Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Recticel BRU:RECT.BL, BE0003656676

  • 11,620 19 apr 2024 17:35
  • -0,280 (-2,35%) Dagrange 11,620 - 11,840
  • 30.380 Gem. (3M) 56,7K

Forum Recticel geopend

274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 november 2021 07:42
    Stemadviseurs scharen zich achter Recticel voor 'D-day' 6 december

    Op 6 december spreken de aandeelhouders van Recticel REC 0,00% zich uit over de verkoop van de grootste afdeling, Engineered Foams, aan het Amerikaanse Greiner. Een feitelijke gifpil om uit handen te blijven van het Oostenrijkse Greiner, zodat de chemiegroep alles uit de kast haalt om de aandeelhouders te overtuigen om 'voor' te stemmen.

    Recticel meldt nu dat tweede invloedrijke stemmenadviseurs, ISS en Glass Lewis, aandeelhouders aanraden om 'voor' te stemmen. Een belangrijke evolutie, aangezien veel grote beleggers hun stemgedrag 'uitbesteden' aan die adviseurs.

    Aanmelden voor de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 6 december kan ten laatste op 30 november. Merk op dat er op 24 december nog een BAV volgt, dit keer over de veel minder controversiële verkoop van de (kleinere) matrassenafdeling.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/mi...
  2. forum rang 10 voda 26 november 2021 07:55
    07:41
    Greiner verlengt bod op Recticel

    Op een dagelijkse aflevering in de saga 'Recticel vs Greiner' kun je rekenen: de Oostenrijkse rivaal Greiner bevestigt dat de Europese Commissie een diepgaand onderzoek instelt naar zijn overnarmebod op Recticel REC 0,00% , een nieuws dat niet echt onverwacht komt.

    Greiner verlengt zijn bod van 13,5 euro per aandeel van 17 december tot 7 januari 2022, omdat Recticel bij zijn eigen 'ontmanteling' om de Oostenrijkers af te houden op 24 december nog een buitengewone aandeelhoudersvergadering bijeenroept om naast het kroonjuweel (Engineering Foams) ook groen licht te krijgen om de matrassenafdeling te verkopen.

    In afwachting van de voltooing van de verkoop, in de eerste helft van 2022, zal Bois Sauvage het stemrecht blijven uitoefenen dat aan de aandelen Recticel verbonden is
    GREINER
    KANDIDAAT-OVERNEMER RECTICEL

    Pro memorie: de holding Bois Sauvage zette dit voorjaar het spel op de wagen door zijn minderheidsbelang in Recticel aan Greiner te verkopen. Sindsdien is Recticel is in de tegenaanval gegaan, in de eerste plaats door Engineered Foams - waar het Greiner om te doen is - aan het Amerikaanse Carpenter te beloven. Over die transactie, feitelijk een gifpil, buigen de aandeelhouders zich op 6 december, D-day dus.

    Opvallend: Greiner zegt dat de Europese Commissie zich ook over de deal met Bois Sauvage buigt. Die transaactie wordt nu naar verwachting in de eerste heflt van 2022 afgerond. 'In afwachting van de voltooing van de verkoop zal Bois Sauvage het stemrecht blijven uitoefenen dat de aandelen Recticel verbonden is.'

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/b-...
  3. forum rang 10 voda 26 november 2021 15:20
    14:52
    Recticel stuurt alle aandeelhouders een brief

    De schuimrubberspecialist Recticel REC -1,18% zet alles op alles om de verkoop van zijn tak technische schuimen goedgekeurd te krijgen op de algemene vergadering van 6 december. Alle aandeelhouders krijgen deze week een brief in de bus van voorzitter Johnny Thijs en CEO Olivier Chapelle met als titel 'Uw stem telt!'. Daarin stellen ze dat het ongevraagde bod van de Oostenrijkse rivaal Greiner het bedrijf fors onderwaardeert. Ze stellen dat er veel meer waarde gecreëerd zal worden door de afdeling Engineerd Foams voor 656 miljoen euro aan het Amerikaanse Carpenter te verkopen.

