Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 21,000 24 apr 2024 13:51
  • -0,350 (-1,64%) Dagrange 21,000 - 21,350
  • 11.534 Gem. (3M) 43,6K

Eurocommercial Properties 2021 jaardraadje

4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 214 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Up&Down 3 december 2021 19:14
    quote:

    Branco P schreef op 3 december 2021 17:30:

    De downward risk is ook prima te overzien. Stel dat je de komende tijd toch te maken krijgt met afwaarderingen, zeg nou eens 5% per jaar. Dan kun je prima je netto inkomsten steeds gebruiken voor aflossing en de aandeelhouders uitkeren in stock. Je LTV gaat dan echt niet boven 50% koersen, eerder gewoon rond 45%. Het zou natuurlijk niet leuk zijn maar zodra dan de markt weer keert wordt het daarna gewoon wel extra leuk. Wat in het vat zit verzuurt niet.

    Wat er nu met de koers gebeurt impliceert m.i. dat het helemaal mis zou zijn met Omicron en dat we vrij wel zeker weer lange periodes van winkelsluitingen tegemoet gaan zien. Als over een week of twee blijkt dat het zo'n vaart niet zal lopen, dan zal de koers toch weer fors moeten herstellen.
    Dat denk ik ook. Je kunt je echter ook afvragen waar de koers naartoe gaat als er wel lockdowns komen. Zelfs bij alleen een lockdown in België (het meest waarschijnlijke land als er iets gebeurt) zie ik de koers op het sentiment richting de lage €15 gaan.
  2. forum rang 4 hjs64 3 december 2021 22:16
    quote:

    Up&Down schreef op 3 december 2021 19:14:

    [...]

    Dat denk ik ook. Je kunt je echter ook afvragen waar de koers naartoe gaat als er wel lockdowns komen. Zelfs bij alleen een lockdown in België (het meest waarschijnlijke land als er iets gebeurt) zie ik de koers op het sentiment richting de lage €15 gaan.
    Vind ik pessimistisch maar niet onmogelijk. Dan krijg ik dus mijn plukkie op 16,50 binnen en zal een doorlopende kooporder op 15 inleggen.
  3. forum rang 8 Branco P 4 december 2021 15:00
    De situatie in Italië (44% van portefeuille ECP) is dat heel misschien de regio Lombardije in de loop van december een "gele zone" wordt (de rest blijft wit).

    In de gele zone zijn bars en restaurants tot 18:00 uur open en winkelcentra zijn alleen doordeweeks open. Middelbare scholen krijgen onderwijs op afstand.

    In Lombardije liggen wel 4 ECP centra (Carosello, Cremona Po, Curno en Firodaliso) die zijn goed voor de helft van de Italiaanse portefeuille. Als Lombardije minimaal tot 20 december wit blijft dan is de decembermaand sowieso gered. De topweken zijn nu.

    www.today.it/attualita/regioni-zona-g...
    www.panorama.it/news/politica/regione...

    Mocht Lombardije in januari in de gele zone zitten, dan is dat verder niet zo heel erg boeiend allemaal.

    We houden het een beetje in de gaten.
  4. forum rang 8 Branco P 4 december 2021 15:03
    quote:

    Up&Down schreef op 3 december 2021 19:14:

    [...]

    Dat denk ik ook. Je kunt je echter ook afvragen waar de koers naartoe gaat als er wel lockdowns komen. Zelfs bij alleen een lockdown in België (het meest waarschijnlijke land als er iets gebeurt) zie ik de koers op het sentiment richting de lage €15 gaan.
    Als we nog dieper gaan zal ik toch ook een deel van mijn reserves aanspreken die juist bedoeld zijn voor die situatie, mocht die zich voordoen. Elke dag zonder feitelijk schokkende ontwikkelingen rondom Omicron is echter een stap richting een spoedig herstel. Absurd eigenlijk. We gaan het meemaken.
  5. matin 4 december 2021 16:14
    High participation at recent national retail events confirms that our tenants remain positive and continue to view prime physical retail space as the foundation of their omni-channel business. With all our shopping centres fully open and trading at close to full speed since June, we remain hopeful that the effects of the virus can be managed without the need for significant further restrictions. Against this background and with full occupancy at affordable rental levels, we can envisage the return of stable income and future growth encouraged by meaningful rental indexation from January 2022, which based on current inflation data is estimated to be well over 2% for our portfolio.

