Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD PSE:URW.FR, FR0013326246

  • 75,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,220 (+0,29%) Dagrange 73,980 - 75,440
  • 302.757 Gem. (3M) 375,5K

Unibail-Rodamco-Westfield - 2021

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 320 321 322 323 324 ... 341 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 QueSera 30 november 2021 18:44
    quote:

    tradersonly schreef op 30 november 2021 18:21:

    Hoog volume in de eindveiling. Verdere afbouw shorters?
    Nee. Volgens mij de hele beurs. Powell heeft rondom 5 uur onze tijd kennelijk voor het congress gezegd dat de FED voortaan beter het bijvoeglijke naamwoord “tijdelijk” voor inflatie kan weglaten. Toen is overal de paniek uitgebroken….
  2. forum rang 7 HCohen 30 november 2021 19:14
    COVID: First signs that vaccine protect against Omicron – health minister Israel
    So far, Israel has registered four cases infected with the new variant, while general morbidity remains low.
    By ROSSELLA TERCATIN, MAAYAN JAFFE-HOFFMAN Published: NOVEMBER 30, 2021 13:11
    www.jpost.com/health-and-wellness/cor...
    There are indications that individuals fully vaccinated against the virus, within six months of with the booster, are protected also against the Omicron variant, Health Minister Nitzan Horowitz said Tuesday, after another two cases of individuals infected with the variant were identified, bringing the total to four.

    Omicron Unlikely to Cause Severe Illness in Vaccinated People, BioNTech Founder Says
    www.wsj.com/articles/omicron-unlikely...
  3. forum rang 7 HCohen 30 november 2021 19:32
    RETAIL (US)
    Concerns over omicron could shift spending away from experiences, retail trade group says
    www.cnbc.com/2021/11/30/omicron-fears...
    PUBLISHED TUE, NOV 30 2021 13 MIN AGO

    National Retail Federation CEO Matt Shay said Tuesday that the new Covid-19 variant could direct more dollars toward electronics, toys, apparel and other items instead of vacations and movie tickets.
    News of the omicron variant came during a key time for holiday shopping.

    The trade group reiterated that its forecast of between $843.4 billion and $859 billion of sales in November and December, which would represent an all-time high in holiday spending.
  4. Student biologie 30 november 2021 21:12
    Goedenavond allen,

    Al een tijdje niet meer op dit forum gezeten, maar ben nu toch benieuwd naar jullie meningen. De inflatie neemt toe, de bouwkosten stijgen en het aanbod aan zakelijk vastgoed neemt de afgelopen 2 jaar in een rap tempo af. Dagelijks kijk ik op funda business en zie ik het aanbod slinken wat betreft kwalitatief hoogwaardige kantoren. Een gelijkwaardig patroon als in de huizenmarkt. URW bezit veel vastgoed, vooral shopping malls (96%) en profiteert mogelijk van de huidige inflatie, vertraging in de toeleveringsketen en het tekort aan arbeid in de bouwsector. Nieuwe panden zijn immers veel kostbaarder om te bouwen en de schuld neemt door inflatie af, terwijl het vastgoed hiertegen bestendig is. Nu is mijn vraag, verwachten jullie dat URW ondanks de toenemende leegstand van winkels en kantoren voldoende gewapend is en zelfs een groter potentieel heeft dan dat men zich beseft?
  5. mike65537 1 december 2021 08:16
    Door ABM Financial News op woensdag 1 december 2021
    Vaccin BioNtech en Pfizer beschermen vermoedelijk goed tegen omikron - media
    Beeld: BioNTech
    (ABM FN-Dow Jones) Farmaceuten Pfizer en BioNtech zijn er van overtuigd dat hun coronavaccins ook beschermen tegen de nieuwe omikronvariant. Dit zei BioNtech-CEO Ugur Sahin dinsdag tegen persbureau Reuters.

    BioNtech heeft momenteel een kort onderzoek lopen naar de werkzaamheid van zijn vaccins tegen de nieuwe variant en de CEO gaf dinsdag aan dat het waarschijnlijk is dat gevaccineerden voldoende zijn beschermd tegen omikron.

