Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,435 19 apr 2024 14:53
  • +0,010 (+0,41%) Dagrange 2,380 - 2,445
  • 359.034 Gem. (3M) 633,8K

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Daexter 10 december 2021 07:32
    The only way is up! Als de de analyse van Berenberg uitkomt en die lijkt mij eerder aan de voorzichtige kant, dan heeft Avantium een koerspotentieel in 2030 van ca € 20. Kansen moet je pakken als ze zich voordoen, ik breid mijn positie straks en de komende maanden wanneer die onverhoopt vast nog een keer dipt uit.
  2. [verwijderd] 10 december 2021 08:10
    Avantium besluit tot bouw FDCA-fabriek
    9 december 2021 Avantium

    Avantium heeft een positief besluit genomen over de nieuwbouw van een FDCA-fabriek in Delfzijl.

    Het besluit werd genomen nu Avantium voldoende financiering heeft veiliggesteld, de engineering heeft afgerond en voldoende afnamecontracten voor FDCA heeft. Het besluit is een mijlpaal in de evolutie van Avantium en zal de commercialisering van PEF (polyethyleen furanoaat) versnellen. De fabriek in Delfzijl zal naar verwachting in 2024 operationeel zijn.

    Plantaardig
    De fabriek wordt 's werelds eerste fabriek waar FDCA (furaandicarbonzuur) op commerciële schaal wordt geproduceerd. De fabriek krijgt een capaciteit van 5 kiloton per jaar. FDCA is de belangrijkste bouwsteen van de 100% plantaardige, recycleerbare kunststof PEF, die ook functionele voordelen heeft ten opzichte van kunststoffen die gemaakt zijn van aardolie. Het besluit moet de weg vrijmaken voor een enorme uitbreiding van de toepassingen van PEF. Avantium wil daartoe technologielicenties aan internationale industriële bedrijven verkopen.

    Kantelpunt
    Tom van Aken, Chief Executive Officer van Avantium: "Wij waarderen het vertrouwen van onze partners, en in het bijzonder een consortium van Nederlandse banken, in onze innovatieve technologie om FDCA en PEF te produceren. Met het besluit tot de bouw hebben we een kantelpunt bereikt in onze reis naar de commercialisering van de nieuwe generatie, plantaardige kunststof PEF. We zijn trots dat we een leidende rol kunnen spelen in het versnellen van de overgang naar de circulaire economie en tegelijkertijd waarde kunnen creëren voor onze aandeelhouders.”

    Ambitie
    Cas König, CEO van Groningen Seaports, is verheugd over het besluit van Avantium om de FDCA fabriek te realiseren: "De commerciële productie zal een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een duurzaam en circulair industrieel cluster in de noordelijke regio van Nederland, dat niet langer afhankelijk is van fossiele grondstoffen, zoals aardgas. Dit past perfect binnen ons Chemport Europe ecosysteem, waarin we samen werken aan een gedeelde ambitie: changing the nature of chemistry.”

    Contracten
    Avantium heeft een strategische leveringsovereenkomst getekend met landbouwcoöperatie Tereos Cooperative Group voor de afname van fructosesiroop als grondstof voor de FDCA-fabriek in Delfzijl. Deze meerjarige overeenkomst verzekert 100% bio-based en lokale grondstoffen voor de fabriek. Daarnaast tekende Avantium vijf afnamecontracten die meer dan 50% van de totale capaciteit van de FDCA fabriek vertegenwoordigen. Er werden contracten ondertekend met het chemiebedrijf Toyobo (Japan), de polyesterfolieproducent Terphane (VS), drankenbottelaar Refresco (Nederland), de internationale leverancier van harde verpakkingen Resilux (België), en een niet nader genoemde grote wereldwijde merkeigenaar van voedingsmiddelen en dranken. Avantium is in onderhandeling met verschillende potentiële internationale klanten om nog meer afnamecontracten te tekenen.

    Over Avantium
    Avantium is een toonaangevend technologieontwikkelingsbedrijf en een voorloper op het gebied van duurzame chemie. Avantium ontwikkelt nieuwe technologieën op basis van hernieuwbare grondstoffen als alternatief voor fossiele chemicaliën en kunststoffen.

    Het bedrijf heeft momenteel drie technologieën in de pilot- en demonstratiefase. De meest geavanceerde technologie is de YXY® plant-to-plastics-technologie die op katalytische wijze plantaardige suikers omzet in een breed scala van chemicaliën en kunststoffen, zoals PEF (polyethyleen furanoaat).

    De tweede technologie is de Dawn Technology™ die non-food biomassa omzet in industriële suikers en lignine om zo de chemische en materialen industrie te laten overstappen op niet-fossiele grondstoffen. In 2018 opende Avantium de Dawn Technology™ pilot bioraffinaderij op Chemie Park Delfzijl.