    Over die verkoop moet de bijzondere algemene vergadering van 6 december beslissen. Er is geen quorum vereist, maar Recticel moet meer stemmen zien te verzamelen dan de 27 procent van de holding Bois Sauvage, die al beloofde zijn stukken aan Greiner te verkopen. Daarom maakt Recticel de hele procedure makkelijk en gratis. Aandeelhouders kunnen zich registreren op het systeeem Lumi AGM, waarna ze desgewenst online hun stem op voorhand kunnen uitbrengen.

    Om de aandeelhouders te kunnen contacteren, maakt Recticel gebruik van een nieuwe wettelijke richtlijn die het mogelijk maakt de namen en adressen van individuele aandeelhouders bij de beurs op te vragen. Eerder deed Michèle Sioen hetzelfde om haar textielbedrijf van de beurs te kunnen halen.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ac...
  4. forum rang 10 voda 30 november 2021 09:10
    09:05
    Bois Sauvage stemt tegen gifpil Recticel

    Een complete verrassing is het niet, maar de Wildewoudstraat brak gisteren eindelijk wel de stilte: Bois Sauvage
    REC 0,00% , goed voor een belang van 27 procent in Recticel REC 0,00% , zal op de cruciale aandeelhoudersvergadering van 6 december tegen de verkoop van Engineered Foams stemmen.

    Die verkoop is feitelijk een gifpil van Recticel tegen de ongewenste toenadering van het Oostenrijkse Greiner.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...
  5. forum rang 10 voda 3 december 2021 16:17
    Recticel op zoek naar 27 procent ja-stemmers

    Als de verkoop van de afdeling Engineered Foams doorgaat, wordt Recticel een pure isolatiespeler. Straks gaat ook de matrassendivisie de deur uit.
    MICHAEL SEPHIHA
    Vandaag om 15:46

    De aandeelhouders van Recticel stemmen maandag voor of tegen de verkoop van de divisie Engineered Foams. Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage (27,08%) zal - gesteund door de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner - tegen stemmen. Recticel hoopt ze te counteren met minstens even veel ja-stemmen.

    Sinterklaas is D-day in de oorlog Recticel-Greiner. Dan komen de aandeelhouders van de schuimrubberproducent samen in het Van der Valk Hotel nabij Brussels Airport om te stemmen over de verkoop van de divisie Engineered Foams aan de Amerikaanse schuimrubbergroep Carpenter.

    De verkoop is een onderdeel van de verdedigingsstrategie van Recticel REC -0,12% . De industriële groep verweert zich tegen het bod van 13,50 euro per aandeel van Greiner - dat de aandelen van Bois Sauvage gaat overnemen - door de divisie waar het de Oostenrijkers het meest om te doen is te verkopen. Zo hoopt Recticel een pure isolatiespeler te worden. De opbrengst van de verkoop - als die doorgaat - vloeit mogelijk (deels) naar de aandeelhouders van Recticel.

    Van één speler is het stemgedrag al bekend: Bois Sauvage, goed voor een belang van 27 procent in Recticel, zal op de cruciale aandeelhoudersvergadering tegen stemmen.

    MEER OVER DIT ONDERWERP
    Recticel haalt alles uit de kast om elke stem te mobiliseren

    De holding meent dat de verkoop van Engineered Foams nog onderworpen is aan een boekenonderzoek en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. 'Bovendien kan de afronding van de deal nog maanden of langer aanslepen. Daardoor weten de aandeelhouders niet wanneer de aankoopprijs wordt betaald', stelt de holding. 'Het overnamebedrag kan nog aangepast worden en een uitkering van de opbrengst aan de aandeelhouders is complex. Recticel moet mogelijk veel cash op de balans aanhouden.'

    Als de verkoop van de afdeling wordt goedgekeurd, kan Greiner de geplande deal met Bois Sauvage afblazen en ziet de holding een opbrengst van 204 miljoen (waarvan 101 miljoen euro meerwaarde) aan zich voorbijgaan.

    Missie
    De missie van het Recticel-management en -bestuur is daarom eenvoudig: meer dan 27,08 procent van de aandeelhouders ervan overtuigen 'ja' te stemmen.

    Bij Recticel houdt men de lippen stijf op elkaar over het aantal aandelen dat is ingediend voor de aandeelhoudersvergadering. Dat zou al een indicatie kunnen geven van de machtsverhoudingen. De groep weet zich gesteund door ISS en Glass Lewis, twee invloedrijke stemadviseurs. Hun advies kan moeilijk onderschat worden, want veel grote beleggers besteden hun stemgedrag uit aan die adviseurs.

