Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1990 1991 1992 1993 1994 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 22 november 2021 08:21
    Huizenprijzen rijzen de pan uit, woningmarkt droogt op
    Door MARTIN VISSER

    Vandaag, 00:01
    in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De woningmarkt is aan het opdrogen. De prijzen stijgen nog steeds elke maand uitzonderlijk hard, maar het aantal transacties neemt steeds verder af. In de maand oktober zijn er 27 procent minder huizen verkochten dan een jaar eerder. Het is de sterkste daling van het aantal huizenverkopen sinds juni 2013.

    Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De afgelopen maanden neemt het aantal transacties steeds verder af, maar een daling zoals in de maand oktober is in lange tijd niet voorgekomen. In totaal zijn 16.191 woningen verkocht in oktober.

    BEKIJK OOK:
    Blunder Segers legt zenuw bloot: huiseigenaar bungelt bij VVD

    De gemiddelde prijsstijging is met 18,3 procent nog altijd ongekend hoog. In september stegen de huizenprijzen met 19,5 procent zelfs nog iets harder. De prijzen stonden in de maand oktober op het hoogste punt ooit, aldus het CBS en het Kadaster. Vergeleken met het dal in juni 2013 zijn de woningprijzen met ruim 82 procent gestegen.

    Kookpunt
    Onlangs stelde ABN Amro-economen al dat de woningmarkt op een ’kookpunt’ staat. In de laatste woningmarktprognose wees de bank er al op dat de markt aan het opdrogen is. De prijzen gaan nog altijd door het dak, maar het aanbod van huizen wordt steeds kleiner. „Dit maakt het voor kopers erg lastig om een geschikte, betaalbare woning te vinden”, stelde ABN-econoom Philip Bokeloh onlangs.

    Formatie
    Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), moeten er niet alleen veel meer huizen bijgebouwd worden, maar moet ook het mes in de fiscale regelingen voor huizenbezitters. Hij wil dat de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft en het eigen huis in box 3 belast wordt net als gewoon vermogen, zoals spaargeld en beleggingen.

    BEKIJK OOK:
    Aan welke knoppen kan politiek draaien bij versoberen belastingregime woning?

    Uit uitgelekte formatiestukken bleek vorige week dat het voor VVD en CDA ’bespreekbaar’ is als de fiscale regelingen voor het eigen huis worden aangepakt. Dat zou kunnen betekenen dat de renteaftrek verder wordt verlaagd, het eigenwoningforfait wordt verhoogd of de wet-Hillen versneld wordt afgebouwd. Op die manier nemen de lasten voor huizenbezitters toe.

    www.telegraaf.nl/financieel/124490945...
  2. [verwijderd] 22 november 2021 12:32
    www.at5.nl/artikelen/212078/onderwijz...

    Wat een goede zet zeg!

    Het is nieuw, het is wel klein, het is reeel geprijsd, de locatie is goed en de nieuwe bewoners zijn economisch gebonden aan de regio, alles is win-win.

    "Onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers krijgen voorrang bij het toewijzen van sociale huurwoningen op Oostenburg. Ook starters tot 28 jaar maken meer kans. De oplevering van de appartementen staat gepland voor volgend jaar maart"
  3. [verwijderd] 23 november 2021 09:51
    www.at5.nl/artikelen/212093/studenten...

    Weer een goede zet van de nieuwe wethouder, het kan dus wel! blijf gas geven he!

    "Voor dit complex hebben we ook afgesproken dat 25 procent van de woningen met voorrang worden aangeboden aan studenten en jongeren uit Zuidoost. Zo kunnen studenten en jongeren in hun eigen buurt blijven wonen, dichtbij familie en vrienden", zegt wethouder Wonen Jakob Wiedemeijer"
  4. forum rang 9 Ron-tron system 23 november 2021 09:59
    quote:

    drooglegging schreef op 22 november 2021 12:32:

    www.at5.nl/artikelen/212078/onderwijz...

    Wat een goede zet zeg!

    Het is nieuw, het is wel klein, het is reeel geprijsd, de locatie is goed en de nieuwe bewoners zijn economisch gebonden aan de regio, alles is win-win.

    "Onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers krijgen voorrang bij het toewijzen van sociale huurwoningen op Oostenburg. Ook starters tot 28 jaar maken meer kans. De oplevering van de appartementen staat gepland voor volgend jaar maart"
    Kan je me eens iets uitleggen a.u.b
    Onderwijzers/politie agenten naar een Sociale huurwoning?
    In belgie wonen deze mensen in een openstaande villabouw of toch minstens in een nieuwe wijk met halfopen bebouwing.
    Sociale huurwoningen dat is voor wie geen beroep heeft hier of soms een alleenstaande moeder met kinderen en een laag inkomen.
    Belgie is Nederland niet dus?
  5. [verwijderd] 23 november 2021 10:19
    Dat is een hele goede vraag Carl, ik ga daar proberen een antwoord op te geven.