    Sahin voegde wel toe te verwachten dat er iets aan beschermingsvermogen verloren gaat tegen milde en matige vormen van omikron en dat het nu nog lastig is om in te schatten hoeveel er in deze gevallen wordt ingeleverd.

    De uitspraken van de CEO lijken haaks te staan op de waarschuwing van sectorgenoot Moderna, die eerder deze week aangaf dat het vaccin van het bedrijf duidelijk minder goed beschermt tegen de nieuwste coronavariant.
  6. forum rang 7 HCohen 1 december 2021 08:56
    Vervolg;
    Belangrijkste les die ontwikkelaars trokken uit de crisissen van de jaren zeventig en tachtig was volgens Rompelman dat men niet meer op risico ging ontwikkelen. ‘In de wilde jaren voorafgaand aan de kredietcrisis van 2008 zijn vooral de kantoorontwikkelaars die les vervolgens weer vergeten, maar nadien is er nauwelijks meer op risico ontwikkeld. Enige uitzondering de laatste jaren vormt de logistieke vastgoedmarkt, waar wel veel speculatief ontwikkeld wordt vanwege de enorme beleggersvraag gedreven door e-commerce.’

    Hedge functie waargemaakt
    De oplopende inflatie en het feit dat onroerend goed een geschikte hedge (dekking) tegen inflatie bood, deed de belangstelling voor vooral commercieel onroerend goed sterk stijgen. Die hedge is op de lange termijn deels waar gemaakt. Niet volledig door marktomstandigheden – als gevolg van overaanbod, conjuncturele tegenslagen, economische crisis enzovoorts – maar wel voor een deel. ‘Vastgoed is dus regelmatig , niet altijd, aantrekkelijker dan staatsleningen en regelmatig ook aantrekkelijker dan aandelen, afhankelijk van de timing waarin in vastgoed werd geïnvesteerd’, concludeert Rompelman.

    Groei commercieel vastgoedmarkt
    De belangstelling voor vastgoed blijkt ook uit de ontwikkeling van de portefeuilles van de grote beleggers. Het netto in vastgoed geïnvesteerde vermogen van Nederlandse pensioenfondsen, verzekeraars en beursfondsen onroerend goed steeg van 1974 tot 1984 van 4,3 miljard euro naar 19 miljard euro. In de volgende tien jaar steeg dit naar 34 miljard euro. Die groei vond vooral in commercieel vastgoed in Nederland en vanaf 1974 in toenemende mate elders in West-Europa en Amerika plaats.

    Nieuwe woningbeleggingen – tot begin jaren zeventig favoriet – kwamen in veel geringere mate aan bod . Dat is dus de laatste vijf à zeven jaar duidelijk weer veranderd, zeker bij de Nederlandse beleggers. Maar al sinds eind jaren negentig wordt de commerciële markt (kantoren, winkels en sinds een kleine tien jaar vooral ook logistiek vastgoed) in ons land steeds sterker gedomineerd door buitenlandse investeerders.
  7. forum rang 7 HCohen 1 december 2021 08:56
    Waarom inflatie de beste vriend van de vastgoedbelegger is
    www.vastgoedmarkt.nl/marktontwikkelin...
    Beleggers en ontwikkelaars hoeven structureel hogere inflatie helemaal niet te vrezen. Integendeel! Vastgoed is juist een uitstekende hedge tegen geldontwaarding. Oud-hoofdredacteur en oprichter van Vastgoedmarkt Dirk Rompelman over de bijna vergeten wijsheden en lessen uit de door hoge inflatie en rente gekleurde jaren zeventig en tachtig.