    Om mij zelf op te peppen. …..)-
  6. matin 4 december 2021 16:20
    Strong leasing activity has been maintained over the last 12 months with 271 leases renewed or relet producing an overall uplift of 5.4%. These leases represent €24 million equivalent to 12.5% of the annual minimum guaranteed rent. 104 of these transactions were lettings to new retailers entering our shopping centres achieving a 7.1% rental uplift. All countries recorded positive uplifts in their renewal and reletting programme and the leasing teams have been able to maintain standard lease terms and conditions including lease length.

    Nog eentje als oppepper…..)-
  7. matin 4 december 2021 16:37
    Italy produced the highest rental uplift of 6.9% on 110 lease transactions. 42 of these transactions were signed with new retailers achieving an overall uplift of over 10%. International brands establishing in Italy continue to take space in our centres with recent examples being JD Sports, Nike, Adidas, Pepco, Starbucks, Dyson and Pull & Bear.
    In Sweden, 96 lease renewals and relettings were completed producing a rental uplift of 5.6%. 69 of these lease transactions were renewals producing an uplift of 3.9%, while 27 leases were lettings to new tenants at rents 13% above previous levels. These lettings included a lease to Cassels at C4 who replaced Afound, the H&M outlet concept.

    De laatste sorry……)-
  8. forum rang 6 !@#$!@! 4 december 2021 17:27
    quote:

    matin schreef op 4 december 2021 16:14:

    Om mij zelf op te peppen. …..)-
    www.tijd.be/ondernemen/logistiek/topm...

    Topman Katoen Natie: ‘De mensen kopen zich te pletter’

    ;-)

    Interessante ontwikkeling:
    Dus bezorging zal weer langer gaan duren. 2-3 dagen. Betekent dat mensen voor bepaalde dingen weer makkelijker naar de winkel gaan.

    Perceptie

    ‘Er is veel commotie rond e-commerce en ik denk dat sommige opmerkingen terecht zijn’, zegt Lannoo. ‘Je kan je afvragen wat de toegevoegde waarde is om een koffiecapsule de volgende dag al te leveren als ze om middernacht bij ons aangeleverd wordt en nog verwerkt moet worden. Voor belangrijke componenten of onderdelen van machines of medische producten begrijp ik dat. Maar voor koffiecapsules, een gsm of textiel? Redelijk belachelijk toch? We kunnen in principe alles. Wil je morgen een pakje in Singapore afleveren, dan regelen wij dat. Wil je morgen iets in Aarlen hebben, dat kan. Maar als we drie dagen de tijd krijgen om orders samen te voegen en retourvrachten te organiseren kunnen we veel efficiënter en ecologischer werken. Ik denk dat veel klanten meer gebaat zijn met een gegarandeerde zending op een bepaalde dag dan met een snelle zending.’Ik denk dat veel klanten meer gebaat zijn met een gegarandeerde zending op een bepaalde dag dan met een snelle zending.Dirk Lannoo Vicepresident Katoen Natie

    Lannoo is er voorstander van om voor rush-bestellingen extra te laten betalen. ‘Veel e-commercebedrijven zijn er al mee bezig. En dat is maar goed ook.’ Hij haalt het voorbeeld aan van de autosector, waar autodealers via hun e-commercekanaal tot ’s middags onderdelen kunnen bestellen. Doen ze dat later, dan betalen ze extra. ‘Dan denk je wel even na. Ik denk dat we allemaal die richting uit moeten. Dat is een win-win voor iedereen, ook voor het milieu. Money talks.’
  9. forum rang 6 !@#$!@! 4 december 2021 17:32
    quote:

    hjs64 schreef op 4 december 2021 16:38:

    @matin, gewoon een stoicijnse houding aannemen. Er is niets mis met de business van ECP, dus gebruik maken van de daling om maar weer eens een plukkie binnen te halen. Oke, je moet er niet op maximaal effectenkrediet inzitten ;).
    Als ECP naar €9 gaat heb ik een probleem :-)
  10. Less is More 4 december 2021 17:43
    Ongelofelijk wat er kan gebeuren in 2 weken minder actief op de beurs zijn, wat een geweld momenteel! In ieder geval zorgt het voor prachtige koopkansen rond deze koers en wellicht nog betere koopkansen rond de mid 15-lage 16 eu.