    Volgens onze informatie is het Recticel-kamp voorzichtig optimistisch. De schuimrubberproducent bespaarde de jongste weken tijd noch moeite om aandeelhouders te overtuigen. Op ook op de webiste van Recticel worden de aandeelhouders rechtstreeks aangesproken door de top van het bedrijf en opgeroepen om te stemmen.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/be...
  6. forum rang 10 voda 6 december 2021 10:14
    10:10
    Stevige opkomst voor D-day Recticel

    De cruciale buitengewone algemene vergadering van Recticel is klokslag 10 uur gestart.

    Recticel houdt op de BAV de deuren gesloten voor journalisten en analisten. Volgens onze man ter plaatse zou echter meer dan 70 procent van de aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn, een stuk meer dan op een 'gewone' aandeelhoudersvergadering

    Lees: de mobilisatie is groot en de kans dat de Recticel-top zijn slag thuis haalt evenzeer.

    Merk op dat Recticel de jongste weken een stevige 'Get Out To Vote'-campagne heeft gelanceerd.

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/ab...

    D-Day voor Recticel in strijd tegen overnamebod Greiner

    Als de verkoop van de afdeling Engineered Foams doorgaat, wordt Recticel een pure isolatiespeler. Straks gaat ook de matrassendivisie de deur uit.
    MICHAEL SEPHIHA
    Vandaag om 08:12

    De aandeelhouders van Recticel stemmen vandaag voor of tegen de verkoop van de divisie Engineered Foams. Hoofdaandeelhouder Bois Sauvage (27,08%) zal - gesteund door de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner - tegen stemmen. Recticel hoopt ze te counteren met minstens even veel ja-stemmen.

    Sinterklaas is D-day in de oorlog tussen Recticel en Greiner. Dan komen de aandeelhouders van de schuimrubberproducent samen in het Van der Valk Hotel nabij Brussels Airport om te stemmen over de verkoop van de divisie Engineered Foams aan de Amerikaanse schuimrubbergroep Carpenter.

    De verkoop is een onderdeel van de verdedigingsstrategie van Recticel REC 0,00% . De industriële groep verweert zich tegen het bod van 13,50 euro per aandeel van Greiner - dat de aandelen van Bois Sauvage gaat overnemen - door de divisie waar het de Oostenrijkers het meest om te doen is te verkopen. Zo hoopt Recticel een pure isolatiespeler te worden. De opbrengst van de verkoop - als die doorgaat - vloeit mogelijk (deels) naar de aandeelhouders van Recticel.

    Van één speler is het stemgedrag al bekend: Bois Sauvage, goed voor een belang van 27 procent in Recticel, zal op de cruciale aandeelhoudersvergadering tegen stemmen.

    De holding meent dat de verkoop van Engineered Foams nog onderworpen is aan een boekenonderzoek en de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. 'Bovendien kan de afronding van de deal nog maanden of langer aanslepen. Daardoor weten de aandeelhouders niet wanneer de aankoopprijs wordt betaald', stelt de holding. 'Het overnamebedrag kan nog aangepast worden en een uitkering van de opbrengst aan de aandeelhouders is complex. Recticel moet mogelijk veel cash op de balans aanhouden.'

    Als de verkoop van de afdeling wordt goedgekeurd, kan Greiner de geplande deal met Bois Sauvage afblazen en ziet de holding een opbrengst van 204 miljoen (waarvan 101 miljoen euro meerwaarde) aan zich voorbijgaan.

    Missie
    De missie van het Recticel-management en -bestuur is daarom eenvoudig: meer dan 27,08 procent van de aandeelhouders ervan overtuigen 'ja' te stemmen.

    Bij Recticel houdt men de lippen stijf op elkaar over het aantal aandelen dat is ingediend voor de aandeelhoudersvergadering. Dat zou al een indicatie kunnen geven van de machtsverhoudingen. De groep weet zich gesteund door ISS en Glass Lewis, twee invloedrijke stemadviseurs. Hun advies kan moeilijk onderschat worden, want veel grote beleggers besteden hun stemgedrag uit aan die adviseurs.

