Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het duurzame-energiespeelveld ligt nog helemaal open

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. LLinssen 9 december 2021 13:55
    Mooi artikel.
    Kleine correctie: shell keert geen super dividend van $ 9.5 miljard uit, het is een schepje minder dan dat, dit bedrag was namelijk de totale verkoopwaarde van Permian waarvan naar verwachting zo'n $ 7 miljard naar de aandeelhouders gaat in de vorm van dividend. Nog steeds veel geld.
  2. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 9 december 2021 14:18
    Beleggen is vooruitkijken, net als regeren. Apple, Amazon, Google, het valt allemaal onder web 2.0. De nieuwste trend is web 3.0; wat zich allemaal op de blockchain afspeelt. Dáár ligt de toekomst. Niet iedereen zal dat direct willen of kunnen zien, zoals de meesten van ons geen aandelen Amazon hebben gekocht in 2002 onder de 10$. Of aandelen Apple in 1997 toen het bedrijf nagenoeg failliet was en investeerders de terugkeer van Steve Jobs geeist hebben voordat zij ook maar een cent aan het noodleidende bedrijf wilden spenderen. De rest is geschiedenis.

    De enige realistische vervanger voor fossiele energie is kernenergie, maar dat ligt gevoelig bij de halve hippies die de wereld besturen. Misschien dat China op enig moment erop overstapt waarna de rest geen keus meer zal hebben. Maw, dat duurt nog wel even en tot die tijd zullen de energieprijzen krankzinnig hoog blijven en de economie temperen.
  3. Snurker 9 december 2021 15:54
    Shell heeft het voordeel gehad bejegend te zijn in dit land. En is manna. Het bedrijf had sowieso het nodige al voor elkaar in de UK. In de UK zijn de kaarten het beste voor een ongekende expansie. Bekijk de bestuurders op een groepsfoto. Schaal ze in. Vergelijk het met hun uitspraken over belang en hebzucht. Maak er een zinnetje van. Dat zinnetje is de voorspelling van de strategie.
  4. forum rang 6 Krentenmenten 9 december 2021 16:04
    quote:

    Zaphod Beeblebrox schreef op 9 december 2021 14:18:

    De enige realistische vervanger voor fossiele energie is kernenergie, maar dat ligt gevoelig bij de halve hippies die de wereld besturen. Misschien dat China op enig moment erop overstapt waarna de rest geen keus meer zal hebben. Maw, dat duurt nog wel even en tot die tijd zullen de energieprijzen krankzinnig hoog blijven en de economie temperen.


    Generatie '68 is idd juist de generatie die nu aan het stuur zit. (Tussen 50 en 75 jaar) Helaas nog 25 jaar tot last.

    Verder een mooie uiteenzetting, Arend!
  5. mr Abraxas 9 december 2021 18:32
    Ondertussen ligt er wel een wetsvoorstel van GL voor een exitheffing in de dividendbelasting met terugwerkende kracht tot 8 december jl. Speciaal opgetuigd voor Shell. Volgens dat wetsvoorstel zou een zetelverplaatsing naar een land dat geen dividendbelasting heft - zoals de UK - leiden tot een acute heffing van dividendbelasting over de stille reserves die in de vennootschap aanwezig zijn, dat is heel wat meer dan die 7 miljard superdividend waar we het nu over hebben. Er geldt echter een inhoudingsvrijstelling voor aandeelhouders die inwoner zijn van een land dat een belastingverdrag heeft afgesloten met Nederland. Moeten die aandeelhouders zich wel tijdig melden bij Shell, met woonplaatsverklaring en al! Dat wordt nog een hele administratie. En anders achteraf de door Shell ingehouden en afgedragen belasting tijdig terugvragen bij de NL fiscus.
  6. forum rang 4 nb 12 december 2021 13:19
    hoort RWE niet in het rijtje thuis?
    De wind staat goed voor een nieuwe investering die RWE heeft gedaan in Ampyx. Een 'vlieger' die energie/ electra opwekt, met een lagere kostprijs dan de windmolens, veel minder materiaal.
    Dat de prijs voor electra zo hoog is, voel ik direct door de productie van bloemen. Met een Gasprijs zo hoog en een electra prijs zo hoog is het bijna voor je faillissement tekenen. Hoop dat het niet te lang duurt
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links