    NIEUWS
    MARKTONTWIKKELINGTOPSTORYOUTLOOK 2022INDEXATIEMARKTVISIEINFLATIEHUURPRIJZEN
    Eerste publicatie 24 nov 2021Laatst gewijzigd 30 nov 2021

    Twee oliecrisissen en de loon-prijsspiraal waren de belangrijkste bronnen van inflatie in de jaren zeventig en begin jaren tachtig. Maar commercieel vastgoed vormde een goede hedge.
    ‘Inflation is the developers and property-investors best friend’, stelt Rompelman glimlachend. Dit bijna vergeten adagium na decennia van lage inflatie kan weer uit de mottenballen nu de inflatie oploopt en beleggers zich afvragen hoe zij zich ertegen kunnen indekken (hedging).

    De oude beleggerswijsheid van vastgoed als inflatiehedge was volgens Rompelman al in jaren zestig in Groot-Brittannië bekend. De Britse ontwikkelaars en beleggers namen dit uitgangspunt begin jaren zeventig mee naar Europa en dus ook naar Nederland. ‘Immers door de inflatie stegen de prijzen en verbeterde de loan-to-value ofwel: het eigen vermogen steeg en de schuldenlast daalde.’

    Dirk Rompelman bij 50 jaar JLL in september 2019
    Dirk Rompelman

    Indexatie
    Daar kwam in Nederland nog een ander, voor de vastgoedsector prettig fenomeen bij: het geïndexeerde huurcontract, memoreert de oud-hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Indexering werd volgens Rompelman in de jaren zestig door Hens Brouwer president van Blauwhoed (nu Vopak) in Nederland geïntroduceerd op basis van de CBS-index van de kosten van levensonderhoud. Dus gekoppeld aan de inflatie in Nederland. ‘Dat was uniek’, verklaart Rompelman met bijna jongensachtig enthousiasme. Na afloop van de termijn werd op basis van open-marktwaarde een nieuwe vaste prijs afgesproken. Huurindexatie is tot op de dag van vandaag standaard in vrijwel alle Nederlandse huurcontracten opgenomen.

    Rompelman: ‘Nederland indexeerde dus toen al jaarlijks wat voor de belegger aantrekkelijk is. Wanneer het economisch tij tegen zat, kon van de indexering worden afgezien of kon deze worden gelimiteerd. Er waren contracten waarbij bijvoorbeeld de indexering werd beperkt tot een of meerde procenten beneden de werkelijke stijging van de index.’

    Start Vastgoedmarkt
    Rompelman startte Vastgoedmarkt in mei 1974, een half jaar na de uitbraak van de eerste oliecrisis, leidend tot autoloze zondagen en de toch al niet geringe inflatie een flinke zwieper gaf. Vijf jaar later kwam daar de tweede oliecrisis overheen, die vanwege de hoge inflatie en torenhoge rente nog veel rampzaliger uitpakte voor de economie en vooral de woningmarkt. De koopwoningmarkt kwam in een paar weken tijd vrijwel volledig tot stilstand met een prijsdaling van wel 40 procent, memoreert Rompelman.

    De inflatie begon al van midden jaren zestig na enkele pieken in de periode 1940-1950 op te lopen. De Nederlandse institutionele vastgoedbeleggers begonnen in de jaren zestig en crescendo vanaf de jaren zeventig met beleggen in commercieel vastgoed’, memoreert Rompelman. Daarvoor zaten zij vrijwel uitsluitend in woningen waarvan de huurprijsstijging sterk was gereglementeerd (en dikwijls beperkt) terwijl voor commercieel vastgoed – een nieuw fenomeen voor beleggers op deze schaal – veel vrijer in de huurprijsvorming was.

    Door huurindexatie kwam het goed
    De rente liep min of meer in de pas met de inflatie of soms daar zelfs even boven. ‘Aangezien ook de huren stegen door de indexering maakte het de beleggers natuurlijk wel uit hoe hoog de rente was. Vaak werd gedacht – en in de praktijk gebeurde dit ook dikwijls – dat het juist door die huurindexatie vanzelf goed kwam’, aldus Rompelman. ‘Vandaar dat het beleggingsrendement op eerste klas vastgoed (kantoren/winkels) in de periode van (hoge) inflatie altijd circa 150 basispunten tot zelfs ruim 400 basispunten beneden de 10-jaarsrente lag.’

