Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

  • 2,580 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 2,470 - 2,585
  • 570.088 Gem. (3M) 627,1K

Avantium 2021

1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 aextracker 6 december 2021 19:33
    quote:

    Zombira schreef op 4 december 2021 22:07:

    [...]

    Denk je niet dat de koers nog naar 2.5-3 euro kan zakken?
    Dat kan zeker, wanneer de partners in opschaling pilotfabriek alsnog besluiten dat de business case niet gaat rekenen.
    M.a.w. een beetje gure winter en donkere beursdagen en het aandeel Avantium zakt door de knieeen.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 6 december 2021 20:27
    quote:

    Zombira schreef op 4 december 2021 22:08:

    [...]

    Is een emissie de beste manier voor het bedrijf om de cashburn te kunnen financieren?
    Absoluut niet. Kunnen ze dan beter gebruiken om de fabriek te gaan financieren. Ik volg het hier wel, maar of inschrijven bij die emissie voor de bouw fabriek, of ik koop pas aandelen als die fabriek produceert in 2025?

    Dan zullen anderen wel zeggen, dan koop je t.z.t. op bv. 50% hogere koers. Maar als de koers eerst bv. zakt naar 2 euro is het nog lager dan de koers van nu. Die gok neem ik graag ;-)
  3. Gesina49 8 december 2021 17:32
    quote:

    Moira schreef op 4 december 2021 15:54:

    www.nieuweoogst.nl/nieuws/2021/12/03/...
    In bovenstaand art is het volgende te lezen:

    Willemijn Witteveen, directeur zakelijke ontwikkeling van Avantium, geeft aan dat de technologie op deze manier commercieel moet worden gemaakt. ‘In 2023 start de bouw van een fabriek die er in 2025 moet staan. Cosun Beet Company gaat suiker leveren als grondstof voor plantaardige glycolen. Dat wordt de eerste glycolenfabriek ter wereld’, legt ze uit. Bieten kunnen ook grondstoffen leveren voor textiel, wasmiddelen en verf.

    Hier wordt, begin dec 2021, toch melding gemaakt van het serieuze voornemen om in 23 een fabriek te bouwen die in 25 klaar moet zijn.

    Elders wordt beschreven hoe lang het duurt eer overheid en onderneming alle documenten bij elkaar hebben gebracht om een vergunning te verkrijgen. Misschien is het gecompliceerd omdat het een chemische fabriek betreft en duurt het daarom allemaal wat langer.

    Ik vermoed dat nu alle papieren in orde zijn om de fabriek te gaan bouwen en misschien vernemen we binnenkort dat op een of andere manier de financiën daarvoor zijn gevonden.

    Dit zou zo maar een scenario kunnen zijn dat gerealiseerd gaat worden de komende 20 maanden. Wordt vervolgd.

    Succes allen,
  4. forum rang 4 Erg chebbi 8 december 2021 19:27
    Een ontwerpvergunning gaat voor zes weken ter inzage. Daarna wordt de vergunning afgegeven en kan men zes weken in beroep. Al met al zouden ze dan medio maart/22 kunnen starten met de bouw. Ik lepel dit maar op vanuit mijn eigen beroepspraktijk.

    Maar dit kan wel een speciaal gevalletje zijn...en dan wordt het later !
  5. Bilderberg007 9 december 2021 20:24
    Goed nieuws hoor, hier hebben we 11 maanden op gewacht. Nog wel momentjes in Q1 (aandeelhoudersvergadering en finale handtekeningen) voordat het rond is. Kleine lettertjes ook wel interessant:
    Verwatering met minimaal 2,84 mln aandelen (via warrants met aankoopprijs 0 euro, wel pas bij opstarten fabriek (2025))
    90 mln schuld tegen flinke rente, 8%. “Majority” wordt opgeteld bij schuld maar dan nog wel iets van 3 mln rente kosten p/j
    Extra aandelen met opbrengst van 45 mln, nog niet bekend hoe maar bij huidige koers zou dat behoorlijke verwatering zijn.
    Daarnaast krijgen de banken nog wat extra warrants door deze verwatering.
    22,6% van Avantium Renewable Polymers (ARP) naar Worley en Groningen. Wel onduidelijk wat er in ARP zit. Alleen de fabriek (met een licentie van Avantium) en geld etc of ook het intellectuele eigendom op de gehele FDCA/PEF portfolio. Denk (hoop) het niet want intellectuele eigendom is ook onderdeel van garantstelling bij lening en die is aan Avantium zelf.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 december 2021 22:49
    Chemisch technologiebedrijf Avantium kan vlaggenschipfabriek in Delfzijl gaan bouwen
    Van onze redacteur 22:33

    In het kort

    Chemisch technologiebedrijf Avantium vindt vier banken en Invest NL bereid fors te investeren in Delfzijlse bioplasticfabriek.
    De financiering is nu rond, ook zijn afspraken gemaakt met toeleveranciers en afnemers.
    De fabriek voor grondstoffen om bioplastics uit industriële suikers te maken kan begin 2024 operationeel zijn.
    Avantium investeert zelf €45 mln in het Delfzijlse dochterbedrijf.