    Rekenend op een bierviltje, zal de nieuwe variant imo (mocht de huidige situatie aanzienlijk verslechteren - worst case scenario) zorgen voor een maximaal gemiste huurinkomst van zo'n 0,50-1 euro per aandeel (een volledige lockdown in Be, Zwe, It en Fr gedurende 3 maanden tot een half jaar). Hier bovenop zullen de objecten mogelijk een eenmalige negatieve herwaardering krijgen van een 3-4%? Puur gebaseerd op het feit dat het duidelijk is dat het virus de komende jaren niet zal verwijdenen en er dus meer onzekerheid speelt omtrent eventuele volgende lockdowns. Ik heb eerlijk gezegd geen verstand van de omzet van de retailers per periode, maar ik vermoed dat er normaal gesproken gedurende deze periode van het jaar bovengemiddeld word verkocht t.o.v. de rest van het jaar vanwege sinterklaas, kerst en de transitie van zomer naar herfst/winter.

    Deze herwaardering heeft natuurlijk ook weer een negatief effect op de LTV, hetgeen worst case scenario zal zorgen voor een jaar langer partially stock/cash uitkering van het dividend. - Dit impliceert een NAV daling van +- 1.5 euro wat imo weer 50% in de koers doorberekend moet worden.

    Puur gekeken naar het bovenstaande zou op de korte termijn een druk van 1.50 a 2 euro op het aandeel zeer goed verklaarbaar zijn. Hier bovenop komt natuurlijk het feit dat de meeste indices ook een 10-15% van de top zullen gaan inleveren. Imo is 22eu momenteel een faire koers voor ECP (lockdown en corona-angst vrij). Op mijn bierviltjes berekening kom ik dus uit op een huidige faire koers van 22 - 2 - 2 = 18 euro. (Hierbij zit een eventuele aanstaande correctie op de indices al inbegrepen - zonder deze correctie dus 20 eu)

    De bovenstaande bedragen en impact op ECP zijn op de lange termijn absoluut verwaarloosbaar gezien het feit dat de portefuille zichzelf meer dan bewezen heeft de afgelopen hectische 2 jaren. Ook al ligt de huidige koers er hetzelfde bij als het weer momenteel, koud, kil en donker, zal de zon weer fel gaan schijnen voor ECP en ons als vastberaden aandeelhouders als deze hele poppenkast achter de rug is. Voor mij geldt dan ook dat ik gestaffeld blijf bijkopen en zeer dankbaar ben voor deze nieuwe kansen die mr. market ons biedt.

  11. Less is More 4 december 2021 18:03
    @Branco, ik zag zojuist dat je op het forum van WDP een korte reactie hebt geplaatst m.b.t. de overwaardering van het aandeel t.o.v. de NAV van het fonds. Hoewel de toekomst er goed uit ziet voor WDP en er een keurige constante groei in zit, ben ik ook van mening dat een premium van 120% op de NAV meer dan belachelijk is. Hoewel ECP en WDP absoluut niet gecorreleerd zijn en het dus feitelijk geen tactische hedge is tegen een eventuele verdere daling van ECP, zit ik er al een langere tijd over na te denken om een bescheiden shortpositie te nemen in WDP. Mocht er een marktbrede correctie zijn, vermoed ik namelijk dat WDP net zo goed mee zal zakken.

    Veel tijd heb ik nog niet in het onderzoeken van dit hersenspinsel gestoken, maar ik vroeg me af of jij eventueel weet waarom er zo'n extreme overwaardering in zit, zijn er soms overnamegeruchten/fantasieën door bijvoorbeeld een Ecommerce speler als JD.com/Amazon? De waardering is momenteel vele malen forser (annual growth 10%) dan die van de bigtech bedrijven bij onze vrienden aan het overkant van de plas (multiples van 25-35 op basis van 25-30% annual growth).

    WDP handteert momenteel een payoutratio van 80%, hetgeen dus ook nog eens zorgt voor een beperkte groei de komende jaren. Het zijn voornamelijk de forse opwaarderingen van de objecten binnen de portefuille die hebben gezorgd voor een verbeterd resultaat.

    Puur fundamenteel gekeken en gebruik makende van mijn logic reasoning is dit een no-brainer. Echter technisch gezien, is het geen verstandige keuze gezien het vrijwel ondoorbroken stijgend trendkanaal waarin het aandeel verkeert. Mis ik soms iets?
  12. matin 5 december 2021 12:23
    SINGAPORE: Early clinical observations globally suggest that the Omicron COVID-19 variant may be more transmissible and have a higher risk of reinfection compared to the Delta and Beta variants of the virus, said the Ministry of Health (MOH) on Sunday (Dec 5).

    "This means that there is a higher likelihood of individuals who have recovered from COVID-19 to be reinfected with the Omicron variant," said the Health Ministry in an update on the Omicron variant.

    With the new variant spreading globally, Singapore "must expect to detect more cases at our borders and, in time to come, also within our community", MOH added.

