Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2536 2537 2538 2539 2540 ... 2985 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 de tuinman 7 december 2021 17:17
    quote:

    Green schreef op 7 december 2021 16:29:

    [...]

    Ik ben het met je eens dat de ondernemer niet de taak van handhaver kan fungeren.

    Er wordt ontiegelijk gehandhaafd door de BOA's, gericht op de corona overtredingen. Verkeerde investering als het om handhaving gaat. Zie de problemen bij de politie en leger bijvoorbeeld.
    Wat mij betreft wordt QR code niet toegepast voor handhaving om redenen die ik je al heb gegeven. Maar het gaat zeker gebeuren. En het zal verder uitgebreid worden. Overheid zal steeds verder gaan in controle en handhaving. Ze zullen die macht niet meer uit handen geven. Kortom: complete vrijheidsberoving. Ik ben benieuwd als de QR code jou treft, wat je dan zegt.
    Waarom is het verkeerd als BOA's de maatregelen handhaven?
    Meer controle en handhaving hoeft niet onze vrijheid te ondermijnen. Ik zie liever meer controle en handhaving dan dat we steeds meer overspoeld worden met hoge boetes en regels.
    De ondernemers die nu dicht moeten of zware boetes krijgen zijn daar wel een voorbeeld van. De burger heeft die verantwoording, niet de ondernemer.

    Om vrijheid te beschermen heb je ook een goede handhaving nodig.
  2. forum rang 6 de tuinman 7 december 2021 17:31
    quote:

    drooglegging schreef op 7 december 2021 17:10:

    De omricron variant blijkt dus reuze mee te vallen kunnen we na 1,5 week constateren, en dat terwijl we diep in de herfst zitten.

    ook de AEX geeft aan dat het gaat meevallen, de opluchting is groot, de cijfers dalen, het einde van de pandemie gaat zich aankondigen.

    De animo voor de booster zal misschien sterk afnemen "liever niet, alleen als het moet", dat kan heel snel omslaan.

    Dat shotten is sowiezo een heikel punt, en toch zal de lockdown verlengt worden, en terecht!
    Ik hoop dat je gelijk krijgt. Maar nog niet te vroeg juichen.

    www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...
  3. [verwijderd] 7 december 2021 17:32
    quote:

    de tuinman schreef op 7 december 2021 17:17:

    [...]

    Waarom is het verkeerd als BOA's de maatregelen handhaven?
    Meer controle en handhaving hoeft niet onze vrijheid te ondermijnen. Ik zie liever meer controle en handhaving dan dat we steeds meer overspoeld worden met hoge boetes en regels.
    De ondernemers die nu dicht moeten of zware boetes krijgen zijn daar wel een voorbeeld van. De burger heeft die verantwoording, niet de ondernemer.

    Om vrijheid te beschermen heb je ook een goede handhaving nodig.
    Goede handhaving , ja. Dat wat er nu is neergezet is niet goed! En daarbij, dat geld had naar de zorg moeten gaan. Daar ligt de prioriteit, niet bij handhaving. Maar volgens mij heb jij het over handhaving in algemene zin, zodat wij burgers veilig over straat kunnen (voorbeeld). En dat vind ik zelf een andere discussie. Ik heb het over de onnodige inzet van BOA's tbv alleen handhaving van mondkapjesplicht e.d.
  4. forum rang 6 Chiddix 7 december 2021 17:42
    quote:

    Turbo Mckwek schreef op 7 december 2021 16:26:

    [...]

    Maar chiddix, wat heb jij liever?
    Zou jij liever in china wonen met zijn ene partij die alles voor iedereen bepaald? Want zo klink jij en sommige andere hier wel.

    Wat wij hebben (of hadden) is toch juist veel mooier?
    Mensen zijn uniek en geen chinese eenheidsworst.
    Maar omdat mensen uniek zijn hebben ze ook allemaal hun eigen standpunt en invalshoek.