    In Olland doen we aan nivelleren, alles op een lijn krijgen, zeker bij de werkende klasse in de softe sector.

    Als een diender of onderwijzer in een vrijstaand huis woont klopt er iets niet, de lokale kliklijn zal ingesproken worden door "verontruste" buren en dorpsgenoten en melding maken van het vreemde voorval.

    De loonkosten van de lagere publieke sector zijn gemiddeld ook lager dan bij onze zuiderbuur, het waarom is mij onduidelijk.

    Het gezag bij de politie en in het onderwijs blijft zodoende ook wegglijden, de eerste wordt als "Rotte Vis" weggezet, de tweede wordt gewoon bij de voornaam genoemd(vanaf groep 4 leeftijd 12 jaar)

    Ik constateer ook dat de Belgische huizenmarkt niet te sterk overhit is als bij ons, afgelopen maand weer +18,50% aandikking(deed de goudprijs dit maar:))

    Ander gevoelig punt: leegkomende sociale units(urgentie woningen) gaan met voorrang naar ongedocumenteerden, asielzoekers, en andere bewoners met een vlekje of rugzakje, de rest mag >13 jaar ingeschreven staan om in aanmerking te komen voor wat betaalbaars in de buurt van waar je werkt.
  6. forum rang 9 objectief 23 november 2021 10:24
    quote:

    drooglegging schreef op 23 november 2021 10:19:

    Dat is een hele goede vraag Carl, ik ga daar proberen een antwoord op te geven.

    In Olland doen we aan nivelleren, alles op een lijn krijgen, zeker bij de werkende klasse in de softe sector.

    Grote onzin; in Nederland werd en wordt al decennia enkel gedenivelleerd. Leef je onder de grond!!!
    Het aantal miljonairs vliegt de pan uit en duizenden vermogende hoeven niet meer te werken, enkel wat in aandelen en/of huizen rotzooien vanaf jonge leeftijd.
  7. [verwijderd] 23 november 2021 10:33
    Ik ben nog nooit een miljonair onderwijzer of miljonair verpleegster tegengekomen, het zullen er heel weinig zijn waarschijnlijk!

    Ik woon in de Konijnenlaan te Wassenaer(de duurste straat van Nederland), maar ik loop ook een ochtend krantenwijk omdat mijn luxe ontbijt daarna dan beter valt/smaakt, nou jij weer suggestief!
  8. [verwijderd] 24 november 2021 19:36
    Dan mag gewoon de NL grootbank de client ff 30K euro bijstorten, een soort van zorgplicht, wie A zegt moet ook B zeggen.

    Zelfs het zand voor de deur is duurder geworden, allemaal inflatie, de ECB is verwoestend aanwezig.

    Las vandaag over "Code Rood" voor ons landje binnen de EU beftreffende de hypotheekrente aftrek.

    Kale casco? alles wordt prefab aangereden, de betonplaatjes worden niet meer ter plaatse gestort, ze worden simpelweg in elkaar geschoven, de "Mexicaanse bouwstijl"

    In Badhoevedorp is de wijk Quatre Bras(sjieke naam hoor! +40k euro voor de naam alleen al) is snel gegaan allemaal, de matzwarte zonnecellen op het schuine dak springen er wel uit, bunkerachtige uitstraling, maar de units zijn al of zullen snel verkocht worden.
  9. forum rang 6 NewKidInTown 30 november 2021 22:37

    'Huizenprijzen en hypotheekrente in 2022 omhoog'

    ABN AMRO over 2022: huizenprijzen 10 procent hoger ondanks licht stijgende hypotheekrente
    - Jos Koets
    #huizenmarkt #hypotheek

    Nog twee maandjes en het nieuwe jaar gaat alweer beginnen. De komende maanden zullen diverse banken en kenners hun voorspellingen gaan uitbrengen met betrekking tot de hypotheekrente en de huizenprijzen voor het jaar 2022. Dit jaar is de ABN AMRO er vroeg bij. In het kwartaalbericht dat de ABN AMRO gepubliceerd heeft, valt te lezen dat de ABN AMRO verwacht dat de huizenprijzen in 2022 met nog eens 10 procent gaan stijgen. En dat terwijl er voor komende jaar een lichte stijging van de hypotheekrente verwacht wordt.
  10. forum rang 10 voda 1 december 2021 16:32
    Eerste teken van afkoeling? Huizenprijsstijging in delen van het land gestokt
    Door PIETER VAN ERVEN DORENS

    1 uur geleden
    in GELD

    AMSTERDAM - De Nederlandse huizenmarkt is nog steeds gloeiend heet, met een gemiddelde prijsstijging van 18,9% ten opzichte van vorig jaar. Maar in zo’n twintig gemeenten stokt de groei, blijkt uit een analyse van cijfers van het Kadaster.

