Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASR Nederland AEX:ASRNL.NL, NL0011872643

  • 46,640 25 apr 2024 14:50
  • +0,240 (+0,52%) Dagrange 46,370 - 46,740
  • 67.409 Gem. (3M) 465,7K

ASR in 2021

887 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tibetarian 7 december 2021 20:06
    Hmmm dit kan verkoopdruk opleveren, of niet? Als al die ETFs omgebouwd moeten worden met ASR eruit en UMG erin.

    Universal Music Group duwt ASR uit AEX-index
    (ABM FN-Dow Jones) Bij de herweging van de aandelenindices op Euronext Amsterdam is Universal Music Group toegevoegd aan de lijst met AEX-fondsen, ten koste van ASR Nederland. Dat maakte Euronext dinsdag nabeurs bekend.

    Er waren geen andere wijzigingen in de AMX-index, naast de opname van ASR Nederland.

    De smallcaps-index ASCx zag NX Filtration toetreden. Ajax moest het veld ruimen uit deze index.

    De wijzigingen zullen vanaf maandag 20 december ingaan.
  2. forum rang 6 RJ 80 7 december 2021 20:10
    Kan ook meevallen. Weet niet of men momenteel zo graag indextrackers koopt, ik in ieder geval niet. Op huidige beursniveau’s ben ik liever een stockpikker dan een indexbelegger.

    Van mij mag ASR een dipje maken hoor, wil nog wel wat aandelen erbij inmiddels. AMX of niet, wtf, al werd t uit de Ascx geknikkerd zoals met Ajax gaat gebeuren dan kocht ik t ook.
  3. forum rang 10 voda 8 december 2021 07:37
    Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ASR
    Handhaaft koopadvies.

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor ASR verhoogd van 44,40 naar 47,80 euro met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek woensdag uit een rapport van analist Michael Huttner.

    De koersdoelverhoging is een reactie op de doelstellingen die ASR dinsdag voor de komende jaren presenteerde. Die vielen volgens Huttner mee, met uitzondering van het rendement op het eigen vermogen, dat onveranderd bleef. "Maar wellicht is dit omdat ASR wil groeien door overnames", denkt de analist, die dat als positief beschouwt.

    Over het dividendbeleid is Huttner goed te spreken. Het dividend van 2,40 euro per aandeel over 2021 is 5 cent meer dan hij had verwacht. Ook wil ASR het dividend in de komende jaren laten stijgen. Huttner schat de dividendverhoging in op 4 tot 6 procent per jaar. Tot slot verhoogde ASR de inkoop van eigen aandelen van 75 naar 100 miljoen euro per jaar. Dat kan ook, vindt Berenberg, omdat de Solvency met 197 procent ruim boven de doelstelling van 140 tot 160 procent ligt.

    Huttner ziet weinig risico's bij ASR. De balans is sterk en de verzekeraar is alleen actief in Nederland. Ook is het aandeel aantrekkelijk geprijsd, en daarom dus koopwaardig.

    ASR sloot dinsdag op 39,25 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  4. forum rang 7 Dividend Collector 8 december 2021 08:54
    Als we technisch kijken ligt in de zone 40-42 heel veel weerstand, dus zal de koers daar niet zomaar doorheen komen. Iets om te mee te nemen mocht je overwegen in te stappen voor koerswinst. Fundamenteel is ASR zeker een dikke koop.

    www.tostrams.nl/artikel-detail.aspx?I...

    ASR Nederland laat een technische verzwakking zien.
    ASR Nederland oogt technisch zwak. Zowel de stijgende trend als de voormalige koersbodem is gebroken. Neerwaarts is er ruimte richting steun 35,60 (bodem van 30 november). Een lagere koerstop zou de uitbraak bevestigen. De weerstand ligt op 40,43 (top van 11 november).
    Na een uitbraak boven weerstand 40,43 wordt 41,19 het volgende opwaartse koersdoel.
  5. forum rang 6 Rowi62 8 december 2021 09:14
    Ja geeft druk van te voren en op de overgangsdag. De voorbeelden zijn legio. Bij ABN AMRO zag je de omzet van het aandeel duikelen. En large cap beleggingsfondsen zijn nu eenmaal groter dan midcap fondsen. Dus er wordt per saldo minder teruggekocht dan verkocht.

    Maar pak NX Filtration. Dat is een pareltje dat de AscX in gaat 15 december en volop kans geeft tot meer.
  6. forum rang 10 voda 8 december 2021 10:28
    Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel ASR
    Koersdoel naar 43,50 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft woensdag het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 42,00 naar 43,50 euro bij een ongewijzigd Neutraal advies.

    Tijdens de beleggersdag van de verzekeraar werd opnieuw bevestigd dat de beleggingscasus aantrekkelijk blijft. De kapitaalcreatie is stabiel en ook de groei binnen de Levendivisie en de bovenmaatse prestatie van de Niet-Levendivisie zijn noemenswaardig, aldus analisten van de Zwitserse bank.

    Dit alles wordt volgens Credit Suisse onderstreept door een "zeer sterke" en "zeer conservatieve" balans. De kapitaalsterkte en operationele prestaties komen ook tot uiting in een hoger dividend, een omvangrijker inkoopprogramma van eigen aandelen en de interesse in overnames.