    Er zit een nadeel in door de versnippering van de Nederlandse politiek. Er kan niet echt krachtdadig worden opgetreden wat je in China wel hebt door 1 partijstaat of Boris Johnson in het VK. Zelfs het kabinet is verdeeld om iets aan te pakken m.b.t corona. Het gaat dus om corona, niet om andere zaken. Big brother vind ik niet wenselijk in onze samenleving.
    Ja, ze hebben allemaal hun eigen standpunt(19 partijen). T is een groot circus. Klaver en Ploumen enz Onmogelijk om slagvaardig te handelen in een pandemie waar iedere partij het bekijkt vanuit zijn eigen invalshoek.
  5. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 17:45


    Ministerie VWS

    Boosterprik : Wanneer ben ik aan de beurt ?

    Een veelvoorkomende vraag over de #boosterprik is: "Wanneer ben ik aan de beurt?".

    Lees hier hoe het uitnodigen in z'n werk gaat en welke voorwaarden er aan de prik zitten

    twitter.com/MinVWS/status/14682326819...

    Boostervaccinatie

    7 december 2021: Mensen geboren in 1944 en 1945 uitgenodigd voor corona boostervaccinatie (RIVM.nl)

    De boostervaccinatie is gestart. Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden. Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus.

    Volgorde groepen uitnodiging booster
    Mensen van 60 jaar en ouder worden van oud naar jong uitgenodigd om de extra prik te halen. Zo snel mogelijk in de 7e maand na de laatste vaccinatie. Dit geldt ook voor mensen van 18 jaar en ouder die in een zorginstelling wonen, medewerkers in de zorg en maatschappelijke ondersteuning van 18 jaar en ouder die contact hebben met patiënten en cliënten en mensen met het syndroom van down.

    Het doel is om zoveel mogelijk mensen van 60 jaar en ouder en zorgmedewerkers voor het einde van het jaar een booster aan te bieden. Vanaf januari 2022 kunnen mensen die jonger zijn dan 60 jaar een boostervaccinatie halen in de 7e maand na de laatste vaccinatie of recente coronabesmetting. Dit gaat van oud naar jong (tot 18 jaar).

    Uitvoering boostervaccinatie :

    zie de link

    Tijd tussen eerste vaccinatie(s) en de boostervaccinatie
    De boostervaccinatie moet minimaal 6 maanden na de laatste coronavaccinatie(s) gegeven worden. Heeft u corona gekregen na uw vorige vaccinatie(s)? Dan moet er 6 maanden tussen uw besmetting en de boostervaccinatie zitten. Voor de griepprik en de pneumokokkenprik geldt dat deze 2 weken voor of na de boostervaccinatie gegeven kan worden.

    Boostervaccinatie en coronabewijs
    Als u een boostervaccinatie krijgt blijft uw coronabewijs geldig. Dat is ook zo als u geen boostervaccinatie krijgt. Zowel voor uw coronabewijs voor reizen binnen Europa (DCC) als uw coronatoegangsbewijs voor toegang tot activiteiten in Nederland. Dit kan in de toekomst veranderen. Binnen de EU wordt besproken of er een geldigheidsduur moet komen voor het DCC en hoe lang deze dan zou moeten zijn.

    Met een boostervaccinatie worden uw coronabewijzen aangevuld met deze extra vaccinatie. U hoeft dus niet opnieuw 2 weken te wachten om een geldige QR-code te krijgen. Kijk voordat u gaat reizen wel altijd naar de reisadviezen die gelden voor het land dat u bezoekt.

    Verschil derde prik en booster
    Een 3e vaccinatie is voor patiënten met een ernstige afweerstoornis onderdeel van de basisvaccinatie. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. Een ander deel van deze patiënten is ook na de 3e prik nog niet goed beschermd tegen COVID-19. Bij wie dat gebeurt is niet goed te voorspellen.

