Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Valuta BTC/USD IEX:20162.IEX,

  • 62.239,94 19 apr 2024 03:15
  • +987,01 (+1,61%) Dagrange 62.230,07 - 63.688,91
  • 0

Ethereum / Ether

253 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Katsjinggg 1 december 2021 15:00
    Ethereum blijft stijgen
    De ether koers was gisteren al flink aan het stijgen. Ether kon gisterenochtend support vinden rond $4.400 en schoot toen naar $4.740. Dat was ook het moment dat bitcoin piekte. Echter in tegenstelling tot bitcoin, die vervolgens hard kelderde, kon ether snel support vinden bij $4.525. Vervolgens begon ether langzamerhand weer te klimmen en komt vanochtend bij $4.780 uit, nog maar 3% verwijderd van de all-time high (ATH) van een maand geleden. De on-chain gegevens en koers zien er momenteel zeer bullish uit voor ether

    Door Kevin Schijven 01/12/2021 in Altcoin nieuws
  2. forum rang 10 voda 6 december 2021 07:53
    07:43
    Bitcoin stabiliseert rond 49.000 dollar

    Na een forse duik vrijdag (-5,7%) èn zaterdag (-9,1%) stabiliseert de prijs van de belangrijkste digimunt rond 49.000 dollar. Dat is het laagste peil sinds begin oktober. Sinds de piek van 9 november viel de bitcoin met 29 procent terug.

    Lees hier meer over de bitcoincrash van zaterdag.

    www.tijd.be/markten-live/nieuws/algem...
  3. forum rang 10 voda 14 december 2021 10:50
    Transactiekosten van Ethereum zijn torenhoog – dat speelt alternatieven zoals Solana en Avalanche in de kaart
    Harry Robertson 1 dag geleden

    SOPA Images/Getty© Aangeboden door Business Insider Nederland SOPA Images/Getty

    De transactiekosten op cryptoplatform Ethereum voor gebruikers kunnen onverwacht hoog uitvallen. Dit stimuleert de zoektocht naar alternatieven zoals de platforms Solana en Avalanche.

    Het Ethereum-netwerk werkt met de cryptomunt ether, die momenteel een marktwaarde van meer bijna 500 miljard dollar heeft en daarmee de nummer twee is op de cryptomarkt, na de bitcoin.

    Het Ethereum-netwerk heeft een aantal toepassingen waar veel om te doen is in de cryptowereld. Het is een belangrijk platform voor NFT's (non-fungible tokens), ofwel unieke digitale eigendomscertificaten die worden gebruikt voor kunst en andere verzamelobjecten.

    Daarnaast wordt Ethereum gebruikt voor gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi), waarbij transacties tussen partijen automatisch worden uitgevoerd zonder tussenkomst van intermediairs zoals banken.

    De stijgende transactiekosten van Ethereum
    Gebruikers betalen een 'basiscommissie' om hun transacties op het Ethereum-netwerk goedgekeurd te krijgen door andere gebruikers die transacties verifiëren. Maar deze commissies zijn momenteel torenhoog, omdat de vraag naar NFT's enorm is en steeds meer mensen zich storten op gedecentraliseerde financiële diensten.

    Ethereum lijkt een beetje op een nieuwe taxidienst die worstelt om voldoende chauffeurs toe te voegen in een stad waar opeens veel nieuwe mensen zijn gaan wonen. Vanwege deze drukte moet je voor elke rit (of transactie) een extra hoge prijs betalen.

    De gemiddelde transactievergoeding (de zogeheten 'gas fee') op het Ethereum-netwerk steeg in november tot 63 dollar. Dat is het op een na hoogste niveau ooit, na een hoogtepunt van 70 dollar afgelopen mei, meldden analisten van cryptobeurs Kraken.

    Gebruikers betalen regelmatig meer dan 100 dollar om bijvoorbeeld 50 dollar aan cryptovaluta te plaatsen bij DeFi-platforms en dat zorgt voor grote ergernis. "De gas fees zijn belachelijk", zei een gebruiker op de Ethereum-pagina van het sociale platform Reddit onlangs.

    Solana als alternatief voor Ethereum
    Maar niet alle cryptofans zijn ontevreden. Netwerken als Solana, Avalanche en Cardano kunnen juist profiteren van het probleem van Ethereum.