    The ministry said it has, over the past several days, reviewed reports from South Africa and other countries, and actively engaged experts in affected countries to obtain first-hand information.

    "This press release updates our understanding of the Omicron variant, even while many questions remain with no clear answers," said MOH.

    VACCINATIONS REMAIN KEY: MOH

    Studies on whether existing COVID-19 vaccines are effective against the new variant are ongoing, but "there is an emerging view amongst scientists around the world that existing COVID-19 vaccines will still work on the Omicron variant, especially in protecting people against severe illness", MOH said.

    The ministry urged those eligible to get vaccinated or to go for their booster jabs, saying there is strong scientific consensus that doing so will protect against any existing and future variants of COVID-19.

    Addressing concerns regarding the severity of this strain of the virus, MOH said Omicron cases have "mostly displayed mild symptoms, and no Omicron-related deaths have been reported so far".

    Common symptoms reported include sore throat, tiredness and cough, the ministry added.
  13. Harm Wijk 5 december 2021 12:32
    Vrijdag voor het eerst sinds dit voorjaar weer ecp gekocht. De waardering ziet er weer wat beter uit. Mogelijk een topje in de besmettingen in de maak, waardoor de belangrijke kerst inkopen door kunnen gaan zonder vervelende maatregelen. Technisch zitten we in een heel “mooi” dalend trend kanaal, waarvan we vrijdag door de bodem gingen. Het was mooier geweest als we nog net 15 cent hoger waren gesloten, maar redelijke kans dat het goed genoeg is voor een mooie bounce. Omdat de brede markt nog steeds op een bizar hoog niveau staat zou ik niet verwachten dat we helemaal terug moeten richting 10 euro. En ecp is ook redelijk goed door de crisis gekomen. Bij een zware correctie van de brede markt kunnen we wel verder naar beneden worden getrokken. In dat geval koop ik nog meer.
  14. Up&Down 5 december 2021 13:57
    De besmettingscijfers in België lijken ook duidelijk te (positief) te draaien: www.demorgen.be/nieuws/coronavirus-in...
    In Italië en met name Frankrijk stijgen ze nog wel. Verleden jaar winter lagen er op het hoogtepunt (of dieptepunt eigenlijk) in Frankrijk 3,5* zo veel mensen in het ziekenhuis en op IC als nu. In Italië zelfs 6*. Daar lijkt men dus nog zeker niet aan de max te zitten, zeker niet aangezien beide landen ook al veel meer boostershots hebben uitgedeeld (fra 13% en Italië 14% van de bevolking).

    De kerstinkopen hoeven we ons dus denk ik geen zorgen om te maken.
  15. forum rang 8 Branco P 6 december 2021 13:41
    Ik vraag mij af: wanneer valt de turn around te verwachten rondom Omicron? Hoe lang moet vanuit alle hoeken van de wereld de bevestiging komen dat de klachten relatief mild zijn? Of gaat deze nieuwe Omicron-variant en met name de manier waarop die geïntroduceerd werd nog voor langere tijd voor onrust zorgen, zelfs wanneer vaststaat dat de symptomen relatief mild zijn?

    Nog wat info over de wijze waarop vastgesteld wordt welke varianten in omloop zijn:

    www.bbc.com/news/health-59460252
    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/onde...

    Je zou op basis daarvan kunnen aannemen dat de Omicron-variant niet al meer dan een maand actief kan zijn in NL/Dld/Be. Dat was een gedachte die mij niet los wilde laten.
  16. forum rang 5 The Third Way... 6 december 2021 13:45
    quote:

    Branco P schreef op 6 december 2021 13:41:

    Ik vraag mij af: wanneer valt de turn around te verwachten rondom Omicron? Hoe lang moet vanuit alle hoeken van de wereld de bevestiging komen dat de klachten relatief mild zijn? Of gaat deze nieuwe Omicron-variant en met name de manier waarop die geïntroduceerd werd nog voor langere tijd voor onrust zorgen, zelfs wanneer vaststaat dat de symptomen relatief mild zijn?

    Nog wat info over de wijze waarop vastgesteld wordt welke varianten in omloop zijn:

    www.bbc.com/news/health-59460252
    www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/onde...

    Je zou op basis daarvan kunnen aannemen dat de Omicron-variant niet al meer dan een maand actief kan zijn in NL/Dld/Be. Dat was een gedachte die mij niet los wilde laten.
    Tis ook niet voor niets in het Grieks de kleine "o" omicron ipv. de grote "O" Omega...

    ;-)
4.276 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 214 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links