    Voor de meeste andere mensen bestaat de basisvaccinatie uit 1 of 2 prikken. Zij zijn dan al optimaal beschermd. Daarmee is een 3e prik voor patiënten met een ernstige afweerstoornis iets anders dan een boostervaccinatie voor de rest van de mensen.

    Boostervaccinatie met mRNA-vaccins
    Alle mensen die in aanmerking komen voor een boostervaccinatie krijgen een mRNA-vaccin aangeboden: BioNTech/Pfizer of Moderna. Ongeacht het vaccin waar ze eerder mee zijn geprikt.

    U kunt niet zelf kiezen met welk vaccin u de boostervaccinatie krijgt.

    www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coro...

  6. forum rang 6 Krentenmenten 7 december 2021 17:49
    quote:

    het zwaard schreef op 7 december 2021 16:36:

    Enkel nog lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk
    Oostenrijkers die nog geen coronaprikken gekregen hebben, moeten langer in lockdown blijven. Dat heeft bondskanselier Karl Nehammer bekendgemaakt. Voor de rest van de bevolking eindigt die lockdown zondag, na drie weken.

    Bron: Belga

    de ultieme test of vaccinatie werkt….. met een week of vier weten we het!
  7. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 17:53

    Boosterprik :

    vraag :

    Wat is de boosterprik wat zit erin en van welke fabrikant is het voor de vierde keer .

    Antwoord Ministerie VWS

    De booster is een coronavaccinatie die wordt gegeven als een extra prikkel voor het afweersysteem, een oppepper. Je krijgt een booster van Pfizer of Moderna. Als je wilt weten wat er in de coronavaccins zit, dan kan je dat hier vinden :

    www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vrage...

    twitter.com/MensSana14/status/1468238...

  8. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 17:54


    Soorten coronavaccins

    De vaccins van BioNTech/Pfizer en van Moderna zijn RNA ribonucleic acid-vaccins (ribonucleic acid vaccins).

    In deze RNA-vaccins zit een vetbolletje met daarin een instructie (code) die ervoor zorgt dat je cellen spike-eiwitten gaan maken. Dit zijn de uitsteeksels op de buitenkant van het coronavirus. Het afweersysteem herkent deze spike-eiwitten als lichaamsvreemd en gaat antistoffen maken.

    De vaccins van AstraZeneca en van Janssen zijn vectorvaccins.

    In deze vectorvaccins zit een onschadelijk gemaakt verkoudheidsvirus (dat zich niet kan vermenigvuldigen) met daarin een instructie (code) die ervoor zorgt dat je cellen spike-eiwitten gaan maken. Net als bij de RNA-vaccins reageert het afweersysteem door antistoffen aan te maken.

    www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vrage...
  9. forum rang 6 asti 7 december 2021 18:26
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 7 december 2021 05:37:

    [...]
    Gaan we weer. Jij maakt overal een woordspelletje van. Probeert mensen te pakken op woordjes, i.p.v. op inhoud.

    Zo heb ik jou al oneindig vaak meegemaakt in de Zuid-Afrikadraad, of bij discusies over Zwarte Piet. Zo doe je ook kritiek op het theocratische en vrijheidsonderdrukkende regime in Iran af.
    Probeer eens wat meer met inhoudelijke argumenten te discussiëren.

    P.S. Ik schreef hierboven bewust "oneindig" i.p.v. "vaak". Kan je weer lekker over een woordje gaan zeiken.

    Het zijn geen woordspelletjes.

    Het wordt pas een woordspel als iemand gaat beweren dat ik het over koorts had, in plaats van over heftige koorts. Als ik het over koorts had, in plaats van over heftige koorts, dan klopte het niet wat ik schreef. Er was in dit geval een relevant verschil tussen koorts en heftige koorts.

    En zo is er telkens - ook in de andere draden - m.i. geen sprake van woordspelletjes mijnerzijds. Kennelijk zit het u nog steeds een beetje dwars, hoe die gesprekken zijn verlopen. Gaat u maar bij uzelf te rade, hoezo dat is.