    Volgens onze informatie is het Recticel-kamp voorzichtig optimistisch. De schuimrubberproducent spaarde de jongste weken tijd noch moeite om aandeelhouders te overtuigen. Ook op de website van Recticel worden de aandeelhouders rechtstreeks aangesproken door de top van het bedrijf en opgeroepen om te stemmen.

    www.tijd.be/ondernemen/chemie/d-day-v...
  7. forum rang 10 voda 6 december 2021 11:46
    11:21
    Recticel krijgt groen licht voor gifpil

    Belangrijk nieuws: de aanwezige aandeelhouders van Recticel stemmen voor ruim 63 procent 'ja' op de vraag of de chemiegroep haar afdeling Engineering Foams aan het Amerikaanse Carpenter mag verkopen.

    Met andere woorden: er is groen licht voor de de facto gifpil tegen het overnamebod van het Oostenrijkse Greiner.

    twitter.com/sephke/status/14677992194...

    www.tijd.be/markten-live/live-blog/re...

  8. de dromer 15 december 2021 17:07
    Even dromen.
    Recticel is een pure isolatiespeler geworden. Volgens analisten een ideale overnameprooi.
    De Ceo van Recticel heeft al een aantal verrassende zetten gezet om de vijand (Greiner
    buiten te houden. Het zwakke punt voor Recticel blijft het gebrek aan een vaste aandeelhouderskern
    die de politiek van de Ceo blijven volgen op lange termijn. In het verleden dacht ik aan de holding D'ieteren, wegens de vele cash op hun rekening. Dit is niet doorgegaan en ondertussen had de enige vaste aandeelhouder zijn participatie verkocht. En eerlijk is eerlijk, de holding D'ieteren is op korte tijd uitgegroeid tot een dynamische groep met mooie participaties.
    Dus moeten we op zoek naar mogelijke nieuwe vaste aandeelhouders. En wat dachten jullie van de Groep Soudal. Deze groep is wereldleider in kit en schuimbussen. Waarom geen fusie met Soudal
    als meerderheidsaandeelhouder. Beide Ceo' s kunnen hun afdeling verder leiden. De Ceo van Recticel heeft zijn vaste aandeelhouderskern alsook zijn tweede poot. De Groep Soudal kan door een beursnotering naambekendheid krijgen voor hun producten wereldwijd. Ze zijn hier duidelijk mee bezig, zie het wielrennerssponsering. Een beursnotering kan een extra boots geven aan hun verkoop van producten. Een grote maar: willen ze wel naar de beurs. Ik denk dat ze samen snel aan de deur van de Bel 20 zullen kloppen.
    Blijft het een droom?
  9. forum rang 10 voda 18 februari 2022 17:05
    Advies van Berenberg over Recticel
    Beurshuis Berenberg
    Aandeel Recticel
    Datum 18 februari 2022
    Advies Kopen
    Koersdoel 20,50 EUR

    Detail advies
    (Trivano.com) - Op 18 februari 2022 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Berenberg voor Recticel blijft "kopen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 20,50 EUR.

    Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
  10. forum rang 10 voda 4 maart 2022 07:28
    Advies van Kepler Cheuvreux over Recticel
    Beurshuis Kepler Cheuvreux
    Aandeel Recticel
    Datum 03 maart 2022
    Advies Kopen
    Koersdoel 22,00 EUR

    Detail advies
    PARIJS (Trivano.com) - Op 3 maart 2022 hebben de analisten van Kepler Cheuvreux hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van Kepler Cheuvreux voor Recticel blijft "kopen".

    Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 19,00 EUR naar 22,00 EUR.

    Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
  11. forum rang 10 voda 7 maart 2022 15:08
    Advies van KBC Securities over Recticel
    Beurshuis KBC Securities
    Aandeel Recticel
    Datum 07 maart 2022
    Advies Opbouwen
    Koersdoel 20,00 EUR

    Detail advies
    BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 maart 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Recticel (REC; ISIN: BE0003656676) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Recticel blijft "opbouwen".

    De analisten behouden hun koersdoel van 20,00 EUR.

    Op 29 oktober 2021 publiceerde Recticel kwartaalcijfers.
274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

In onvoorspelbare bouwsector gaat Recticel voor premium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links