    De derde technologie heet Ray Technology™ en zet industriële suikers om in plantaardig MEG (mono-ethyleenglycol): plantMEG™. Avantium is bezig met het opschalen van haar Ray Technology™. De demonstratiefabriek, eveneens op Chemie Park Delfzijl, is in november 2019 geopend.

    www.chemieparkdelfzijl.nl/actueel/202...
  3. Brokie Even 10 december 2021 08:53
    quote:

    Daexter schreef op 10 december 2021 07:32:

    The only way is up! Als de de analyse van Berenberg uitkomt en die lijkt mij eerder aan de voorzichtige kant, dan heeft Avantium een koerspotentieel in 2030 van ca € 20. Kansen moet je pakken als ze zich voordoen, ik breid mijn positie straks en de komende maanden wanneer die onverhoopt vast nog een keer dipt uit.
    Ik verkoop pas op 50 euro.
  4. Buyandhold2020 10 december 2021 09:28
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 december 2021 09:21:

    De nieuwe fabriek zal uitsluitend grote verliezen opleveren.
    En zelfs al zou dat zo zijn, kan het als aandeelhouder een prima investering blijken. Alleen al uit ideële overtuiging blijven er echt wel aandeelhouders in dit aandeel zitten + komen er aandeelhouders bij. Het klimaat op de beurs is echt wel omgeslagen in het voordeel van bedrijven als Avantium. En de trend lijkt eerder groener te worden dan richting minder groen.
    Om diezelfde ideële redenen + dat ik er wel toekomst in zie, want daadwerkelijke toepassing van een hoogwaardig product in de groenere richting, blijf ik in elk geval zitten.

    Zoals door Voda ook al gezegd, doe eens een wat meer roze bril op en zie de potentie van de grote dromen die dit bedrijf waar tracht te maken.
  5. Ir en Largo 10 december 2021 09:49
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 10 december 2021 09:21:

    De nieuwe fabriek zal uitsluitend grote verliezen opleveren.
    Daar heb je helemaal gelijk deze PEF fabriek zal een enorme klap geven aan de PET flessen fabrikanten en in 2032 de deuren moeten sluiten vanwege de enorme verliezen.
    Zwarte ridder goed gezien, wat een inzicht.

  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 december 2021 10:14
    quote:

    Ir en Largo schreef op 10 december 2021 09:49:

    [...]Daar heb je helemaal gelijk deze PEF fabriek zal een enorme klap geven aan de PET flessen fabrikanten en in 2032 de deuren moeten sluiten vanwege de enorme verliezen.
    Zwarte ridder goed gezien, wat een inzicht.
    Avantium zal failliet gaan voordat ooit iemand een fles van hen heeft gezien in de winkel.

    De bouwtijd gaat veel langer duren en de bouwkosten zullen veel hoger worden.

    En als deze fabriek ooit af gemaakt wordt, zullen de aanloopkosten de pan uit rijzen.

    Dit wordt een grote misère.

    Het enige positieve is dat Avantium nog slechts voor ca 77% eigenaar wordt van deze testfabriek
  7. forum rang 10 voda 10 december 2021 10:45
    Beursblik: Avantium kan verwatering door emissie opvangen
    Door aandeel in Renewable Polymers.

    (ABM FN-Dow Jones) Avantium kan de verwatering als gevolg van een nieuwe emissie ruimschoots compenseren met het belang in Renewable Polymers. Dit stelde ING vrijdag in een rapport.

    ING raamt de verwatering bij Avantium na de nog goed te keuren claimemissie van 45 miljoen euro in op 9 procent. In totaal wil Avantium 90 miljoen euro aan nieuwe schulden aangaan voor de bouw van een FDCA fabriek in de provincie Groningen.

    In een korte analyse kwam ING vrijdag tot een waarde van 3,96 euro per warrant op basis van het voorstel om 2,84 miljoen warrants uit te geven met een totale waarde van 11,25 miljoen euro.

    ING beoordeelde de emissie als negatief, maar stelde vrijdag ook dat het belang van 77,4 procent in Avantium Renewable Polymers dit ruimschoots compenseert. Dit belang is goed voor 132,5 miljoen euro. ING ging er vooraf vanuit dat Avantium het belang zou afbouwen tot 50 procent.

    Mochten de aandeelhouders instemmen met het emissievoorstel, dan verwacht ING een 7 procent hogere koers.

    Het bedrijf maakte eerder bekend over te gaan tot de bouw van de fabriek in Groningen, waar de financiering mee samenhangt.

    ING hanteert voor het aandeel Avantium een koopadvies met een koersdoel van 13,44 euro.

    Het aandeel Avantium noteerde vrijdag 21,4 procent hoger op 4,35 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 december 2021 11:00
    quote:

    Ir en Largo schreef op 10 december 2021 09:49:

    [...]Daar heb je helemaal gelijk deze PEF fabriek zal een enorme klap geven aan de PET flessen fabrikanten en in 2032 de deuren moeten sluiten vanwege de enorme verliezen.
    Zwarte ridder goed gezien, wat een inzicht.
    Niemand heeft behoefte aan PEF als je PET hebt.

    PEF verpest de recycling van PET.
  9. forum rang 10 voda 10 december 2021 11:56
    Avantium: wat voorafging

    Onvermoeibare partypoopers die we zijn, toch even temidden alle euforie bij Avantium AVTX 22,35% (zie post van 9u35) toch ook even de voorgeschiedenis er bij halen.

    -60%
    PECH MET PEF

    Het aandeel Avantium noteert nog altijd 60 procent onder de intekenprijs van 2017
    Met jaren vertraging is er nu groen licht voor de 'droomfabriek'. Maar de jaren vertraging en vele ontgoochelingen hebben intussen wel serieus op de koers ingehakt, sinds de bioplasticspecialist in 2017 met weinig becijferde plannen tegen 11 euro naar Euronext trok.

    www.tijd.be/ondernemen/chemie/blind-v...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/gr...

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links