    PS Het is niet voor niets dat diegenen die mij beschuldigden van niet-inhoudelijke reacties en persoonlijke aanvallen meerdere malen hun beschuldigingen verwijderd hebben zien worden, en mijn berichten er nog steeds staan.
  10. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 18:44
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 7 december 2021 17:58:

    Dat Omikron eigenlijk niet zoveel voorstelde, of het moet de positieve kant ervan zijn, was afgelopen vrijdag al bekent. MSM ging desondanks gewoon verder om het op te blazen. Maar weer eens een bevesting dat er een agenda is.
    Er is nog niets bekend over de impact van de Omicron variant.

    Je zit hier stemming te maken dat de problemen voorbij zijn en onterecht de vinger wijzen naar de MSM als schuldige

    Antivaxxers, anarchisten en subversieve elementen zijn volop in actie om de Omicron variant als een onschuldige griep te bestempelen en de overheden, medische beleidsmakers en de MSM ernstige verwijten te maken.

    De Omicron is net ontdekt en wetenschappers zijn druk doende uit te zoeken wat de impact van deze variant is.

    Stemmingmakerij om een eigen agenda er op dit forum door te drukken draagt niet bij aan een goede discussie
  11. [verwijderd] 7 december 2021 19:01
    quote:

    luchtschip schreef op 7 december 2021 18:44:

    [...]

    Er is nog niets bekend over de impact van de Omicron variant.

    Je zit hier stemming te maken dat de problemen voorbij zijn en onterecht de vinger wijzen naar de MSM als schuldige

    Antivaxxers, anarchisten en subversieve elementen zijn volop in actie om de Omicron variant als een onschuldige griep te bestempelen en de overheden, medische beleidsmakers en de MSM ernstige verwijten te maken.

    De Omicron is net ontdekt en wetenschappers zijn druk doende uit te zoeken wat de impact van deze variant is.

    Stemmingmakerij om een eigen agenda er op dit forum door te drukken draagt niet bij aan een goede discussie
    Nou nou, het is net of je het jammer vindt dat het er in beginsel gunstig uitziet........beetje optimisme kan geen kwaad hoor....
  12. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 19:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 december 2021 18:46:

    Omicron is het begin van het einde.

    De Spaanse griep is op dezelfde manier geëindigd.

    www.history.com/news/1918-flu-pandemi...
    Wishful thinking

    Je loopt juichend op de muziek vooruit

    Het is nog veel te vroeg om als Dansmarieke de straat op te gaan en vol blijdschap de victorie te kraaien.
  13. forum rang 6 Krentenmenten 7 december 2021 19:38
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 december 2021 18:46:

    Omicron is het begin van het einde.

    De Spaanse griep is op dezelfde manier geëindigd.

    www.history.com/news/1918-flu-pandemi...


    Verschil is dat deze rondging ZONDER (experimentele) vaccins, terwijl men nu maar wat in de blind gokt, waarbij bijwerkingen afgedaan wordt als nihilistisch, terwijl geen weet heeft welke neven schade tussen 5 à 10 jaar gaat ontluiken…..
  14. forum rang 10 luchtschip 7 december 2021 20:16
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 7 december 2021 19:47:

    Fauci doet ook aan stemmingmakerij:
    www.wionews.com/world/omicron-variant...

    Nee, geen stemmingmakerij.

    Dr Fauci geeft duidelijk aan dat het nog enkele weken duurt voordat we de volledige impact en ernst van de Omicron variant in hoge mate kunnen inschatten

    Top US epidemiologist Anthony Fauci said on Tuesday that there were early indications that Covid-19 Omicron variant was not worse that strains encountered before. However, he cautioned that it would take weeks to fully understand full severity of the Omicron variant.