    De transactiekosten van Solana zijn veel lager, slechts een fractie van een cent. Ook is het netwerk veel sneller en kan het vele duizenden transacties per seconde verwerken.

    "De problemen van Ethereum hebben mensen aan het denken gezet: 'Waar wil ik nog meer in beleggen?'", vertelt onderzoeksdirecteur Pete Humiston van cryptobeurs Kraken tegen Insider.

    Programmeurs van Ethereum worstelen met opschaling
    Waarom kan Ethereum niet gewoon zijn netwerk uitbreiden? Ben Edgington, een programmeur bij ConsenSys, een bedrijf dat bij de ontwikkeling van het netwerk is betrokken, stelt dat dit een filosofische discussie is.

    Het vergroten van de capaciteit van een gedecentraliseerd cryptonetwerk zou betekenen dat gebruikers gedwongen worden om met steeds meer data om te gaan en hun hardware te upgraden, vertelde hij aan Insider.

    "Als we de doorvoer van transacties opvoeren, zal dat gebruikers met meer bescheiden middelen uitsluiten van deelname", zei Edgington. Alleen grote spelers met veel computerkracht zouden dan mee kunnen doen.

    Programmeurs zijn druk bezig om andere oplossingen uit te werken, zoals het uitbreiden van een tweede laag boven op het Ethereum-netwerk. Daardoor zouden vele activiteiten kunnen plaatsvinden buiten het kernnetwerk, dat dan toegankelijk blijft voor een grote groep.

    Het is te vroeg om te zeggen dat hoge commissies een crisis betekenen voor Ethereum, aldus Jack O'Holleran, CEO bij Skale Labs, dat ook betrokken is bij Ethereum. In feite zijn de huidige problemen een symptoom van het enorme succes van het netwerk, meent hij.

    "Er is zoveel momentum rond Ethereum", vertelt O'Holleran aan Insider. "De beste teams, projecten en platforms bouwen allemaal op Ethereum. Het is het systeem dat overal op aansluit."

    LEES OOK: Dit is de top 10 best presterende cryptomunten van 2021 – tokens rond de metaverse rukken op, de nummer 1 steeg ruim 50.000%

    www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/tr...
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 31 december 2021 12:45
    Analyse: het succes van Ethereum en de gevolgen
    31-12-2021 11:04 - Hodl.nl duidt de opkomst van smart contracts.

    (ABM-Crypto) Dankzij het grote succes van Ethereum trok het netwerk in 2021 veel nieuwe gebruikers aan. Dit leidde tot congestie, aldus analisten van Hodl.nl, waardoor er een grote stijging plaatsvond in de transactiekosten en conformatie tijd.

    "Dit resulteerde in een gigantische stijging van nieuwe smart-contract platforms zoals Solana, Terra en Avalanche, wiens netwerken momenteel goedkoper en sneller zijn dan Ethereum."

    De waarde van Solana steeg van 2,16 naar 177,37 dollar en bereikte daarmee de vijfde plek qua marktkapitalisatie. Een stijging van ongeveer 8.100 procent.

    Avalanche steeg van 3,47 naar 107,73 dollar, een stijging van ongeveer 3.000 procent. Qua marktkapitalisatie steeg Avalanche van plek 70 naar 11.

    De waarde van Terra steeg van 0,67 naar 86,81 dollar, een stijging van 12.800 procent. Met betrekking tot de marktkapitalisatie was er een stijging van plek 62 naar 9.

    Het probleem van de toenemende congestie op het Ethereum netwerk werd niet alleen opgelost door alternatieve smart contract coins, maar ook door de zogeheten Layer-2 oplossingen, zagen de analisten van Hodl.nl

    "Layer 2 oplossingen verminderen het aantal transacties op de Ethereum chain, Layer 1, door transacties te verifiëren op hun eigen chain, Layer 2. Zo zagen wij in het afgelopen jaar Loopring, Arbitrum, Immutable X en Optimism de markt opkomen met Layer-2 oplossingen."

    Niet alle Layer-2 oplossingen hebben al een coin aan hun product gekoppeld. Loopring en Immutable X kwamen wel meteen in de top 100 terecht na de release van hun project.

    Door: ABM Crypto News
    Onderdeel van ABM Financial News
253 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 13 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links