    Na 1985 draaide het beeld. De inflatie ging achteruit en toen kwamen de netto-aanvangsrendementen voor kantoren boven het rendement op de staatsleningen uit, zoals nu al jaren het geval is. Uitzonderingen waren de jaren 1990 tot en met 1992 toen de inflatie weer relatief sterk opliep.

    Inflatie niet goed voor economie
    Het adagium van vastgoed als beste vriend van vastgoedbeleggers en projectontwikkelaars bij inflatie, geldt uiteraard tot op zekere hoogte, relativeert Rompelman. ‘Hoog oplopende inflatie en daardoor sterk oplopende rentes zijn meestal niet goed voor de economie. Huurders moeten de geïndexeerde huren wel kunnen opbrengen. Bovendien is hoge rente als gevolg van oplopende inflatie ook helemaal niet goed voor de kapitaalintensieve vastgoedsector zelf.’

    Vooral hypotheekververstrekkers en woningontwikkelaars hadden het begin jaren tachtig zwaar. Drie grote hypotheekbanken vielen om. De Tilburgsche Hypotheekbank ging in 1983 failliet, maar curatoren slaagden er in crediteuren voor 100 procent van hun vordering te betalen. Terwijl Westland Utrecht Hypotheekbank, die ook een groot ontwikkelbedrijf had, werd gered door Nationale Nederlanden. Nadien zouden deze activiteiten door de fusie met ING de basis vormen voor ING Real Estate, ooit ’s werelds grootste vastgoedonderneming. De Friesch Groningsche Hypotheekbank, beter bekend als FGH, kwam uiteindelijk in handen van Rabobank.

    Herstel huizenmarkt duurde 15 jaar
    Het duurde tot bijna midden jaren negentig voordat de woningprijzen weer terug waren op het niveau van eind jaren zeventig. Commercieel vastgoed had minder te lijden van de tweede oliecrisis. Volgens Rompelman bedroegen de afwaarderingen zo’n tien procent. ‘De commercieel vastgoedmarkt werd veel minder gedreven door sentiment dan de woningmarkt. Die markt herstelde al in de tweede helft van de jaren tachtig.’

  8. mike65537 1 december 2021 15:56
    WHO: bestaande vaccins werken tegen omicron

    AMSTERDAM - Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is de opkomst van de nieuwe omicronvariant geen reden om een nieuw vaccin te ontwikkelen. De bestaande vaccins zouden hoogstens wat aangepast kunnen worden, zo verklaarde de organisatie tegenover persbureau Reuters.

    www.telegraaf.nl/nieuws/1924794504/wh...
  9. forum rang 5 tradersonly 1 december 2021 19:06
    quote:

    Student biologie schreef op 30 november 2021 21:12:

    Goedenavond allen,

    Al een tijdje niet meer op dit forum gezeten, maar ben nu toch benieuwd naar jullie meningen. De inflatie neemt toe, de bouwkosten stijgen en het aanbod aan zakelijk vastgoed neemt de afgelopen 2 jaar in een rap tempo af. Dagelijks kijk ik op funda business en zie ik het aanbod slinken wat betreft kwalitatief hoogwaardige kantoren. Een gelijkwaardig patroon als in de huizenmarkt. URW bezit veel vastgoed, vooral shopping malls (96%) en profiteert mogelijk van de huidige inflatie, vertraging in de toeleveringsketen en het tekort aan arbeid in de bouwsector. Nieuwe panden zijn immers veel kostbaarder om te bouwen en de schuld neemt door inflatie af, terwijl het vastgoed hiertegen bestendig is. Nu is mijn vraag, verwachten jullie dat URW ondanks de toenemende leegstand van winkels en kantoren voldoende gewapend is en zelfs een groter potentieel heeft dan dat men zich beseft?
    Dat lijkt mij ook. Zie ook het artikel enkele reacties terug. vastgoed als inflatie hedge.
  10. Mr Sandman 2 december 2021 11:35
    Niel is de kerstboom aan het optuigen en kijkt uit naar de jaarcijfers over 2021!
    Deze cijfers zal de winst evenaren van 2019 pre corona let maar op! En tussendoor nog wat aandeeltjes discount shoppen. De beleggers zijn al die tijd in de ban geweest van het "tech en bitcoin casino " tot daar de winst terugloopt en in elkaar stort. De intrinsieke waarde wordt nauwelijks bekeken of meegewogen.
    Verwacht in januari URW rond de € 100;
  11. Superdude 2 december 2021 11:43
    quote:

