hebben hun oog laten vallen op goede landbouwgrond in de Wieringermeer (Hollands Kroon) en Zeewolde.

    VVD, D66, CDA en CU vinden dat dergelijke datahallen „een onevenredig groot beslag op de beschikbare duurzame energie in verhouding tot de maatschappelijke en/of economische meerwaarde leggen. Daarom scherpen we de landelijke regie en de toelatingscriteria bij de vergunningverlening hiervoor aan.”
  5. forum rang 8 Leefloon 15 december 2021 18:20
    quote:

    de_waarheid schreef op 15 december 2021 15:24:

    Die hebben hun oog laten vallen op goede landbouwgrond in de Wieringermeer (Hollands Kroon) en Zeewolde.
    Ook opvallend: je kiest als agressief Amerikaans advertentiebedrijf voor Nederland vanwege de stabiliteit en veiligheid, maar gaat daar dan zitten onder zeeniveau.
  6. forum rang 6 izdp 15 december 2021 23:32
    Gezien de klimaatdoelstellingen kan je rustig de VVD afbranden.
    Dit is een rechtstreeks gevolg van het handelen van dhr. Kamp en Wiebes.
    Je mag gerust stellen, dat ze klimaat met de mond slechts beleden, als echte farizeeërs.
    Zoveel foutiefs en tegendraads hebben die gehandeld.
    Totaal bezopen dat een gemeente hierover het eindoordeel mag vellen.
    Zeewolde ligt uitstekend voor de uitdijende Randstad voor wonen en werk.
  7. forum rang 8 Leefloon 16 december 2021 08:53
    quote:

    izdp schreef op 15 december 2021 23:32:

    Zeewolde ligt uitstekend voor de uitdijende Randstad voor wonen en werk.
    Zeewolde is totaal niet op de randstad gericht, maar op Harderwijk (en in mindere mate op Ermelo, via het samenwerkingsverband Meerinzicht). De oostwal in plaats van de zuidwal. Geen treinstation, grote afstanden zonder enige voorziening tot aan alle grotere plaatsen, geen snelweg, in de omgeving richting Hilversum en Almere veel landbouwwegen zonder fietspaden, en bij groei nog meer files bij het verlaten van Flevoland. Het gebied van de grote economische regio Zwolle ligt dichterbij dan de randstad, met buurgemeente Dronten. Ook relevant is dat er op bebouwbare landbouwgrond in Zeewolde nogal wat windmolens staan, in plaats van dat die vele molens in de randstad staan. Dus verdorping, om de autogerichte afstanden wat op te vullen, kan ook niet meer zomaar. Lintbebouwing langs en nabij de Vogelweg (N706) zou misschien nog wel kunnen, tot aan het nooit gerealiseerde Larsen aan toe. De N706 is overduidelijk ooit ontworpen voor een veel bredere weg of spoorbaan, als je let op breedte van een berm daar. Maar goed, dan moet daar niet een testtraject van de hyperloop komen. De kern Zeewolde is echt veel meer gericht op Harderwijk, ondanks het brede randmeer, en beide plaatsen groeien iets naar elkaar toe. Voor zover mogelijk, door Harderbroek. In Harderwijk, met station en A28, heb je www.waterfrontharderwijk.nl en Zeewolde breidt in noordoostelijke richting uit. In de omgeving van de oostwal van de voormalige Zuiderzee zul je daarnaast bij nieuwbouw moeten letten op eventuele laagvliegroutes van vliegveld Lelystad. Ga je vanuit de randstad die kant op, dan is de oostwal inclusief treinstations en snelwegen misschien een beter idee. Met de Hanzelijn is anders Dronten (met risico op een nieuwe kerncentrale nabij Dronten) ook een groeiende gemeente, en lijkt Zeewolde wat dat betreft misschien meer op Swifterbant en Biddinghuizen.
  8. forum rang 8 Leefloon 16 december 2021 09:17
    quote:

    RenBol schreef op 16 december 2021 08:57:

    Dit moet op regerings niveau beslist worden. Dit kun je niet van raadsleden verlangen.
    Eens; dit past binnen een breder ruimtelijk beleid, dat de gemeentes en provincies overstijgt. Wil je naast brainport, greenports, food valley, Schiphol, Rotterdamse havens, et cetera, dergelijke (buitenlandse) datacentra, en zo ja waar en met welke gespecialiseerde faciliteiten en investeringen.
  9. [verwijderd] 16 december 2021 14:08
    DEN HAAG - De komst van het grootste datacentrum van Europa in Zeewolde moet op pauze. Die opvallende oproep doet de VVD in de Tweede Kamer. De grootste partij wil eerst de impact van het megaproject op het klimaat- en energiebeleid inzichtelijk maken. De oproep wordt breed gesteund in de Tweede Kamer en wordt gezien als een ’bom’ onder het gemeenteraadsbesluit dat donderdagavond valt.
  10. forum rang 7 ffff 16 december 2021 14:48
    quote:

    de_waarheid schreef op 16 december 2021 14:08:

    DEN HAAG - De komst van het grootste datacentrum van Europa in Zeewolde moet op pauze. Die opvallende oproep doet de VVD in de Tweede Kamer. De grootste partij wil eerst de impact van het megaproject op het klimaat- en energiebeleid inzichtelijk maken. De oproep wordt breed gesteund in de Tweede Kamer en wordt gezien als een ’bom’ onder het gemeenteraadsbesluit dat donderdagavond valt.
    Beseffen ze in Nederland wel niet echt goed, dat ANDERE landen dit soort centra met het grootste plezier ontvangen......
    Je kunt natuurlijk overal ( erg) kritisch over zijn, maar d'r komt een moment zoals bij Peter, bij Shell, bij Unilever, bij Brederode, bij ArcelorMittal en moet ik nog even verder in mijn archief zoeken?
    Bekijken jullie het maar, we gaan naar een ander land.....

    En " de kost" moet toch ergens verdiend worden, en de kennis moet toch ergens renderen en uitgebreid worden......

    Maar in een verpamperde maatschappij, waarbij bij iedere tegenslag toch gewoon uitgekeerd wordt, komt dat doembeeld niet ( meer ) op......

    Peter
  11. forum rang 8 Leefloon 16 december 2021 15:02
    quote:

    ffff schreef op 16 december 2021 14:48:

    Beseffen ze in Nederland wel niet echt goed, dat ANDERE landen dit soort centra met het grootste plezier ontvangen......
    Mooi zo. Wat is er mis mee dat zo'n datacentrum in Nederland dan wel moet passen bij het energiebeleid, waaronder of het elektriciteitsnetwerk het aankan wanneer het bedrijf de plek kiest?
  12. forum rang 7 ffff 16 december 2021 15:22
    Leefloon en izdp,

    Ik geef enkel en alleen maar aan, dat investeerders kunnen opstappen. Dat men dat in Nederland ook onder ogen moet zien. En dan kun je natuurlijk altijd juichen, van rotten jullie maar op, maar dan moet je op zijn minst zeker zijn dat je een beter alternatief hebt. Enfin, ik hoef niet de keuze te maken, maar d;r verdwijnt wel degelijk een Shell dit jaar uit Nederland....
  13. forum rang 8 Leefloon 16 december 2021 15:57
    quote:

    ffff schreef op 16 december 2021 15:22:

    Ik geef enkel en alleen maar aan, dat investeerders kunnen opstappen.
    Ja, maar het gaat over bedrijven. Waarvan het goed is dat die niet de facto de macht hebben, op basis van radicaliserende dreigementen. Bijna niemand zit hier te wachten op een Amerikaans bedrijf dat een energieslurper wil vestigen op een plek die daarvoor niet optimaal is en de beschikbaarheid van elektra van vele bedrijven kan bedreigen. Nederland is ruimtelijk nou eenmaal een geordend klant, en geen vrijstaat voor (buitenlandse) bedrijven.

    Dreigementen die bij Unilever zijn waargemaakt. Van mij had dividendbelasting evengoed om een andere reden afgeschaft mogen worden, maar ook dan is het goed om niet zomaar mee te doen aan een Brexit-race richting 0% belasting, Voor zolang als dat daar duurt.
51 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links