    Avantium kan zijn gedroomde bioplasticfabriek gaan bouwen in het Groningse Delfzijl. Het chemisch technologiebedrijf maakte donderdagavond bekend een positieve investeringsbeslissing te hebben genomen. De bouw van de fabriek kan eind 2023 afgerond zijn, terwijl het jaar daarop de productie kan beginnen.

    Aan alle voorwaarden om groen licht te geven voor de bouw van de fabriek is volgens het beursgenoteerde bedrijf voldaan. Er is voldoende financiering veiliggesteld, er zijn afspraken met toeleveranciers gemaakt en er zijn voldoende afnamecontracten getekend voor de bioplasticfabriek. 'De financiering voor de bouw van de fabriek is nu rond', aldus een woordvoerster in een toelichting. Avantium zelf steekt €45 mln in het project.
    Bioplastics uit industriële suikers

    Begin 2020 maakte Avantium bekend in Delfzijl een grotere fabriek te willen bouwen om grondstoffen te maken voor bioplastics uit industriële suikers, kortweg FDCA. De vestiging zal daarvan jaarlijks vijf kiloton produceren, waarmee onder meer plastic flesjes en films gemaakt worden. Dochterbedrijf Avantium Renewable Polymers heeft al een erfpachtovereenkomst gesloten met Groningen Seaports voor grond ten behoeve van de bouw en exploitatie van de FDCA-fabriek.

    Avantium noemt dit zijn vlaggenschipfabriek, waarmee het bedrijf de stap ná een pilotfabriek en voor een grote commerciële fabriek bedoelt. Voor de bouw is €150 mln nodig, plus 20% aan onvoorziene kosten. Bij de jaarcijfers over 2020 bleek dat inmiddels €95 mln was opgehaald. Voor de laatste miljoenen werd onder meer gekeken naar leningen bij banken.
    Vier Nederlandse banken

    Dat is gelukt, meldde Avantium donderdagavond. Vier Nederlandse banken gaan voor €60 mln aan leningen verstrekken en het Nederlandse investeringsfonds Invest NL van Wouter Bos komt met een krediet van €30 mln over de brug. ABN Amro, ASN Bank, ING en Rabobank lenen elk €15 mln uit. Ook is er bij regionale investeerders als bijvoorbeeld de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) en enkele andere partijen €20 mln opgehaald. Avantium krijgt ook nog subsidie van de Europese Unie.
    Vers kapitaal nodig

    Het chemisch technologiebedrijf wil verder nog €45 mln ophalen bij de eigen aandeelhouders. Dat geld is onder meer nodig voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van nieuwe technologieën. Aandeelhouders kunnen daarover op 25 januari beslissen. Eerder dit jaar had het concern via een nieuwe emissie al €28 mln aan vers kapitaal opgehaald.

    Avantium heeft afnamecontracten ondertekend met het Japanse chemiebedrijf Toyobo, de Amerikaanse polyesterfolieproducent Terphane, de Nederlandse drankenbottelaar Refresco en met het Belgische Resilux, leverancier van harde verpakkingen. Ook zijn er al afspraken gemaakt met een niet nader genoemde grote wereldwijde merkeigenaar van voedingsmiddelen en dranken. De vijf afnamecontracten zijn goed voor meer dan 50% van de totale capaciteit van de bioplasticfabriek. Daarnaast zegt Avatium ook nog in onderhandeling te zijn met potentiële internationale klanten.
    Aandeelhouders dochterbedrijf

    Bouwer van de FDCA-fabriek in Delfzijl, het Australische ingenieurs-en consultancybedrijf Worley, en de regionale investeerders (Groningen Consortium met onder andere NOM en havenschap Groningen Seaports) verwerven samen een belang van 22,6% in Avantium Renewable Polymers. Moederbedrijf Avantium krijgt een meerderheidsbelang van 77,4%.

    Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1422797/chemisch-...
1.216 Posts
Pagina: «« 1 ... 43 44 45 46 47 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Jaar van de waarheid voor Avantium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links