    Mr Sandman schreef op 2 december 2021 11:35:

    Niel is de kerstboom aan het optuigen en kijkt uit naar de jaarcijfers over 2021!
    Deze cijfers zal de winst evenaren van 2019 pre corona let maar op! En tussendoor nog wat aandeeltjes discount shoppen. De beleggers zijn al die tijd in de ban geweest van het "tech en bitcoin casino " tot daar de winst terugloopt en in elkaar stort. De intrinsieke waarde wordt nauwelijks bekeken of meegewogen.
    Verwacht in januari URW rond de € 100;

    100€?, als dat waar mocht zijn. Ben wel iets sceptischer.
  12. [verwijderd] 2 december 2021 12:43
    quote:

    Mr Sandman schreef op 2 december 2021 11:35:

    Niel is de kerstboom aan het optuigen en kijkt uit naar de jaarcijfers over 2021!
    Deze cijfers zal de winst evenaren van 2019 pre corona let maar op! En tussendoor nog wat aandeeltjes discount shoppen. De beleggers zijn al die tijd in de ban geweest van het "tech en bitcoin casino " tot daar de winst terugloopt en in elkaar stort. De intrinsieke waarde wordt nauwelijks bekeken of meegewogen.
    Verwacht in januari URW rond de € 100;

    @Mr Sandman,
    Ik heb opgelet, de jaarcijfers van 2021 zijn op een paar procenten na reeds gekend.
    En weet dus ook dat er al een heel goed 2022 nodig is om in 2023 een "half" dividend te kunnen uitkeren,

    Sommige forumleden hebben al hun twijfels geuit over het 2023 dividend en de markt geeft ze nu wel duidelijk het voordeel van de twijfel......

    De situatie is opnieuw drastisch gewijzigd, 100 in jan kan je nu wel weer vergeten, of bedoel je Jan 2023 ;-)



  13. forum rang 7 HCohen 2 december 2021 12:50

    En naast Pfizer(anti-viral) hebben we nu een 2de medicijn(monoclonal antibody treatment) met grofweg 80% efficiency.
    Snel in grootte hoeveelheden produceren en distribueren is mijn wens... Dus Hugo... als je meeleest...

    Artikel Guardian van vandaag;
    UK drugs watchdog approves new Covid treatment Xevudy
    Drug found in trials to cut vulnerable adults’ risk of hospital admission and death by 79%

    Coronavirus – latest updates
    See all our coronavirus coverage
    The MHRA has authorised Xevudy for people with mild to moderate illness at high risk of severe disease.
    GlaxoSmithKline/PA
    Andrew Gregory Health editor
    Thu 2 Dec 2021 10.01 GMT

    The UK drugs watchdog has approved a new Covid treatment after trials found it cut the likelihood of hospital admission and death by 79% in high-risk adults.

    The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) has authorised Xevudy (sotrovimab), a monoclonal antibody made by GlaxoSmithKline (GSK) and Vir Biotechnology, for people with mild to moderate Covid-19 at high risk of developing severe disease.

    GSK and Vir Biotechnology said preclinical data showed the drug “retains activity against key mutations of the new Omicron Sars-CoV-2 variant”.

    The UK government has ordered about 100,000 doses of the drug. It is the second monoclonal antibody treatment to be approved by the MHRA following Ronapreve.

    Advertisement
    Dr June Raine, the MHRA chief executive, said: “I am pleased to say that we now have another safe and effective Covid-19 treatment, Xevudy (sotrovimab), for those at risk of developing severe illness.