    ANP/HH

    In Delft daalde het prijsniveau in oktober met 0,1% vergeleken met september, terwijl ook in de naburige gemeenten sprake was van een piepkleine daling, schrijft Ortec Finance in zijn maandelijkse woningmarktrapport. In de Drentse gemeente Hoogeveen en omgeving is sprake van een nulgroei ten opzichte van september. In bijna alle gemeenten in Zuid-Limburg stijgen de huizenprijzen maand-op-maand hooguit 0,2%, tegen het landelijke gemiddelde van 1,07%.

    BEKIJK OOK:
    Analyse: woningbouw verder onder druk door inspraakadvies aan kabinet

    Maar van een prijsstagnatie was elders allesbehalve sprake. Ten noorden van Amsterdam vertoonden gemeenten als Purmerend en Edam-Volendam een prijsstijging van bijna 2% in een enkele maand. Ook in het Groene Hart en de Betuwe gingen woningprijzen in dat tempo omhoog. Dat zou dus op jaarbasis een stijging van circa 24% beduiden.

    Rijtjeswoningen
    Ortec noemt het ’opvallend’ dat in oktober de overbiedingen op rijtjeswoningen voor het eerst hoger waren dan de overbiedingen op appartementen. Sinds maart 2018 wordt er bij appartementen boven de vraagprijs geboden. De overbiedingen op de rijwoningen startten veel later – daar is pas sinds januari 2020 overbieden normaal geworden.

    Op jaarbasis stijgen de prijzen het hardst in de provincie Flevoland (+24%). In Limburg stijgen de prijzen met 15% het minst per jaar. Er werden in oktober ruim 27% minder woningen verkocht dan in dezelfde maand een jaar geleden, aldus Ortec.

    Hypotheekaanvragen
    Het aantal aanvragen voor een hypotheek blijft wel hoog, meldt het Hypotheken Data Netwerk (HDN) eveneens woensdag. Dat komt waarschijnlijk doordat geldverstrekkers hebben aangekondigd de rentes te gaan verhogen. Met 52.833 lag het aantal hypotheekaanvragen in november 14% hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Oversluiters en verbouwers waren samen goed voor 40% van de aanvragen.

    BEKIJK OOK:
    Huis in Bloemendaal kost gemiddeld meer dan miljoen: ’Verbaasd hoe jong kopers zijn’

    Prijsontwikkeling
    De cijfers van Ortec Finance, dat werkt voor overheden en vastgoedbeleggers, zijn gebaseerd op inschrijvingen van koopaktes in het Kadaster. Die cijfers geven een betrouwbaar beeld van de prijsontwikkeling, maar lopen wel een tot twee maanden achter op het sluiten van de koopovereenkomst. Makelaarsvereniging NVM komt pas begin volgend jaar met een update van de huizenprijscijfers.

    BEKIJK OOK:
    Analyse: huiseigenaar draagt al netto bij aan schatkist

    www.telegraaf.nl/financieel/735926219...
  11. Atari 3 december 2021 11:50
    Fijn om te lezen dat mijn vastgoedportefeuille in 2022 flink in waarde zal stijgen. De huur stroomt goed binnen en de markt kookt helemaal droog door de lage rente. Ben blij met deze ontwikkelingen en zie een verdere stijging graag tegemoet. Alleen is het wel balen dan ik in 2022 moeilijker kan uitbreiden. Het liefst wil ik in 2022 nog 3 panden aankopen.
  12. forum rang 6 NewKidInTown 3 december 2021 11:53
    Huizenprijzen blijven in 2022 stijgen

    Dat de huizenprijzen in 2022 blijven stijgen, daar zijn de economen het wel over eens. De afgelopen maanden hebben verschillende economische bureaus hun verwachting gegeven.

    Rabobank verwacht een huizenprijsstijging in 2022 van 11,5%.
    De meest recente verwachting van ABN AMRO is een prijsstijging van 10%
  13. Gemberthee 3 december 2021 12:01
    quote:

    Atari schreef op 3 december 2021 11:50:

    Fijn om te lezen dat mijn vastgoedportefeuille in 2022 flink in waarde zal stijgen. De huur stroomt goed binnen en de markt kookt helemaal droog door de lage rente. Ben blij met deze ontwikkelingen en zie een verdere stijging graag tegemoet. Alleen is het wel balen dan ik in 2022 moeilijker kan uitbreiden. Het liefst wil ik in 2022 nog 3 panden aankopen.
    Je zou beter al je vastgoed verkopen.
  14. Gemberthee 3 december 2021 12:20
    quote:

    drooglegging schreef op 23 november 2021 10:33:

    Ik ben nog nooit een miljonair onderwijzer of miljonair verpleegster tegengekomen, het zullen er heel weinig zijn waarschijnlijk!