    Speaking to AFP, President Joe Biden's chief medical advisor broke down the knowns and unknowns about Omicron into three major areas:

    >> transmissibility,
    >>how well it evades immunity from prior infection and vaccines,
    >> and severity of illness.

    www.wionews.com/world/omicron-variant...

  15. forum rang 9 josti5 7 december 2021 20:34
    quote:

    Mijn Vriend schreef op 7 december 2021 19:47:

    Fauci doet ook aan stemmingmakerij:
    www.wionews.com/world/omicron-variant...

    einde quote.

    In februari verschijnt er in Duitsland een boek over Fauci, van de hand van Robert E. Kennedy Jr: 'das wahre Gesicht des Dr. Fauci'.

    Liehebbers kunnen het bij o.a. Amazon al in het Engels kopen:

    'The Real Anthony Fauci: Bill Gates, Big Pharma, and the Global War on Democracy and Public Health (Children’s Health Defense) Hardcover – November 16, 2021
    by Robert F. Kennedy Jr. (Author)

    Pharma-funded mainstream media has convinced millions of Americans that Dr. Anthony Fauci is a hero. He is anything but.

    As director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Dr. Anthony Fauci dispenses $6.1 billion in annual taxpayer-provided funding for scientific research, allowing him to dictate the subject, content, and outcome of scientific health research across the globe. Fauci uses the financial clout at his disposal to wield extraordinary influence over hospitals, universities, journals, and thousands of influential doctors and scientists—whose careers and institutions he has the power to ruin, advance, or reward.

    During more than a year of painstaking and meticulous research, Robert F. Kennedy Jr. unearthed a shocking story that obliterates media spin on Dr. Fauci . . . and that will alarm every American—Democrat or Republican—who cares about democracy, our Constitution, and the future of our children’s health.

    The Real Anthony Fauci reveals how “America’s Doctor” launched his career during the early AIDS crisis by partnering with pharmaceutical companies to sabotage safe and effective off-patent therapeutic treatments for AIDS. Fauci orchestrated fraudulent studies, and then pressured US Food and Drug Administration (FDA) regulators into approving a deadly chemotherapy treatment he had good reason to know was worthless against AIDS. Fauci repeatedly violated federal laws to allow his Pharma partners to use impoverished and dark-skinned children as lab rats in deadly experiments with toxic AIDS and cancer chemotherapies.

    In early 2000, Fauci shook hands with Bill Gates in the library of Gates’ $147 million Seattle mansion, cementing a partnership that would aim to control an increasingly profitable $60 billion global vaccine enterprise with unlimited growth potential. Through funding leverage and carefully cultivated personal relationships with heads of state and leading media and social media institutions, the Pharma-Fauci-Gates alliance exercises dominion over global health policy.

    The Real Anthony Fauci details how Fauci, Gates, and their cohorts use their control of media outlets, scientific journals, key government and quasi-governmental agencies, global intelligence agencies, and influential scientists and physicians to flood the public with fearful propaganda about COVID-19 virulence and pathogenesis, and to muzzle debate and ruthlessly censor dissent.

    www.amazon.com/Real-Anthony-Fauci-Dem...

    Nou, kom er maar weer in, luchtschip!
    Wat is er allemaal fout aan deze rasechte Kennedytelg?

    Tip: nl.wikipedia.org/wiki/Robert_F._Kenne...

59.684 Posts
Pagina: «« 1 ... 2536 2537 2538 2539 2540 ... 2985 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,35 -1,07%
EUR/USD 1,0677 +0,06%
FTSE 100 7.847,99 +0,35%
Germany40^ 17.771,70 +0,01%
Gold spot 2.374,58 +0,58%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

B&S Gr...
+8,35%
PostNL
+7,07%
Fugro
+4,29%
Van La...
+1,90%
Sif Ho...
+1,51%

Dalers

TomTom
-14,98%
VIVORY...
-10,98%
Alfen ...
-7,35%
ASML
-6,68%
FASTNED
-5,86%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links