    “This is yet another therapeutic that has been shown to be effective at protecting those most vulnerable to Covid-19, and signals another significant step forward in our fight against this devastating disease.”

    The drug works by binding to the spike protein on the outside of the coronavirus. This in turn prevents the virus from attaching to and entering human cells, so it cannot replicate in the body.

    Based on trial data, the drug is most effective when taken during the early stages of infection. As a result, the MHRA said it should be given as soon as possible and within five days of symptoms starting.

    The drug has been approved for people who have mild to moderate Covid-19 infection and at least one risk factor for developing severe illness. These include obesity, being 60 or over, diabetes or heart disease.

    Xevudy is administered by intravenous infusion over 30 minutes and is approved for people aged 12 and over. The MHRA said it was working with the company to establish effectiveness against the new Omicron variant.

    George Scangos, the chief executive of Vir, said: “Sotrovimab was deliberately designed with a mutating virus in mind.
  14. Mr Sandman 2 december 2021 13:46
    Het feit dat er geen dividend is uitgekeerd zal ervoor zorgen dat het aandeel na de jaarcijfers van 2021 sterker zal herstellen dan verwacht. Het zal voor de short partijen lastiger gaan worden om de koers te drukken op basis vd pandemie. We weten steeds beter om te gaan met de retailmarkt zonder volledig op slot te gaan. Daarnaast zijn de omzetcijfers en bezoek van de retailmarkt stijgende en vervuld nog steeds de behoefte vd consument die graag fysiek zijn nonfoods koopt i.p.v. een jaar geleden gedwongen online.
    Wanneer je kijkt naar de retail aandelen in de VS zie je dat ze een stuk sneller zijn teruggekeerd naar normale waarden
    Zie ook SPG en vergelijk de koers in 2019 +/- $150 met huidig $147; URW 2019 +/- €150; huidig € 58;
    Dus die €100; in het 1e kwartaal van 2022 zie ik wel voorbij komen!
  15. forum rang 7 HCohen 2 december 2021 14:25
    quote:

    Mr Sandman schreef op 2 december 2021 11:35:

    Niel is de kerstboom aan het optuigen en kijkt uit naar de jaarcijfers over 2021!
    Deze cijfers zal de winst evenaren van 2019 pre corona let maar op! En tussendoor nog wat aandeeltjes discount shoppen. De beleggers zijn al die tijd in de ban geweest van het "tech en bitcoin casino " tot daar de winst terugloopt en in elkaar stort. De intrinsieke waarde wordt nauwelijks bekeken of meegewogen.
    Verwacht in januari URW rond de € 100;

    Ik sluit niets uit beste mr Sandman, want het fonds is idd zwaar ondergewaardeerd gekeken naar de fundamentals, is tevens erg robuust gebleken in een perfect storm(Covid) en de door mij verwachte toekomstige ontwikkelingen mbt fysieke retail zijn zeer positief(roaring twenties).

    De EPS van 2019 zal echter niet geevenaard worden in 2021(!).
    Onderstaande is pre-Omicron (bron Q3 2021);
    FY-2021 Adjusted Recurring Earnings per Share expected to be at least €6.75, slightly above 2020,
    adjusted for disposals.
    (EPS 2019 12.37E, EPS 2020 7.38E)
    De winst van 2019 zal in 2021 dus niet worden geevenaard.

    Dat hoeft de pret niet te drukken, want beleggen is vooruitkijken. Echter moet er wel meer zicht zijn op een maatschappij zonder economisch beperkende maaregelen nav Covid.
    Vertraging is een feit, maar wat mij betreft worden therapeutics(anti-virals ea), naast verhoogde vaccinatiegraden, nog niet genoeg meegenomen in de prognoses. Begrijpelijk ergens wan we leven in de waan van de huidige golf besmettingen en de angst voor Omicron en de consequenties daarvan(die dus ook positief kunnen zijn zoals eerder besproken op dit forum).

6.809 Posts
Pagina: «« 1 ... 320 321 322 323 324 ... 341 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Unibail-Rodamco-Westfield keert weer dividend uit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links