    Ik woon in de Konijnenlaan te Wassenaer(de duurste straat van Nederland), maar ik loop ook een ochtend krantenwijk omdat mijn luxe ontbijt daarna dan beter valt/smaakt, nou jij weer suggestief!
    Ik ken er wel een paar, onderwijzers é.
  15. forum rang 10 luchtschip 5 december 2021 02:11
    quote:

    Atari schreef op 4 december 2021 23:22:

    De huur zorgt voor een enorme cashflow. Ik hou al mijn panden in bezit en blijf uitbreiden. Niemand is armer geworden van vastgoed. Ik hoef niet meer te werken en dat geeft mij een geruststellend gevoel. Waardes stijgen en huur stroomt binnen. Heerlijk toch!
    In 2008 dachten een hoop mensen in de US dit ook ( ook in Nederland trouwens )
    Totdat de fatale klap kwam en het nieuws berichtte over de subprime Mortgage ( hypotheek ) Crisis

    en.wikipedia.org/wiki/Subprime_mortga...

    En toen kwamen de verhalen op TV
    Mensen die 5 huizen hadden omdat de huizenprijzen maar door bleven stijgen en het hen voor de wind ging en huizen konden bijkopen
    Verdienden bakken met geld ( met huurinkomsten maar ook in gedachten over de papieren waardestijging van de huizenmarkt)
    De Subprime Mortgage Crisis veranderde hun positie drastisch
    een paar miljoen dollars hypotheek schuld en de onderpanden ( de huizen ) nog niet het half miljoen haalde
    Geen huurinkomsten hadden omdat de huurders de huur niet meer konden betalen, dus ook hypotheek betalingen konden die eigenaren niet meer ophoesten.
    Je bent verplicht je huizen te verkopen voor een habbekrats en geen mogelijkheid je hypotheekschuld rente en aflossing te betalen

    Maar daar houd jij geen rekening mee
    Bomen groeien immers tot aan de hemel en je geniet volop op een makkelijke wijze

    Geniet ervan zolang het kan
    Het is je gegund.

  16. forum rang 10 luchtschip 5 december 2021 05:45
    quote:

    Atari schreef op 5 december 2021 03:27:

    Je bent een doomdenker en kijkt niet naar de realiteit. Laat de markt maar instorten dan koop ik volop panden bij. Ik stress niet en de uitzendbureaus betalen elke maand netjes mijn huur!
    Prima toch

    Maar waarom blijf je ons dit iedere keer vertellen ?

    Je hebt de succesformule in handen.
    Goede huurinkomsten en je huizen worden iedere dag meer waard.
    Je wordt slapend rijk

    En knalt de boel in elkaar dan wordt je ook slapend rijk

    Knalt de boel in elkaar en worden de huizen goedkoper dan koop je er gewoon een paar goedkope huizen bij

    Iemand die rijk wordt in super goede tijden en tegelijkertijd rijk wordt wanneer de boel in elkaar knalt.

    En dat doe je met geleend geld

    Je bent een unicum in de beleggingswereld

    Met name het risico dat de markt in elkaar klapt waarbij

    >>de huurinkomsten wegvallen omdat de uitzendbureaus geen werknemers kunnen plaatsen en dus geen huisvesting behoeven
    >> bij dalende huizenprijzen zakt ook de te vragen huur dus wat nog verhuurd kan worden gaat tegen lagere huur
    >> de waarde van de huizen ver onder de hypotheekwaarde kunnen komen, zodat de bank kan vragen het verschil ( tekort) tussen hypotheek waarde en de lagere huizenwaarde bij te storten

    zal veel beleggers weerhouden zich in zo'n avontuur te storten

    Geen probleem voor jou, want jij hebt de gouden formule

    succes ermee

  17. [verwijderd] 5 december 2021 08:17
    Vanaf 1 januari 2022 gaat er veel veranderen in de NL huizenmarkt, speculanten en andere dozenschuivers gaan geweerd worden bij vele nieuwbouwprojecten(heel veel in de Zaanstreek), "normale" mensen gaan voorrang krijgen en krijgen lokale hulp bij de financiering indien nodig/gewenst.

    "Stijging woonhuizen halveert"(leuke kop, maar de stijging gaat van +20% naar +10% op jaarbasis dus niets aan de hand)
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1990 1991 1992 1993 1994 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.778,10 -1,38%
Gold spot 2.389,84 +0,28%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links