    Op basis van de nieuwe verwachtingen van ASR, werd de raming voor de winst per aandeel voor de periode 2022 en 2023 licht verhoogd. De verwachtingen voor het dividend per aandeel ging zelfs met 9 tot 11 procent omhoog, waardoor Credit Suisse tot een hoger koersdoel kwam.

    Het aandeel ASR won woensdagochtend 0,2 procent op 39,34 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  7. forum rang 4 Tartessos 8 december 2021 11:13
    quote:

    Litecoin schreef op 8 december 2021 09:07:

    Wat verwachten jullie van de schrapping uit de AEX? Zou er wat verkoopdruk komen van bv AEX trackers oid?
    Het zou vreemd zijn als de verhuizing van AEX naar AMX de waarde van een bedrijf zou verlagen of zou verhogen. Dus ook niet van ASR.
    Wel is het zo dat fondsmanagers van AEX fondsen ASR uit hun fonds kunnen halen. Maar tegenover staat dat fondsmanagers van AMX fondsen weer kunnen kopen.

    Per saldo blijft het om het even.
    Koers daalt nu even. Waarschijnlijk vanwege angst voor de switch want alle signalen en analisten adviezen staan behoorlijk groen. Nu goed koop moment. Koers is laag.
  8. Brutally Honest 8 december 2021 12:54
    ASR uit AEX is in nadelig voor handel in ASR aandelen en vooral opties omdat ASR de push van de AEX index aandeelhouder niet meer heeft, minder gezien wordt en door dit alles minder verhandeld wordt. optie-spread wordt groter etc. Als je longterm in ASR zit en niets met opties doet is het waarschijnlijk triviaal.
  9. forum rang 4 Gaston Lagaffe 8 december 2021 14:11
    quote:

    Brutally Honest schreef op 8 december 2021 12:54:

    ASR uit AEX is in nadelig voor handel in ASR aandelen en vooral opties omdat ASR de push van de AEX index aandeelhouder niet meer heeft, minder gezien wordt en door dit alles minder verhandeld wordt. optie-spread wordt groter etc. Als je longterm in ASR zit en niets met opties doet is het waarschijnlijk triviaal.
    Inderdaad, zo werkt het. Ik schrijf calls op ASR en zal er dus rekening mee moeten houden dat er waarschijnlijk minder actieve series zullen zijn en optie-spread iets groter is. Jammer maar het blijft een mooi aandeel. Ik verwacht wel dat bij een negatieve beurs of negatief ASR-nieuws de koers meer / sneller kan dalen (de koers heftiger kan bewegen). Het handelsvolume is immers lager. Het is niet anders, wellicht dat ASR op een later moment weer "promoveert".
  10. domin8tor 9 december 2021 08:05
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 8 december 2021 14:11:

    [...]Inderdaad, zo werkt het. Ik schrijf calls op ASR en zal er dus rekening mee moeten houden dat er waarschijnlijk minder actieve series zullen zijn en optie-spread iets groter is. Jammer maar het blijft een mooi aandeel. Ik verwacht wel dat bij een negatieve beurs of negatief ASR-nieuws de koers meer / sneller kan dalen (de koers heftiger kan bewegen). Het handelsvolume is immers lager. Het is niet anders, wellicht dat ASR op een later moment weer "promoveert".
    Mag ik vragen welke calls je schrijft (strike/expiratie)? Ik vind de premies best wel laag voor het 'risico' dat je je stukken kwijtraakt namelijk. Ik schrijf wel eens calls op Amerikaanse aandelen, maar die zijn dan ook volatieler en dan levert de premie meer op (bijv. First Solar FSLR).
  11. forum rang 5 theo1 9 december 2021 11:17
    Ik wilde de aandelen wel hebben, als stabiele factor en als cashcow. Een dividend van >5% vind je tegenwoordig niet meer op iedere straathoek. Dus schreef een putoptie januari €37 voor €0.59. Dus ik krijg nu €59 min wat ttansactiekosten (laat ik die naar boven afronden naar €1). Als de optie niet afgaat, dan houd ik die €58. Als hij wel afgaat, heb ik 100 aandelen voor €37. Allebei goed: wat gratis geld of aandelen die ik toch wel wil. 100 stuks is geen grote positie, maar een begin en je kan het kunstje altijd later nog eens doen. Ik zie het maar als per saldo een gratis transactie en een extra dividendje.

    In het verleden heb ik wel gedekte callopties geschreven op ABN Amro en nog eerder op Shell. Gewoon een euro of 2 boven de koers, een maand of 2 in de toekomst en wachten tot hij waardeloos afloopt. Je wordt er niet rijk van, maar het is een extra dividendje. Wel oppassen met dividendmaanden. In theorie wordt dat verrekend in de prijs van de optie en zo, maar ik ben wel eens aandelen kwijtgeraakt op ex-dividenddag en dat is wel een beetje zonde. Dus ik vermijd dividendmaanden met het schrijven van gedekte calls. Het gaat om kleine bedragen en dat is het risico niet waard. Maar een stuk of 6 keer achter elkaar een eurotje of 50 of 60 pakken is toch weer geld voor minimale inspanning. Dat is dan ook het enige dat ik doe met opties.
887 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

'Saaie' jaarcijfers ASR om door een ringetje te halen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links